09.06.2024 | 13:53
Postoji hrpa filmova koji se bave sličnom tematikom, neki malo ozbiljnije poput Prometeja ili Interstellara, neki već prelaze u grotesknu bullshit komediju poput posljednjih sranja iz Marvelove produkcije, ali vjerujem da je suština postojanja svega balans dobrog i lošeg.
E sad, tko određuje u kojoj mjeri je dobro pozitivno, a loše negativno, i kakav ishod kolizije će biti, to mi kao čovječanstvo nikada nećemo saznati. U nekoj drugoj dimenziji možda da, ali u ovoj sigurno ne.
Da sad ne idem previše u smjeru filozofije, upravo iz spomenutih razloga ne gledam ovu temu AI iz perspektive zabrinutosti, jer vjerujem da će pozitivna energija ipak prevladati u jednom trenutku, a mi ćemo taj trenutak dočekati sretni jer znamo da smo vlastiti mikrobalans uspjeli dovesti u plus uz poštivanje balansa drugih tj. prirodne ravnoteže. (ovdje ne mislim kao čovječanstvo u cjelini nego mi kao pojedinci)
Na žalost, da, trenutno se čini da je sve otišlo predaleko i da je svijet poprilično van balansa, rekao bih sa negativnim predznakom, ali ako postoje barem 2 organizma koji shvaćaju bit, mislim da se isplati širiti pozitivnu vibraciju / energiju!
Nazovite to kako hoćete (vjera, religija, štovanje, whatever, you name it...)