Trash aplikacija izbrisana.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trash aplikacija izbrisana.

22.01.2017 | 21:47
Izbrisana je trash aplikacija, na HDnije na SSD.
Je li postoji nacin da se instalira nova ili vrati izbrisana?
22.01.2017 | 21:55
Potrudi se biti malo jasniji. Ja sam shvatio da si neku aplikaciju odvukao u smeće i zatim smeće ispraznio. Je li to - to?
Ako jest, onda ti je neusporedivo jednostavniji put da je nanovo instaliraš. Najlakše je da taj isti app kopiraš s nekog drugog Maca natrag u Applications folder (naime, pretpostavljam da se radi o nekoj stock aplikaciji jer inače ne bi bilo problema).
22.01.2017 | 22:44
Da to je to.
Odvukao sam i onda ne znam kako se desilo da je i ona izbrisana.
Da li je moguce nekako je skinut s weba ili da mi je netko posalje na mail pa da je kopiram?
22.01.2017 | 22:48
Da. Ali moraš reći točno o kojoj se aplikaciji i točno o kojem OSu radi.
23.01.2017 | 09:44
Os je Capitan, brisao sam HP aplikacije jer mi nisu trebale.
Kad sam ispraznio smece nestala je i Trash aplikacija.
Je li sad postoji problem kod pronalazenja i da li je mogu uopce negdje naci?
23.01.2017 | 10:09
tebi u dock-u fali kanta???Na to mislis? Ako je to kucaj u terminalu killall Dock.
23.01.2017 | 10:52
Da, evo, sad se baš i ja čudim. Pokušavam kod sebe to postići pa ne znam ni kako bi...
Trash nije aplikacija, to je funkcija Findera. Trash je posebni folder. Ako ga ne vidiš u Docku, napravi ovo što piše Saint, ili jednostavno rebootaj komp.
Ako ga i dalje ne vidiš, probaj na nešto što želiš obrisati desnoklik pa Move to Trash. Što se događa?
25.01.2017 | 09:27
Evo sam neki dokument brisao i pojavila se bijela ikona kante uz folder aplication, ona se ne može micati niti otvoriti samo se može isprazniti (open).
Ona prije mislim da je bila stilizirana, bila je uz sve ostale aplikacije. Ako rebootam comp, kako se to radi jer nisam radio još, a ako upišem što kaže Saint, što će se onda desiti?
25.01.2017 | 09:43
Moram pitati jer si clan jabucnjaka 7 godina,ti to nas malo zaebavas ??? Reboot ili restart je jedna te ista stvar(kliknes jabuku pa restatrt(ne mogu vjerovati da ovo pisem ) komanda u terminalu ti nista nece uraditi racunaru samo ponovo pokrenuti finder.Da li ti kanta izgleda kao na slici sto sam postavio
Prilozi:
25.01.2017 | 09:55
Da izgleda upravo tako kako je na slici.
Oprosti je restarta sam, nisam razumio kad si rekao reboot znaci komanda ide ovako killall. Dock ili se drugacije piše
25.01.2017 | 10:32
Ako izgleda kao na slici to je normalno i tako treba da bude tj nemas nikakav problem.Da ne nagadjamo slikaj ekran(pritisni shift cmd 3 i postavi sliku),da pise se tako samo bez tacke killall Dock.
25.01.2017 | 12:10
/Users/ivo/Desktop/Screen Shot 2017-01-25 at 12.03.39.png
25.01.2017 | 12:45
Ides na opciju odgovori i tu dole imas dodaj datoteku,kliknes i izaberes sliku koju si spasio i objavis.Ovo sto si ti postavio je nista
26.01.2017 | 11:08
Slika
Prilozi:
26.01.2017 | 11:12
slika 2
Prilozi:
26.01.2017 | 11:53
To je normalan, najnormalniji trash. Primjećujem da ti je dock pretrpan ikonama. Zar zaista baš toliko aplikacija koristiš svakodnevno? Ako ne, makni suvišne iz docka (samo ih odvuci na prazan desktop i pričekaj sekundu prije nego ih ispustiš) jer ovako, ako otvoriš još dvije-tri aplikacije koje inače nisu u docku, trasi ikona ti jednostavno ne stane u ekran.
26.01.2017 | 12:17
smayoo kaže:
To je normalan, najnormalniji trash. Primjećujem da ti je dock pretrpan ikonama. Zar zaista baš toliko aplikacija koristiš svakodnevno? Ako ne, makni suvišne iz docka (samo ih odvuci na prazan desktop i pričekaj sekundu prije nego ih ispustiš) jer ovako, ako otvoriš još dvije-tri aplikacije koje inače nisu u docku, trasi ikona ti jednostavno ne stane u ekran.

What? Kako mislis, jednostavno ne stane u ekran? Pa dock se smanjuje koliko treba dok sve ne stane. Nista ne treba micati iz docka.
26.01.2017 | 13:44
Znaci odvucem i pustim i onda se desi onaj oblacic ali ostanu ipak u aplications folderu?
26.01.2017 | 15:28
Tako je.
^SuperUnknown^ kaže:
Kako mislis, jednostavno ne stane u ekran? Pa dock se smanjuje koliko treba dok sve ne stane. Nista ne treba micati iz docka.

Smanjuje se, da. Ali kad se smanji na manje nego što ga možeš ručno smanjiti u podešenjima, onda počnu piz... Sve izgleda OK, onda otvoriš još koju aplikaciju koja ti inače nije u docku, pojavi se još koja ikona, on ih i dalje stišće (smanjuje), onda odeš mišem do docka, napravi se onaj zoom dok krstariš mišem lijevo-desno i, kad makneš miša, on se ne vrati na tu veličinu koju je imao, nego na onu minimalnu koja se da podesiti u podešenjima. I ikone koje su skroz na krajevima (lijevo i desno) - iscure.

Nisam to nikad primjećivao kad mi je dock stajao dolje, jer nikad nisam imao toliko ikona u njemu. Nedavno sam ga preselio uz desni rub, radi AutoCAD-a i njegovih toolbarova i nedavno mi se upravo to dogodilo.
26.01.2017 | 15:41
Sad sam isprobao otvorivsi 100-ak new text dokumenata, minimiziravsi ih sve, dock gore, lijevo, desno, ukljucio magnify i ne dogadja se to. Mozda je bug u ranijim verzijama, ne znam koju koristis, ja sam na 10.12.2. U svakom slucaju, mislim da nije relevatno za ovaj konkretni slucaj... dakle, nema potrebe nista micati iz docka
26.01.2017 | 15:53
Bug je sigurno, po ponašanju je jasno. Vjerojatno si u pravu. Ja sam na 10.11.6. Ali palo mi je na pamet da je možda to, po opisu problema.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 17 minuta
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, robee, Anonimci (1009)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.99 Seconds

Provided by iJoomla SEO