09.10.2025 | 08:34
Kada drugi put naiđete na stranicu za koju niste sigurni da li je "legit" ili se samo radi o još jednoj internet prevari, slobodno pitajte neljudsku inteligenciju. Iako je još uvijek manjkava za nekakvu ozbiljniju primjenu, u ovom slučaju će vam vjerojatno dati točan odgovor, jer raspolaže velikom količinom podataka (pa lako primijeti ako se veliki broj prevarenih kupaca požali na određenu stranicu).
Meni se pred par dana dogodio slučaj da je moja gospođa bila zainteresirana za kupnju nekog odjevnog predmeta po izuzetno povoljnoj cijeni (što je uvijek alarm za potencijalnu prijevaru), i kada sam upitao neljudsku inteligenciju o toj stranici, dobio sam odgovor da to najvjerojatnije nije legalna internet trgovina, nego još jedna internet prevara.
Isto tako, vodite računa da baze podataka tih servisa nisu baš previše ažurne, Gemini je do pred samo par dana bio uvjeren da Apple Watch Ultra 3 tek treba izaći na tržite, u tolikoj mjeri da mu čak ni link na službene apple-oe strance nije bio dovoljan da shvati grešku.