U ovom nastavku (koji to i nije) priča je potpuno različita - radi se o obitelji kovača na sjeveru Japana. U sukobu lokalnih moćnika gubi se čvrsta vlast i razne frakcije počinju raditi za svoje interese, pojavljuje se i grupa razbojnika koji ucjenjuju i maltretiraju seljake. Ta grupa od šest kriminalaca ubija cijelu obitelj, ali malecna kćer nekako preživi ubod katanom u rame. Godine prolaze, ona odrasta i zaklinje se na osvetu...
Sjever Japana je vrlo lijep, ali i opasan... ako se izgubite u visokim planinama neće biti ništa neobično da se smrznete... srećom, naletio sam mirno selo u nešto toplijoj udolini...
Nakon još par dana igre mogu samo ponoviti da je ova igra umjetničko remek-djelo. Ekipa koja je to programirala, i stvarala nevjerojatno bogat sadržaj, su pravi entuzijasti, vidi se da su to radili za gušt, a ne da izbace još jedan komercijalni hit.
Danas me oborilo kada je za vrijeme kišnog pljuska zapuhao vjetar i počeo nositi vodu koja se slijevala s krova kuće. I zatim sam otvorio mapu da bih skužio da kiša toliko pada da kapljice padaju po papiru koji ih lagano upija.
Ali svo to tehničko savršenstvo bi bilo uzalud da i sve drugo nije pogođeno, od priče, atmosfere, upravljanja likom, sustava napredovanja, glazbe, zvukova, znači baš sve je sjajno, ne mogu naći manu! Nešto ponajbolje što je industrija računalnih igara ikada izvela. I uz sve to se usputno svašta nauči o japanskoj kulturi.
U doba 8-bitnih kompova ovo bi bila "arkadna avantura", a ne mogu ne zamišljati kako bi netko iz 1985. godine reagirao da vremeplovom dođe u našu današnjicu i vidi ovu igru. Nekome iz te ere igara uopće ne bi bilo jasno kako je tehnički tako nešto izvedivo i kakvo čudo od hardvera je potrebno da se ovakva igra odvija real-time.
Čekaj... Postao si video gdje likuša hoda kroz vodu 5 sati i 25 minuta?
Haha, mislio sam da je 5 minuta i 25 sekundi, da malo vidite pejsaže, ali eto, igra je toliko lijepa da mogu razumijeti da je netko i samo meditativno hodao pet sati... Ugodno je i slušati zvukove prirode, pogotovo tko ima puni Dolby Atmos setup, pa si okružen zvukovima u 360 stupnjeva.
Nisam želio ostaviti neko brutalno nasilje u ove sitne sate pred spavanje!
Ako vam se uništila guma na PlayStation kontroleru i to vas nervira, vaša omiljena kineska trgovina poslat će vam novi set za par € i još možete birati želite li deblje ili tanje!
IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec
drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu
BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!