Trump i Musk - MAGA ili MASA
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trump i Musk - MAGA ili MASA

• Air
  • Korisnik
  • 78
30.03.2025 | 11:30
Bilo bi zgodno i bilo bi fer da oni koji su zagovarali i zagovaraju Trumpa daju svoj komentar na njegovo djelovanje koje poprimilo ekstremne razmjere, primjerice ovo: link

Kako objašnjavaju / opravdavaju njegov trgovinski rat protiv ostatka svijeta, kako objašnjavaju / opravdavaju njegovo kaubojsko / kočijaško izražavanje njega kao predsjednika SAD-a, itd.
30.03.2025 | 12:01
A i ti Air, tražiš malo previše. To nam se trenutno ne uklapa u širi narativ, pa nas je pomalo sram Tko zna možda bude sram tako velik, da i Jura makne onaj svoj avatar, a kako ga često mjenja, gdje ćeš bolje prilike nego sad.
30.03.2025 | 14:15
Air kaže:
Bilo bi zgodno i bilo bi fer da oni koji su zagovarali i zagovaraju Trumpa daju svoj komentar na njegovo djelovanje koje poprimilo ekstremne razmjere, primjerice ovo: link

Kako objašnjavaju / opravdavaju njegov trgovinski rat protiv ostatka svijeta, kako objašnjavaju / opravdavaju njegovo kaubojsko / kočijaško izražavanje njega kao predsjednika SAD-a, itd.

Strašno. Znači i dalje se ovdje ništa ne kapira!

Odlična izreka je "fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me", a za treći put da vam otvaram oči neću i nemam vremena, zaista imam pametnijeg posla, npr. daleko je korisnije složiti novi postav u muzeju računala da nam klinci uče o budućnosti kroz tehnološku prošlost, nego ljudima koji imaju zapečen ROM pokušati objasniti stvarnost uz pomoć alata kao što je kritičko razmišljanje i doktrina realizma.

Razočaravajuće je da ovdje dobar dio sudionika nije u stanju sam sebi napisati 10 pitanja na temu o kojoj pokušavaju raspravljati i da bi onda prvo sami sebi odgovorili na ta pitanja nakon što daju sve od sebe da ih kritički analiziraju.

Evo, postavi si 10 kritičkih pitanja o trgovinskom ratu i 10 pitanja o Grenlandu, baš me zanima što bi se zapitao?
30.03.2025 | 14:16
cariblanco kaže:
A i ti Air, tražiš malo previše. To nam se trenutno ne uklapa u širi narativ, pa nas je pomalo sram Tko zna možda bude sram tako velik, da i Jura makne onaj svoj avatar, a kako ga često mjenja, gdje ćeš bolje prilike nego sad.

Trump nema izbora jer Grenland planira napasti Ameriku, ima bio labove i naciste a čujem da je američki jezik zabranjen u školama.
30.03.2025 | 14:21
dpasaric kaže:
Razočaravajuće je da ovdje dobar dio sudionika nije u stanju sam sebi napisati 10 pitanja na temu o kojoj pokušavaju raspravljati i da bi onda prvo sami sebi odgovorili na ta pitanja nakon što daju sve od sebe da ih kritički analiziraju.

Evo, postavi si 10 kritičkih pitanja o trgovinskom ratu i 10 pitanja o Grenlandu, baš me zanima što bi se zapitao?

Ljudi zaboravljaju da je Njemaščka 1939 bila pred bankrotom. Sve što su imali uložili su u proizvodnju oružja i potrošili su sve devizne zalihe. Malo su oplindrali od Austrije pa Čehoslovačke ali to nije bilo dovoljno. Pretpostavljam da bi svaki ekonomski znalac poput Davora u tom trenu rekao, ako pobijemo sve Židove i uzmemo njihovu imovinu imat ćemo jako puno novaca. Evo, možda je to potpuno opravdano s ekonmskog stanovišta. Možda samo naivci misle drukčije?
  • Air
  • Korisnik
  • 78
30.03.2025 | 15:00
Lakše je napisati pola kartice teksta demagogije nego odgovoriti na pitanje.

Kako bi bilo da sada svi nemamo vremana odgovarati na postavljena pitanja?

A moglo se primjerice napisati:

Trump je želio od sveg srca dobiti Nobelovu nagradu za mir jer vidio da je na poslovnom planu teška pušiona, ali mu Putin ne da primirje, pa je dolučio sam napasti Grenland pa onda sam "osigurati" primirje / mir jer nema nuk sile i tamo nekog Putina da ga "opstruira", a njegovi ljudima će to biti dosta da mu daju Nobelovu za mir, ako ne uspije otpustiti će sve koji mu stoje na putu.
30.03.2025 | 19:32
Da, da, "demagogija", ali nekako čarobno, valjda stalno imam sreće(?), ono što postavim kao hipotezu se pokaže istina, a ono za što vi navijate, nakon što vas okine neki MSM naslov, se pokaže kao potpuna zabluda i još jedno nasjedanje na programiranu propagandu.

Hmmm... zanimljiva je ta demagogija...
30.03.2025 | 22:46
IMG_8831.jpeg

Pa ti reci da lik nije otiša na kvasinu.
30.03.2025 | 22:56
30.03.2025 | 23:01
Yonkis kaže:

Već po boji kvačice se kuži da to nije on sada napisao - ako je i napisao uopće, jer plave oznake su davno ukinute za "public figures", sada takvi računi imaju srebrnu oznaku. Odi mu na Twitter profil, pa pogledaj. Proskrolao sam mu lajnu (ne pratim ga inače) do veljače i nisam to našao.

Tako su i Elonu svašta trpali u usta, zato sve treba provjeravati.
30.03.2025 | 23:03
IMG_8833.jpeg

Oh, pa nije valjda dionica opet u padu..?
finance.yahoo.com/quote/TSLA/?.tsrc=applewf
Oh. Sutra je prvi aprilililili
30.03.2025 | 23:08
dpasaric kaže:
Yonkis kaže:

Već po boji kvačice se kuži da to nije on sada napisao - ako je i napisao uopće, jer plave oznake su davno ukinute za "public figures", sada takvi računi imaju srebrnu oznaku. Odi mu na Twitter profil, pa pogledaj. Proskrolao sam mu lajnu (ne pratim ga inače) do veljače i nisam to našao.

Tako su i Elonu svašta trpali u usta, zato sve treba provjeravati.

Još gore. Ako je to od tada, što je sad?

Donald Trump tweeted, “HIV Is Cured In 2nd Patient, Doctors Report. @nytimes Such great news for so many. Tremendous progress being made!” on March 5, 2019, following reports of the second known patient cured of HIV
30.03.2025 | 23:09
IMG_8832.jpeg

A lik se fura na stil Zelenskog. Zelenski sa Temua.

IgorD kaže:
cariblanco kaže:

Trump nema izbora jer Grenland planira napasti Ameriku, ima bio labove i naciste a čujem da je američki jezik zabranjen u školama.
31.03.2025 | 00:50
Pitanje Grenlanda je sjajan lakmus papir za potapanje naivnih ideja o "međunarodnom pravu" i "suverenosti država" koje smo često mogli čitati ovdje na forumu.

Kako je netko na lajni brutalno komentirao, parafraziram: "Nije to ništa osobno, to je čisti biznis i trgovina između SAD-a i Rusije, Trump pusti Ukrajinu Rusiji, a Rusi puste Grenland Amerima, Danci su tu ionako sporedni, baš kao što su bili Ukrajinici u Ukrajini."

Pa ne bih se uopće začudio da se to tako odvije. Još treba vidjeti kakve planove imaju Rusi i Kinezi s Antarktikom , to bi mogla ispasti neka verzija trovlasti između te tri velesile.
31.03.2025 | 15:32
Iako su zadnji podaci 2023, za vrijeme Bidena, baš me zanima kak sada stvari stoje sa Trumpovom "USA numbah one!"
Možda Trumpu smeta što je Grenland crven?

Snimkazaslona2025-03-31163440.png

Snimkazaslona2025-03-31163508.png
31.03.2025 | 15:57
Saće Tjamp uvest tajife...
31.03.2025 | 16:43
smayoo kaže:
Saće Tjamp uvest tajife...

... pa će i Amerika pocrvenit
31.03.2025 | 17:37
Kako su krenuli, narađasti i ekipa, očekujem da ova tema pretekne temu Ukrajina, po broju upisa...na dobrom smo putu, a svaki dan stiže svježe gorivo
01.04.2025 | 16:26
A data leak involving a whopping 2.87 billion Twitter (X) users has surfaced on the infamous Breach Forums. According to a post by a user named ThinkingOne, the leak is the result of a disgruntled X employee who allegedly stole the data during a period of mass layoffs.

[This data leak] doesn’t contain email addresses, but it does hold a goldmine of profile metadata, including:

• Account creation dates.

• User IDs and screen names.

• Profile descriptions and URLs.

• Location and time zone settings.

• Display names (current and from 2021).

• Followers count from both 2021 and 2025.

• Tweet count and timestamps of the last tweet.

• Friends count, listed count, and favorites count.

• Source of the last tweet (such as TweetDeck or X Web App).

• Status settings (like whether the profile is verified or protected).

[...] As of Jan 2025, X (formerly Twitter) had around 335.7 million users, so how is it possible that data from 2.8 billion users has been leaked? One possible explanation is that the dataset includes aggregated or historical data, such as bot accounts that were created and later banned, inactive or deleted accounts that still lingered in historical records, or old data that was merged with newer data, increasing the total number of records.

Additionally, some entries might not even represent real users but could include non-user entities like API accounts, developer bots, deleted or banned profiles that remained logged somewhere, or organization and brand accounts that aren’t tied to individual users.

64brirns47se1.jpeg
  • Air
  • Korisnik
  • 78
02.04.2025 | 09:36
dpasaric kaže:
Da, da, "demagogija", ali nekako čarobno, valjda stalno imam sreće(?), ono što postavim kao hipotezu se pokaže istina, a ono za što vi navijate, nakon što vas okine neki MSM naslov, se pokaže kao potpuna zabluda i još jedno nasjedanje na programiranu propagandu.

Hmmm... zanimljiva je ta demagogija...

EDIT:
Ma nije to sreća, nego si ti izvrstan hipotetičar. To si htio da kažeš?

Ti si postavio hipotezu da je Trump sa Muskom "good guys team".

Pa bi bilo zgodno da tu hipotezu obraniš konkretnim pozitivnim primjerima i staviš ih na vagu zajedno sa ostalim negativnim primjerima, pa da vidimo koja strana je teža.
Mada sumnjam da ti to možeš zbog svog problema, ali eto moram tako postaviti jer je ova diskusija javna.

Više puta sam napisao da je 99,9 posto političara negativno na direktan ili indirektan način.

Tako sam i napisao da je 90 posto vlasnika krupnog kapitala također negativno prema društvu / čovječanstvu s obzirom na odgovornost koja proizlazi iz njihove moći i utjecaja.

Sve ostalo je "igra istinom".

U tu igru se upecaju mnogi, kao što si se i ti upecao (pretpostavljam da si ti zadivljen Muskovim tehnološkim uspjesima pa te to "vuče" da on bude pozitivac u tvojim očima) a iz te magle ne vide da nam oni uništavaju budućnost, kao što ti vidiš da to radi WEF, samo ne vidiš da svi oni najbogatiji i najmoćniji duvaju u isti rog.
02.04.2025 | 13:26
Novi Američki ambasador u Srbiji- lončake

Inače je prodrijeklom Srbin, ima i dva psa, koje je nazvao pivo i rakija...ono ide s njima u šetnju...rakija fuj to ili pivo puci ga haha. Taman se uklapa u cijelu naranđastu sliku.

02.04.2025 | 14:10
Naravno naš Gadže je i MAGA temu uspio ugurati pod Srbe! Ispada kao da su oni najvažnija nacija, tebi se sve vrti oko njih, Srbi ovo, Srbi ono, gdje je kvaka? Jesu li tvoji bliski stadali u Domovinskom ratu od njih ili što? To onda mogu razumijeti i žao mi je.
02.04.2025 | 15:17
Nije kvaka u onom što ti misliš. Kvaka je u tome da mi je sve to što se događa u Srbiji, skoro nevjerovatno. Oni imaju isti politički sistem na papiru kao i mi, a tamo važe neka druga pravila. Zato to objavljujem, jer se pitam da li je ovo moguće...da su u Africi, ne bi tome davao toliki značaj, ali ipak su nam susjedi. Priznaj da sam reducirao, broj objava da vas preveć ne smaram, kad vas to ne zanima. S vremena na vrijeme, iskrsne neka vijest poput ove i teško mi je to ne objaviti.

Edit, evo deal, ti prestani spominjati starcratf, a ja ću Srbe, pristaješ ?
02.04.2025 | 16:55
Džaba bili konji vrani moj sine Ilone, Wisconsin nije na prodaju!

Najveći Grinč svih vremena je njegova izjava da je sve koruptno u Wisconsinu nakon što je ON ali i niko drugi htio kupiti glasove i podijelio pare.
Wisconsinu su to bili najskuplji izbori za sudca u povijesti. Sve samo da se spriječi Susan Crawford.
Daj nemoj mi molim te nemoj ništa o bad gay - good gay.
02.04.2025 | 18:12
Pricam svakodnevno sa ljudima koji zive i rade u USA. Raspon je 5-20 godina zivota tamo, pa imaju sa cim usporediti trenutacno stanje.

Niti jednu jedinu recenicu nisam cuo da netko podrzava i ima koristi od svega ovoga sto Trump radi. Cijene robe i usluga divljaju, energenti nisu pojeftinili, troskovi zivota sve veci.

Jos sada ako zazive ove uvozne takse, inflacija ce biit ogromna. Poskupit ce uvozni artikli, proizvodi Made in USA od uvezenih sirovina ali i usluge koje za svoj rad koriste uvezene stvari.

Rastjeruju i jeftinu radnu snagu koja je puno bitnija nego se to cinilo.

Nema radnika na farmama (moguce da je zato nastalo ovo sve oko jaja ). Kamioni nam redovito kasne jer skladista nemaju dovoljan broj radnika da sve to istovare ili utovare na vrijeme.

Kamioni cekaju u TX da ih poprave mehanicari Meksikanci koji su pobjegli preko granice itd itd.

Ja nisam za ilegalne useljenike ali ako si to vec dopustao 30 godina, ne mozes preko noci sve to presjeci bez posljedica po sebe samoga
02.04.2025 | 19:07
malopre gledam vremensku prognozu na vestima, i kao uzgredna vest pomenuto je da u USA su ugasili dosta radnih mesta i meteoroloskih stanica - one koje pustaju balone. verujem da ce to doneti jako mnogo usteda u $$$.

malopre citam da ce se izgleda uskoro zahvaliti masku na njegovoj pomoci, dosta su jaki glasovi protiv njega u samim uticajnim republikanskim redovima.
02.04.2025 | 19:24
Ovaj Independence Day kojeg će ovaj ne dokazani Slon danas u 22:00 objaviti je strašna stvar. To je otprilike sličan udar onome 2008.
USA će poskupiti sva auta, a ne samo Europska. Čak i Tesla, koja svako auto što se vozi u USA proizvodi u USA, treba preko 20% dijelova iz Mexica. A i ako uspiju prebaciti proizvodnju dijelova u USA (što će ih koštati dobro love), Amerikanci proizvode skuplje nego Čiko s. Tako da klasično kolektivno pucanje u koljeno.
Ali čujem da se onaj majmun počeo spuštati sa stabla i da napušta Bijelu Kuću. Ne skroz, nego eto, samo kad bude opet potreban (ne daj bože) on bi uzeo motornu pilu i odrezao nešto.

Ej! a ovaj naš specijalac nešto ko biva bad gay- good gay! Bull shit!
02.04.2025 | 19:29
Gledam danas neku emisiju da EU naplacuje 10% uvozne takse za vozila iz USA, a da oni nama uzimaju samo 2.5%.

Ako je to istinito, onda u tom kontekstu je Trump u pravu. Takse bi trebale biti identicne za istu robu, ili da se mene pita ne bi ih bilo nikako

Napravili bismo open trade agreement sa USA, kao sto su imali USA/Canada/Mexico.
02.04.2025 | 19:42
Haha, problem je sto evropljani ne bi kupili americko vozilo ni da im se jos plati za to, i jos radim za GM.
02.04.2025 | 19:48
drlovric kaže:
Gledam danas neku emisiju da EU naplacuje 10% uvozne takse za vozila iz USA, a da oni nama uzimaju samo 2.5%.

Ako je to istinito, onda u tom kontekstu je Trump u pravu. Takse bi trebale biti identicne za istu robu, ili da se mene pita ne bi ih bilo nikako

Napravili bismo open trade agreement sa USA, kao sto su imali USA/Canada/Mexico.

Tih 10% s naplaćivalo i na Europske Aute koji bi se proizvodili u USA i izvozili iz USA. Tih nije malo vraćeno u Europu, tako da je to više koristilo USA proizvođačima nego Europi. Ali to ti je jedna tako jednostavna a tako genijalna ideja, kad su sve nula nema više reciprociteta. A i potrošači će ga slaviti i možda dobije Nobelovu, a ne carine koje svih koštaju.
Ali on kaže da će prvo vratiti ono što je Europa sve ove godine otimala od njih.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 4 sati
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Damirst, Riba, robee, tino1, Anonimci (1105)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO