Trump i Musk - MAGA ili MASA
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trump i Musk - MAGA ili MASA

02.04.2025 | 21:43
Riba kaže:
Haha, problem je sto evropljani ne bi kupili americko vozilo ni da im se jos plati za to, i jos radim za GM.

How true. Ta americka vozila su mi tako cudna. Probao sam Teslu u USA prije par godina i to mi je bilo top iskustvo. I to radi struje, ne Tesle kao wow vozila.

Svi ti njihovi predimenzionirani kamioni u kojima se samo oko benzinskih vozas me ne loze niti malo

Generalno promet u USA mi je koma. Lose ceste. Iskompleksirana policija. Nestandardizirani propisi i prometni znakovi su prica za sebe...

Jedino veliki plus ide za parkinge
02.04.2025 | 22:43
E sad kreće ples. Dignuo je na sve svima carinu. Sad prvo slijede odgovori od Kine pa onda od EU. Pa će on na to morati subvencijama da mu seljačine iz Flyover countryja ne dođu traktorima pred stablo (na kojeg se popeo) i stresu ga na pod.
A onda druga fasa, kad svi kojima je on digao carine budu morali među sobom regulirati zaštitnim carinama.
Baš me zanima što će mu sutra pokazati Wall Street. Neće, bojim se, biti vremena za šampanjac.
02.04.2025 | 23:46
cariblanco kaže:
...
S vremena na vrijeme, iskrsne neka vijest poput ove i teško mi je to ne objaviti. Edit, evo deal, ti prestani spominjati starcratf, a ja ću Srbe, pristaješ ?

Fair enough, pauza!
03.04.2025 | 03:49
tino1 kaže:
Ovaj Independence Day kojeg će ovaj ne dokazani Slon danas u 22:00 objaviti je strašna stvar. To je otprilike sličan udar onome 2008.
USA će poskupiti sva auta, a ne samo Europska. Čak i Tesla, koja svako auto što se vozi u USA proizvodi u USA, treba preko 20% dijelova iz Mexica. A i ako uspiju prebaciti proizvodnju dijelova u USA (što će ih koštati dobro love), Amerikanci proizvode skuplje nego Čiko s. Tako da klasično kolektivno pucanje u koljeno.
Ali čujem da se onaj majmun počeo spuštati sa stabla i da napušta Bijelu Kuću. Ne skroz, nego eto, samo kad bude opet potreban (ne daj bože) on bi uzeo motornu pilu i odrezao nešto.

Ej! a ovaj naš specijalac nešto ko biva bad gay- good gay! Bull shit!

IMG_8857.png
03.04.2025 | 07:16
Rusija ništa?
03.04.2025 | 07:23
Yonkis, zašto na legendi mape, nema boje koja označava ; Kanadu,Meksiko,Rusiju i još neke zemlje. Možda se USA planira tamo širiti
03.04.2025 | 07:49
old.reddit.com/r/worldnews/comments/1jq5...tiny_aussie/ml4lj39/

> Hes using trade deficit numbers and calling them tariffs, its a direct lie to the American people. Cambodia has 97% tariff? No. Cambodia exports 12 billion. USA exports to cambodia 350 million. 350 million / 12 billion is 3%. 100 - 3 = 97%. Do this for every "tariff"..

> Know what's even worse? It's literally the method that Chat GPT suggests if you ask how to fix a trade deficit with tariffs.

....

> The funny thing is if you ask chatgpt it'll give you that answer but it also (at least for me) says that hey, you shouldn't do this, it's a stupid fucking idea
03.04.2025 | 08:22
Neki se čude zašto nije uveo tarife Rusiji, a to nitko zdravog razuma ne bi napravio kada se zna da SAD ovisi o rijetkim materijalima za vojnu i svemirsku industriju iz Rusije + gorivo za nuklearke. I onda s takvim igračima nastojiš ostati u odličnim trgovinskim odnosima.

Dakle, staro dobro: "Nothing personal, it's business".
  • Air
  • Korisnik
  • 78
03.04.2025 | 08:54
dpasaric kaže:
Neki se čude zašto nije uveo tarife Rusiji, a to nitko zdravog razuma ne bi napravio kada se zna da SAD ovisi o rijetkim materijalima za vojnu i svemirsku industriju iz Rusije + gorivo za nuklearke. I onda s takvim igračima nastojiš ostati u odličnim trgovinskim odnosima.

Dobro jutro!!!!

A WEF nije samo "business"???

... i igra moći???

A što je Trump?

Bussines?

Slijedom tvoje izjave kakav je business uvesti carine ostatku svijeta i time srušiti SAD na kojena?

Mogu ti pomoći da ne lutaš puno:

Ili je ego trip / psihopata (koji je u stanju upropastiti čovječanstvo), koji se cijeli život bavi businessom sa parama koje nije stvorio nego ih je upropastio (3 bankrota?)?
Samo takva osoba može uvesti carine na otoke na kojima žive samo pingvini!!!
link

Ili je lutka od Putina?

A sada ovo možeš proširiti na ostatak njegove ekipe počevši od Muska.

EDIT:

Koga žulja ovaj tekst da mi je skinuo karmu? ???

Koga može žuljati ovaj tekst upućen Davoru?

Davora? to bi mogao biti prvi izbor?

Davorovog advokata Juru? to bi mogao biti drugi izbor?

Ima li neki skriveni Davorov advokat?

Jura, možda ti netko radi iza leđa?
03.04.2025 | 08:57
Pa di ćeš tarife na Rusiju, kad jadna ima već toliko sankcija. Ne možemo je dotući, što će jadan ruski narod reći za Amerikance?
Što misliš koliko im Amerika plaća za te minerale/gorivo? Zašto bi Amerika imala cijenu ispod tezge a svi ostali redovnu cijenu? Ili je Trump “odlučio” da je to dobra cijena za to što im Rusija nudi pa je all's fair in love and war?
Ti i dalje misliš da Kompromat nema ništa za Trumpa?

IMG_0273.jpeg

@cariblanco i @tino1 - nemam pojma, nisam osobno izradio mapu.
03.04.2025 | 13:41
Znaci li ovo sada da ce nam poskupjeti sve US pretplate na servise, usluge, aplikacije?
03.04.2025 | 15:54
dpasaric kaže:

Ok, to je Rusiji, a zašto nije Bela Rusiji i Sjevernoj Korei?
03.04.2025 | 15:57
drlovric kaže:
Znaci li ovo sada da ce nam poskupjeti sve US pretplate na servise, usluge, aplikacije?

Neće, jer u EU taj segment ne plaća zarinu. Kad bi se to računalo u rebalans, jako lako bi se ustanovilo da se tu nema šta regulirati.
03.04.2025 | 19:01
malopre citam ovo, pa ne mogu da verujem. ili da ipak verujem jer je tramp u pitanju:

nova.rs/vesti/svet/kako-je-trampov-tim-izracunao-nove-carine/

ali sta me sad iznenadilo je objasnjenje dpasarica-a na ovu temu. da li je ovo promena neke price u tom smislu, i priznanje da tramp nije nista bolji od drugih. sta je sledece?
a bio je tako dobar momak... posten i pametan.
03.04.2025 | 19:16
@ender:

Kupuj Starcraft dok ti nije poskupio 37%
03.04.2025 | 19:47
Evo kupio Starkeaft i rubikovu kocku.
Elem, opet jadan Musk, opet mu našli kako radi za dobrobit čovječanstva.
Man can't catch a break:
v.redd.it/8x67gy891lse1
03.04.2025 | 19:51
drlovric kaže:
@ender:

Skontao sam tvoju podlu namjeru. Hoćeš navući Davora da spomene starcraft, a na njega ima omertu Ja isto neću reći od kud je Ender, LOL
03.04.2025 | 21:11
drlovric kaže:
@ender:

uuu moracu! hvala za savet.
nego ne znam koju verziju, za koje trziste? istocnoevropsko, bliskoistocno, srednje istocno, ili neka globalna varijanta... ljudi savetujte, mislim da nisam jedini u dilemi, pomagajte da znam da tumacim neke poteze da ne ostanem 'panj'
03.04.2025 | 22:36
Ender kaže:
malopre citam ovo, pa ne mogu da verujem. ili da ipak verujem jer je tramp u pitanju:

nova.rs/vesti/svet/kako-je-trampov-tim-izracunao-nove-carine/

www.theverge.com/news/642620/trump-tarif...t-gemini-claude-grok

www.latintimes.com/trump-accused-using-c...formula-so-ai-579899

> Trump Accused of Using ChatGPT to Create Tariff Plan After AI Leads Users to Same Formula: 'So AI is Running the Country'
"Guys, they're setting U.S. trade policy based on a bad ChatGPT question that got it totally wrong," a former journalist posted. "That's how we're going the trade war with the world," Aravosis proclaimed before adding the stock market is "totally crashing."

Izgleda kao što sam gore prepisao s reddita ujutro, a i ova tvoja varijanta sa nova.rs, ispada stvarno - 'So AI is Running the Country'

Vidim da je i cijena nafte pala drugi dan za redom. Danas preko 7%. Znači, po metodi svako zlo za neko dobro, Rusija će sad imati manje para za rat.
  • Air
  • Korisnik
  • 78
04.04.2025 | 08:16
Netko je napisao da je Trump manja šteta nego Biden?

Dan D je taj manje štetni lik pretvorio u Ruination Day

To je tako kada se ne zna prepoznati iz dokazanih činjenica neuspješnog businessman i teškog ego tripa koji je još usko povezan sa Putinom.

Bu USA uskoro "crvena", će uskoro štampati knjižice CKKP?!?

kako bi rekli neki mudri....

04.04.2025 | 09:16
Yonkis kaže:
Opet skrećemo sa teme, kakav Starcraft..

m79y2zwr6noe1.png

Update:

IMG_8867.png
  • Air
  • Korisnik
  • 78
04.04.2025 | 09:29
Čovjek brzo uči, a kad nauči ispred svih je.
04.04.2025 | 09:33
Sixteen Nobel Prize-winning economists issued a warning in June 2024 about the potential economic risks of a second Donald Trump presidency. They expressed concerns that Trump’s proposed policies, including permanent tax cuts, broad tariffs on imports, and increased deficit spending, could reignite inflation and destabilize the U.S. economy. The economists emphasized that Joe Biden’s economic agenda was far superior, citing investments in infrastructure, manufacturing, and climate initiatives as beneficial for long-term growth and stability.
The signatories of the letter include notable economists such as Joseph E. Stiglitz, Robert J. Shiller, Sir Angus Deaton, Claudia Goldin, and others. They highlighted the importance of political and economic stability for success and warned that Trump’s actions could harm U.S. global standing and economic relationships

Ne znam kako drugačije linkati ali evo ovako (p.s. rađe linkam Reddit nego Twitter
www.reddit.com/r/Fauxmoi/comments/1jqx2x..._exactly_what_would/
04.04.2025 | 09:39
u svetlu tih novih tarifa i carina koje su izgleda kreirane uz pomoc AI, jedina misao koja mi se namece - u nedostatku prirodne inteligencije, tramp i ekipa moraju da koriste vestacku.
04.04.2025 | 11:20
Na Yonkisovom linku Kamala je predvidjela da će Trump do ljeta baciti Ameriku u recesiju. Što reći, Kamala nema pojma! Trumpu je to uspjelo u tri mjeseca
04.04.2025 | 12:42
jutros nesto citam, kao pitali trampa da komentarise odjeke njegovih odluka - pad na berzama, moguce uvodjenje adekvatnih kontramera i slicno. covek je 'ladno rekao - sve ide po planu, ovo je kao kad bolesnika lecite, pa onda ubrzo ozdravi. i naravno vrlo brzo cemo opet biti najjaci i tome slicno.
cekamo rasplet i taj boljitak.
04.04.2025 | 13:05
Meni je apsolutni mindfuck da Ameri stvarno vjeruju da su u svemu najbolji. Tako ih drilaju od malena, cak i da je to jedina drzava koja ima svoje slobode (ma sta to znacilo).

Oni najiskrenije vjeruju da svi ljudi na planetu zele da zive u USA. Najjaci pljuvaci onoga van USA su u principu ljudi koji nigdje nisu niti putovali.

Ja dodjem u USA na granicu i tvoj posao je da ubijedis carinika da ti tamo neces ostati, da si turist koji ima bolji zivot negdje drugo.

Gledam neki dan video Amera koji zivi u Nizozemskoj. Covjek se mentalno preporodio i snima o razlikama u zivotu USA vs EU.

Zanimljiv je. Pogledajte kada vam je dosadno na poslu

www.youtube.com/@ItzSKYVlogs
04.04.2025 | 16:41
IgorD kaže:
Koliko god mislim da je komentiranje Trumpa besmisleno jer Trump je Armagedon - to ponavljam jer bolju riječ ne mogu naći...

Evo sad i drugi koriste tu riječ a to nikako ne može biti dobro:

Wall Street's biggest tech bull warns of $3,500 iPhones as 'economic Armageddon' looms from Trump tariffs
04.04.2025 | 21:10
displaywsposttarifs.jpg

Ovo je tek početak. Kinezi povukli kontru. Ako se taj majmun još ovih par dana ne spusti sa stabla i razmisli malo, biti će gore nego 2008.
05.04.2025 | 08:31
The AI industry doesn’t know if Trump just killed its GPU supply

> “None of this is impossible, but trying to produce every segment of electronics supply chains domestically will produce a staggering increase in cost, especially in the short-term, given that some of the capabilities simply don’t exist domestically,” Miller said. That doesn’t even take into account the tariffs on the raw materials needed to build these machines and plants, or any retaliatory measures: on Friday, for instance, China announced a new set of export restrictions on rare earth minerals, which are crucial for electronics manufacturing. The U.S. currently imports 90 percent of its rare earth minerals from China.

California to Negotiate Trade With Other Countries to Bypass Trump Tariffs

> Amid the turmoil, the Newsom administration is concerned that California's almond industry, a key agricultural exporter, could lose billions of dollars, as countries like China, India, and the European Union impose retaliatory tariffs, Fox News reported.

Ne znam kako vi, ali ja jedem dosta badema i koliko znam, više od pola badema što se preodaje u Hrvatskoj su iz Kalifornije. Jednostavno volim bademe.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 7 sati
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, drpongrac23, Ender, robee, tino1, Anonimci (1280)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO