Trump i Musk - MAGA ili MASA
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trump i Musk - MAGA ili MASA

29.09.2025 | 10:56
Puno stvari bi se rijesilo jednostavnim zakonom da i politicari moraju u mirovinu sa 65 godina.

Ako nisi dovoljno dobar da radis na salteru u opcini, nisi vala ni da drzavu vodis
29.09.2025 | 15:32
Zakonom se malo toga moze regulirati ako se isti ne provode i ako se istih ne pridrzavamo.
Koliko vas se 100% pridrzava zakona.
03.10.2025 | 08:18
- 38 sekundi video
Also sprach Zarathustra
10.10.2025 | 23:15
G25012nXYAAWTqU.jpeg

> Peter Thiel says Greta Thunberg servant of 'Antichrist'

Ja mislim da je to možda netko drugi!?
10.10.2025 | 23:36
nego, koliko nesto citam, narandzasti nam se nesto uvredio sto nije dobio Nobelovu nagradu za mir.
sta reci?
11.10.2025 | 00:34
Pa da, stvarno. Kako je uopće moguće da su je dali nekom drugom?
11.10.2025 | 09:36
Možda se zato opet cijepio: www.reddit.com/r/politics/comments/1o3ka...and_flu_shot_during/

Pitam se hoće li sad iz ovog pokušaja dobiti autizam ili će možda postati 5G odašiljač?
12.10.2025 | 20:47
A u koju se rupu zavukao Musk? Gdje je nestao mali čovjek, čime su ga stisli?

94m8i71btnuf1.jpeg

A dobitnica Nobelove za mir je prava svetica.. Nije ni čudo da ga je zvala, kako se on pohvalio. "hvalite me usta moja"
19.10.2025 | 07:25
Kad bi sve žabe skočile u zrak pomaklo bi kuglu zemaljsku.

19.10.2025 | 15:26
Zanima me, da li nakon najnovije objave Trumpa, gdje k’o kraj baca govna po glavama svojih podanika, ima ovdje jos onih koji ga simpatiziraju i velicaju (da ne kazem, dive mu se)?
19.10.2025 | 16:49
Eto dokle je došlo, da ja stavim Žabu na profil. Ako ovako nastavi, pokazat će se da je zemlja ploča.
19.10.2025 | 22:03
yvann11 kaže:
Zanima me, da li nakon najnovije objave Trumpa, gdje k’o kraj baca govna po glavama svojih podanika, ima ovdje jos onih koji ga simpatiziraju i velicaju (da ne kazem, dive mu se)?

Naravno da ima.

Tamo negdje početkom 50-ih su ameri radili anonimnu anketu u zapadom dijelu Njemačke, oko 27% je odgovorilo da imaju vrlo ili djelomično pozitivno mišljenje o Adolfu Hitleru. Oko 50% je bilo vrlo ili djelomično negativnih. Razrušeni gradovi, milijuni Nijemaca mrtvo, kosti im razbacene od nemila do netraga, 2 milijuna Njemica silovano 1945. nakon kraja rata i svejedno preko četvrtina ih ima pozitivno mišljenje.
20.10.2025 | 07:24
yvann11 kaže:

Naravno, to su oni koji ne kuže da će, ako će mu to biti oportuno, idući puta bacati govna po njihovim glavama.

Ilitiga kako je jedna žena na snimci izjavila - glasala sam za Trumpa da se obračuna s Meksikancima, a sad se obračunava s nama
23.10.2025 | 20:17
www.theguardian.com/us-news/2025/oct/23/...ouse-ballroom-donors

Donors for Trump’s $300m White House ballroom include Google, Apple and Palantir
24.10.2025 | 17:58
A tko mu se to divi. On je bio manje zlo od konkurentice.
Rijetko da Ameri biraju protiv nekoga (kod nas je to normalno).
24.10.2025 | 21:46
7ypwhqe8x2xf1.jpeg
25.10.2025 | 10:11
jura22 kaže:

Kako argumetiraš ovu svoju tvrdnju?

Koja bi zla ona napravila?

Meni je vrlo teško zamisliti više i većih zla od ovog što je Trump napravio u par mjeseci.

Moram priznati da je dementnog Bidena bilo lakše "slušati" nego degutantne i u raznim smjerovima negativne komentare Trumpa.

Trump da može vladao bi kao Putin (ne kao kineski XI) i javno bi nam psovao majku u stilu "evo, što mi sad možete", još ću uzeti i nobelovu nagradu za mir i ekonomiju jer ću "unaprijediti" carine.
25.10.2025 | 18:08
Air kaže:
jura22 kaže:

Kako argumetiraš ovu svoju tvrdnju?

Koja bi zla ona napravila?.

Da se ubacim... Trump je loš, ali svakako manje zlo. Za početak on ipak ima svoje mišljenje, svoju volju i iako je pod utjecajem nekih lobija (prije svega izraelskog), nije potpuna marioneta poput Bidena ili potpuno nesuvisle Kamale Harris koja je negdje u razini naše Kolinde, možda čak mrvu ispod. To nisu ljudi s ikakvim integritetom, već instalirane lutke.

Kamala bi nastavila zlo koje je Biden provodio za vojno-industrijski lobi, dodavala bi bezin na vatru u Ukrajini (projekt Nulandice koju je Biden podržavao), a vjerojatno bi nastavili i sa zlom i terorom big-pharma podlaca i zlikovaca. Znači, dva ogromna zla koja bi samo bila ohrabrena da eskaliraju dalje. Imamo tu razna "manja zla" kao wokizacija svega umjesto meritokracije. Srećom, dovoljan broj Amera je shvatio koliko je sati, pa su, iako mnogi nevoljko, odabrali manje zlo.
25.10.2025 | 18:33
Ljudi koji su glasali za demokrate, okrenuli su se Trumpu.
Vec sam piao o tome. Normalnim Amerikancima pun kufer je Woke necega. Pretjerali su u tome a demokrati su ga jako zagovarali.
Opce ludilo je zahvatilo drzavu (u Texasu se nije valjda primilo )
Frend ima dratice u NY pa mi je pricao.
25.10.2025 | 18:45
dpasaric kaže:
Da se ubacim... Trump je loš, ali svakako manje zlo. Za početak on ipak ima svoje mišljenje, svoju volju i iako je pod utjecajem nekih lobija (prije svega izraelskog), nije potpuna marioneta poput Bidena ili potpuno nesuvisle Kamale Harris koja je negdje u razini naše Kolinde, možda čak mrvu ispod. To nisu ljudi s ikakvim integritetom, već instalirane lutke.

Ovo zvuci kao da Trump ima integritet? Je li samo nespretno napisano, odnosno kako vidis integritet Trumpa?
25.10.2025 | 19:06
ZeljkoB kaže:
Ovo zvuci kao da Trump ima integritet? Je li samo nespretno napisano, odnosno kako vidis integritet Trumpa?

Trump ima integritet u svom ludilu i nepredvidljivosti, često ne sluša savjetnike, radi po svom, pa onda kasnije korigira ako baš mora. Kolikogod je to loše, pogotovo za lidera jedne od navjećih svjetskih sila, toliko je bolje i to nego da je šuplja marioneta koja samo provodi naloge nekog interesnog lobija. On barem dijelom predstavlja interese i svjetonazor onih koji su mu dali glas.
25.10.2025 | 19:14
To što netko 'radi po svom' ne znači da ima integritet nego da je tvrdoglav. Integritet je kada postoji dosljednost između vrijednosti i činjenja. Trump je mijenjao stavove o svemu - od pobačaja do vanjske politike - ovisno o tome što mu u trenutku odgovara. To nije principijelnost, to je oportunizam. A 'ne slušati savjetnike' nije hrabrost - to je ignoriranje stručnosti zbog ega.

Trump je marioneta osobnih poslovnih interesa, svog ego-a i potrebe za pažnjom (narcisist). Nije pitanje lobija ili ne - pitanje je čijim interesima netko služi. Trump je pokazao da često služi vlastitima, ne javnima.

Osoba s integritetom poštuje istinu. Trump je notoran po lažima, iskrivljavanju, umanjivanju, preuvaličavanju, kako god mu pase. To nije integritet.
25.10.2025 | 19:40
Trump to radi iz istog razloga kao što pas liže jaja.
25.10.2025 | 19:52
Thx, jos jedan dobar angle koji potvrđuje da je Trump nula u kontekstu integriteta - nula.
25.10.2025 | 19:55
jura22 kaže:
Trump to radi iz istog razloga kao što pas liže jaja.

Jer može? Briga ga za sve oko njega? Tako je, on isto duboko i strateški u dobrobit svih onih koji su ga birali razmišlja, kad radi ono što "može" kao i taj tvoj pas.

Peter Thiel je taj koji drži sve konce oko njega u rukama. A on je jedna mala marioneta s jako malo nečega, a jkao puno narcizma i umišljenosti.
25.10.2025 | 20:58
dpasaric kaže:
Za početak on ipak ima svoje mišljenje, svoju volju i iako je pod utjecajem nekih lobija (prije svega izraelskog), nije potpuna marioneta

dovoljan broj Amera je shvatio koliko je sati, pa su, iako mnogi nevoljko, odabrali manje zlo.

pedofilčina. hej davore,,, pedofil.seksualni predator. egocentrični lažljivac.

nisu "odabrali" većinom već elektorski glasovi. brkaš jabuke dragi davore. demokratski nastrojeni glasači nisu glasali jer su povjerovali da on ne može dobiti izbore. sami su se sjebali a ne dovoljan broj.
25.10.2025 | 21:03
jura22 kaže:

Frend ima dratice u NY pa mi je pricao.

frend ima nebake koji te poznaju i kazu da pricas price i vjerujes
25.10.2025 | 23:28
Svaki put kad netko kaže nešto dobro o Trumpu sjetim se ove scene iz filma Rat Race.

> The husband, the devoted father, the wine connoisseur, and three time ballroom dancing champion.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 12 sati
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • imjasminh: 399 - ispod toga stvarno nemogu...
  • imjasminh: Apple Watch Ultra 2, 49mm Titanium Blue/Black - 450 eur - bump
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bip, dpasaric, kdrazen, Maxxy, Riba, tino1, VanjusOS, Anonimci (427)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO