15.05.2026 | 07:08
dpasaric kaže:
Nisam to pratio i ne znam za taj Crosig slučaj, ali ne vidim kako takve lokalne afere, a za koje očigledno nije bilo pravnih implikacija koje bi išle na teret predsjednika, diskvalificiraju njegovu poziciju u vanjskoj politici države?
To je kao da osporavamo nečije znanje matematike i zemljopisa jer je dobio keca iz domaćinstva.
Pravo i pravda su, nažalost, dvije odvojene stvari i to je lekcija broj jedan na pravnom fakultetu i jedan od razloga što do tog studija ne držim niti malo (isprika svim fiškalima ovdje, ako ih ima).
Pogledajmo kroz povijest što je bilo pravno u redu, kad već potežeš pravne implikacije. Robovlasništvo. Rasna segregacija. Odvođenje židova u radne kampove tj. Auschwitz, Dahau i ostala mjesta. To je bilo po zakonu. Svi nesretnici koji su završili u gulagu su manje-više isto prošli kroz suđenja i poslani pravno čisto.
Svi mi imamo ugrađen moral i znamo duboko u sebi je li nešto ispravno ili nije. Onda njegov moralni kompas sjever nema na sjeveru, nego na jugu.
Ti si ga okvalificirao poštenjačinom. Za njegove vladavine su se dogodile ove stvari, a on, kao prvi među tadašnjim ministrima vlade (premijer) je to amenovao. Dakle, ili je pokvaren ili je nesposoban. Ako je pokvaren, nije poštenjačina, ako je nesposoban, nije štreber.
(BTW, Crosig je privatizacija Croatia Osiguranja, ako nisi razumio, moja greška, nisam to pojasnio). Dakle, dok o ovim drugima koji vladaju sve puste godine uz dva intermezza od po 4 godine mislim sve najgore, o Predsjedniku mislim samo mikrometar manje loše: karijeristička ljenčina s egom do neba koja uvijek gleda prvo svoju guzicu, a opća dobrobit mu je (kako pokazuju ova dva konkretna primjera koji su koštali užasno puno novaca) samo fusnota kad treba populistički šarmirati glasače.
I činjenica jest da je on prijateljevao s Orbanom, da prijateljuje s Dodikom; samo mi nemoj reći da su to dobri ljudi koje bi ti pozvao k sebi doma u goste? To su kriminalci u odijelima, a s kim si, takav si.
Užasno si ogorčen na vodstvo EU, na EU općenito, na zapad generalno, ali, otkako se pojavila do srži zla narančasta budala, za nju, iz nekog razloga imaš baš puno razumijevanja. Istovremeno, tvrdiš da je naš Predsjednik bolji od navedenih, a on je kompić s ekipom koja je šljam gore vrste od ovih koji te žuljaju.