Umjetna inteligencija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Umjetna inteligencija

07.03.2025 | 23:19
Meredith Whittaker, sjajna i pametna žena, CEO Signala, komentira AI nove generacije kojem se dodaju tzv. "agenti", tj. softverski roboti koji umjesto vas odrađuje neke "dosadne" poslove. Opasnosti toga su višestruke i na više razina. Njen odličan komentar na tu temu:

techcrunch.com/2025/03/07/signal-preside...-and-privacy-issues/

Inače, žena je vrlo otovrena, pristojna i dobronamjerna - kada sam je nešto direktno pitao na lajni, vrlo brzo i suvislo je odgovorila. Danas je sve manje CEO-a takve komunikacijske razine.
07.03.2025 | 23:42
Pored svega ostaloga, stigneš pratiti i komunikacijske vještine CEO-ova?!

Fascinantno....
08.03.2025 | 10:20
m@xym kaže:
Pored svega ostaloga, stigneš pratiti i komunikacijske vještine CEO-ova?!

Fascinantno....

Da, stignem svašta, vrlo sam vrijedan! Osim što sam pogledao i pročitao desetak njenih intevjua, imao sam priliku javno na lajni popričati s njom o slučaju kada je Carlson išao vidjeti Snowdena kada je bio u Moskvi da odradi intervju s Putinom, pa su američke tajne službe znale da se ide s njim vidjeti, a on im to nije rekao i sve su se dogovarali putem Signala. Međutim, nije bio Signal kriv, on je open-source, i vidjelo bi se da ima ikakav backdoor, nego je kvaka bila da su tajne službe Carlsonu uvalile Pegasus ili nešto slično. I toliko o tome kako zapad tretira svoje vlastite novinare.

Mene to zanima radi iPhonea i pitanja sigurnosti, koji dio privatnosti se može osigurati dobrom enkripcijom, a od kojeg dijela nisi zaštićen.
08.03.2025 | 14:45
Ne sumnjam u to da si vrijedan, ali, koliko god bio vrijedan, teško možeš pratiti sve CEO-ve, ili barem većinu njih, kako bi doista znao kakva je njihova komunikacijska razina. To je samo obična floskula.

To kako zapad tretira svoje novinara je ništa prema toma kako u Rusiji nepoćudni novinari, a i ostali, šeću kroz otvorene prozore viših katova ili popiju čaj od kojega zaspu tako čvrsto da ih se više ne može probuditi-
08.03.2025 | 15:20
m@xym kaže:
Ne sumnjam u to da si vrijedan, ali, koliko god bio vrijedan, teško možeš pratiti sve CEO-ve, ili barem većinu njih, kako bi doista znao kakva je njihova komunikacijska razina. To je samo obična floskula.

To kako zapad tretira svoje novinara je ništa prema toma kako u Rusiji nepoćudni novinari, a i ostali, šeću kroz otvorene prozore viših katova ili popiju čaj od kojega zaspu tako čvrsto da ih se više ne može probuditi-

Ne pratim sve, pratim one koji su meni zanimljivi, pratim najviše ono što i sam koristim, od IT sektora Apple, Adobe, Signal, a naravno i Muska (koji je za mene i dalje pozitivac).

Haha, ovo za ruske novinare i nepodobne političare se slažem! Ali za njih znamo da su autokratski sustav koji je tek nazivno demokracija.
12.03.2025 | 11:07
Tko ne sluša Radio Rijeku, a zanimaju ga AI teme, sada je online snimak jutrošnjeg razgovora na temu AI i poslova u Hrvatskoj:

radio.hrt.hr/radio-rijeka/obrazovanje/ai...-na-poslove-12055778
12.03.2025 | 16:44
Razvojem AI mnogi dobro placeni poslovi za koje treba visoko obrazovanje, jednostavno ce nestati. Ne danas, ne sutra, ali uskoro.
13.03.2025 | 11:13
daringfireball: Something Is Rotten in the State of Cupertino

> The fiasco here is not that Apple is late on AI. It’s also not that they had to announce an embarrassing delay on promised features last week. Those are problems, not fiascos, and problems happen. They’re inevitable. Leaders prove their mettle and create their legacies not by how they deal with successes but by how they deal with — how they acknowledge, understand, adapt, and solve — problems. The fiasco is that Apple pitched a story that wasn’t true, one that some people within the company surely understood wasn’t true, and they set a course based on that.

> The Apple of the Jobs exile years — the Sculley / Spindler / Amelio Apple of 1987–1997 — promoted all sorts of amazing concepts that were no more real than the dinosaurs of Jurassic Park, and promised all sorts of hardware and (especially) software that never saw the light of day. Promoting what you hope to be able to someday ship is way easier and more exciting than promoting what you know is actually ready to ship.

> You can stretch the truth and maintain credibility, but you can’t maintain credibility with bullshit. And the “more personalized Siri” features, it turns out, were bullshit.
14.03.2025 | 22:47
No, pa nisu niti rekli da su lansirali novu Siri, na što se ekipa žali? Da, kasne debelo, ali ni prvi ni zadnji put da neka stvar zapne...
17.03.2025 | 19:53
dpasaric kaže:
No, pa nisu niti rekli da su lansirali novu Siri, na što se ekipa žali? Da, kasne debelo, ali ni prvi ni zadnji put da neka stvar zapne...

Ma definitivno im se marketinški odjel debelo zaletio (jer su mislili da moraju) i sad svi kusaju sranje.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 52 minuta
  • m@xym: ... ma ne, nego je to je zato što je Dalić primjenio Starcraft strategiju...
  • Ender: hoces reci da je trebalo da spusti gace i da se predaju, jer je to nuklearna sila? :)
  • drlovric: Izgubi nuklearna sila FRA na Poljudu :)
  • Yonkis: Novak: zanemari prijašnji link, ovo je ono što tražiš: [link]
  • Yonkis: Novak, evo probaj ovako: [link]
  • ^SuperUnknown^: Ako netko treba origigi silikonske maskice za iPhone XS Max, 12 Pro Max, Samsung Galaxy S9 nek javi u PM :)
  • Novak: Da li je moguće prebaciti Tor browser bookmark sa windows PCa na Macbook?! Hvala.
  • Yonkis: Hvala Kile, vidi ovdje [link]
  • Kile: Za sve koje koriste Apple Watch od sada HT nudi multi sim tako da sat radi bez iPhona ako ima cellular opciju.
  • Yonkis: 18.3.2 verzije su dostupne kao i 15.3.2 za Sekvoju
  • kupus: eh moj dream, mislim da si fulao forum
  • dpasaric: Evo stiže tuce za tebe, cijena sitnica! :)
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!
  • Yonkis: Kako instalirati Apple Sports app ako imam na svom hrv acc eura?
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...
  • smayoo: zar to itko još koristi?
  • Zdravac: Skype se gasi u svibnju! RIP :(
  • Yonkis: iPad 10th gen se izgubio pa psuješ ili..? :)
  • kupus: traži se ipad 10th gen, PM
  • hal9000: Hihihihihihihi: [link]
  • Zdravac: jura22, s obzirom na cijene rada, bravar mu je kod nas najskuplje rješenje
  • jura22: Daj bravaru da napravi. Jedan taj je malo jeftiniji od MP1.1.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO