Near Lock - ne radi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Near Lock - ne radi

24.01.2015 | 20:58
Neki dan je netko na vikalici stavio link na ovu tandem-aplikaciju koja služi zaključavanju/otključavanju Maca u ovisnosti o blizini iPhonea. Ideja mi je zanimljiva pa sam skinuo aplikacije da probam. Oba uređaja su mi na popisu podržanih. Mac aplikacija nakon pokretanja bounca ikonu 2-3 puta i onda prijavi crash.
Tražio sam na webu autora piše li štogod. U FAQ ne piše ništa. Ne piše nigdje niti koji OS zahtijeva na Macu, ali računam da bi valjda kod pokretanja aplikacija javila ako je problem u tome da je OS prestar.

Pa, eto, s obzirom da je autor iz ovih krajeva (barem sudeći po imenu), možda pročita i ovo pa ispravi problem. Također, i ako tko drugi odluči isprobati aplikaciju pa mu se dogodi nešto slično, da se ne čudi.
24.01.2015 | 23:50
probaj preko njihovog twittera se javiti. dosta su aktivni
24.01.2015 | 23:57
Ne mogu. Nemam twitter account, a tako će i ostati.
Nije mi to bitno u životu. Imam 131 drugi način za potrošiti vrijeme.
25.01.2015 | 00:58
Meni app radi dobro ali samo ga krato testirao free verziju. Napravio sami recenziju aplikacije na MacKorisnik-u jer su me zamolili da se probe medijski. Prije recenzije sam vidio na App Store da se ljudi žale na isto što si ti ovdje napisao pa sam ih upitao prije pisanja članka da li rade na rješavanju bugova rekli su da rade i da su zatrpani mailovima. Nadam se da će rješit bug.

Probaj poslat mail dizajneru mail je: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript pa će prenjest programeru.
25.01.2015 | 10:26
Hvala na info. Poslat ću mu link na ovaj thread. Iskreno, jako me živcira ta općeprihvaćena praksa puštanja na tržište netestirane aplikacije s takvim ogromnim bugovima. Jasno mi je da problem ne počinje od indie programera, nego od velikih igrača, ali živcira me svejedno.
Kako god bilo, za mene je ova aplikacija prekrižena na idućih godinu dana najmanje. Ne želim ni pomišljati na horror mogućnosti što mi sve može zabrljati na Macu ili iPhoneu ako su je pustili van ovako nedorađenu.
25.01.2015 | 12:06
Hvala decki na feedbacku.

Znam kak je to kad nesto ne radi kako bi trebalo, pa vas skroz kuzim.
Nije da nije testirano, imao sam 20 testera, sve uredaje, 10 macova ali izgleda da nije bilo dosta.

Problem je taj Bluetooth LE. Apple dokumentacija o tome nis ne valja. Ima jako puno razlike od uredaja do uredaja, od OSa na MACu i na iPhoneu. Tipa implementacija za Mavericks je stvarno razlicita od Yosemite. Imao sam cak razlike izmedu iPhone 5 i iPhone 5s di nije radilo na jednom ureadaju a na drugom je. Ima tu Apple jos puno za popravit.

Uglavnom cistim isprobavanjem sam uspio nekak rijesit te probleme oko bluetootha i nova verzija ce biti dostupna kroz 7-10 dana.
Ak skuzite kakve bugove ili probleme slobodno javite.

Pozz,
Filip Duvnjak
25.01.2015 | 12:16
niti jedna aplikacija koja koristi ovaj princio(bluetooth le) meni nije radila kako treba. skinem, fora je, 20 minuta kasnije brisem. jer sam nezadovoljan.

ali ocigledno je da nije problem u devovima nego u bluetooth LE tehnologiji, koja ili ne radi, ili kako je gore napisano nije dobro protumacena za developere.

tako da, simple passcode i to je to
25.01.2015 | 12:23
Filipe, dobar dan. Vjerujem ti da Apple dokumentacija nije dobra (jer je to čest slučaj), ali počisti najprije pred vlastitim vratima. *TVOJA* dokumentacija je *nepostojeća*. Najbanalnija stvar - koja je minimalna verzija OS-a na Macu, a koja na iOS-u koju tvoji softveri traže? Gdje si to napisao?
Na Macu koristim OS 10.8.5. Je li u tome problem? Ako je u tome problem, onda bi valjda aplikacija trebala napraviti test verzije pa prijaviti regularno da verzija OS-a mora biti minimalno ta i ta i onda quitati regularno, umjesto da crasha.
Ono... neka najosnovnija pravila kako se piše aplikacija...
Jer, kužiš... nisi napisao aplikaciju za crtanje, pisanje, računanje i sl. Nego za kontrolu pristupa računalu. Dakle sistemsku. Potencijalna šteta od takve aplikacije koja je brljavo napisana je - ogromna.
25.01.2015 | 12:55
Možda se Apple malo više potrudi oko BT LE jer sat im je blizu lansiranja na tržište očito je to bio jedan od razloga što već nije na tržištu.
26.01.2015 | 16:20
Ova aplikacija jednostavno NE RADI. Uređaji se ne mogu pronaći. Nikako. Sve probao.

MacMini2012 (Yosemite 10.10.1) i iPhone 5 (iOS 8.1.2)
10.05.2026 | 20:37
Pozdrav!
Mozda korisno za nastavak ovog threada, napravio sam mali mac menu bar utility, Blueby.app, koji omogucuje da imate razne automatizacije ovisno na cinjenicu da li vam se neki bluetooth uredaj spojio ili odspojio, da li se udaljio ili dosao blize itd.
Ako npr. zelite da kad odete malo dalje sa stola da mac detektira da Apple Watch nije vise blizu i da locka komp, dosta korisno ako radite u nekom open space da vam kolege ne rade spacke po kompu. Ili pak ako zelite kad se Airpods spoje da vam se pokrene neki shortcut koji otvara Music app, stavi volume na 50% i otvori Xcode. Ili kad se sluske odspoje da se audio mutea.
Scenarija koliko zelite.
Bacite pogled na blueby.app
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 6 minuta
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?
  • dpasaric: Poanta je da je besmisleno dalje širiti raspravu.
  • Air: Fakat imaš teških osobnih problema
  • Air: Protiv "cara" se ne smije ništa pisati?
  • Air: Smetati osobno?
  • Air: i zašto si obrisao ovaj moj tekst is te teme?
  • Air: u temi kafanska laprdanja
  • Air: @dpasaric Samostalno, ničim izazvan optužio si Djuru za nešto. Djuro ti je odgovorio. Budi čovjek, pa kada si "zagrizao" odgovori čovjeku na njegovu cijelu obranu. - stavku po stavku.
  • Air: Skrećeš TEMUsa svojih LOŠIH djela na svoja DOBRA djela (koja nitko ne spori).;)
  • dpasaric: Propast su lijenost i jalovo lamentiranje. Tko je vrijedan i radi neće propasti.
  • dpasaric: Jabučnjak je do svoje punoljetnosti davao odličnu pomoć svakome tko je došao i bez vaših političkih prepucavanja.
  • dpasaric: Vaša hipoteze su potpuno promašene! :) Ono kao "super je imati stalno aktivnu crnu kroniku jer će onda puno ljudi to čitati, pa će ti koji to čitaju pomagati drugima." Bez brige, tko treba pomoć dobit će je i bez crne kronike.
  • Air: Represija i samovolja su isključivo put u propast
  • drlovric: Represija i samovolja nikada nije rjesenje.
  • drlovric: Plenkovic je porucivao Hrvatima kome nije dobro neka ide u DE. Bis bald. A danas drzava daje pare povratnicima jer kapital su ljudi. Ako nas KGB sve rastjera odavdje, ovaj forum ce sam sebi biti svrha :)
  • Air: Mislim da je uvreda za članove jabučnjaka koji su aktivni u političkim temama na jabučnjaku uspoređivati ih sa ekipom koja “troši” takve teme na drugim portalima. Iako smo svakodnevno na forumu neke od tih politički tema nemaju upisa po nekoliko dana. To znači da ekipa nije “ovisna” o tome da non-stop nešto serucka nego se upisuje kad netko nešto ima.
  • Air: Na osnovu ovoga dolazimo da je vrijednost ovog foruma u ljudima koji su svakodnevno aktivni na forumu, a to je uz pomoći ovih političkih tema.
  • Air: Druga vrijednost je već navedena, a to je što je forum sa takvim temama bio aktivan, i ljudi su tada bili prisutni pa su češće otvarali tehničke teme i više pomagali. Danas, a pogotovo u skoroj budućnosti više neće biti potreba za ovakvim tehničkim forumima jer će ljudi pomoću AI-a brže i učinkovitije naći rješenja svog problema.
  • Air: Nije poanta tih tema da netko “ispadne” upravu, niti da se netko uvjeri u neku od teorija koje smo ovdje secirali. Poanta je da su mnogi članovi na osnovu smayoo-ovog angažmana korigirali svoje izražavanje i prepucavanje. Ja sam prvi među njima.
  • Air: Prva vrijednost naših politički tema je: kažu “željezo se kuje dok je vruće” po tom principu ja vidim velike promjene na mnogim članovima koji su aktivni u tim temama. Neće se netko naučiti komunicirati i promišljati o svojoj dosadašnjoj negativnoj komunikaciji kada nema “vatre” i aktivnog korektiva (u našem slučaju smayoo-ta).
  • Air: dok sam došao doma teme je već zaključana pa ću ovdje dodati… tino1 je većinu toga lijepo napisao. Dodati ću da mislim da ove “političke” teme nisu bile uzalud.
  • Bertone: Smanji veličinu slika i trebalo bi proći ili sačekaj da se javi Riba ili Davor, oni znaju kak je podešen forum i što prolazi, a što ne.
  • Yonkis: Htio sam odgovoriti na temu izgubljenih slušalica sa screenshotovima iz mobitela pa je bilo nekih 5-6 slika i nije prolazilo.
  • Bertone: Na poslu koristimo phpBB i u admin postavkama je postavljeno da je max veličina slike 2560 × 1440 pix ili 3 Mb i ako korisnik pokuša napraviti upload veće slike dobije takvu obavjest o grešci,... isto je tak orecimo i sa slikom avatara, propisali smo maksimum od 512x512 pix i ako je veća nema uploada. Gdje ti dobivaš grašku?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.48 Seconds

Provided by iJoomla SEO