web shop maconline.de - prevara (?)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

web shop maconline.de - prevara (?)

08.10.2025 | 18:23
Dalje prati na posta.hr sa istim tracking brojem i OČEKUJ da će ti napisati kako su pokušali dostavu, a nije te bilo doma (taman i da si čučao pred vlastitim ulaznim vratima).
08.10.2025 | 20:28
Moze se i prijaviti pa da sam sebi dostavi uz ostalu postu za zgradu.
09.10.2025 | 08:34
Kada drugi put naiđete na stranicu za koju niste sigurni da li je "legit" ili se samo radi o još jednoj internet prevari, slobodno pitajte neljudsku inteligenciju. Iako je još uvijek manjkava za nekakvu ozbiljniju primjenu, u ovom slučaju će vam vjerojatno dati točan odgovor, jer raspolaže velikom količinom podataka (pa lako primijeti ako se veliki broj prevarenih kupaca požali na određenu stranicu).

Meni se pred par dana dogodio slučaj da je moja gospođa bila zainteresirana za kupnju nekog odjevnog predmeta po izuzetno povoljnoj cijeni (što je uvijek alarm za potencijalnu prijevaru), i kada sam upitao neljudsku inteligenciju o toj stranici, dobio sam odgovor da to najvjerojatnije nije legalna internet trgovina, nego još jedna internet prevara.

Isto tako, vodite računa da baze podataka tih servisa nisu baš previše ažurne, Gemini je do pred samo par dana bio uvjeren da Apple Watch Ultra 3 tek treba izaći na tržite, u tolikoj mjeri da mu čak ni link na službene apple-oe strance nije bio dovoljan da shvati grešku.
09.10.2025 | 17:19
Ma nije to ovdje uopće bilo u pitanju. maconline.de je dućan koji postoji najmanje 10 godina (toliko dugo ja za njega znam) i posluju vrlo legit. Razlog što čovjeku nisu odgovarali na upite je najvjerojatnije taj što je pisao na engleskom. Puno je tih njemačkih firmi koje su orijentirane prvenstveno svom vlastitom tržištu i kad dođe mail na engleskom, on često čeka neku jednu (jedinu) osobu u firmi koja je dovoljno dobra s engleskim da može napisati odgovor na engleskom. Znaju oni engleski uglavnom OK na razgovornoj razini, ali većina ih se ne želi odvažiti napisati nešto na engleskom.
09.10.2025 | 21:13
Stigao komp!
Izgleda i radi sve OK! Hvala svima na savjetima i podršci.
I ja znam za maconline.de već godinama ali nisam ništa naručivao od njih. Zbog toga me neugodno iznenadila / zabrinula njihova politika ne javljanja, čak niti nekakav automatski odgovor tipa "Vaš upit je zaprimljen - javimo se". Na isto se žale i ostali korisnici.
Izgleda je stvar u jeziku, samo njemački prolazi.
09.10.2025 | 21:34
To ti je u D-A-CH zemljama gotovo uvijek tako. Čak iako oni tebi nešto prodaju, u pravilu si im nizak prioritet ako ne govoriš/pišeš njemački. U neku ruku mogu to i razumjeti. Ako nisu izričito globalno orijentirani (a ovi to sigurno nisu), u njihovoj kući se govori njemački. Eto. Ja sam to pravilo odavno prihvatio (i u poslovnim odnosima, ne samo pri ovakvim kupovinama) i sva je komunikacija puno ekspeditivnija.
09.10.2025 | 21:45
Eto nešto smo i naučili
Nemam ništa protiv toga, jasno mi je što štite svoj jezik ali to bi trebalo korisnicima njihovih usluga naglasiti. Ipak posluju sa cijelom EU a koliko vidim šalju i u US.
10.10.2025 | 00:04
Tako je to prikazano na njihovom siteu, ali zapravo ne znamo koliki postotak prodaje realiziraju u DACH zemljama, a koliko drugdje. To što se oni oglašavaju kao da posluju s cijelom EU ne govori ništa o tome koliko zapravo tog posla imaju. Možda im je to 20% prometa, a možda nije ni 2%. I onda, ako je npr. 2%, možda je gazda taj koji hendla englesku komunikaciju, kad stigne. I eto.
10.10.2025 | 08:34
Slažem se. Pogledao sam malo detaljnije tekst ugovora koji su mi poslali po uplati.
Našao sam samo ovu napomenu u vezi jezika:
3.1. Vertragssprache ist deutsch. (Ugovorni jezik je njemački).
12.12.2025 | 00:08
pozdrav, evo da i ja upisem svoje iskustvo sa maconline.de, mozda pomogne nekom u buducnosti.

znaci narucen macbook pro u cetvrtak, u petak ujutro ga preuzima dhl i krece za HR. u ponedjeljak dolazi u Zagreb i iz nekog razloga ga preuzima posta. U Zagrebu stoji dan-dva te odlazi za Rijeku gdje onda tjedan dana stoji u sabirnom centru Kukuljanovo uz obavijest na trackingu od poste da je urucen primatelju u Kukuljanovom a primatelj je zapravo na Kastvu i mora otici sam po njega jer ga ovi ocito nece dostaviti na adresu.

-.-

Kaj se tice laptopa, narucen je Newy (Neuwertig na njemackom) MBP 16", laptop je u izvrsnom stanju bez ikakvih defekata sa battery healthom od 94% i dosta sam zadovoljan, iako sam se zajebo kaj sam uzeo 16" jer je fakat glomazan ali kaje tuje.

Uglavnom, Maconline.de top, hr posta flop. Ne kuzim zakaj dhl nije sve odradio nego ga predao posti kad je dosao u HR, ako netko zna nek mi pls objasni.

pozz
12.12.2025 | 01:56
Tzv. DHL u Njemačkoj nema veze s DHLom globalno. Sve što ti šalju DHLom iz Njemačke uvijek preuzme HR pošta u Hrvatskoj. Ova fora s Kukuljanovom je cca godinu dana unatrag.
Jedino što ti ja mogu reći na to je - ako imaš izbora, izaberi GLS ili Overseas. Ako ti se ne žuri, možeš i DB Schenker. Ali nikako nemoj DPD jer su oni neizmjerno gori od pošte, koliko god ti možda mislio da je to nemoguće.
12.12.2025 | 15:10
hvala na objasnjenju! nazalost nije bilo izbora oko kurirske sluzbe, a kaj se tice dpd-a, nazalost iskusio sam vec koliko su losi na vlastitoj kozi i iskreno radi toga sam stvorio averziju prema ikakvom online narucivanju jer jednostavno nemam zivaca cekati i baviti se s njima. radije odem u ducan i platim malo vise ali izadjem iz ducana sa proizvodom u ruci i stvar rijesena.
12.12.2025 | 20:46
Imao sam slicno iskustvo nedavno sa dostavom...

Kupio Twinkly smart lampice za novogodisnju jelku. Platio ih 108 eura, besplatna postarina. Ljudi taj dan poslali iz Italije sa Fedex, sutra u Becu, naredni dan u Zagrebu. Jos dan dva i stigle u Sarajevo.

Tada nastaje cirkus. Iz nekog razloga ih je neko poslao na carinu.

Na paketu iznos 108e, unutra faktura. Po zakonu u BiH oslobodjen si carine za sve iznose ispod 150e.

Zivkao ih par dana, konacno nekoga dobijem na telefon. Posaljem im fakturu i sve dokaze koliko sam to u biti platio. Dzaba.

Paket je kaze na carini, vi ga mozete vratiti posiljatelju ili platiti da vas oslobodimo carine. Po ubrzanom postupku. Naplate mi 35KM (17-18 eura) za tu uslugu "oslobadjanja".

Proslo je 5-6 dana dok nije ta ubrzana procedura zavrsena i proslijedili su mi paket na domacu dostavu. Kada mi je paket urucen, bio je tvornicki zapakiran. Uopce ga carina nije ni otvorila da pogleda sadrzaj, i fakturu koja je bila unutra.

Sad sumnjam dal je uopce i bio na carini ili me prevarila domaca dostavna sluzba. Nije ni vazno. Lampice svijetle brutalno

Uglavnom ja bih volonterski tukao po glavi sve ljude koji su protiv EU, koji ne vide i ne razumiju sve te blagodati koje EU donosi svima nama
13.12.2025 | 00:44
matkoo kaže:
Ne kuzim zakaj dhl nije sve odradio nego ga predao posti kad je dosao u HR, ako netko zna nek mi pls objasni.

DHL već odavno (barem desetak godina) nema vlastitu mrežu Hrvatskoj, nego ima ugovor sa HP-om (Hrvatskom poštom), koja dostavlja DHL pakete unutar Hrvatske. Prije toga DHL je bio jedna sasvim pristojna kurirska služba, dostavljači su bili njihovi zaposlenici, isporuka je bila brza i efikasna, nisi morao brinuti zbog moguće krađe sadržaja i gubljenja paketa, ali cijene su im bile isto tako premium kao i usluga.

Robu koju naručiš sa Amazon.de, također će ti isporučiti dostavljač HP-a, koji u sve većem broju nisu baš najbolje savladali Hrvatski jezik.

Overseas je također nekada bio vrlo pristojna kurirska služba, sa dobavljačima koji su radili za njih, a koja je, kao jedna od rijetkih, isporučivala pakete na relaciji Zagreb - Dubrovnik u roku od 24 sata pa čak i kraće od toga, ali to je bile prije ulaska Hrvatske u EU. Danas Overseas radi na način da ima "podizvođače" tj, male lokalne firme koje imaju ugovor za isporuku na određenom području, i onda sigurnost i brzina isporuke ovise o tom lokalnom dostavljaču.

Nadam se da ih neću ureći, ali, barem za sada, GLS je na prvom mjestu, drugo i treće mjesto su prazni, pa onda idu svi ostali.
Sve što sam iz Zg naručio GLS-om, iduće jutro je bilo u Dubrovniku, lako možeš promijeniti mjesto isporuke, susretljivi i ljubazni dostavljači, nikad nijedan paket zagubljen ili ukraden sadržaj, ma prava milina raditi sa njima.
13.12.2025 | 10:46
Otkako je hrvatska pošta zaposlila gostujuće poštare (makar i ne savladali hrvatski jezik), u mom su se selu stvari ekšli popravile. Jer se poštar iz Nepala ne pravi pametan, nego koristi smartphone, GPS i kartu u kojoj su kućni brojevi preneseni iz informacijskog sustava Državne geodetske uprave (jedinog točnog izvora) pa tako meni više nitko ne ubacuje poštu od susjeda za koje uopće ne znam tko su ni gdje su (jer, iako je kućni broj relativno blizak, u prostoru je tko zna gdje zbog kaosa koji je u katastru vladao prije 30-40 godina kad se većina tih kućnih brojeva određivala).

"Naši" "domaći" poštari su, s druge strane, nepismeni alkoholičari i bitange koji još rade u pošti jer ih nitko drugi ne bi ni u snu zaposlio, ali samouvjereno tvrde "što će meni ta kompjuterska sranja, ja znam gdje tko živi". Pa meni u sandučić desetljećima ostavljaju sudske spise i slične preporučene pošiljke za koje primitak potpišu sami, a upućeni su nekim ljudima koje ne poznajem i ne znam gdje žive. I fućka im se koliko su pri tom s*anja nekom priuštili.

Bilo je čak i toga da je jedne zime kad je palo 20-30 cm snijega, poštar sve račune od prvog susjeda (na čijoj fasadi stoji pločica s kućnim brojem od kvadratnog metra) ubacio meni jer mu se nije dalo pregaziti 10 koraka kroz snijeg do njegovog sandučića.

Što se GLS-a tiče, potpisujem. U ovom trenutku su jedini koji rade kako treba. Nažalost, više ne nude prikup u mom selu, samo dostavu. Navodno može slanje preko paketomata, ali to još nisam istražio.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 5 minuta
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.
  • iAnte: @bertone jesu li gravirana znakovi vidljivi i u dobro osvijetljenim prostorima?
  • dpasaric: Legenda.
  • smayoo: RIP Chris Rea... :(
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO