Muzički kutak
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Muzički kutak

25.09.2025 | 23:27
Ah, sad mi je 50
28.09.2025 | 22:31
Za ljubitelje Salvatore Ganaccija, evo novi spot!

Tko ne prati njegove legendarne spotove možda ostane iznenađen da je to zapravo naš čovjek, Emir Kobilić, naravno "izbosne".
04.10.2025 | 09:02
Turska majka i japanski otac, takve kombinacije uvijek daju neočekivanu kvalitetu - Fatima Yamaha:

07.10.2025 | 06:57
drpongrac23 kaže:
Ah, sad mi je 50

A jesi li išao na Velesajam na Marushu )) i techno partye, kako su se ono zvali, Future Shock?
07.10.2025 | 08:20
Išao sam, to je vodio Damir Cuculić. I Gjuro 2 i Fanatic su bili na popisu izlazaka. Ma izlazilo se svugdje.
07.10.2025 | 15:58
R.I.P za Halida. Mada nisam ljubitelj narodne glazbe, imao je dosta dobrih i pjevljivih pjesama....moja najdraža od njega

07.10.2025 | 19:33
Ja nisam uopće slušao narodnjake, njegove pjesme ne znam, osim onih nekoliko koje su se toliko vrtile da ih nisi mogao ne čuti, ali njemu kao čovjeku naklon do poda i sva slava. Slučajno sam se jednom zatekao u njegovoj blizini, na javnom mjestu. Bio je, kao i pokojni Kemal Monteno, skroman, samozatajan i - dobar čovjek.
07.10.2025 | 20:44
Halid je za sebe rekao:

"Mogu i ja voziti bijesna kola, snimati milionske spotove, ali zašto bih to radio dok moj komšija nema za hljeba? Meni je zadovoljstvo nahraniti njega, otići u javnu kuhinju, dati svoj doprinos, nahraniti danas 100 gladnih usta, ili u dječjem domu donirati novac. Volio bih da me pamte kada odem, kao dobrog čovjeka, a ne kao dobrog pjevača"
07.10.2025 | 22:09
Sad će neki zlobni za tu izjavu reći da je populistička, ali ona je najnormalnija i ljudska i ono što je za mene najtragičnije, je da sad se mi kao trebamo čuditi takvoj izjavi a ne smatrati je najnormallijoj. U takvo smo mi stanje došli kao društvo, što je tragično za mene. Što ti vrijedi da si zdrav i bogat i da imaš sve, a oko tebe sve gubava sirotinja, ama baš ništa, nema tu sreće. Opet ću ponoviti, ebeš čovjeka koji se ne može veseliti TUĐOJ sreći. npr. idem u arenu kupit si nove tenesice, usput sretnem penzića koji kopa po flašama i dam mu 5 E, nakon toga si kupim dobre tenke za cca 130 E i zadovoljan sam izgledom i kvalitetom i onda si doma odvrtim film ponovo i shvatim da sam bio zadoljniji s osmjehom te bake koja je dobila 5 E, nego s svojim tenesicama.

Znam da ne možemo biti svi isti, neki su sposobniji i obrazovaniji i zaslužuju više, ali nikad ne smijemo izgubiti ljudskost, jer je to naš kraj.
26.10.2025 | 00:04
Simple Minds - Theme for Great Cities

31.10.2025 | 22:41
Upravo sam se vratio sa sjajnog jazz koncerta Elvisa Stanića i njegova benda.

Bilo je to dva sata vrhunske svirke četiri glazbena virtuoza. Pomislim koliko je vremena i truda bilo potrebno da tako sviraju, a onda svo to znanje "komprimirano istresu" publici koja dođe "na gotovo".

Elvis-Stanic-jazz.jpg

Velika novost je bio Elvis na harmonici! Nažalost, kod nas se harmonika često stavlja u negativni kontekst jer ju neki vežu uz narodnjake s istoka i cajke, ali harmonika može zvučati i vrlo sofisticirano - ovo mi je bilo prvi put da sam uživo čuo jazz harmoniku i mogu vam reći da je to bilo pravo osvježenje!
27.12.2025 | 19:04
IMG_1992.jpeg

IMG_1993.jpeg

Ove godine je bila 30 obljetnica izdanja albuma.
U to ime (mada se spremam jako dugo) promjenio sam bateriju u omotu i sad opet "pulsira".

PS.
Nadam se da mi se neće post obrisati kao neki prije u ovoj temi.
27.12.2025 | 19:19
Ostavi se političarenja pa neće.
04.02.2026 | 02:27
Nakon toliko AI generiranih spotova često počnem osjećati određenu zasićenost, ali ovaj rad me oduševio!

Ne samo da je ideja originalna već sadrži odličan omjer umjetničke finese koja kroz vizualne mutacije plijeni svojom jednostavnošću. Također, ponekad me znaju iziritirati glazbeni spotovi koji su forsirano "artsy", a da zapravo ne donose ništa novo. Ovdje to nije slučaj, video je užitak gledati i niti u jednom trenu ne postaje pretenciozan.

Dodatna žica koja me "okinula" je glazbeno doticanje sa zvučnim nitima koje je koristio Ron Fricke u svom bezvremenskom remek djelu "Baraka" (tko nije gledao, must see). Taj dio još dodaje novi sloj melankoličnih asocijacija koje traže od gledatelja da jednostavno zastane i osjeti.

Ovaj video spot je i najbolji primjer zašto su oni koji su dolaskom AI-a proglasili umjetnost "mrtvom" - u krivu. Začini i senzibilnost potrebna da se stvori ovakav spot nemogući su bez ljudske kreativnosti i osjećaja koji sve povezuje na pravi način.
04.02.2026 | 08:06
Ideš. Dead Can Dance, imao sam jednu kazetu prije 33 godine i volio sam ih slušati, baš su mi nekako bili legli. Onda sam je nekom posudio i avaj... Hvala!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 21 sati
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: company recently confirmed a special announcement for March 4. Among the expected products are a low-cost MacBook and a new generation of Studio Display.
  • Gjuroo: Pokoj mu duši
  • smayoo: RIP :(
  • Air: RIP, otišla još jedna legenda -Robert Duvall
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO