Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

24.09.2024 | 13:21
cariblanco kaže:
kao što vjera nikad ne može ići s oružjem...simple as that.

Whaaaaaat?

Pa vjere su pobile vise ljudi nego pljacka, pohlepa, teritorij, resursi, ljudski ego i svi ostali moguci uzroci ratova zajedno. Nemoj me zajebavat!

Ovaj rat u Ukrajini je eto iznimka gdje se ljudi iste vjere rokaju radi nekih drugih razloga i pobuda. Jako je to rijedak slucaj.
24.09.2024 | 15:07
Stizu potvrde o nastaloj steti nakon onih masivnih detonacija. Fascinirala me preciznost tih udara jer na nekim (vjerojatno praznim) bunkerima se vide rupe na krovu od pogodaka. I to vise njih u isti bunker. Da li su to dronovi ili rakete? HIMARS?

Cime se to streljivo tako precizno navodi ako mocna Rusija ometa GPS signal i ima sve te mahanizme za elektronsko ratovanje?

Plus njihova neprikosnovena PZO

24.09.2024 | 18:02
drlovric kaže:
cariblanco kaže:
kao što vjera nikad ne može ići s oružjem...simple as that.

Whaaaaaat?

Pa vjere su pobile vise ljudi nego pljacka, pohlepa, teritorij, resursi, ljudski ego i svi ostali moguci uzroci ratova zajedno. Nemoj me zajebavat!

Ovaj rat u Ukrajini je eto iznimka gdje se ljudi iste vjere rokaju radi nekih drugih razloga i pobuda. Jako je to rijedak slucaj.

Navedi mi jedan izvor gdje si to pročitao ? Druga je stvar zlouporaba vjere, ali niti jedna to nema zapisano u svom tumačenju vjere. Vjeru smo vam uvalili, upravo iz tog razloga da se ne ubijate, ali ljudi kao ljudi sve zaebu, pa i Boga.

Evo jednog nježnog kaba, koji je probušio zgradu puno nato plaćenika. Slava ti rusijo, stvarno si super-sila.

x.com/NOELreports/status/1838588029348515878
24.09.2024 | 19:35
cariblanco kaže:

Navedi mi jedan izvor gdje si to pročitao ? Druga je stvar zlouporaba vjere, ali niti jedna to nema zapisano u svom tumačenju vjere. Vjeru smo vam uvalili, upravo iz tog razloga da se ne ubijate, ali ljudi kao ljudi sve zaebu, pa i Boga.

Ti od mene trazis izvor da ti dokazujem da se ljudi kroz povijest ubijaju radi vjere? Zajebavaj nekoga drugog. Toliko besposlen ipak nisam

Veci bi mi izazov bio kopati koji oruzani sukob nije vjerski motiviran
24.09.2024 | 19:41
Kakve vjere, uvijek je zbog novca, vjera je samo ponekad 'means to an end'.
24.09.2024 | 21:19
LOL izvor je biblija, kuran...etc, to sam mislio. Više me žalosti da misliš da sam glup, pa da sam izjavio ovo što si ti pomislio i spomenuo.
25.09.2024 | 01:50
drlovric kaže:

To, dakako, ovisi o nivou interesa. Kako Riba veli, novac i moć je motivacija vrha piramide. Sve prema dolje je cirkus i sredstva manipulacije. Oš vjeru, oš pare, oš domoljublje, oš avanturizam... Samo uzmi pušku i na juriš.
  • Air
  • Korisnik
  • 70
25.09.2024 | 08:32
Gjuroo kaže:
drlovric kaže:

To, dakako, ovisi o nivou interesa. Kako Riba veli, novac i moć je motivacija vrha piramide. Sve prema dolje je cirkus i sredstva manipulacije. Oš vjeru, oš pare, oš domoljublje, oš avanturizam... Samo uzmi pušku i na juriš.

+1

dodao bih samo još jednu kombinaciju:

Kada pojedinci imaju puno previše novca i moći iznad svojih potreba, kod nekih nastupa na djelo obijest i ljudska glupost tipa:
"Što bi mogao sada !?! "
Pa mogao bi ovo i ono, mmmm... mogao bi se poigrati sa "malim" ljudima na ovakav i onakav način. Baš me zanima da li ću uspjeti.
25.09.2024 | 09:13
Air kaže:

Kada pojedinci imaju puno previše novca i moći iznad svojih potreba, kod nekih nastupa na djelo obijest i ljudska glupost tipa:
"Što bi mogao sada !?! "
Pa mogao bi ovo i ono, mmmm... mogao bi se poigrati sa "malim" ljudima na ovakav i onakav način. Baš me zanima da li ću uspjeti.

Nije li opisano samo jos jedna manifestacija moci?
25.09.2024 | 09:19
Necu reci da novac i pohlepa nisu motivator za sukobe, ali ja ne znam za niti jedan genocid gdje su bogati pobili siromasne ili obrnuto. Da su isli do te mjere da te pripadnike izbrisu sa lica zemlje. Uvijek je to vjerski/rasno motivirano.

Nemamo uvid u poslovne knjige (nije jbg bilo tad Excela) u logor Jasenovac da saznamo njihove financijske motive. Ili u masovne grobnice u Srebrenici, pa da pregledavamo poslovne racune nastradalih. Mozda su bili bogati, mozda siromasni. To ne znamo.

Ali ono sto znamo je da su bili pripadnici vjere koja se dzelatu nije svidjala. I radi toga je neko odlucio da ih ubije. Uz blagoslov i odobravanje njihovih svecenika, da to tako mora. I tako treba. I da je to u redu, jer i oni su nas ubijali.

Kada smo vec kod nasih prostora, nisu Turci dosli u siromasnu Bosnu da se obogate, vec da silom sire vjeru i usput ubijaju ko nece.

Ja nisam vjernik, ali svejedno ne zelim vrijedjati osjecanja ljudi koji to jesu, pa se trudim malo birati rijeci. Ali ne mogu se oteti dojmu da bi ovaj svijet bio puno ljepse mjesto bez vjere, kada barem podjele i mrznje te vrste ne bi postojale.

U teoriji sve vjere su divne i krasne, a u praksi cisto zlo jer idealno kanaliziraju i kontroliraju masu. Za vise interese.

Mislim, nasli bi mi neke druge razloge da se rokamo medjusobno. Tu nema dileme.

Ali eto barem ljudi koji su govna ne bi mogli da se kriju iza te iste vjere, pravdajuci svoje zivotinjske postupke i nagone...
25.09.2024 | 10:20
drlovric kaže:
Necu reci da novac i pohlepa nisu motivator za sukobe, ali ja ne znam za niti jedan genocid gdje su bogati pobili siromasne ili obrnuto. Da su isli do te mjere da te pripadnike izbrisu sa lica zemlje. Uvijek je to vjerski/rasno motivirano.

Pa uvijek sirotinja izgine, samo ih izmanipuliraju da se medjusobno pobiju, vjera je jedan od odlicnih alata za to, uz nacionalnost, boju koze i bilo sto drugo cime ljude mozes podijeliti na "njih" i "nas" pritom pazeci da masa ne skuzi da je jedina stvarna podjela na one koji nemaju i one koji grabe.
  • Air
  • Korisnik
  • 70
25.09.2024 | 12:40
Riba kaže:
Air kaže:

"Što bi mogao sada !?! "

Nije li opisano samo jos jedna manifestacija moci?

Tako je.
Uvriježeno mišljenje je kako je uvijek u pitanju povećanje moći ili materijalnog bogatsva - a nije uvijek tako. Pa sam htio nadopuniti sa primjerom obijesti ili gluposti (kao kad se djeca igraju pa izmišljaju bez ikakvog konkretnog cilja).
25.09.2024 | 22:33
Putin ponovno prijeti nuklearnim naoružanjem

ajb.me/2ud5ey

da li su ovo vec potezi ocajnika?
26.09.2024 | 02:33
Ovo već pomalo liči na cirkus s tim pretnjama. Podsjeća me na pretnje Vučiću jer hoće da ga ubiju Stalno redefiniraju pravila uporabe nuklearnog oružja dodajući neke nove stvari. Nitko da se osvrne na par činjenica. Da li je u napadu na RF dozvoljena obrana i upotreba nuka, pa je. Da li je ruski parlament progasio četiri ukrajinske oblasi sastavom svoje federacije, pa je i to je sad dio RF i to je činjenica s ruske strane. Da li u tim oblastima operiraju himarsi, abramsi, leopardi i drugo strano oružje, da.

Pa ako je tako majstore onda udri, nemoj biti veći klaun nego što jesi...kursk neću ni spominjati.
26.09.2024 | 07:32
Pitanje za tisuću milijardi dolara je koliko je ruskog nukelarnog arsenala uopće ispravno. Jasno da se sve u najgorem (za njih) slučaju može iskoristiti kao prljavo oružje koje će razbacati radioaktivni materijal, ali doista je pitanje koliko toga uopće radi kako je zamišljeno. Sad ne govorim o triciju kao izvoru neutrona za pokretanje lančane reakcije o čemu smo već tu raspravljali, nego o primarnom sredstvu dostave bojeve glave.
Dakle, ICBM Sarmat koja je od ruske strane proglašena operativno spremnom raketom je dosad imala 4 testa i ni u jednom slučaju nije funkcionirala. Posljednji u nizu testova je iza sebe ostavio potpuno uništen silos iz kojeg je raketa trebala biti ispaljena (jasno, bez nuklearne bojne glave).

GYCBb_5W0AAytDV.jpg

Raketa je eksplodirala u silosu tijekom pokušaja procesa ispaljivanja. Sad postaje jako zanimljivo. Proučavao sam malo to sve skupa. Sarmat RS-28 je izvedenica originalnih R-36M / SS-18 koji su proizvedeni u Ukrajini i koje je Ukrajina održavala do 2014. To nije slučajno. Otac sovjetskog svemirskog programa Sergej Koroljov je - Ukrajinac. Kad je Putin poželio Krim, Ukrajina je prestala održavati sovjetski nuklearni arsenal. Dakle, prije 10 godina. Od onda defacto Rusija pokušava sama proizvesti raketnu tehnologiju po ukrajinskom obrascu s povećanom nosivošću za Sarmat projektile, ali, kako vidimo, to im baš ne uspijeva (i još jednom vrlo plastično dokazuje da Rusija ni izbliza nije bivši SSSR).
Posebnost sovjetskih projektila: pokreće ih tekuće gorivo, ali u silosu nisu uskladišteni bez goriva kao američki, nego su prema operativnoj rutini uskladišteni s punim spremnicima (kako bi se ubrzao proces njihovog ispucavanja us lučaju zapovjedi). Dapače, tako se i skladište izvan silosa za lansiranje. NA sebi imaju posebnu kapsulu koja omogućuje lansiranje i kad je projektil na visini od 15-ak metara, tek onda se pali raketni motori koji tjeraju raketu njenom programiranom putanjom. Nakon nje ogroman kamion vadi potrošenu kapsulu, se nova raketa spušta u silos (dotad je na kamionu) i nova raketa se može lansirati.

Ovo je rijetka slika proizvodnih pogona Juzmaš u Dnipru u Ukrajini gdje su rakete napravljene i održavane do 2014.

GYHewySXcAADXi8.jpg

Pod održavanjem primarno mislim na zamjenu dijelova koji su potrebni da raketa bude operativno sposobna. Kako je taj izvor 2014. presušio, kolaju priče da je Rusija održavala taj arsenal kanibalizacijom starih raketa SS-18 koje su izašle iz operativne spremnosti (ne mogu reći, srećom, upotrebe) nakon sporazuma o ograničenju nuklearnih arsenala. Ruski plan je bio da se do 2021. sve SS-18 Satan zamijene Sarmatima koji, kako vidimo, još niti jednom nije uspješno ispaljen u testovima. Što onda postavlja realno pitanje: koliko je Satana uopće operativno ispravno, budući da ih ruska strana već 10 godina krpa sa starim dijelovima upitne pouzdanosti i ispravnosti?
Tako smo došli do pitanja od tisuću milijardi dolara s početka posta...
26.09.2024 | 10:45
Djuro genijalac kaže:
GYCBb_5W0AAytDV.jpg

Mislim da je ovo do sada najozbiljnija i najizravnija prijetnja Rusije pod sloganom - "Ako ovo radimo sebi, zamislite što ćemo tek vama raditi".
26.09.2024 | 17:57
Neki dan sam naletio na informaciju da USA ne zna sta da radi sa odredjenim dijelom svog nuklearnog arsenala.

Naime, uspjeli su izgubiti tehnicku dokumentaciju tih raketa, jos iz doba Hladnog rata

Rusi ne odrzavaju i ne servisiraju nista. Nemaju oni tu kulturu. To se vidi u svim rodovima vojske, stvari se samo popravljaju i odrzavaju donekle funkcionalnim. Preventivnih/redovitih pregleda i servisa nema, jer to kosta.

Zasto bi nuklearni arsenal bio iznimka?

Opet s druge strane, imaju oni toga da dovoljno da ce neke odraditi posao
26.09.2024 | 20:30
Gjuroo kaže:
Djuro genijalac kaže:
GYCBb_5W0AAytDV.jpg

Mislim da je ovo do sada najozbiljnija i najizravnija prijetnja Rusije pod sloganom - "Ako ovo radimo sebi, zamislite što ćemo tek vama raditi".

100% je to!
26.09.2024 | 20:32
To je ono kad nasilnik uđe u birtiju, zgrabi bocu sa šanka i razbije si je o glavu.

Siguran sam da sam to vidio u bar jednoj komediji, recimo Policijskoj Akademiji XY...
26.09.2024 | 21:09
ne daj boze da tako recimo izvrse pokaznu vezbu detonacije nuklearne bombe u naseljenom podrucju u rusiji, samo da se zna sta tek mogu drugima da urade.
26.09.2024 | 22:32
Bradley je izgleda stvarno dobar.

x.com/ColbyBadhwar/status/1839288821990723832

> Sgt. Yanyshpilsky’s unit had 7 Bradleys, and in 8 months of being hit by drones, antitank weapons and mines, none were totalled. On one mission, Yanyshpilsky’s own Bradley was targeted by 7 drones. It survived.
27.09.2024 | 12:17
Svašta se može vidjetu u ovom ratu. Ispod je utrka jet-ski s dronom, gdje je dron pobjedio...što je sljedeće ?

x.com/NOELreports/status/1839620444703305970
27.09.2024 | 12:28
to je izgleda bio pokusaj desanta, a dron je jos bio na 'low battery'.
27.09.2024 | 12:37
Zamisli imas nuklearno oruzje i glumatas neku super silu a vojska ti ovako izgleda. Jadno, uplaseno, pogubljeno.

Ne znaju sta da rade, niti kako da se postave. Ali su bili pristojni i kulturni, to nisam ocekivao.

Jadnici ni sami ne znaju zasto su tamo ali bolje im je nego da su u Ukrajini

x.com/igorsushko/status/1839232165734920361
27.09.2024 | 16:51
Jadni VZ mora sa DT sjediti za istim stolom.. x.com/United24media/status/1839675984439611495
29.09.2024 | 21:28
Novo skladište:

Ukraine Confirms Strike on russia’s Kotluban Arms Depot

> According to available information, a train carrying Iranian missiles arrived at the arsenal on the eve of the attack.
30.09.2024 | 10:02
Nije da nisam pisao na ovu temu i predvidjao kako bi moglo/trebalo

Nazalost, ovaj put nisu uspjeli. Pored volje i hrabrosti, ipak tu treba znanja, vjestine i obuke.

youtu.be/vyfYds8-gl0?si=twX0fdj3h_B1MNNg

Cekam jos mete na civilnim aerodromima pa sam skoro sve pogodio
01.10.2024 | 07:07
Pretorijanci poskupljuju... Ili ih se preventivno dodatnu futra s novcima da im se vizija dužnosti ne zamagli...

www.moscowtimes.ru/2024/09/30/rashodi-na...rastut-na-25-a143579

Troškovi Putinovog aparata rastu za minimalno 25 posto....
04.10.2024 | 15:36
Evo ipak dokaza da bio-labovi postoje.

x.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1841866445954679075
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 41 minuta
  • Bertone: ... iako bi ispravnije bilo Intel PC, AMD PC ili ARM PC ;)
  • Bertone: Anketa je diskriminirajuća jer se pod PC hardver navodi samo Windows PC, a ne i Linux PC pa molim ispraviti na Windows/Linux PC :D
  • Yonkis: Ajmo ispočetka sa anketom. :)
  • ZeljkoB: Anketa bi trebala biti multiple choice, osim ako se ne misli sto koristim upravo sada :)
  • Tito: S obzirom na broj glasova... 4 korisnika. Nije neka brojka.
  • drpongrac23: Iznenađuje me u anketi veliki udio Mac Studio korisnika
  • Gjuroo: Ankete na Jabučnjaku su mi oduvijek omiljeni dio. To je dio gdje netko zbilja želi čuti tvoje mišljenje :)
  • Bertone: Bio sam brzoplet i krivo kliknuo,... što sad?
  • Borisone: Nevalja jer je isključiva (samo jedan od ponuđenih izbora).
  • drpongrac23: Napokon nova anketa, nakon 100 godina, ali je zato izvrsna!!!!
  • Zdravac: a možda je car play jedinica bolja opcija
  • Zdravac: trajanje baterije nije bitno, biti će spojen sa punjačem
  • Zdravac: Ima li netko iPad mini viška da mu bezveze stoji? Trebao bih nešto da montiram na motor za navigaciju i da radi continuity funkcija
  • moragd: Mislio sam na atv plus.
  • moragd: Atv sa hrvatskim acountom? Imal neko info jel ce to raditi?
  • dpasaric: Nova anekta! :)
  • Kloba: Vidio sam to jutros. Reko neću staviti tu ako ispadne patka. Ipak, čini se da je ok izvor. Tko zna tko će završiti na giljotini zbog ovoga. Sjetćamo se pijanog vlasnika testnoga iPhonea 4 i kako je Jobs poslije tužo Gizmodo
  • kupus: Novi mb pro s m4 leakan [link]
  • Borisone: To je samo za fizičke osobe.
  • m@xym: Odnedavno znači prije par mjeseci. Ne pratim redovito njihove stranice, ali ne sjećam se da sam prošle godine to vidio. Radi se u njihovom "Easy upgrade" programu: [link]
  • Borisone: Ne tnam što je "odnedavno" ali u ožujku su mi javili da nude samo leasing preko Grenke.
  • m@xym: Borisone, to odnedavno nudi istyle.hr za Apple Watch, iPhone i Mac računala
  • kupus: tj ovaj [link]
  • kupus: [link]
  • kupus: evo borisone
  • Zdravac: Nisan sad isao provjeriti, ali zar nije Sancta Domenica iz ZG nudila?
  • Borisone: Za pravne osobe, a ne za fizičke osobe.
  • Borisone: Nudi li neka tvrtka u HR najam Mac računala? Nešto tipa mjesečno plaćanje, po isteku 2 ili 3 godine zamjena novim uz produženje ugovora.
  • marioart: photoshop za 89€, cijeli CC 430, paralels 60... hrpa nekih antivirusa... ja gledam na DE, mozda na US ima vise :) ... airpods pro 225€...
  • drlovric: Imal jos kakvih dobrih dealova za software, usluge i sl?
  • marioart: da se nadovezem... kako su sad Prime Days na Amazonu, moze se uzeti Family M365 na 15mj za 53€ ... ako nekome eventualno treba :)
  • smayoo: I ja kažem! :)
  • zoranowsky: Libre office FTW!
  • drlovric: Meni je jedna dobra dusa ovdje na Jabucnjaku poklonila MS Office. Neka bulk licenca je bila u pitanju, mislim nesto vezano za obrazovne ustanove. Radi godinama. Sad gledam ovu novu 2024. Skoro su pa identicne. Uopce ne znam niti sto je tu novoga :)
  • Borisone: Microsoft 365 Family (za 6 korisnika) je oko 60 eur kada je na akciji. A često je. Kupiš par komada i miran si par godina.
  • Zdravac: 150 € je ravno 2 godine pretplate na office 365, vjerujem da je to bolja opcija
  • drpongrac23: Ah, trebao je biti plačko!!!!
  • drpongrac23: @drlovric - ????????????????????????????????
  • drlovric: @drpongrac23: Kupujes? :)
  • Kloba: Jebote šta ove poplave rade po BiH, to je prestrašno... :(
  • drpongrac23: Evo i link [link]
  • drpongrac23: Izašao "MS Office 2024" za Mac i PC, kao standalone verzija, pa eto, ako koga zanima…
  • Bertone: Što se je dogodilo? 27 sati nitko ništa nije napisao na forumu :)
  • Yonkis: Dostupan 18.0.1 i za sve ostale apple uređaje (sat, iPad..)
  • zoranowsky: Thx!
  • dpasaric: Ugodno iznenađenje! :)
  • smayoo: Mašala. Zapratih vas na Spotifyu. :)
  • zoranowsky: [link]
  • zoranowsky: Ako netko želi link za download, pošaljite mi pm.
  • zoranowsky: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, Bip, MacSlavko, Smet, Anonimci (423)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.44 Seconds

Provided by iJoomla SEO