PlayStation 5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PlayStation 5

15.10.2025 | 13:28
dpasaric kaže:
Opet čisti 10/10 od mene!

Savrsenstvo. Kupujem cim zavrsim The Last of Us 2
15.10.2025 | 15:52
drlovric kaže:
smayoo kaže:
A o čemu se u igri radi?

U principu bi trebao ubijati mongolske osvajace, ali nitko ti ne brani da ih zaobidjes i jednostavno uzivas u krajoliku.

Ja sam znao igrati po sat vremena, bez iti jednog okrsaja. Neda mi se tog stresa. Najdes izvor tople vode u planini i meditiras

Anti-igra.
15.10.2025 | 19:22
smayoo kaže:
A o čemu se u igri radi?

U ovom nastavku (koji to i nije) priča je potpuno različita - radi se o obitelji kovača na sjeveru Japana. U sukobu lokalnih moćnika gubi se čvrsta vlast i razne frakcije počinju raditi za svoje interese, pojavljuje se i grupa razbojnika koji ucjenjuju i maltretiraju seljake. Ta grupa od šest kriminalaca ubija cijelu obitelj, ali malecna kćer nekako preživi ubod katanom u rame. Godine prolaze, ona odrasta i zaklinje se na osvetu...
30.10.2025 | 00:10
Sjever Japana je vrlo lijep, ali i opasan... ako se izgubite u visokim planinama neće biti ništa neobično da se smrznete... srećom, naletio sam mirno selo u nešto toplijoj udolini...

GhostofYotei01.jpg

Na vjernom konju uz zaleđeno jezero u sumrak...

GhostofYotei02.jpg
05.11.2025 | 01:02
Nakon još par dana igre mogu samo ponoviti da je ova igra umjetničko remek-djelo. Ekipa koja je to programirala, i stvarala nevjerojatno bogat sadržaj, su pravi entuzijasti, vidi se da su to radili za gušt, a ne da izbace još jedan komercijalni hit.

Danas me oborilo kada je za vrijeme kišnog pljuska zapuhao vjetar i počeo nositi vodu koja se slijevala s krova kuće. I zatim sam otvorio mapu da bih skužio da kiša toliko pada da kapljice padaju po papiru koji ih lagano upija.

Ali svo to tehničko savršenstvo bi bilo uzalud da i sve drugo nije pogođeno, od priče, atmosfere, upravljanja likom, sustava napredovanja, glazbe, zvukova, znači baš sve je sjajno, ne mogu naći manu! Nešto ponajbolje što je industrija računalnih igara ikada izvela. I uz sve to se usputno svašta nauči o japanskoj kulturi.

U doba 8-bitnih kompova ovo bi bila "arkadna avantura", a ne mogu ne zamišljati kako bi netko iz 1985. godine reagirao da vremeplovom dođe u našu današnjicu i vidi ovu igru. Nekome iz te ere igara uopće ne bi bilo jasno kako je tehnički tako nešto izvedivo i kakvo čudo od hardvera je potrebno da se ovakva igra odvija real-time.

Ghost of Yotei ima moj bezrezervni 10/10.
05.11.2025 | 01:05
Čekaj... Postao si video gdje likuša hoda kroz vodu 5 sati i 25 minuta?
05.11.2025 | 01:08
smayoo kaže:
Čekaj... Postao si video gdje likuša hoda kroz vodu 5 sati i 25 minuta?

Haha, mislio sam da je 5 minuta i 25 sekundi, da malo vidite pejsaže, ali eto, igra je toliko lijepa da mogu razumijeti da je netko i samo meditativno hodao pet sati... Ugodno je i slušati zvukove prirode, pogotovo tko ima puni Dolby Atmos setup, pa si okružen zvukovima u 360 stupnjeva.

Nisam želio ostaviti neko brutalno nasilje u ove sitne sate pred spavanje!

Evo, nešto kraće, samo tri minute:

05.11.2025 | 15:19
Tsk. Nigdje roštilja ni ćevapa.
05.11.2025 | 20:48
smayoo kaže:
Tsk. Nigdje roštilja ni ćevapa.

Ima! I moraš paziti kako okrećeš ribu, gljive i ostalo što roštiljaš! Prije toga trebaš kremenom upaliti vatru!

05.11.2025 | 21:27
Ih, a marinada?!?
29.11.2025 | 19:50
Ako vam se uništila guma na PlayStation kontroleru i to vas nervira, vaša omiljena kineska trgovina poslat će vam novi set za par € i još možete birati želite li deblje ili tanje!

29.11.2025 | 22:47
Još malo Ghosta... estetika svega je takva da uhvatim sam sebe kako ne igram nego samo uživam u krajolicima!

26.12.2025 | 20:44
I došao sam do kraja! Ghost of Yotei, meni jedna od najboljih igara ikada.

Dobra stvar je što se, za razliku od Ghost of Tsushima, može nastaviti smisleno igrati i nakon što se završi zacrtani scenario, dobro su to složili.

26.12.2025 | 21:25
znači od 30.9. (kad si nam ovdje javio) do danas si igrao tu igricu? skoro pa 3 mjeseca? A koliko si je dnevno igrao tj kojim ritmom. Mene mala gnjavi da ju kupim ali mislim da joj je to trenutni hir da ju igra a nisam baš siguran koliko je to igrica za nju. Znam da ima tih lijepih scena ali sami gameplay ne znam kakav je, treba li tu neke strategije i razmišljanja ili samo ideš i prolijevaš krv, ima li tu nekih alternativnih smjerova priče i slično?
Nije baš jeftina igrica a opet nisam nikada kupovao PS(5) igrice a vidim da nije ni jeftina, ima li nekih popusta sad u ovo Xmas / New Year i gdje i kako?
27.12.2025 | 16:06
Da, tri mjeseca, igrao sam svakih par dana po sat-dva navečer. Gameplay ima puno borbe i zna biti i krvavo, ali u mjeri kakvu i inače gledamo na TV, pa ništa posebno. Strategije ima samo na taktičkoj razini (npr. ako upadaš u protivničku utvrdu ili logor), to je inače više "storytelling" tip sadržaja, kao da čitaš interaktivnu knjigu. Ima mnogo smjerova priče, ne mora se igrati linearno, nego kako ti se svidi.

Ako je cura u pitanju možda joj se svidi što je glavni lik junakinja, Atsu.

Ja uvijek kupujem fizičke kopije, uzeo sam je u Mulleru, mislim da je bila oko 70 €. To vrlo ok cijena za tu klasu igre.
03.01.2026 | 18:42
Vidim da je PlayStation VR2 na popustima! Dijelom jesam znatiželjan jer ga nisam nikada probao na PS-u, iako sam probao mnoge druge VR setove, ali većinom starijih generacija.

Ima li ovdje itko da ga koristi? Za koje igre? Ima li smisla, vrijedi li para?

IMG_6867.JPG
05.01.2026 | 13:38
Imamo ga mi ali nisam mišta igrao na njemu.. Doduše imamo neku boksačku igru, ne znam koju, ali ne koristimo taj VR. Što reći, koju poruku to šalje?
05.01.2026 | 22:00
Ne baš dobru. Mene zanima u Gran Turismo kontekstu i moguće Elite, ali za Elite nemam vremena...

GT7 nisi imao prilike probati? Ili možda Horizon?
07.01.2026 | 07:42
Na GT imaš osječaj da si tamo! Bar ga ja imam!
Na nesreću, u zadnje doba nemam dovoljno vremena, pa neko vrijeme nisam igrao. Ali dok sam igrao, to je bio nevjerojatan osječaj! I dobro je što se nakon nekog vremena javlja umor, tako da ne možeš izgubiti cijelu noć a da nisi toga ni svjestan!
Naravno, 3D naočale na svaku osobu djeluju drukčije tako da ne možeš znati kako će biti tebi dok ne probaš. Probaj!
07.01.2026 | 09:15
Da, čekam neku priliku za "try before you buy", pa da vidim!
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 52 minuta
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.
  • iAnte: @bertone jesu li gravirana znakovi vidljivi i u dobro osvijetljenim prostorima?
  • dpasaric: Legenda.
  • smayoo: RIP Chris Rea... :(
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.62 Seconds

Provided by iJoomla SEO