Hamas vs. Izrael - "Šestodnevni rat 2"?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hamas vs. Izrael - "Šestodnevni rat 2"?

26.10.2024 | 11:51
Evo napokon dočekali i Izraelski odgovor Iranu. Vuk je sit i koze su na broju, tako da možemo biti zadovoljni s izhodom odmazde.
26.10.2024 | 21:22
Tresla se brda, rodio se miš
16.02.2025 | 12:25
dpasaric kaže:
Radije si poslušajte novog prof. Mearsheimera, sve ide onako kako je odavno predvidio, pa vjerujem da je u pravu i po ovome što sada predviđa:

Ako vam se ne gleda, ukratko: Mearsheimer očekuje raspad ukrajinskih linija do ljeta ili najkasnije jeseni.

Uhmm, nnnee?
17.02.2025 | 19:27
evo poslednjih dana se jos prica o trampovom predlogu da se na podrucju gaze izgrade neki hoteli i slicno (mozda ce njegove firme to preuzeti posto je u tom biznisu?).
i sta cemo sad - tramp toliko velican kao neko ko je pravedan i resava probleme, nije pod uticajem nekih vojno-industrijskih lobija, a sad hoce da salje vojsku tamo, kako se ovo sad opravdava? na kraju ce da bude gori od izraelaca.
17.02.2025 | 21:13
Ender kaže:
evo poslednjih dana se jos prica o trampovom predlogu da se na podrucju gaze izgrade neki hoteli i slicno (mozda ce njegove firme to preuzeti posto je u tom biznisu?).
i sta cemo sad - tramp toliko velican kao neko ko je pravedan i resava probleme, nije pod uticajem nekih vojno-industrijskih lobija, a sad hoce da salje vojsku tamo, kako se ovo sad opravdava? na kraju ce da bude gori od izraelaca.

Momak kojeg osobno poznajem (znamo se iz nekih sigurnosnih kompanija bliskih US Army), je vec u Gazi. Rade na check pointu, provjeravaju ljude i vozila.

To su valjda ovi povratnici koji se vracaju na sjever Gaze pojma nemam. Samo znam da je covjek tamo. Znaci USA vec ima shadow vojnike na terenu...
26.02.2025 | 11:11
www.instagram.com/reel/DGhfpgHsOg6/?igsh=aTV4c2U2MDlka25r

ja bih ovog coveka predlozio za nobelovu nagradu za mir!
26.02.2025 | 19:49
Donald Trump ne može dobiti Nobelovu nagradu za mir jer preduvjet tome je pokretati ili proširivati vojne sukobe.
Recimo BO je za njegove vladavina proširio sukobe:
1. Rat u Iraku i Siriji (protiv ISIS-a) – 2014.
2. Intervencija u Libiji – 2011.
3. Ratom protiv terorizma – Ekspanzija napada dronovima
4. Afganistan – nastavak rata

Možda ako ovo u Gazi pogura, to će mu biti tek prvi.
06.03.2025 | 15:19
balkans.aljazeera.net/news/world/2025/3/...robljenike-mrtvi-ste

ili ovo, samo da se vidi sta ce biti prvo.
06.03.2025 | 18:10
Trump je velika budaletina i to je cinjanica koju je jako tesko ignorirati

Nazalost slozio bih se s njim da Gaza treba prestati postojati. Nema tu srece za nikoga. Osim mozda za lidere Hamasa (koji uopce ne zive u Gazi).

Neki hard reset se mora napraviti, a za takve stvari obicno trebas budaletinu sa jakom vojskom.

Trump je taj...
20.03.2025 | 14:24
U kakvim vremenima zivimo. Vojni dron snima covjeka, ovaj vidi da ga snimaju, smjeska im se. Ignorira sve to, nosi oruzje, ne krije se.

Krene voziti auto i odleti u zrak. I ovi to sve objave na YT.

Hrabrost ili idotizam. Ne znam niti kako bi ga opisao...

13.06.2025 | 21:02
izgleda je ukidanje palca gore-dole, definitivno uticalo da neke teme skoro zamru
evo, u Gazi i dalje traje klanica, a krenulo ovo na drugu stranu sa Iranom - i nista se ne komentarise.

vracajte karmu, palceve, sta god...
14.06.2025 | 10:24
Nije problem u karmi, koja btw. skoro nikoga ne zanima, osim Tine koji radi šprdnju s njom. Čini mi se da su se ljudi umorili od jednog sugovornika koji uvjek mora biti u pravu i onda kad mu teze budu očigledno oborene, ne odustaje nego počinje elegantno vrijeđanje. Ljudi su se umorili od toga...skromno mišljenje moje guzice, koje normalno ne mora biti točno.
16.06.2025 | 20:32
Ender kaže:
izgleda je ukidanje palca gore-dole, definitivno uticalo da neke teme skoro zamru
evo, u Gazi i dalje traje klanica, a krenulo ovo na drugu stranu sa Iranom - i nista se ne komentarise.

vracajte karmu, palceve, sta god...

Cak i potpunim laicima za vojnu strategiju nije tesko razumjeti ovu objavu. Tankeri za gorivo se realociraju.

Iran ima sve vece i vece sanse da mu se uvede "demokratsko uredjenje" Po meni trebalo je davno, umjesto Iraka kojeg je Zapad razvalio bez ikakve realne potrebe.

CleanShot2025-06-16at14.27.212x.png
09.08.2025 | 10:16
Jos malo o ubijanju krscans:

www.instagram.com/reel/DM4qZh6NB12/?utm_source=ig_web_copy_link
09.09.2025 | 15:47
Opa, izrael raketirao Hamasovo čelništvo u Dohi, Katar. How tables have tabled.
09.09.2025 | 17:08
Yonkis kaže:
Opa, izrael raketirao Hamasovo čelništvo u Dohi, Katar. How tables have tabled.

Ja sam iznenadjen da ih Mossad nije davno eliminirao. Imaju oni uhodane mehanizme za takve situacije.
30.09.2025 | 14:28
Gaza će biti pod privremenom tranzicijskom upravom tehničkog, apolitičnog palestinskog odbora, odgovornog za svakodnevno upravljanje javnim službama i općinama za stanovništvo Gaze. Ovaj odbor činit će kvalificirani Palestinci i međunarodni stručnjaci, uz nadzor i upravljanje novim međunarodnim tranzicijskim tijelom, "Odborom za mir", kojim će predsjedati i voditi predsjednik Donald J. Trump, uz ostale članove i šefove država koji će biti najavljeni, uključujući bivšeg premijera Ujedinjenog Kraljevstva Tonyja Blaira. Ovo tijelo postavit će okvir i upravljati financiranjem za obnovu Gaze dok Palestinska uprava ne završi svoj program reformi, kako je navedeno u raznim prijedlozima, uključujući Trumpov mirovni plan iz 2020. godine i saudijsko-francuski prijedlog, te dok ne bude u stanju sigurno i učinkovito preuzeti kontrolu nad Gazom. Ovo tijelo pozivat će se na najbolje međunarodne standarde za stvaranje moderne i učinkovite uprave koja služi narodu Gaze i pogoduje privlačenju investicija.
05.10.2025 | 09:16
O ucjenama, mitu i strahu:

Posebnu težinu daje to što je Tuckerov sugovornik Jeffrey Sachs - Židov.
05.12.2025 | 11:16
Slovenci odrješiti: ‘U ime 20.000 djece koja su umrla, ne idemo na Eurosong‘

link

Naši su odlučili da idu.

Slijedom Ukrajine i Izraela nameću nam se dva pitanja:

Što je po vama ispravno?

Što je po vama realno?
05.12.2025 | 17:07
Pa njihova stvar. Neka Janezi rade kako misle da trebaju.

Po meni je to besmisleno i licemjerno, jer zasto bi djeca Gaze vrijedila vise od neke druge djece koja trenutacno negdje ginu

To su njihove interne politicke igre i nemaju zive veze sa humanoscu.

Slovenija je prva europska drzava koja je uvela embargo na oruzje Izraelu i otvoreno su na strani Palestine, koju su i priznali kao neovisnu drzavu. Tako da njihov stav je tu jasan. Za to isto vrijeme Njemacka kupuje najmoderniji PZO sustav od tog istog Izraela

P.S.

BiH je za vrijeme rata, iz opkoljenog Sarajeva, poslala pjevaca da se takmici na Eurosongu. Doduse nije se vratio, iskoristio je to da pobjegne iz rata, ali to su vec tehnicki detalji
05.12.2025 | 18:41
Lovriću, licemjeran si. Ne možeš vrednovati djecu. Sva su ista i isto vrijede.
Da je pameti, više bi ih odustalo.
05.12.2025 | 19:48
Eurosong kao natjecanje je prestalo biti irelevantno već 20 godina nakon što je započelo a u zadnjih 30 godina su više političke igre nego pjevanje.
Nego kad će više Bibi na sud?
05.12.2025 | 20:22
jura22 kaže:
Lovriću, licemjeran si. Ne možeš vrednovati djecu. Sva su ista i isto vrijede.
Da je pameti, više bi ih odustalo.

Obustavi se Eurosong natjecanje i sta onda?

Hamas se probudi i kaze, jao sto je ovaj svijet lijep. Idemo upisati fakultete, postati ljekari i inzinjeri, da doprinosimo svom okruzenju. Ovo ubijanje nas vise ne zanima. Jebo vjerski fanatizam, sad nas samo IT tehnologije zanimaju.

WTF

Za stradanje palestinskog naroda je prvenstveno kriv Hamas, pa onda gradjani Palestine jer su ih na izborima izglasali. To je vlast koju su sami sebi birali.

Pa je tek onda kriv Izrael zbog prekomjerne uporabe sile.

Glazbenici diljem svijeta zive veze nemaju sa tim ratom :/
17.01.2026 | 16:53
Da ne otvaram novu temu, po meni je Iran gotov za par tjedana. Odluke su već donesene, čeka se samo par nosača aviona, za zasljepe nebo i onda kreće "obojena revolucija", koja će po svemu izgledanom, biti od gornjih slojeva društva, a ne iz širokih narodnih masa. Cilj će biti uništiti Iransku nacionalnu gardu, koja čuva režim...znači uništiti im baze i ne dozvoliti im da se kreću po zemlji. Kad se to ostvari režim je gotov, neovisno da li će biti ubijen ili uhićen vjerski vođa

Bilo je raznih prosvijeda u Iranu zadnjih godina, koji su više manje represijom ugašene, ali se je sada režim malo preigrao i to mu je kraj. Nitko ne zna točno koliko je ljudi ubijeno, procjene se kreću od par tisuća do nekoliko desetaka tisuća, s tim da do sada u niti jednom protestu do sada nisu bile paljene đamije. Sad ih je najmanje 50 popaljeno. Treba znati da svi oni koji su uhićeni su osuđeni po presudi protiv Boga. To znači da prije samog vješanja im slijedi teško mučenje, a ženam silovanje da ne dođu u raj.

Trenutno su prosvijedi ugašeni,režim kakti odustao od javnih pogubljenja trenutno, ali nije odbacio optužbe...uskoro drugo poluvrijeme.
17.01.2026 | 17:31
Po tonu kako je ovo napisano, čini se da odobravaš takvu eksternu vojnu interevenciju?

Ispričavam se ako sam krivo protumačio! I ne komentiram je li to pravedno ili nije, samo me zanima odobravaš li? Jer očigledno je dovoljno u nečijem financijskom ili strateškom interesu da se dogodi.

A ako odobravaš, s čime isto nemam nikakav problem, samo tražim konzistenciju, onda napravi search & replace riječi "Iran" s "Ukrajina" i riječi "vjerski vođa" sa "Zelenski" i imamo scenario koji gledamo u Ukrajini gdje imamo eksternu vojnu intervenciju nekoga sa strane jer nije zadovoljan nekim režimom, a sve u svom strateškom interesu nakon što je druga strana svrgnula režim koji je Rusima bio prijateljski. Ajde, kod Rusa je još olakotna okolnost što im je to susjedna zemlja u kojoj živi i mnogo njihove nacionalne manjine. U Iranu baš i nema američke nacionalne manjine, s druge su strane planeta, ali ima nafte i strateški su partner Rusima, pa je vrijeme za "demokraciju" na zapadni način. Problem je što zemlje obično nakon takvih intervencija ostanu u poluanarhiji, što smo vidjeli u Libiji.

I sada nam treba Air da nam objasni kriterije koji su pravedni, ali kako to nije uspio niti na jednostavnijem EU primjeru s time što se s našim poreznim novcem smije podržavati, a što ne, teško da može ovo objasniti.

Što se tiče nosača aviona mislim da si debelo u krivu, ako budu napadnuti, bit će s kopna, nosači više nisu što su bili, super su ranjivi. Kako je Iran natukao vojne baze u Izraelu je bio demo što bi se tek dogodilo s nosačima - koji nemaju niti blizu takvu razinu proturaketne zaštite na moru.
17.01.2026 | 18:07
Tko bi i odakle napao Iran s kopna?
17.01.2026 | 19:57
smayoo kaže:
Tko bi i odakle napao Iran s kopna?

Nisam dovoljno jasno napisao, napadi avijacijom krenuli bi s kopna, a ne s nosača. Nosačima je postalo jako rizično dolaziti blizu zemljama koje imaju moderne rakete, a Iran ih ima.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 21 sati
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: company recently confirmed a special announcement for March 4. Among the expected products are a low-cost MacBook and a new generation of Studio Display.
  • Gjuroo: Pokoj mu duši
  • smayoo: RIP :(
  • Air: RIP, otišla još jedna legenda -Robert Duvall
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.93 Seconds

Provided by iJoomla SEO