One more thing... u PEEK&POKE!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

One more thing... u PEEK&POKE!

17.06.2025 | 15:59
Pa nije ni moj iMac Intel model 2008 daleko. Eno ga u podrumu na standby modu već skoro godinu. Ista stvar, iTunes i čeka kad popijem koju više pa da slušamo dobre stare 80-e domaćice. Na njemu je samo to.

Inače, da se pohvalim, DANAS SAM UŠAO U 5-u DEKADU ŽIVOTA. Salut, živjeli svi!!!
17.06.2025 | 16:02
Čestitam! Tek ti je 40? Nekako sam mislio da si stariji barem 10 godina...
18.06.2025 | 07:28
Smayoo, tek mi je 50

Krivo sam napisao, onda je to 6. dekada.
18.06.2025 | 07:41
Ae, to sam i pretpostavio. Sretan ti jubilarni rođendan! S nostalgijom se prisjećam kako je bilo kad je meni bio pedeseti rođendan. Sad će uskoro 54.
18.06.2025 | 07:56
Je..š mi sve ak mi nisu draže priče o ustašama i partizanima od ove koliko tko ima godina. To je toliko frustrirajuće. Depresivno i tužno.
18.06.2025 | 09:12
Kakva crna depresija! A sve ono lijepo što dolazi s godinama? Ono kada odjednom shvatiš kako si nakupio znanja i mudrosti? Kako lakše rješavaš zadatke jer poznaješ ogroman broj ljudi? Kako si sada dovoljno ozbiljan i vrijedan da si našao načine kako društvo učiniti boljim? Otkriće kako je uživancija prenositi znanje mlađima?

Always look on the bright side of life!
18.06.2025 | 09:39
moj stariji bivsi kolega s kojim sam povremeno u kontaktu, kad god ga pitam kako je, kaze - ja sam sad u najboljim godinama!
i tako 30 godina kako ga znam, a on sad ima 70.
tako da - napred u nove radne i zivotne pobede
18.06.2025 | 09:42
Ima ona - youth is wasted on the young.

Mladi ne znaju cijeniti svoju mladost, uništavaju je, puštaju da propadne, da stoji neiskorištena. Kad se sjetim da sam nekad pušio dvije kutije dnevno ne mogu uopće shvatiti što mi je bilo u glavi. Isto tako kad gledam što si klinci danas rade, tetovaže, goli gležnjevi i trbusi čak i po zimi, napuhane usne i sto drugih gluposti dođe mi drago da više nisam mlad.
18.06.2025 | 10:47
Enjoy the power and beauty of your youth; oh nevermind; you will not
understand the power and beauty of your youth until they have faded.
18.06.2025 | 18:24
Kolika bi to bila prosjecna starost Jabucnjak clana?

40 mozda...
18.06.2025 | 18:52
& Drlovric - Tu negdje, kaže se kod nas "stare iskusnjare”. Evo došli kumovi od malog pa baš idem vaditi peku ispid zvona - teletina sa krumpirima i povrćem, ovaj 50-i slavim danima!!!
18.07.2025 | 21:20
Imamo par starih iMaca 27" u muzeju, ali svi imaju isti problem - GPU koji traži "reballing". Tek zadnje serije s tankim rubom su prestale imati taj problem. Danas sam vadio Radeon HD 4670 koji "šprica" iz ovog iMaca 27" jer imam donora - istu karticu iz jednog manjeg iMaca 21.5", a njih imamo više komada u rezervi, pa ima smisla osposobiti ovaj veliki.

Nije baš lak proces, ali samo zbog konektora na vrlo nedostupnim mjestima. Neki su toliko delikatni, da ih korisnici koji otvaraju iMac da bi npr. stavili SSD, onda oštete veze prema ekranu. Zaista treba biti pažljiv.
01.08.2025 | 14:53
Proces je danas išao dalje...

Pain in the ass vađenje matične ploče iMaca 21.5" iz 2010. Veliki 27" model je daleko lakši za rad. Izgubio sam kvarat ure dok sam shvatio da stvar ne ide van zbog IR senzora koji je Apple sakrio iza jabuke!

02.08.2025 | 08:14
Služi li taj senzor ičemu, osim za one daljinske koji su tih godina išli uz iMac?
02.08.2025 | 13:16
drpongrac23 kaže:
Služi li taj senzor ičemu, osim za one daljinske koji su tih godina išli uz iMac?

Samo za to, ali to im je bila dobra fora i žao mi je što su od toga odustali. To je realativno jednostavan dio, lako ga je postaviti na svako računalo, a omogućuje "jeftinu" nezavisnu komunikaciju bez komplikacija s Bluetooth povezivanjem - kakvo najčešće koriste moderni daljinski upravljači.
02.08.2025 | 15:10
Da, bilo je čak i prilagođeno sučelje za slušanje glazbe i pregled fotki i videa. Nešto kao kućni jukebox. Nakon toga je Miscrošrot izbacio X-Box media centar, koji sam vidio kod prijatelja koji je tada kupio X-Box. Čista kopija Apple ideje!
08.09.2025 | 22:14
Izašla je danas "duplerica" u Novom listu o Pikiju!

NovilistPiki9-2025.jpeg

Kasnije je objavljeno i na portalu:

www.novilist.hr/rijeka-regija/rijeka/fot...idbu-u-veci-prostor/
08.09.2025 | 23:22
Bravo! Vidio jučer, uletilo mi na RSS.
09.09.2025 | 00:23
Ta priča o većem prostoru - to Tozo baca neke ješke ili stvarno ima nečeg u tome?
09.09.2025 | 07:46
smayoo kaže:
Ta priča o većem prostoru - to Tozo baca neke ješke ili stvarno ima nečeg u tome?

Ima samo to da je ideja odlična, da Tozo i ja prolazimo kraj te ruševine u centru grada svaki dan i da je šteta i sramota to ne iskoristiti.

Ako se moglo od EU dobiti novac za Galeba, onda kako ne bi za nešto ovako što je zaista korisno i edukativno?

Kada se pogleda s distance, cijeli PEEK&POKE je kao izmišljen workbook case study "kako osmisliti savršen EU projekt". Samo iskustvo pokazuje da takvi projekti uspjevaju samo kada se rade na razini lokalne samouprave ili države, a hoće li kod nas netko imati za to sluha i političke motivacije, tko zna!

Mi smo svoj dio odradili i to temeljito. Da itko ima malo vizije (Šarar je to npr. kužio) bi od toga napravio prvorazrednu tehnološki-povijesnu, turističku, kulturnu i akademsku atrakciju.

BTW u subotu 27. 9. imamo proslavu 18-tog rođendana i svi ste pozvani!
09.09.2025 | 20:08
dpasaric kaže:

Ima li neko vrijeme kada bi bilo najbolje doći?
09.09.2025 | 20:43
Borisone kaže:
dpasaric kaže:

Ima li neko vrijeme kada bi bilo najbolje doći?

Da, od 20 sati nadalje.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 9 minuta
  • MBPruleZ: Mislim da ne ta fora s koberzijom u eSIM bila i na nekoj od inačica iOS18 znam da sam probao i ništa dobio poruku da Operater to ne podržava
  • VanjusOS: tko će prvi probati da li to radi?
  • VanjusOS: ljudi, da li je netko primjetio novu opciju na postavke - mobilne mreže - "konvertiraj u esim"
  • hal9000: Ne sviđa mi se sučelje novog Mac OS-a :/
  • Borisone: Nema ni na HT-u.
  • MBPruleZ: Jel Vam radi RCS na iPhonima (iOS >=18). Ja sam na Telemachu, eSIM i nema opcije da se uključi
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.96 Seconds

Provided by iJoomla SEO