U ovom nastavku (koji to i nije) priča je potpuno različita - radi se o obitelji kovača na sjeveru Japana. U sukobu lokalnih moćnika gubi se čvrsta vlast i razne frakcije počinju raditi za svoje interese, pojavljuje se i grupa razbojnika koji ucjenjuju i maltretiraju seljake. Ta grupa od šest kriminalaca ubija cijelu obitelj, ali malecna kćer nekako preživi ubod katanom u rame. Godine prolaze, ona odrasta i zaklinje se na osvetu...
Sjever Japana je vrlo lijep, ali i opasan... ako se izgubite u visokim planinama neće biti ništa neobično da se smrznete... srećom, naletio sam mirno selo u nešto toplijoj udolini...
Nakon još par dana igre mogu samo ponoviti da je ova igra umjetničko remek-djelo. Ekipa koja je to programirala, i stvarala nevjerojatno bogat sadržaj, su pravi entuzijasti, vidi se da su to radili za gušt, a ne da izbace još jedan komercijalni hit.
Danas me oborilo kada je za vrijeme kišnog pljuska zapuhao vjetar i počeo nositi vodu koja se slijevala s krova kuće. I zatim sam otvorio mapu da bih skužio da kiša toliko pada da kapljice padaju po papiru koji ih lagano upija.
Ali svo to tehničko savršenstvo bi bilo uzalud da i sve drugo nije pogođeno, od priče, atmosfere, upravljanja likom, sustava napredovanja, glazbe, zvukova, znači baš sve je sjajno, ne mogu naći manu! Nešto ponajbolje što je industrija računalnih igara ikada izvela. I uz sve to se usputno svašta nauči o japanskoj kulturi.
U doba 8-bitnih kompova ovo bi bila "arkadna avantura", a ne mogu ne zamišljati kako bi netko iz 1985. godine reagirao da vremeplovom dođe u našu današnjicu i vidi ovu igru. Nekome iz te ere igara uopće ne bi bilo jasno kako je tehnički tako nešto izvedivo i kakvo čudo od hardvera je potrebno da se ovakva igra odvija real-time.
Čekaj... Postao si video gdje likuša hoda kroz vodu 5 sati i 25 minuta?
Haha, mislio sam da je 5 minuta i 25 sekundi, da malo vidite pejsaže, ali eto, igra je toliko lijepa da mogu razumijeti da je netko i samo meditativno hodao pet sati... Ugodno je i slušati zvukove prirode, pogotovo tko ima puni Dolby Atmos setup, pa si okružen zvukovima u 360 stupnjeva.
Nisam želio ostaviti neko brutalno nasilje u ove sitne sate pred spavanje!
Ako vam se uništila guma na PlayStation kontroleru i to vas nervira, vaša omiljena kineska trgovina poslat će vam novi set za par € i još možete birati želite li deblje ili tanje!
znači od 30.9. (kad si nam ovdje javio) do danas si igrao tu igricu? skoro pa 3 mjeseca? A koliko si je dnevno igrao tj kojim ritmom. Mene mala gnjavi da ju kupim ali mislim da joj je to trenutni hir da ju igra a nisam baš siguran koliko je to igrica za nju. Znam da ima tih lijepih scena ali sami gameplay ne znam kakav je, treba li tu neke strategije i razmišljanja ili samo ideš i prolijevaš krv, ima li tu nekih alternativnih smjerova priče i slično?
Nije baš jeftina igrica a opet nisam nikada kupovao PS(5) igrice a vidim da nije ni jeftina, ima li nekih popusta sad u ovo Xmas / New Year i gdje i kako?
Da, tri mjeseca, igrao sam svakih par dana po sat-dva navečer. Gameplay ima puno borbe i zna biti i krvavo, ali u mjeri kakvu i inače gledamo na TV, pa ništa posebno. Strategije ima samo na taktičkoj razini (npr. ako upadaš u protivničku utvrdu ili logor), to je inače više "storytelling" tip sadržaja, kao da čitaš interaktivnu knjigu. Ima mnogo smjerova priče, ne mora se igrati linearno, nego kako ti se svidi.
Ako je cura u pitanju možda joj se svidi što je glavni lik junakinja, Atsu.
Ja uvijek kupujem fizičke kopije, uzeo sam je u Mulleru, mislim da je bila oko 70 €. To vrlo ok cijena za tu klasu igre.
Vidim da je PlayStation VR2 na popustima! Dijelom jesam znatiželjan jer ga nisam nikada probao na PS-u, iako sam probao mnoge druge VR setove, ali većinom starijih generacija.
Ima li ovdje itko da ga koristi? Za koje igre? Ima li smisla, vrijedi li para?
Na GT imaš osječaj da si tamo! Bar ga ja imam!
Na nesreću, u zadnje doba nemam dovoljno vremena, pa neko vrijeme nisam igrao. Ali dok sam igrao, to je bio nevjerojatan osječaj! I dobro je što se nakon nekog vremena javlja umor, tako da ne možeš izgubiti cijelu noć a da nisi toga ni svjestan!
Naravno, 3D naočale na svaku osobu djeluju drukčije tako da ne možeš znati kako će biti tebi dok ne probaš. Probaj!
Nego, igra li itko još Gran Turismo 7 na PS5, osim Davora i mene. Sve više mi se čini da je igru nemoguće počistiti da imaš sve zlatne trofeje. Izuzetno teško, a tek oni legend cars koji koštaju po 20.000 kredita?!? Ali evo, trudim se.
Može se, ali treba igrati s volanom i pedalama, a možda još važnije od toga je ručno prebacivati brzine, to je najveća prepreka za maksimalne rezultate.
Ah, onda treba uložiti i u "PlaySeat" sjedalicu sa postoljem za volan i pedale + kvalitetan volan (pikiram na Logitech G29), okvirno 700-800 €. Sinčić ima isto želju, a uštedio je nešto novaca, dosta je dobio i za prvu pričest, pa ima želju sudjelovati sa jednim dijelom.
Malac je počeo gutati vinformatičku opremu, dobio je od nas iPhone 15 i sad se posvetio editiranju videa u iMovie i zanimljiv mu je Garage Band. Samo molim Boga da se jedan dan ne sjeti da hoće Mac. Ima vrlo kvalitetan PC, ali vis+dim da ga igre popuštaju.
Bertone: Ma znam kako diktiranje funkcionira ali iskreno se ne sjećam kada sam zadnji put čuo tišinu
smayoo: To naravno da ne funkcionira ako više ljudi priča u glas ili ako ti radio svira dok pričaš.
Bertone: Ma to sa diktiranjem je pušiona, nevezano za poruke nekidan vozim mamu doma i trebam nešto ženu pa je pokušam nazvati no auto ponavlja da ne razumije,... na kraju sam morao reći mami da malo zašuti
smayoo: Ne smiješ diktirati kako normalno pričaš. Kad se priča usporeno i jasno razdvaoja riječi, točnost je ≥90%
smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!"
Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod
jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju