Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

25.10.2024 | 09:20
Da malo rasteretimo "neke", pa da ja malo širim rusku propagandu. Pogledajte, kako neki kažu našeg admirala, glavnog stratega oluje kako se prostituira, degutantno je blaga riječ kako čovjek svršava na Iskandere i druge ruske gluposti, baš ono turbo žalosno Treba gledati, na način kako je nešto iznešeno, znači ne kao činjenicu ili ne, nego na izgled lica i oduševljenja ili mrke face dotičnog, ovisno o pitanju...tu ih rusi nisu dobro istrenirali, morat će na popravni ili vratiti novac. Milanović je za ovog lumen, on to profesionalno odrađuje, pa mu s te strane skidam kapu.

Može netko reći da sam grub, ali dolazimo do vremena, kada mnoge maske padaju i sve smo bliže velikom sranju. WWII nije počeo napadom na Poljsku 01.09 1939, počeo je mnogo prije, imao je svoju predigru u Španjolskom građanskom ratu, Rusko-Japanskom, Rusko-Finskom, do sjedinjenja Njemačke i Rusije oko Poljske. Ironijom sudbine su Rusi postali najveći antifašisti.

Idemo pogledati npr. Srbiju, po svim ekonomskim i drugim parametrima, oni su Evropa i normalno je da budu u EU, ali u toj zemlji je podrška Rusiji preko 80 %, dok je podrška EU oko 40 % ? To nije ništa čudno, kad EU daje novac za izgradnju; škola, bolnica, puteva...dok Rusi ulaže sav svoj novac u propagandu, od tv do interneta. Rusi su desetljeće pumpali novac u crne fondove, zapadnih zemalja, kako su pumpali u svoje oligarse i tek će vremenom sve više izlaziti "spavača" od kojih mnogi nisu aktivirani...živi bili, pa vidjeli.

25.10.2024 | 14:22
@Cariblanco:

Za vrijeme korone, Srbija je ponudila besplatno cjepivo za sve gradjane regiona. U BiH pogadjas nije bilo nista, a moram na put u Ameriku. Pa sam otisao u Srbiju na vakcinaciju.

Dosao u neki mali gradic, ispred Doma Zdravlja 2-3 saniteta. Na svakom naljepnica iz druge zapadne drzave,. Poklon iz Nizomzemske, poklon iz Austrije i tome slicno.

Ispred ustanove tabla, "renovirano sredstvima EU". Most pored obnovile zapadne zemlje itd itd. Izgradjena ulica EU sredstvima.

Novac EU poreznih obveznika je otisao tamo. Svuda su pisane table o parama ulozenim u tu kasabu koja zive veze nema sa EU. Ni pravno, ni formalno, ni administrativno...

I udjes u tu bolnicu imaju 3 vakcine u ponudi. Sputnjik ruski, guzva mrtva glava, na Pfeizer nema nikoga. Zavrsim za 5 minuta i odem kuci.

Vole oni govno rusko nego cijeli Zapad. Iako je sve sto imaju sa Zapada, iako im cijelo selo radi na tom mrskom zapadu. Iako su guzve za vize ispred zapadnih ambasada. Opet puna usta Rusije i to niko normalan ne moze razumjeti
25.10.2024 | 15:19
Ako se ne varam, ta bolest se zove shizofrenija?
25.10.2024 | 16:51
Lukashenko warns of war if Russia attempts to annex Belarus

> I'm even afraid to say it, but that would mean war," he said.

> According to him, he doesn't understand why Belarus would need to be annexed by Russia, as the two countries already cooperate within the Union State framework.

Sva nesankcionirana roba sa zapada dolazi preko Bjelorusije. Ako se to zatvori, Rusija je u problemu pa bi onda kao i sve sankcionirano moralo ići okolo preko Gruzije, Uzbekistana i Kazahstana. Skupo je to. Ne vjerujem da Rusi sad imaju i vojsku i živce za napad na Bjelorusiju pa se Lukašenko osjeća sigurno.
25.10.2024 | 20:44
drlovric kaže:
I udjes u tu bolnicu imaju 3 vakcine u ponudi. Sputnjik ruski, guzva mrtva glava, na Pfeizer nema nikoga. Zavrsim za 5 minuta i odem kuci.

Vole oni govno rusko nego cijeli Zapad.

Samo što je u ovom slučaju bilo obrnuto - Sputnjik je klasično cjepivo zasnovano na staroj tehnologiji i time dokazano bezopasno i s gotovo nikakvim nuspojavama, a Pfizer je bio to "govno" i neispitani mRNA eksperiment koji, sada je dokazano, se veže na DNA i radi mutacije (to je uvijek loše) + sve nuspojave koje slijede ovisno koju seriju si dobio, pa si biraš između miokarditisa, srčanog ili moždanog udara, začepljenja mikrokapilara u oku, ugrušaka i gubljenja sluha, pa do začepljenja žila. Strašno je što za sve nabrojano imam primjere u mojem najužem krugu prijatelja i kolega.

Za moj račun, to ti je bila loša odluka. Držim ti palčeve da si dobio placebo ili onu benignu seriju i da ćeš proći bez nevolja.
25.10.2024 | 20:56
@Davor:

Nisam ni ocekivao da ce Rusi smisliti nesto moderno i inovativno.

Sestra od moje mame je umrla od korone. Sahranili su je u hermetickom metalnom sanduku.

Ja sam se u tom trenutku odlucio cijepiti. Vise sam, kao i u svemu ostalom, vjerovao Zapadu nego Rusiji pa je to logika kojom sam se vodio.

Mozda sam pogrijesio, mozda nisam. Ne zamaram se. To su samo od dvije od valjda 50-60 vakcina koje sam u zivotu dobio....

Od necega se mora i umrijeti.
25.10.2024 | 22:33
Ma lako za sve prije, pa i ja sam se cijepio za sve živo + svake godine za gripu, ali mRNA je totalno druga priča. Uostalom, žena mi se morala cijepiti jer je radila u školi, pa su je prisilili, tako da sve razumijem, samo brinem i upozoravam ljude da dobro odvažu što će ako se nešto slično ponovi.
26.10.2024 | 13:52
JOHN kaže:
Ako se ne varam, ta bolest se zove shizofrenija?

Evo pogledaj zašto je ta bolest toliko uznapredovala...minuta 9.30 pa idućih par minuta. Zanimljivo je i za vas sve koji mislite da znate sve o povjesti, koliko vas zna da je s crvenom armijom ustaška vražja bojna "oslobađala Srbiju " Na čelu te bojne je bio Marko Mesić, nitko drugi do strica našeg predsjednika, koji su zajedno s crvenoarmejcima, žarila, palila i silovala po Srbiji. Sad će mnogi knedlu na ovu vijest progutati, slobodno je gutajte jer ovo nije terija zavjere, ovo su priče iz obavještajnih arhiva.

28.10.2024 | 19:11
Rezultata poštenih izbora u Gruziji, gdje se rusi nisu mješali

x.com/NOELreports/status/1850939198980989253

Nakon toga dođe slučajno Orban u Tbilisi, da proslavi pobjedu

x.com/NOELreports/status/1850935715439521951
30.10.2024 | 10:13
I sad, Apple SSD cijene su kao visoke?

x.com/wartranslated/status/1851209002039845121

> Russian media reported that a Russian court fined Google 2 undecillion rubles (2,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000).

> An undecillion is a unit with 36 zeros, and 2 undecillion rubles is equivalent to 20 decillion dollars.
30.10.2024 | 14:56
Najjači je prvi komentar ispod objave:

"This are approximately 16 kg potatoes ????"
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 minuta
  • rusty: @Borisone - ako ne uspiješ riješiti ekran kroz neko vrijeme i 1k ti je prihvatljiva cijena, slobodno mi se javi
  • Borisone: Za "stare" jabučare s pozitivnom karmom dodatni popust ako kupe u kompletu MacBook i Studio Display.
  • Gjuroo: Freehand FTW. Koristio sam ga do prije par godina kad sam odlučio da ipak moram krenuti dalje.
  • Air: Pa su ga koristili oni kojima je AI težak
  • Air: Freehand je tada bio nešto između Pagemakera i Illustratora. Ni vamo ni tamo.
  • mbp2009: Da bar vrate Aperture, Pixelmator je ok ali fali mi to
  • MoschuS: Ja im ne mogu oprostiti sto su ubili Color :/
  • accom: Freehand je bio odličan. Imao je svoje cake, ali je bio neusporedivo brži od Frustratora. Znam nekoliko jako renomiranih dizajnera, koji još uvijek rade i zarade s njim!
  • Air: Freehand genijalan?
  • dpasaric: Aperture je bio odličan program. Šteta da su ga ubili. S druge strane tako je Adobe kupio genijalan Freehand i isto ga ubio.
  • zoranowsky: Samo da ne završi kao Aperture :(
  • dpasaric: Tako i ja to vidim.
  • drlovric: Mi korisnici mozemo samo profitirati tim potezonom, ako Apple uzme njihovu tehnologiju i pokloni je korisnicima u Photos
  • rusty: Nastavim ja koristiti Pixelmator u verziji koja je dok ide ide
  • rusty: Ako Apple nastavi razvijati app super, ako su ih samo kupili kako bi "ubili" konkureciju i iskoristili to u svojim "Photos" aplikacijama... ne hvala
  • Zdravac: friška vijest: "Apple Acquires Photo Editing App Maker Pixelmator" :)
  • ping: Neeee. Kaj fakat?
  • Zdravac: Jeste znali da ima WinBox od Mikrotika nativno za Mac OS X?! Ne treba više preko Wine-a! Yeee! :)
  • Bertone: ... usput ne razumijem politiku cijena, stari ulazni 14" MBP M3 je 110€ skuplji od novog ulaznog 14" MBP M4
  • Bertone: Ahhh, sad vidim,... koja ciganija od firme, kad ideš direktno na Mac hardver imaš u ponudi samo stare modele
  • Borisone: [link]
  • Bertone: Gdje? Ja vidim samo stari nedostupni M2 za 799
  • stefanjos: 799
  • stefanjos: a evo ih
  • stefanjos: dobro sto ovaj istyle ceka sa ponudom...
  • Zdravac: na Apple Mađarska su cijene kao u DE, a može se odabrati HR tipkovnica
  • m@xym: Naravno, sve to ne vrijedi za naše tržište jer kod nas vrijede neka druga pravila.... Kod nas je Air sa 8 GB 200 € skuplji of Air-a sa 16 GB u Njemačkoj.
  • m@xym: Zašto bi inače Apple davao "besplatan" i tihi upgrade za baš sve strojeve iz game (Studio čak počinje sa 32 GB RAM-a i M2 MAX procesorom!!!)
  • m@xym: S obzirom da nitko ne daje nešto što ne mora, postavlja se pitanje kako će novi strojevi raditi sa 16 GB RAM-a i uključenim AI dijelom OS-a.... Možda su 32 GB upravo postala ono što je bilo 16 GB na starim strojevima...
  • Yonkis: Mora biti 16GB da bi korisnici imali UX za AI, sve manje od toga ne zadovoljava. Sami su si "jamu" iskopali, baš mi ih je žao :)
  • m@xym: Još samo da shvate da umjesto 256 GB trebaju staviti 1 TB SSD... za istu cijenu... :o)
  • m@xym: Ne samo Air-ovi, nego i svi ostali... Očito je Apple AI veliki potrošač memorije.
  • Piko: Ne znam da li je itko uočio ... Ali svi Airovi dolaze po defaultu sa 16 GB RAM-a .... a cijena ista kao i prije za 8 :)
  • dpasaric: Evo i MacBook Pro M4...
  • mbp2009: nece ni biti jos
  • stefanjos: na istyleeu i dalje nema cijena....
  • dpasaric: Eto osvrt na Mac mini M4 na naslovnici...
  • kupus: Evo, otvorit ću temu pa da ne pisemo ovdje
  • kupus: Hvala Bertone
  • Bertone: *ništ
  • Bertone: @kupus, pa nije to nišz novo oko audio izlaza s prednje strane, HDMI će otpeljati zvuk u monitor, a večina današnjih monitora ima audio out priključak.
  • stefanjos: mea culpa
  • stefanjos: kupus, sada kuzim sto si mislio. mislio sam na ovu ogavnu naslovnicu koju su stavili ovi lol
  • imar: Imam osjećaj da će se ovaj novi Mac Mini prodavati ko' vruće kifle.. :D
  • dpasaric: Top model Mac minija = 4.700 € hahahahahah
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Evo novi Mini je vani!
  • MoschuS: DE Store ima cijene 699, 929, 1159 i 1649 za Pro
  • MoschuS: Bas i ja gledam taj 3.5mm jack i pitam se zasto je naprijed!?
  • kupus: Minusi : ista cijena storage upgradea, headphone jack s prednje strane? Kako misle spojiti zvucnike na to?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO