29.10.2025 | 15:31
dpasaric kaže:
Air kaže:
S druge strane, kada nešto ne valja, od nekog trenutka, od nekoga, to treba početi postavljati ispravno i ispravljati.
Ali tvoj je stav da se ne može ispravljati / postavljati ispravno dok nije savršeno jednako i u istom trenutku prema svima.
Taj stav podržava sadašnje negativno stanje jer je neostvarivo za mnoge probleme čovječanstva da savršeno jednako i u istom trenutku ispravno djelujemo prema svima.
Da, slažem se da stvari treba početi postavljati ispravno.
No, ti si od svih trenutaka kada bi trebalo "a od sada pošteno" (kako su to Maratonci dobro saželi), odabrao da je to baš trenutak ruskog upada u Ukrajinu,
a niz situacija prije ili kasnije, koje nemaju veze s Rusima, nisu važne! To je, iznova, licemjerno.
Evo primjer kako te karma stiže.
Prije par postova si napisao kako ne odgovaraš na stvari koje si / smo apsolvirali.
U ove tri godine više nas smo desetak puta tebi osobno napisali da nitko ovdje nije rekao da ostale situacije koje nemaju veze s Rusima nisu važne!!!
Eto, kako te ne ide da upamtiš to ja ću ponoviti:
I ostale situacije su jednako važne u kojima su drugi akteri (SAD, Engleska, Francuzi, Izraelci, zemlje Afrike, itd.) napali ili iskorištavaju neku drugu zemlju i narod jednako važne i ti akteri su jednako negativni kao i Rusi.
Kako je Jabučnjak primarno zeleno orjetiran na Apple, ovakve teme nisu bile pokretane i posjećene.
Bum se desio za vrijeme korone.
I eto, netko je otvorio temu Ukrajina i krenulo je...
To je sva mudrost, ništa pompozno ili skriveno da se ne može shvatiti.
To tako ne ide - jer da bi se počelo raditi ispravno mora postojati dogovor i jamstvo sviju strana da će se od trena XY raditi ispravno. Takvog dogovora nema i nesuvislo je onda tražiti da se Rusija jednostrano drži nekakvog moralnog zakona, a svi ostali da i dalje divljaju kako im se sviđa.
Ovo na jabučnjaku je "glas naroda" i glas razuma / ispravnosti, barem ja tako doživljavam većinu sugovornika u ovim temama.
Mi ne zastupamo političare i njihov "razum". Ali vidim da ti to činiš. To su ti i drugi članovi napisali.
Kao što znaš:
1. Političari i kapital (koji ima direktni i indirektni utjecaj na odluke političara) ne rade za dobrobit naroda. Niti su do sada radili niti će sutra raditi za dobrobit naroda.
2. Narod ima vlast kakvu zaslužuje.
Iz ove dvije točke bi moglo i trebalo biti jasno kako prvo treba promijeniti svijest naroda kako bi se promijenili političari.
Ako mi obični ljudi ne širimo glas razuma tada ga i neće biti... Odnosno biti će sve manji i manji dok ne dođe do točke loma.
Dakle ja bi zaključio:
To tako ide. I to je jedini put.
Pogledajmo što se sve dogodilo u svijetu nakon napada na Ukrajinu i ništa od toga ti nije problem? Zašto nisi zatražio od Amera da ne bombardiraju Iran ili od Izraela da ne potaraca Gazu? I kladim se da bi se to dogodilo bez obzira imamo li rat u Ukrajini ili ne. Znači, ti očekuješ da Rusi budu visokomoralni, a svi ostali globalni akteri mogu i dalje šerifovati kako im se sviđa!
Opet se ponavljaš a izbjegavaš odgovarati na pitanja upućena tebi pod izgovorom da se ne ponavaljaš.
Shvaćaš li koliko je tvoja filozofija nesuvisla u kontekstu stvarnog života?
Kao što sam tebi više puta ponovio ne branim niti jednog nasilnika.
Stoga je moja filozofija ispravna.
Kao takva jedina može donijeti moguće promijene.
Kada se ja "moram" raspravljati s tobom što je ispravno teško / nemoguće je očekivati pozitivne promijene od strane političara.
Nažalost ovu povezanost ti u svom "realizmu" još ne možeš percipirati.
Tražiš od samo jedne strane da se drži moralnog kodeksa, a za sve ostalo okrećeš glavu!
Opet tvoje ponavljanje.
Ali ja ću ti za vid diskusije opet ponoviti, bez obzira što ti nećeš odgovoriti na pitanja upućena tebi.
Ja ne okrećem glavu na nikakve negativnost od strane nikoga.
Otvori temu SAD pa ćemo pisati što tamo nevalja.