Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

29.10.2025 | 15:31
dpasaric kaže:
Air kaže:
S druge strane, kada nešto ne valja, od nekog trenutka, od nekoga, to treba početi postavljati ispravno i ispravljati.

Ali tvoj je stav da se ne može ispravljati / postavljati ispravno dok nije savršeno jednako i u istom trenutku prema svima.

Taj stav podržava sadašnje negativno stanje jer je neostvarivo za mnoge probleme čovječanstva da savršeno jednako i u istom trenutku ispravno djelujemo prema svima.

Da, slažem se da stvari treba početi postavljati ispravno.

No, ti si od svih trenutaka kada bi trebalo "a od sada pošteno" (kako su to Maratonci dobro saželi), odabrao da je to baš trenutak ruskog upada u Ukrajinu, a niz situacija prije ili kasnije, koje nemaju veze s Rusima, nisu važne! To je, iznova, licemjerno.

Evo primjer kako te karma stiže.
Prije par postova si napisao kako ne odgovaraš na stvari koje si / smo apsolvirali.
U ove tri godine više nas smo desetak puta tebi osobno napisali da nitko ovdje nije rekao da ostale situacije koje nemaju veze s Rusima nisu važne!!!

Eto, kako te ne ide da upamtiš to ja ću ponoviti:

I ostale situacije su jednako važne u kojima su drugi akteri (SAD, Engleska, Francuzi, Izraelci, zemlje Afrike, itd.) napali ili iskorištavaju neku drugu zemlju i narod jednako važne i ti akteri su jednako negativni kao i Rusi.

Kako je Jabučnjak primarno zeleno orjetiran na Apple, ovakve teme nisu bile pokretane i posjećene.
Bum se desio za vrijeme korone.
I eto, netko je otvorio temu Ukrajina i krenulo je...
To je sva mudrost, ništa pompozno ili skriveno da se ne može shvatiti.

To tako ne ide - jer da bi se počelo raditi ispravno mora postojati dogovor i jamstvo sviju strana da će se od trena XY raditi ispravno. Takvog dogovora nema i nesuvislo je onda tražiti da se Rusija jednostrano drži nekakvog moralnog zakona, a svi ostali da i dalje divljaju kako im se sviđa.

Ovo na jabučnjaku je "glas naroda" i glas razuma / ispravnosti, barem ja tako doživljavam većinu sugovornika u ovim temama.
Mi ne zastupamo političare i njihov "razum". Ali vidim da ti to činiš. To su ti i drugi članovi napisali.

Kao što znaš:
1. Političari i kapital (koji ima direktni i indirektni utjecaj na odluke političara) ne rade za dobrobit naroda. Niti su do sada radili niti će sutra raditi za dobrobit naroda.
2. Narod ima vlast kakvu zaslužuje.

Iz ove dvije točke bi moglo i trebalo biti jasno kako prvo treba promijeniti svijest naroda kako bi se promijenili političari.

Ako mi obični ljudi ne širimo glas razuma tada ga i neće biti... Odnosno biti će sve manji i manji dok ne dođe do točke loma.

Dakle ja bi zaključio:

To tako ide. I to je jedini put.

Pogledajmo što se sve dogodilo u svijetu nakon napada na Ukrajinu i ništa od toga ti nije problem? Zašto nisi zatražio od Amera da ne bombardiraju Iran ili od Izraela da ne potaraca Gazu? I kladim se da bi se to dogodilo bez obzira imamo li rat u Ukrajini ili ne. Znači, ti očekuješ da Rusi budu visokomoralni, a svi ostali globalni akteri mogu i dalje šerifovati kako im se sviđa!

Opet se ponavljaš a izbjegavaš odgovarati na pitanja upućena tebi pod izgovorom da se ne ponavaljaš.

Shvaćaš li koliko je tvoja filozofija nesuvisla u kontekstu stvarnog života?

Kao što sam tebi više puta ponovio ne branim niti jednog nasilnika.
Stoga je moja filozofija ispravna.
Kao takva jedina može donijeti moguće promijene.
Kada se ja "moram" raspravljati s tobom što je ispravno teško / nemoguće je očekivati pozitivne promijene od strane političara.
Nažalost ovu povezanost ti u svom "realizmu" još ne možeš percipirati.

Tražiš od samo jedne strane da se drži moralnog kodeksa, a za sve ostalo okrećeš glavu!

Opet tvoje ponavljanje.
Ali ja ću ti za vid diskusije opet ponoviti, bez obzira što ti nećeš odgovoriti na pitanja upućena tebi.
Ja ne okrećem glavu na nikakve negativnost od strane nikoga.

Otvori temu SAD pa ćemo pisati što tamo nevalja.
30.10.2025 | 23:36
Ukraine rescues camel used by Russian military:

www.youtube.com/shorts/aVLgmbFz7ic
31.10.2025 | 09:13
Air kaže:
dpasaric kaže:
Air kaže:
S druge strane, kada nešto ne valja, od nekog trenutka, od nekoga, to treba početi postavljati ispravno i ispravljati.

Ali tvoj je stav da se ne može ispravljati / postavljati ispravno dok nije savršeno jednako i u istom trenutku prema svima.

Taj stav podržava sadašnje negativno stanje jer je neostvarivo za mnoge probleme čovječanstva da savršeno jednako i u istom trenutku ispravno djelujemo prema svima.

No, ti si od svih trenutaka kada bi trebalo "a od sada pošteno" (kako su to Maratonci dobro saželi), odabrao da je to baš trenutak ruskog upada u Ukrajinu, a niz situacija prije ili kasnije, koje nemaju veze s Rusima, nisu važne! To je, iznova, licemjerno.

Prije par postova si napisao kako ne odgovaraš na stvari koje si / smo apsolvirali.
U ove tri godine više nas smo desetak puta tebi osobno napisali da nitko ovdje nije rekao da ostale situacije koje nemaju veze s Rusima nisu važne!!!

Nije to nikakva karma nego ti i dalje ignoriraš davno apsolviranu činjenicu da je iluzorno, u nepravednom sustavu, u kojem ne važe ista pravila za sve sudionike, imati mirno i pravedno rješenje. A ti bi to nekako, kroz nekakvo "Gandijevsko tuneliranje" čarobno ostvario, ali eto baš si se uhvatio Rusa, jer su oni kao najveći stvaratelji problema od WW II naovamo, a ne stare zapadne ex-imperijalne sile i Amerika kao svjetski šerif.

Kako je jedan mudri čovjek rekao: "Ako je igra namještena, onda ne igraš njihovu igru." Navedi jedan razlog zašto bi Rusi igrali zapadnu igru? Gle, nema ga!

I zato će se rat u Ukrajini razriješiti silom, a tu su karte prilično jasne.
31.10.2025 | 09:45
dpasaric kaže:
Air kaže:
dpasaric kaže:
Air kaže:

Nije to nikakva karma nego ti i dalje ignoriraš davno apsolviranu činjenicu da je iluzorno, u nepravednom sustavu, u kojem ne važe ista pravila za sve sudionike, imati mirno i pravedno rješenje. A ti bi to nekako, kroz nekakvo "Gandijevsko tuneliranje" čarobno ostvario, ali eto baš si se uhvatio Rusa, jer su oni kao najveći stvaratelji problema od WW II naovamo, a ne stare zapadne ex-imperijalne sile i Amerika kao svjetski šerif.

Sorry ali moram konstatirati da u nekim situacijama ti ne razumiješ hrvatski jezik.
Ali ja ću pokušati još jednom i onda je dosta.

Prethodno sam po deseti puta napisao pa sada ponavljam:

nitko ovdje nije rekao da ostale situacije koje nemaju veze s Rusima nisu važne

I ostale situacije su jednako važne u kojima su drugi akteri (SAD, Engleska, Francuzi, Izraelci, zemlje Afrike, itd.) napali ili iskorištavaju neku drugu zemlju i narod jednako važne i ti akteri su jednako negativni kao i Rusi.

Moje pitanje: koji dio ne razumiješ pa da ti ga pokušam drugačije objasniti? Boldani ili onaj u boji?

Kako je jedan mudri čovjek rekao: "Ako je igra namještena, onda ne igraš njihovu igru." Navedi jedan razlog zašto bi Rusi igrali zapadnu igru? Gle, nema ga!

Opet ponavljanje.
Rusi, SAD, Francuzi, Englezi i još po netko igraju istu igru od kraja WW2, svatko na svoj način.
Isto su negativni.

Nije to "zapadna" igra!!!
To je igra oportunista i nasilnika!!
Zapadne zemlje to pakiraju u celofan a Rusi to sirovo i primitivno, ali je i jedno i drugo jednako negativno.
To je moje mišljenje.

I zato će se rat u Ukrajini razriješiti silom, a tu su karte prilično jasne.

Otom potom.

Do sad si mogao vidjeti da Rusija nije StarCraft igrica sa neograničenim resursima...
Neograničenih resursa ima samo u igricama.
To bi ti trebalo po realizmu biti jasno.
31.10.2025 | 13:04
Air kaže:

Neme toga ni u StarCraftu.
31.10.2025 | 13:51
Gjuroo kaže:
Air kaže:

Neme toga ni u StarCraftu.

Osim ako ne varaš (sa nekim kodovima).
31.10.2025 | 20:53
www.index.hr/vijesti/clanak/pentagon-dao...-trumpu/2726083.aspx

Baš me zanima kako će reagirati, onaj koji nije lutak...sad je sve na njemu.
04.11.2025 | 22:29
Norveški profesor i geopolitički analitičar Glenn Diesen komentira globalno sigurnosno stanje i posebice razvoj situacije u Ukrajini. Kao novinar, radio je kao strani dopisnik za RT, a imao je priliku i osobno postaviti pitanja Putinu na konferencijama za medije. Znači, prilično je u temi i dobro informiran.

Iako Norvežanin, etiketiraju ga kao "Putinovca" jer ne podržava NATO politiku i kritički promišlja kompleksnu situaciju. Dobro primjećuje kako vojno-interesni lobi namjerno gura narativ u kojem nema razumne sredine, ili podržavaš njihovu politiku ili si "plaćenik Kremlja", a on smatra kako taj pristup neće dovesti do rješenja.

05.11.2025 | 10:26
Odlican domaci video o raketi Tomahawk. U videu je i osvrt na Ukrajinu.

youtu.be/Y1kEGiew0RI?si=pAedgoJrWSMAGmyU
05.11.2025 | 14:42
drlovric kaže:

Tomahawk je svakako vrlo neugodan za Ruse. To je sada igra mačke i miša po pitanju takvih napada i PZO koja ih može ili ne može presresti. Opet, ako zapad napuni Ukrajinu takvim raketama, to nije nešto što će Rusija tolerirati, pa samo znači da će nešto drugo puknuti na nekom drugom mjestu. Dio koji mi se ne sviđa je što takva oružja sigurno ne doprinose putu k kraju rata, već samo donose dalju eskalaciju.
05.11.2025 | 14:45
Ovaj mladac ima vrlo suvislu analizu situacije, ne znam njegovu pozadinu i kredibilitet, ali sviđa mi se kako povezuje činjenice i čini mi se da dobro zaključuje gledajući širu globalnu sliku.

05.11.2025 | 15:35
dpasaric kaže:
drlovric kaže:

Tomahawk je svakako vrlo neugodan za Ruse. To je sada igra mačke i miša po pitanju takvih napada i PZO koja ih može ili ne može presresti. Opet, ako zapad napuni Ukrajinu takvim raketama, to nije nešto što će Rusija tolerirati, pa samo znači da će nešto drugo puknuti na nekom drugom mjestu. Dio koji mi se ne sviđa je što takva oružja sigurno ne doprinose putu k kraju rata, već samo donose dalju eskalaciju.

kraju rata? pa jel nije to spec vojna operacija?
sad putin hoce kraj rata?
pa ne moze prijatelju, kad si pocinjao rat nikog nisi pitao, e a sad necu vise da se igram jer mi ne odgovara, pa hajde da zavrsavamo.
05.11.2025 | 19:44
dpasaric kaže:
drlovric kaže:

a što sve ukrajinci moraju tolerirati od strane rusije? napade na civile, napade na trgove i pjace, napade na bolnice, na shopping centre..? Jesu li ukrajinci gađali išta takvog u rusiji? najbolje bi bilo da ukrajinci sve što imaju upere na sebe, reznesu se, da skrate muku rusiji.
Jadni rusi, moraju ratovati jer eto putin nema drugog načina rješiti stvari.
05.11.2025 | 20:22
Ender kaže:
kraju rata? pa jel nije to spec vojna operacija?
sad putin hoce kraj rata?
pa ne moze prijatelju, kad si pocinjao rat nikog nisi pitao, e a sad necu vise da se igram jer mi ne odgovara, pa hajde da zavrsavamo.

Rusima odgovara, Amerima ne odgovara. Pogledaj video.
05.11.2025 | 20:32
Yonkis kaže:
Jesu li ukrajinci gađali išta takvog u rusiji?

Evo neki dan su se svi zgražali na snimku gdje dronom potpuno nepotrebno ubijaju civila s psom koji izašao iz skloništa. No, nebitno za širu sliku, takvih situacija ima u svakom ratu i svaka vojska ima skrivene psihopate. Uostalom, pričao sam vam ovdje o šefu američke vojne policije iz Bagadada s kojim sam se družio tri mjeseca. Njegove priče su bile grozne, a on je bio zadužen za vlastite jedinice i morao paziti da se ne krše pravila službe i međunarodne konvencije - jer tada to više ne bi bila vojska, nego razbojnička družina.

Da se vratimo na temu - šira slika je da se neumitni Starcraft scenario odvija po sasvim očiglednom predviđanju od prije tri godine.
05.11.2025 | 21:32
dpasaric kaže:
Yonkis kaže:

Evo neki dan su se svi zgražali na snimku gdje dronom potpuno nepotrebno ubijaju civila s psom koji izašao iz skloništa. No, nebitno za širu sliku, takvih situacija ima u svakom ratu i svaka vojska ima skrivene psihopate. Uostalom, pričao sam vam ovdje o šefu američke vojne policije iz Bagadada s kojim sam se družio tri mjeseca. Njegove priče su bile grozne, a on je bio zadužen za vlastite jedinice i morao paziti da se ne krše pravila službe i međunarodne konvencije - jer tada to više ne bi bila vojska, nego razbojnička družina.

Da se vratimo na temu - šira slika je da se neumitni Starcraft scenario odvija po sasvim očiglednom predviđanju od prije tri godine.

Prekšio si omertu, koju si mi dao...sutra idu događanja u Srbiji.
05.11.2025 | 22:35
cariblanco kaže:
Prekšio si omertu, koju si mi dao...sutra idu događanja u Srbiji.

Jao, imaš pravo! Kriv sam, ispričavam se!
06.11.2025 | 16:46
dpasaric kaže:
Yonkis kaže:

Evo neki dan su se svi zgražali na snimku gdje dronom potpuno nepotrebno ubijaju civila s psom koji izašao iz skloništa. No, nebitno za širu sliku, takvih situacija ima u svakom ratu i svaka vojska ima skrivene psihopate..

Da, ima, samo izgleda da je rusija puna i krcata takvih. I civila i "vojnika". Opet ih u neku ruku opravdavaš i prebacuješ se whatabautizmom na drugu temu.
08.11.2025 | 00:54
Yonkis kaže:
Opet ih u neku ruku opravdavaš i prebacuješ se whatabautizmom na drugu temu.

"Whatabautizam" je iz moje perspektive vrlo šuplja sintagama koju koriste aktivisti kada im se ukaže na dvostruka mjerila i potrebu da se sagleda šira slika nekog problema.

U konkretnom slučaju možemo o tome kako nemamo međunarodno pravo koji sve vojnike i njihove zločine tretira jednako, pa su tako neki ratni zločinci, a drugi imaju imunitet.
08.11.2025 | 00:55
Nego, evo vam malo Soroša gdje se hvali kako je zakuhao rat u Ukrajini...

On njegovo financiranje političkih snaga koje odgovaraju njegovim interesima ležerno naziva "političkom filantropijom"!

Znači, ako si dovoljno bogat, onda je dozvoljeno zaobilaziti demokraciju i upravljati državama novcem kroz "političku filantropiju".

08.11.2025 | 01:14
Yanis Varoufakis krizitira zapadnu politiku vojne ekspanzije i modernog imperijalizma:

08.11.2025 | 02:05
ti zaista ne vidis koliko u stvari dajes argumente protiv svojih tvrdnji.
- to sto Varufakis tvrdi ne mora da znaci da je u pravu. moze se naci onoliko drugih i prof i ekonomista i politicara koji govore suprotno od njega, takodje sa jakim argumentima. ali ti i dalje generalizujes stvari, od jedne izjave pravis narativ da je to jedino ispravno. a sve ostalo je MSM, jel tako, to je tako ocigledno.
- to sto taj isti Varufakis tvrdi, je samo dokaz da se na tom jeli kako kazes pokvarenom zapadu cuju i neka druga misljenja. niko odavde nije nasao (a ni ti pogotovo) nikog sa ruske strane da je jos uvek ziv i da je rekao nesto protiv putina i ruske zvanicne politike. da ili ne? da li ti je putin onda bitno razlicit od recimo staljina?
- Varufakis je pametan covek, citao sam i njegovu knjigu i njegove clanke, po mom misljenju on je levicar i idealista, sto nije nuzno lose, ali a priori uzimati njegove misljenje (ili necije drugo) kao jedino ispravno, zato sto nam to odgovara - je pogresno.
08.11.2025 | 08:49
Pa nije li pozitivno ako dajem argumente PROTIV stavova za koje je inače držim da su istina. To znači da kritički razmišljam, da sve propitujem i da slušam i što kaže netko tko ima drugačije mišljenje.

E sada, za ovaj Varoufakis video sam upozoren naknadno da postoji mogućnost da je netko s AI manipulirao neke njegove izjave, pa trebamo biti oprezni što je vjerodostojno. Više se ničemu ne može 100% vjerovati.
09.11.2025 | 22:28
Russia Sends 170,000 Troops—More Than Most European Armies—to Capture One Ukrainian City

> To grasp the magnitude of Russia’s offensive, comparisons are essential: just how large is 170,000 troops?

> Ahead of the full-scale invasion in 2022, Moscow had deployed between 160,000 and 200,000 soldiers to Ukraine’s borders. In other words, Russia is now attempting to take a single city with an army comparable in size to the one originally intended to seize all of Right-Bank Ukraine.

1b1e081e09e61d6627a6b1eaf951fa74.png
10.11.2025 | 00:22
i verovatno ce isti efekat bio kao i na pocetku rata sa istim efektivama. beznacajno.
zasto me ovo podseca na bitku u Ardenima u dec 1944.-jan 1945.?
originalno je to bila hitlerova ideja, iako to nije imalo nekog strateskog smisla po mnogima. koja je bila logika i namera?
po mnogima to je bilo da se pokaze zapadnim saveznicima sa cime nemci jos uvek raspolazu. u isto vreme je bila neka nemacka ekipa u svajcarskoj koja je pokusavala da sklopi separatni mir sa zapadom, i da ih ubede da je prava opasnost sa istoka, tako da onda ujedinjeni krenu na sssr. a ta ofanziva u ardenima je bila pokazna vezba.
mobilisali su ogromne ljudske resursre, gotovo svu tehniku. i dosli su dokle im je logistika dopustila - dok je bilo goriva, i dok su se saveznici pregrupisali. isrcpli su resurse, tako da na prolece nisu imali s cim da se brane, kad su saveznici presli reke i stupili na nemacko tlo.
ovde imamo slicnu situaciju - dok putin groznicavo pokusava da isposluje neki mir ali po njegovim uslovima, ovde se odvija bitka za jedan manji grad. a resursa polako nestaje.
10.11.2025 | 01:43
Jel to ti "pumpaš" putina a šta ako sad putko izmisli oružje sudnjeg dana
10.11.2025 | 09:33
pa vidi, sve je moguce, vec je vreme da se objavi da opet imaju neko oruzje 'sudnjeg dana' koje ce da resi rat i da zapreti celom svetu - u proseku na svakih 6 meseci tako bude neka bombasticna najava nekog novog oruzja.
sad je prilika, posto je aktuelna prica oko 'tomahawk'-a, a putinu i ekipi nije bas svejedno.
11.11.2025 | 20:56

Galeotti nekako uvijek okarakterizira situaciju (i Putina) onako kako i ja to 'vidim'
11.11.2025 | 21:53
Inace Rusija od 01.01.2026. dize PDV za 2% i spusta minimalni iznos za ulazak u sutav PDV-a sa 60 na 10 M rubalja.

Deficit u prvih 10 mjeseci ove godine iznosi 2% BDP-a.
Odakle lova da se deficit pokrije ako obveznice imaju yield od 15%, a u fondu za crne dane je ostalo jos upravo toliko, cca 2% BDP-a

Hahahaha...
11.11.2025 | 23:04
yvann11 kaže:
Inace Rusija od 01.01.2026. dize PDV za 2% i spusta minimalni iznos za ulazak u sutav PDV-a sa 60 na 10 M rubalja.

Deficit u prvih 10 mjeseci ove godine iznosi 2% BDP-a.
Odakle lova da se deficit pokrije ako obveznice imaju yield od 15%, a u fondu za crne dane je ostalo jos upravo toliko, cca 2% BDP-a

Hahahaha...

Možda ima nešto i u ovom što si ti napisao, ali meni je to bilo jasno prije godinu dana, kad se je @Jura hvalio da je najveći Evropski uspijeh neodvojivi čepovi na plastičnoj ambalaži. E sad taj naš najveći uspijeh Rusi uopće nisu skontali i možda će te čepove imati tek 2045 g. Kako bi rekao naš Bosanac @ Lovrić, oni su "izostali" i sad plaćaju danak tim čepovima. Ovo je empirijski dokaz da male stvari, čine velike stvari....kao kaže Tereza u pjesmi..."sreću čine male stvari..."
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 25 minuta
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.
  • iAnte: @bertone jesu li gravirana znakovi vidljivi i u dobro osvijetljenim prostorima?
  • dpasaric: Legenda.
  • smayoo: RIP Chris Rea... :(
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.85 Seconds

Provided by iJoomla SEO