10.6.3 Update, stigao !
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

10.6.3 Update, stigao !

29.03.2010 | 23:52
Večeras sam imao apdejt , gore navedeni i već dva puta mi zatamnio ekran, te sam ga ugasio na dugme i tako upalio. Prvi puta na Operi, a drugi na Safariju. To se desilo nakon 5-10 minuta nakon restarta, poslije apdejta. Sad čekam dalje hoće li se što dogoditi. Do javljanja !
Bok !
30.03.2010 | 10:57
Ja sam isto napravio update 10.6.3. jucer i sve sljaka.

Nadam se da ce tako i ostati,
30.03.2010 | 12:14
napravio update jucer navecer , takodjer za sada sve ok.
30.03.2010 | 14:48
Evo ukratko, 10.6.3 MBP3.1, 17", Canon LiDE 70 (mali A4 scaner) i sve ostalo kod mene rade. Jučer nakon Upgradea ostavio download sve odradio, ošo u sleep, probudio ga bez beda...Nadam se da ga neću sada ureknuti...
30.03.2010 | 15:23
za sada sve radi ko satich
30.03.2010 | 15:42
Mac Pro u firmi sve OK
30.03.2010 | 16:20
na 10.6.2 sam imala problema sa buđenjem iz sleepa - smrzavao bi na par sekundi. sa 10.6.3 problem nestao.
za sad nema drugih problema
30.03.2010 | 16:40
Upravo sam skuzio da vise ne moras drzati fastforward tipku na tastaturi ako zelis da ti klip u QTu ide brze
Takodjer se sad moze i preko iste tipke staviti i veca brzina od 2x
30.03.2010 | 16:43
MacBookPro5,2 17", za sada bez ikakvih problema. Transmission 1.92 se znao ranije quitati skoro i po minutu (nakon pauziranih svih dl), a nakon updatea u sekundu-dvije je sve gotovo.

PS Hvala svima na forumu za bezbolan switch, dapace, sve odgovore na svoja pitanja i nedoumice sam nasao i prije nego sam ih imao potrebe postaviti. Stoga i moja registracija u nadi da cu svojim MacIskustvom pomoci drugim novim korisnicima.
31.03.2010 | 02:19
MacBookPro2,2 radi sve normalno. Jedino se MagicPrefs pobunio ali se i za njega update pojavio tokom dana.
31.03.2010 | 14:02
Kod mene na poslu sve OK. Problem s preslagivanjem desktop ikona nakon restarta isti ko i prije. Kolko vidim masina nesto bolje/brze radi.
31.03.2010 | 22:42
Upravo sam instalirao i odmah primjetio da mi se itunes punooo brze pali. Dosada mi je uvijek kada sa quitao app i ponovno pokretao nesto ucitavao, ali sada ne, odmah ga je brzo otvorio Nisam jos imao vremena za isprobati ostale aplikacije
01.04.2010 | 00:01
i Office napokon diže duplo brže, i printer napokon profunkcionirao (HP LaserJet 1012), do sada je prijavljivao grešku pa sam morao na Hold pa Resume (svako drugo printanje)
01.04.2010 | 10:00
Big Papi je napisao:
Kod mene na poslu sve OK. Problem s preslagivanjem desktop ikona nakon restarta isti ko i prije. Kolko vidim masina nesto bolje/brze radi.

Papi, imao sam cini mi se isti problem doduse na leopardu, evo kako sam ga i rijesio: pobrisao sam .DS_Store iz desktopa i ubacio iz drugog foldera .DS_Store, nakon toga nastimao ikone i fercera sve.

sorry na off-u

a on topic: update prosao bez problema imac 24" 9,1
01.04.2010 | 16:29
hmmm, KisMac 0.3 šteka... ne znam jel do 10.6.3... javim kad skužim...
01.04.2010 | 20:34
Meni KisMac 0.3 radi normalno. Nakon prvog dana koristenja novog updatea nista drugo nego imam samo pohvale. Sve malo radi brze. Cak i problem koji sam imao kod Safarija da mi nije zapamtio niti jednu lozinku na stranicama sad radi. Cim udem na ove stranice vise netrebam unosit user i pass ))
01.04.2010 | 20:49
hmm, kad u "prefs -> driver" maknem kvačicu s Channel 14 u Channel hopping onda sve radi uredno... malo googlah, zna se slično događat ljudima - očito nije 10.6.3 issue...
01.04.2010 | 23:53
Danas sam napokon stavio update i na kucni iMac i nisu rijesili nista po pitanju starijih Ati grafulja! Jos uvijek isti glitchevi u iPhotou koji su se pojavili sa instalacijom Snowa i malo mi je zalosno sto na takav nacin tjeraju korisnike da kupe novi stroj
02.04.2010 | 15:41
iMac merom, 2.0 GHz, C2D radi ko puška. Macmini, 2.0 GHz, C2D, Nvidija9400 radi ko druga puška:cheer:
Nemam nikakvih problema s 10.6.3, dapače, složio bih se da je komp u oba slučaja brži i odzivniji....
06.04.2010 | 01:28
Meni se dvaput iz sleepa samo zacrnio ekran. nikakvog reagiranja, jedino power gumb ga je mogao restartat.
MacBook Pro 5.1.
Itko ikakav prijedlog/rijesenje?
07.04.2010 | 13:03
ToriK je napisao:
Big Papi je napisao:

Papi, imao sam cini mi se isti problem doduse na leopardu, evo kako sam ga i rijesio: pobrisao sam .DS_Store iz desktopa i ubacio iz drugog foldera .DS_Store, nakon toga nastimao ikone i fercera sve.

sorry na off-u

BTW, to su hidden files. Kako ih vidim i kako ih zamijenim? Može neka pomoć? Upravo mi došel kompa s macbook pro-om kojeg mori ista stvar....

Fala unaprijed
  • User
  • Posjetitelj
07.04.2010 | 15:11
Djuro genijalac je napisao:
BTW, to su hidden files. Kako ih vidim i kako ih zamijenim? Može neka pomoć? Upravo mi došel kompa s macbook pro-om kojeg mori ista stvar....

Fala unaprijed

Mislim da možeš s Onyx-om pobrisat te .DS_Store-ove po sistemu pa će ih OS X sam ponovno izgenerirat

A možeš i u terminalu:

cd ~/Desktop/
rm .DS_Store
07.04.2010 | 15:52
@ dsakic
Evo i meni danas zacrnio kod prebacivanja topica u Jabučnjaku. Nije pomoglo drugo nego držati dugme za gašenje cca 5-6 sekundi, a zatim ponovno startati. Vidim da se to desilo već nekolicini, a nitko nezna zbog čega.Bug ?
07.04.2010 | 15:53
Djuro genijalac je napisao:
ToriK je napisao:
Big Papi je napisao:

sorry na off-u

Fala unaprijed

ja sam sa windowsa to pobrisao, a cini mi se da mozes i sa ovim ukljuciti da vidis neviljive fajlove
www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/mac/14722
19.04.2010 | 16:30
Bok !
Sad već počinje živcirati, jutros i malo prije iz čistog mira zacrnio se ekran i reagira jedino držati gumb za paljenje nekoliko sekundi, a zatim ponovno upaliti. To sve nakon apdejta na 6.3.
Zna li tko, o čemu se može raditi, jer do sada od Tigra preko Leoparda to mi se nije dešavalo.
Dsakic je isto imao taj problem, a javilo ih se još nekoliko. Nije bilo odgovora pa sam ponovno iznio problem.
pucajte !
19.04.2010 | 16:41
Uvijek možeš nanovo instalirati Snow pa napraviti combo update na 10.6.2 i dalje ne.
19.04.2010 | 17:01
Toga se i bojim. Izgubit ću usput neke stvari, jer nisam siguran u postupak.
19.04.2010 | 17:45
Nisam to radio, ali ne bi trebalo biti komplicirano. Napraviš si kompletan backup i poslije kad nainstaliraš novi OS povučeš sve natrag Migration Assistantom
19.04.2010 | 18:43
@ smayo ! Ima aplikacija s ključem/kodom, pa nisam siguran da će opet raditi, a druga stvar je da nisam riješio problem, nego ga odgodio. Nekima radi normalno, vjerovatno i tebi, a meni se događa sporadično, nakon dva, tri tjedna, ili uzastopce u jednom danu. Može li se nekako naći uzrok, makar šire, pa nakon toga sužavat potragu ?
Dogodi se kad kliknem na miša (Logitech V470 bluetooth), prilikom surfanja, prelaza na drugu stranicu ili sl. ili kod korištenja neke aplikacije bez smisla. Nisam našao modus da pomoću tipkovnice ponovno pokrenem ( isto bežična alu).
Nisam dovoljno pametan!
19.04.2010 | 20:24
Mislim da bi moralo sve raditi bez obzira na ključeve. Ali to ti mora potvrditi netko tko je to zaista probao.

Ako želiš pronaći uzrok, moraš pronaći najprije ponovljivost. Da li problem uvijek ima veze s korištenjem bežične tipkovnice ili miša?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 7 minuta
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, robee, smayoo, ZeljkoB, Anonimci (665)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.86 Seconds

Provided by iJoomla SEO