Near Lock - ne radi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Near Lock - ne radi

24.01.2015 | 20:58
Neki dan je netko na vikalici stavio link na ovu tandem-aplikaciju koja služi zaključavanju/otključavanju Maca u ovisnosti o blizini iPhonea. Ideja mi je zanimljiva pa sam skinuo aplikacije da probam. Oba uređaja su mi na popisu podržanih. Mac aplikacija nakon pokretanja bounca ikonu 2-3 puta i onda prijavi crash.
Tražio sam na webu autora piše li štogod. U FAQ ne piše ništa. Ne piše nigdje niti koji OS zahtijeva na Macu, ali računam da bi valjda kod pokretanja aplikacija javila ako je problem u tome da je OS prestar.

Pa, eto, s obzirom da je autor iz ovih krajeva (barem sudeći po imenu), možda pročita i ovo pa ispravi problem. Također, i ako tko drugi odluči isprobati aplikaciju pa mu se dogodi nešto slično, da se ne čudi.
24.01.2015 | 23:50
probaj preko njihovog twittera se javiti. dosta su aktivni
24.01.2015 | 23:57
Ne mogu. Nemam twitter account, a tako će i ostati.
Nije mi to bitno u životu. Imam 131 drugi način za potrošiti vrijeme.
25.01.2015 | 00:58
Meni app radi dobro ali samo ga krato testirao free verziju. Napravio sami recenziju aplikacije na MacKorisnik-u jer su me zamolili da se probe medijski. Prije recenzije sam vidio na App Store da se ljudi žale na isto što si ti ovdje napisao pa sam ih upitao prije pisanja članka da li rade na rješavanju bugova rekli su da rade i da su zatrpani mailovima. Nadam se da će rješit bug.

Probaj poslat mail dizajneru mail je: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript pa će prenjest programeru.
25.01.2015 | 10:26
Hvala na info. Poslat ću mu link na ovaj thread. Iskreno, jako me živcira ta općeprihvaćena praksa puštanja na tržište netestirane aplikacije s takvim ogromnim bugovima. Jasno mi je da problem ne počinje od indie programera, nego od velikih igrača, ali živcira me svejedno.
Kako god bilo, za mene je ova aplikacija prekrižena na idućih godinu dana najmanje. Ne želim ni pomišljati na horror mogućnosti što mi sve može zabrljati na Macu ili iPhoneu ako su je pustili van ovako nedorađenu.
25.01.2015 | 12:06
Hvala decki na feedbacku.

Znam kak je to kad nesto ne radi kako bi trebalo, pa vas skroz kuzim.
Nije da nije testirano, imao sam 20 testera, sve uredaje, 10 macova ali izgleda da nije bilo dosta.

Problem je taj Bluetooth LE. Apple dokumentacija o tome nis ne valja. Ima jako puno razlike od uredaja do uredaja, od OSa na MACu i na iPhoneu. Tipa implementacija za Mavericks je stvarno razlicita od Yosemite. Imao sam cak razlike izmedu iPhone 5 i iPhone 5s di nije radilo na jednom ureadaju a na drugom je. Ima tu Apple jos puno za popravit.

Uglavnom cistim isprobavanjem sam uspio nekak rijesit te probleme oko bluetootha i nova verzija ce biti dostupna kroz 7-10 dana.
Ak skuzite kakve bugove ili probleme slobodno javite.

Pozz,
Filip Duvnjak
25.01.2015 | 12:16
niti jedna aplikacija koja koristi ovaj princio(bluetooth le) meni nije radila kako treba. skinem, fora je, 20 minuta kasnije brisem. jer sam nezadovoljan.

ali ocigledno je da nije problem u devovima nego u bluetooth LE tehnologiji, koja ili ne radi, ili kako je gore napisano nije dobro protumacena za developere.

tako da, simple passcode i to je to
25.01.2015 | 12:23
Filipe, dobar dan. Vjerujem ti da Apple dokumentacija nije dobra (jer je to čest slučaj), ali počisti najprije pred vlastitim vratima. *TVOJA* dokumentacija je *nepostojeća*. Najbanalnija stvar - koja je minimalna verzija OS-a na Macu, a koja na iOS-u koju tvoji softveri traže? Gdje si to napisao?
Na Macu koristim OS 10.8.5. Je li u tome problem? Ako je u tome problem, onda bi valjda aplikacija trebala napraviti test verzije pa prijaviti regularno da verzija OS-a mora biti minimalno ta i ta i onda quitati regularno, umjesto da crasha.
Ono... neka najosnovnija pravila kako se piše aplikacija...
Jer, kužiš... nisi napisao aplikaciju za crtanje, pisanje, računanje i sl. Nego za kontrolu pristupa računalu. Dakle sistemsku. Potencijalna šteta od takve aplikacije koja je brljavo napisana je - ogromna.
25.01.2015 | 12:55
Možda se Apple malo više potrudi oko BT LE jer sat im je blizu lansiranja na tržište očito je to bio jedan od razloga što već nije na tržištu.
26.01.2015 | 16:20
Ova aplikacija jednostavno NE RADI. Uređaji se ne mogu pronaći. Nikako. Sve probao.

MacMini2012 (Yosemite 10.10.1) i iPhone 5 (iOS 8.1.2)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 11 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

accom, Borisone, dperec, Gjuroo, Riba, robee, rusty, ZeljkoB, Anonimci (1021)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO