Trump i Musk - MAGA ili MASA
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trump i Musk - MAGA ili MASA

05.04.2025 | 08:39
Prebaci se na lješnjake, oni su iz Turske.
05.04.2025 | 10:15
Ili na kolače? Oni su iz Hrvatske, vanilija, kakao, cimet, sve se to uzgaja na Velebitu.
05.04.2025 | 17:51
Jedino pistacije dolaze iz Dubaija.
06.04.2025 | 17:41
Ilonče shvatilo da je to pucanje u koljeno. Dobro jutro Columbo!

06.04.2025 | 21:19
18hwqcwnp8te1.jpeg
06.04.2025 | 21:41
tino1 kaže:

Nisu oni tamo glupi, moja teorija je da jako dobro znaju što rade. Kao svaki lukavi trgovac, Trump je lupio carine višestruko veće od onoga što bi bilo realno, a s ciljem da u konačnici, nakon pregovora sa svakom od država dobije što povoljnije uvjete - koje ne bi dobio da je postepeno tražio neke ustupke. Ovako će na puno buke i dima dobiti ono što inače ne bi.

To je dio priče. Drugi dio, opet tek moja hipoteza, jest da je njegov financijski konzorcij to izveo namjerno da uzdrma burze i sruši cijenu dionica. Evo, npr. Apple dugo nije bio niže, a znamo koliko je Apple vrijedna i stabilna kompanija koja ima vrlo konkretne i uspješne proizvode. Ideja je uskladišteni dolarski kapital koji jede inflacija prebaciti u kvalitetne dionice, pa je ovo sjajan potez - napraviš dar-mar, dionice padnu, pokupuješ ih na "low" i onda smiriš situaciju, ispregovaraš suvisle carine i vratimo se na "business as usual", ali oni koji mogu sada kupovati dionice bit će punih džepova od zarade na burzovnom potresu.

Možda nije tako, ali mislim da teorija drži vodu i svakako ima logike. Tako da me to sve ne brine previše, brzo će se to vratiti na svoje.
06.04.2025 | 22:26
[quote="dpasaric" post=230770]tino1 kaže:

Nisu oni tamo glupi, moja teorija je da jako dobro znaju što rade. Kao svaki lukavi trgovac, Trump je lupio carine višestruko veće od onoga što bi bilo realno, a s ciljem da u konačnici, nakon pregovora sa svakom od država dobije što povoljnije uvjete - koje ne bi dobio da je postepeno tražio neke ustupke. Ovako će na puno buke i dima dobiti ono što inače ne bi.

Jesu, bojim se. Ne znaju što rade! Ucjena je teška stvar. Malo dima? On je spržio preko 4 biliuna u zadnjih nekoliko dana! Malo dima...

To je dio priče. Drugi dio, opet tek moja hipoteza, jest da je njegov financijski konzorcij to izveo namjerno da uzdrma burze i sruši cijenu dionica. Evo, npr. Apple dugo nije bio niže, a znamo koliko je Apple vrijedna i stabilna kompanija koja ima vrlo konkretne i uspješne proizvode. Ideja je uskladišteni dolarski kapital koji jede inflacija prebaciti u kvalitetne dionice, pa je ovo sjajan potez - napraviš dar-mar, dionice padnu, pokupuješ ih na "low" i onda smiriš situaciju, ispregovaraš suvisle carine i vratimo se na "business as usual", ali oni koji mogu sada kupovati dionice bit će punih džepova od zarade na burzovnom potresu.

Samo malo, oni suše dionice da bi Redneckovi izvukli crnu lovu i kupovali za male pare dionice koje nisu ništa vrijedne? A vidiš lukavo.

06.04.2025 | 22:27
ne mislim da je to bas tako. trampovi kapaciteti (a i onih kojima se okruzio) nisu takvi da on razmislja na duze staze, sve mi se cini da je kod njega ona fora - lova na brzinu. zato tako i donosi odluke na precac i preko kolena. ovo sto pominjes - pale deonice, pa ce ih kao otkupiti povoljno, ali ce ih pokupovati oni bogati, sirotinja ce biti jos siromasnija. videcemo, ali vec se protestuje u stotinu gradova sirom USA za pocetak. dalje, ovo sto se tice te imigracione politike, kad proteraju te ilegalne imigrante koji rade za kikiriki, cekam samo da texas, arizona, kalifornija pocnu da se guse u djubretu i smradu jer nece imati ko da im cisti kuce, izbacuje i skuplja djubre.

globalno, tramp izgleda igra poker ali je izgleda blefer, i to los blefer. sve to bi bilo o.k. za njega da za stolom nema recimo jednu kinu koja igra tvrdo i sa realnim adutima i jako proracunato. proizvodnja se nece preko noci vraitit u ameriku kao sto zamislja mali perica (na engleskom: donald). negde mislim 2008. god je obama imao sastanak u kaliforniji sa sefovima vodecih tehnoloskih kompanija kako da se proizvodnja vrati u ameriku. dzobs mu je rekao da je to gotovo nemoguce i ispricao mu pricu o prvom iPhone-u i gorilla glass ekranima - pokusacu da nadjem taj text i da prikacim ovde. obaska sto za povratak proizvodnje im treba 30.000 inzenjera godisnje, a oni to nemaju, samo kina ima takve kapacitete.
tako da je sve ovo sto tramp radi jako nepromisljeno i brzopleto. i imace dugorocne posledice.
07.04.2025 | 07:34
Traže se dubokoumne koncepcije u postupcima lika koji je s cijelom familijom već odigrao memecoin prevare otkad je postao predsjednik Cmon!
  • Air
  • Korisnik
  • 78
07.04.2025 | 08:23
korisnik kaže:
Traže se dubokoumne koncepcije u postupcima lika koji je s cijelom familijom već odigrao memecoin prevare otkad je postao predsjednik Cmon!

+ 1

+
Lik je već dokazano neuspješan na svom businessu (a razlika između jednog poslao koji je on vodio i upropastio i financijskog vođenja države je nebo i zemlja),

+
lik koji je napao USA...

Tragikomedija je nadati se nečem pozitivnom od njega.
07.04.2025 | 08:27
tino1 kaže:
Jesu, bojim se. Ne znaju što rade! Ucjena je teška stvar. Malo dima? On je spržio preko 4 biliuna u zadnjih nekoliko dana! Malo dima...

Ovo je sitniš. Da, to je zaista "malo dima" kada pogledaš što je izvela prošla ekipa s lockdownom i pandemijom, kolike su to tek štete bile, ovo je baš ništa i vratit će se nazad čim se to presloži.
07.04.2025 | 09:56
da li ti indirektno priznajes da je sve to pogresno sto tramp radi, tako sto pokusavas da relativizujes sve to njegovo uporedjujuci sa prethodnom americkom administracijom?
mislim da nije bilo u istoriji ovakvih odluka na precac, i posledice ce biti zaista tesko predvidive.
pre neki dan procitam samo naslov da je nekih 14 ili 16 dobitnika nobelove nagrade za ekonomiju javno reklo da je to pogresno sto tramp cini. ali mozda oni sa harvarda i jejla ne znaju nesto sto tramp i mask znaju.
07.04.2025 | 10:22
dpasaric kaže:
tino1 kaže:

Ovo je sitniš. Da, to je zaista "malo dima" kada pogledaš što je izvela prošla ekipa s lockdownom i pandemijom, kolike su to tek štete bile, ovo je baš ništa i vratit će se nazad čim se to presloži.

Odakle ti brojke? To da je, a sigurno nije, pandemija pojela toliko vrijednosti? Ali i da je, bilo je uzrokovano jednim, u najmanju ruku neobičnim i iznenađujućim udarom na globalan realan promet.
A ovo je pokrenuo jedan diletant jer mu se digao.

Ovih 4 su se do sad popele na preko 9. To od jutros do sad! Pa ti dimi. Nakon zadnjeg Crasha 1987 (Crni ponedjeljak), je Dowu trebalo preko godinu dana za korekciju. Ej godina dana! A ti nešto o dimu, ko da se Papa čeka. To je do granice sarkastično.

DAX danas -10% itd. itd!?

EDIT: ali on upire na FED da još dva put smanji kamatu u 2025! A Powel će je smanjiti jer ne smije reći da je kralj gol. A, ako si pazio na satu, to ti više nije dim nego požarčina, koji se btw gasi benzinom. Ogromna inflacija s niskim kamatama! Mašala, brate, nisi ga mogao više usrat. Čestitam.
07.04.2025 | 12:09
Ha, sad je bitcoin 77K, kad je bio peko 100K netko me nagovarao da kupim, ja u šali rekao da hoću, ali kad padne ispod 50. Veli on, to neće biti nikad i ja rekao onda ništa.

Kako stvari stoje, morat ću uskoro kupovat bitkoin.

PS - kako ne znaš, Biden i Fauci su osobno odgovorni za pandemiju. Također i Bll Gates i George Soros.
  • Air
  • Korisnik
  • 78
07.04.2025 | 14:09
Evo kratki uvid u poslovne (ne)sposobnosti Trumpa. link

Stvarno trebaš biti "nešto" da izbereš takvog lika, da mu daš ključeve sudbine SAD-a, a sada vidimo da će uspjeti uništiti i ostatak Svijeta.
07.04.2025 | 14:11
JP Morgan vjerojatnost recesije na 60%! Da li će biti recesije ili ne nije pitanje, pitanje je koliko dugo i koliko štete će napraviti. Dim? A...?
07.04.2025 | 14:37
S&P 500 zatvara u Međedu. To je najbrže padanje u Međed fazu gledano na sve Benchmark-ove do sad! Tako da, ti vidi!
Greška svi zatvaraju duboko u Međedu. Malo dima.

Bill Ackman govori o financijskoj nuklearnoj bombi. S malo dima, naravno.
07.04.2025 | 14:59
Ionako je sve napuhano, pa nek se balon malo ispuše.
Dileri bijeloga sada trljaju dlanove
07.04.2025 | 16:24
JOHN kaže:

samo da ne pukne.
07.04.2025 | 16:59
Sta ako je ovo sve dio neke vece igre?

Ajmo privremeno oboriti sve jake dionice prividno praveci kaos, pa ih sad kupovati. Nije da ekipa kojom se okruzio nema para

Onda se Trump povuce, predomislio sam se za uvozne tarife (ne bi bilo prvi put) i dionice se lagano vrate na svoje ranije vrijednosti.

Ide prodaja
07.04.2025 | 17:50
Ja baš svaki put tako mislim
07.04.2025 | 17:53
tino1 kaže:
JOHN kaže:

samo da ne pukne.

U tom kupleraju svaki reset na tvornjčke postavke je uvijek dobrodošao. Valjda će nekad neki naučit. Mene samo zanima kada će se stat na kraj tim megalomanima i špekulantima
07.04.2025 | 17:58
drlovric kaže:

Ajmo privremeno oboriti sve jake dionice prividno praveci kaos, pa ih sad kupovati. Nije da ekipa kojom se okruzio nema para

Onda se Trump povuce, predomislio sam se za uvozne tarife (ne bi bilo prvi put) i dionice se lagano vrate na svoje ranije vrijednosti.

Ide prodaja

De majke ti, koja igra? Da se može tako neki potez u bobu iskoordinirati. Moraš uzeti u obzir hrpu parametara i svaki od njih mora u milimetar biti tu, kad trebadne.
Kao npr.:
Kako će reagirati ta hrpa zemalja koje si sad nanišanio?
Kako će na njihove reakcije morati reagirati zemlje koje u prvom valu nisu pogođene (sekundarnim carinama)?
Kako će reagirati ulagači?
Pa i potrošači? E i to sve around the globe.

Neki od njih su još luđi od Trumpa. Samo da znaš.

Možda eksperiment, koji je sigurno kolektivno pucanje u koljeno.
07.04.2025 | 19:25
drlovric kaže:

Ide prodaja

Jedno pitanje

A tko je sad izgubio puste milijarde na burzama? Po ovom tvom scenariu bilo bi preljevanje iz šupljeg u prazno

edit nevezan za prijašnje napisano.

Nije mi jasni jer nas oni stvarno drže za budale, kakvi su njegovi glasači. Kakva je to prelijepa konferencija za medije... možda najljepša ide u takmičenje za miss konferencija

"Bijela kuća o otkazanoj presici: "Umjesto toga bit će održana jedna velika, prelijepa konferencija za medije"
Za konferenciju za novinare Donalda Trumpa i Benjamina Netanyahua, koja je prethodno otkazana, sada je stiglo objašnjenje iz Bijele kuće.

Iz Bijele kuće navode da su otkazali konferenciju jer bi to značilo da su oba lidera imala "dva uzastopna susreta s novinarima (pozdrav u Ovalnom uredu i formalnu konferenciju za novinare), a željeli su pojednostaviti stvari".

Umjesto toga, bit će održana "jedna velika, prelijepa konferencija za novinare" u Ovalnom uredu, poručuju iz Bijele kuće.

Važno je napomenuti da će u Ovalni ured biti pušten manji broj odobrenih novinara nego što bi to bio slučaj na presici koja je otkazana.
07.04.2025 | 22:08
Brojke sve govore.

Prilog/zi YYNqo-s-amp-p-500-percentage-change-since-inauguration-day-copy-.webp nije/su pronađen/i

07.04.2025 | 22:27
IgorD kaže:
PS - kako ne znaš, Biden i Fauci su osobno odgovorni za pandemiju. Također i Bll Gates i George Soros.

Dobro kažeš, samo je malo kompliciranije - Fauci je direktno odgovoran za najviše toga, od financiranja "gain of function" istraživanja koja nisu smijeli legalno raditi u USA, pa je to outsourceao u Wuhan i to plaćao novcem poreznih obveznika, pa do kasnijih otvorenih laži o svojstvima mRNA "cjepiva", a tu je i korupcija FDA, odobravanje eksperimentalnog tretmana od druge agencije (koju gle čuda vodi njegova žena), da bi se sve to pokušalo zataškati na sudu i proglasiti tajnom na 50 godina. Srećom je sudija u Texasu bio čovjek od integriteta i nije se dao podmititi, pa im je raskrinkao plan i naredio obajvu skrivenih dokumenata temljem kojih su dobili "privremenu dozvolu". Fauci je lažljivi zločinac, više puta raskrinkan u američkom Kongresu. Zato mu je Biden i dao oprost i pomilovanje unaprijed, što je isto bio presedan.

A siroti Joe Biden je tu najmanje kriv, on je tek dementni starac koji se trudio izvršavati naredbe svojih lutkara, barem onoliko koliko je mogao ostati suvisao, a češće nije. Bill Gates ljigavi podlac koji se brzo ušaltao na taj vlak, a možda i sam sudjelovao u planovima - jer se sve poklapalo s idejom WEF ekipe o pandemiji kao sjajnoj prilici za "Veliki reset" i da vlast preuzme globalistička elita. Soros cijelo vrijeme stoji WEF-u iza leđa i sigurno je jedan od lutkara jer upravlja narativom kroz svoje medije, a na zapadu su to sada gotovo svi, malo što je ostalo nezavisno.
07.04.2025 | 22:32
drlovric kaže:

Ide prodaja

At 10:10 AM ET, rumors emerged that the White House was considering a "90-day tariff pause."

At 10:15 AM ET, CNBC reported that Trump is considering a 90-day pause on tariffs for ALL countries except for China.

By 10:18 AM ET, the S&P 500 had added over +$3 TRILLION in market cap from its low.

At 10:25 AM ET, reports emerged that the White House was "unaware" of Trump considering a 90-day pause.

At 10:26 AM ET, CNBC reports that the 90-day tariff pause headlines were incorrect.

At 10:34 AM ET, the White House officially called the tariff pause headlines "fake news."

By 10:40 AM ET, the S&P 500 erased -$2.5 TRILLION of market cap from its high, 22 minutes prior.

Never in history have we seen something like this

hb360gu1gfte1.jpeg
07.04.2025 | 22:37
dpasaric kaže:
IgorD kaže:

Dobro kažeš, samo je malo kompliciranije - Fauci je direktno odgovoran za najviše toga, od financiranja "gain of function" istraživanja koja nisu smijeli legalno raditi u USA, pa je to outsourceao u Wuhan i to plaćao novcem poreznih obveznika, pa do kasniih otvorenih laži o svojstvima mRNA "cjepiva", a tu je i korupcija FDA, odobravanje eksperimentalnog tretmana od druge agencije (koju gle čuda vodi njegova žena), da bi se sve to pokušalo zataškati na sudu i proglasiti tajnom na 50 godina. Srećom je sudija u Texasu bio čovjek od integriteta i nije se dao podmititi, pa im je raskrinkao plan i naredio obajvu skrivenih dokumenata temljem kojih su dobili "privremenu dozvolu". Fauci je lažljivi zločinac, više puta raskrinkan u američkom Kongresu. Zato mu je Biden i dao oprost i pomilovanje unaprijed, što je isto bio presedan.

A siroti Joe Biden je tu najmanje kriv, on je tek dementni starac koji se trudio izvršavati naredbe svojih lutkara, barem onoliko koliko je mogao ostati suvisao, a češće nije. Bill Gates ljigavi podlac koji se brzo ušaltao na taj vlak, a možda i sam sudjelovao u planovima - jer se sve poklapalo s idejom WEF ekipe o pandemiji kao sjajnoj prilici za "Veliki reset" i da vlast preuzme globalistička elita. Soros cijelo vrijeme stoji WEF-u iza leđa i sigurno je jedan od lutkara jer upravlja narativom kroz svoje medije, a na zapadu su to sada gotovo svi, malo što je ostalo nezavisno.

Sve 5, neka je tako i bilo, vjerovati ćemo ti, recimo. Možeš li izvući Trumpove (& Co.) bisere, tako metikulozno? Njegovi grijesi su zanemarivi?
07.04.2025 | 22:50
Yonkis kaže:
Sve 5, neka je tako i bilo, vjerovati ćemo ti, recimo. Možeš li izvući Trumpove (& Co.) bisere, tako metikulozno? Njegovi grijesi su zanemarivi?

Mogao bih - da su ti biseri toliko važni za naše živote kao što je to bila pandemija i kao što je rat u Ukrajini, a koje je zakuhao prošli politički postav u sprezi s WEF-om.

Trump je američki Kerum. Znači zaista nemam visoko mišljenje o njemu, ali je neusporedivo bolji od zlikovaca prije koji su direktno odgovorni za obje ljudske katastrofe.

Što se tiče Trumpa, uvijek i iza svakog političara stoji neki lobi. Gledam da je dobro dok su samo pohlepni i bez većih sociopatskih poremećaja. Dok ne zadiru direktno u osnovne ljudske slobode, čini mi se kao prihvatljiv kompromis s obzirom na to kakvo nepravedno društvo globalno imamo.

A ovo s carinama je dimna zavjesa za brzu akviziciju onoga što vrijedi + bonus da se dobiju što bolji uvjeti za američku ekonomiju, a kada se to malo presloži, sve će se vratiti na normalne vrijednosti i brzo smo na starom dobrom "business as usual". To uvijek ide tako, pogotovo kada se ovako umjetno uzdrma sustav.
07.04.2025 | 23:08
Kako ti je Fauci kriv śto je RH donijela svoja pravila o suzbijanju korone?
Po tebi je korona puštena da bi se Biden/Fauci & Co obogatili? + WEFovci?
Trump svojim potezima šteti kao i korona, čekaj da domino efekt dođe do nas.
On nije u prvom mandatu iskoristio prilike da si nafutra džepove? A ovaj put misli na građane pa sve radi kako bi njima bilo bolje?

"Dok ne zadiru direktno u osnovne ljudske slobode" - podsjeti me koje su to?
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 16 sati
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, big_mac, imenso, Riba, robee, tino1, Anonimci (519)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.46 Seconds

Provided by iJoomla SEO