Near Lock - ne radi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Near Lock - ne radi

24.01.2015 | 20:58
Neki dan je netko na vikalici stavio link na ovu tandem-aplikaciju koja služi zaključavanju/otključavanju Maca u ovisnosti o blizini iPhonea. Ideja mi je zanimljiva pa sam skinuo aplikacije da probam. Oba uređaja su mi na popisu podržanih. Mac aplikacija nakon pokretanja bounca ikonu 2-3 puta i onda prijavi crash.
Tražio sam na webu autora piše li štogod. U FAQ ne piše ništa. Ne piše nigdje niti koji OS zahtijeva na Macu, ali računam da bi valjda kod pokretanja aplikacija javila ako je problem u tome da je OS prestar.

Pa, eto, s obzirom da je autor iz ovih krajeva (barem sudeći po imenu), možda pročita i ovo pa ispravi problem. Također, i ako tko drugi odluči isprobati aplikaciju pa mu se dogodi nešto slično, da se ne čudi.
24.01.2015 | 23:50
probaj preko njihovog twittera se javiti. dosta su aktivni
24.01.2015 | 23:57
Ne mogu. Nemam twitter account, a tako će i ostati.
Nije mi to bitno u životu. Imam 131 drugi način za potrošiti vrijeme.
25.01.2015 | 00:58
Meni app radi dobro ali samo ga krato testirao free verziju. Napravio sami recenziju aplikacije na MacKorisnik-u jer su me zamolili da se probe medijski. Prije recenzije sam vidio na App Store da se ljudi žale na isto što si ti ovdje napisao pa sam ih upitao prije pisanja članka da li rade na rješavanju bugova rekli su da rade i da su zatrpani mailovima. Nadam se da će rješit bug.

Probaj poslat mail dizajneru mail je: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript pa će prenjest programeru.
25.01.2015 | 10:26
Hvala na info. Poslat ću mu link na ovaj thread. Iskreno, jako me živcira ta općeprihvaćena praksa puštanja na tržište netestirane aplikacije s takvim ogromnim bugovima. Jasno mi je da problem ne počinje od indie programera, nego od velikih igrača, ali živcira me svejedno.
Kako god bilo, za mene je ova aplikacija prekrižena na idućih godinu dana najmanje. Ne želim ni pomišljati na horror mogućnosti što mi sve može zabrljati na Macu ili iPhoneu ako su je pustili van ovako nedorađenu.
25.01.2015 | 12:06
Hvala decki na feedbacku.

Znam kak je to kad nesto ne radi kako bi trebalo, pa vas skroz kuzim.
Nije da nije testirano, imao sam 20 testera, sve uredaje, 10 macova ali izgleda da nije bilo dosta.

Problem je taj Bluetooth LE. Apple dokumentacija o tome nis ne valja. Ima jako puno razlike od uredaja do uredaja, od OSa na MACu i na iPhoneu. Tipa implementacija za Mavericks je stvarno razlicita od Yosemite. Imao sam cak razlike izmedu iPhone 5 i iPhone 5s di nije radilo na jednom ureadaju a na drugom je. Ima tu Apple jos puno za popravit.

Uglavnom cistim isprobavanjem sam uspio nekak rijesit te probleme oko bluetootha i nova verzija ce biti dostupna kroz 7-10 dana.
Ak skuzite kakve bugove ili probleme slobodno javite.

Pozz,
Filip Duvnjak
25.01.2015 | 12:16
niti jedna aplikacija koja koristi ovaj princio(bluetooth le) meni nije radila kako treba. skinem, fora je, 20 minuta kasnije brisem. jer sam nezadovoljan.

ali ocigledno je da nije problem u devovima nego u bluetooth LE tehnologiji, koja ili ne radi, ili kako je gore napisano nije dobro protumacena za developere.

tako da, simple passcode i to je to
25.01.2015 | 12:23
Filipe, dobar dan. Vjerujem ti da Apple dokumentacija nije dobra (jer je to čest slučaj), ali počisti najprije pred vlastitim vratima. *TVOJA* dokumentacija je *nepostojeća*. Najbanalnija stvar - koja je minimalna verzija OS-a na Macu, a koja na iOS-u koju tvoji softveri traže? Gdje si to napisao?
Na Macu koristim OS 10.8.5. Je li u tome problem? Ako je u tome problem, onda bi valjda aplikacija trebala napraviti test verzije pa prijaviti regularno da verzija OS-a mora biti minimalno ta i ta i onda quitati regularno, umjesto da crasha.
Ono... neka najosnovnija pravila kako se piše aplikacija...
Jer, kužiš... nisi napisao aplikaciju za crtanje, pisanje, računanje i sl. Nego za kontrolu pristupa računalu. Dakle sistemsku. Potencijalna šteta od takve aplikacije koja je brljavo napisana je - ogromna.
25.01.2015 | 12:55
Možda se Apple malo više potrudi oko BT LE jer sat im je blizu lansiranja na tržište očito je to bio jedan od razloga što već nije na tržištu.
26.01.2015 | 16:20
Ova aplikacija jednostavno NE RADI. Uređaji se ne mogu pronaći. Nikako. Sve probao.

MacMini2012 (Yosemite 10.10.1) i iPhone 5 (iOS 8.1.2)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 2 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.81 Seconds