Trump i Musk - MAGA ili MASA
(2 korsinik/a gleda/ju temu) tino1, (1) Gost

Trump i Musk - MAGA ili MASA

27.04.2026 | 16:04
Ender kaže:
opet bio atentat na narandžastog, i promašili ga. koji po redu?
sad definitivno može da se kaže da je tramp - promašen čovek

a što se melaniji ne da da bude ucveljena bogata udovica... sudbina.

Ja vjerujem tek kad Iran to javno potvrdi.
27.04.2026 | 17:49
Znači radi fileova započeo rat sa Iranom.
Sad mu Iran tako loše ide da je iscenirao atentat na vlastitog sebe.
Što je sljedeće?
27.04.2026 | 18:26
drlovric kaže:
Ender kaže:
opet bio atentat na narandžastog, i promašili ga. koji po redu?
sad definitivno može da se kaže da je tramp - promašen čovek

a što se melaniji ne da da bude ucveljena bogata udovica... sudbina.

Skupit ce atentata skoro kao Vucic. Njemu non stop neko radi o glavi, ali nekekao ziv ostane

bogami je mrtva trka izmedju njih dvojice
27.04.2026 | 18:30
Yonkis kaže:
Znači radi fileova započeo rat sa Iranom.
Sad mu Iran tako loše ide da je iscenirao atentat na vlastitog sebe.
Što je sljedeće?

ne znam, ne zelim mu nista lose, al je sledece mozda - samoubistvo.
samo sto se bojim da ce i tu da fula, kao i do sada sta god je zapoceo.
ali ni to mu vise niko nece verovati, kao sto mu vise niko nista ne veruje.
29.04.2026 | 06:52
29.04.2026 | 07:47
Ne ne Tino, to je zajebancija.
Ovo je prava stvar!
Netko je rekao Follow The Money, e pa to je prva tema u videu.

Mislim da će ovaj video staviti točku na i koliko je Trump zao.
29.04.2026 | 11:32
Sick
Trumpizam!!!

To da se ima čime pohvaliti ispred Putina i ekipe poremećenih diktatora.

Nisam znao da je radio ovakve stvari:
- preimenovanje Centra Johna F. Kennedyja u Centar Trump Kennedy
- njegov portret pojavljuje se na godišnjoj propusnici za američke nacionalne parkove

Pitanje za 10 dolara:
Tko je bolesniji?
Trump ili Američko društvo koje mu sve ovo dopušta?
29.04.2026 | 11:46
Air kaže:
Sick
Trumpizam!!!

To da se ima čime pohvaliti ispred Putina i ekipe poremećenih diktatora.

Nisam znao da je radio ovakve stvari:
- preimenovanje Centra Johna F. Kennedyja u Centar Trump Kennedy

Da si pogledao gore navedeni video uradak, bilo bi ti sve jasno tj jasnije.
I ne da je "radio" nego radi i dalje, gura svoje ime na sve moguće, pogledaj video pa će ti biti jasnije.
29.04.2026 | 13:54
Air kaže:

Pitanje za 10 dolara:
Tko je bolesniji?
Trump ili Američko društvo koje mu sve ovo dopušta?

izgleda je i jedno i drugo
zato je on i 'manje zlo'
29.04.2026 | 13:58
ovo je dobro:
www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/kralj-cha...linkref=jl_ia_vezane

izgleda Charles i nije tako blesav
02.05.2026 | 10:59
Sve je otišlo u Honduras!

www.elciudadano.com/en/hondurasgate-leak...american-left/04/30/

(reklame su malo agresivne)

> Violence as a tool of control is mentioned unequivocally. In a message directed to Tomás Zambrano, president of the Honduran National Congress, Hernández conveys a directive attributed to U.S. President Donald Trump: “In Honduras, strength is needed, logistics are needed, blood is needed. If you want to keep people controlled, you need to oppress them. Squeeze them. Counter violence by generating violence. It’s what President Trump says.”

> Another pillar of the strategy is the cultural battle waged from evangelical churches. According to the audios revealed by Diario Red, Hernández instructs Zambrano to align all religious congregations so that “people forget the past. And that they think it was the left who did that.”

> “In Honduras, evangelicals have already mobilized their parishioners in massive marches against Xiomara Castro’s government, such as the one summoned in August 2025 under the slogan ‘for peace and in defense of democracy’ in coordination with the Honduran Council of Private Enterprise,” the reported source notes.
04.05.2026 | 14:19
Yonkis kaže:
Ne ne Tino, to je zajebancija.
Ovo je prava stvar!
Netko je rekao Follow The Money, e pa to je prva tema u videu.

Mislim da će ovaj video staviti točku na i koliko je Trump zao.

Heute saß ich in Triest auf der Piazza Unita und habe die Sonne genossen, dachte mir dabei: Die Sonne kann er uns nicht ausschalten. Dann habe ich mich dabei erwischt, weiterzudenken – obwohl …?
04.05.2026 | 23:21
ovaj covek definitivno zasluzuje nobelovu nagradu
www.danas.rs/svet/tramp-iran-realnost/

samo jednu stvar bih istakao u moru njegovih kontradiktornosti koje se ovde pominju:
"„Uradio sam nešto što je, ne znam, možda glupo, hrabro, ali i pametno“, rekao je Tramp u Vilidžis, zajednici penzionera u izrazito republikanskom području. „Ponovo bih to uradio“.

dakle, ne znas jel to to glupo ili pametno, ali bi to opet uradio.
ako je ovo manje zlo, bogu hvala sto nemamo priliku da znamo sta je vece zlo.
04.05.2026 | 23:45
Ender kaže:

Kao što sam x puta rekao, on je zemljačina, pohlepan ego manijak i narcis, ali u svoj toj njegovoj debilani, nije inherentno zao, on je sirov, primitivan i prljav igrač, ali ovi drugi su još gori.

Veće zlo je garnitura koju smo imali prije, a koja će radi vlastitog profita zaustaviti cijeli svijet pandemijom i umjetno stvorenim virusom, koja će nametnutni narativ otvorenih laži i skrivanja znanstvene istine, koja će opasnim eksperimentalnim mRNA izvesti lockdown bez pokrića i onda još provesti segregaciju građana po tome jesu li pristali na njihovu ucjenu ili ne. To je svakako veće zlo i s više mrtvih i većom štetom čak i od ovog zadnjeg rata.

I iz te skupine dolazi ekipa koja je Ukrajnu gurnula u rat koji ne može dobiti i gdje su cijela jedna zemlja i narod žrtvovani za njihove interese i profit. Tako da je ovaj pohlepni klaun zaista manje zlo kada pomisliš što bi takva ekipa bila u stanju da sada ima slobodne ruke.
05.05.2026 | 13:19
mozda gresim ali si to sto si naveo za trampa si poceo u zadnje vreme da tvrdis.
na pocetku si ga kovao u zvezde takoreci, kako ce ovo i kako ce ono da uradi. i kad smo ti argumentovano dokazivali da je hohstapler i prevarant sa 6 bankrota.
kako se vremenom sve okrenulo na suprotno - i ratovi i carine i trista cuda, i da je jos predofil i silovatelj, onda si malo revidirao stav - da je on manje zlo. i toga se i dalje drzis. uz dodatak da si oduvek (!) tvrdio da je narcis i zemljacina i ego manijak (bez onoga da je seksualni predator).
ti mozes da verujes u sve ono sto tvrdis, ali te i cinjenice i argumenti i logika debelo demantuju.
uostalom, videcemo nadalje. njemu je sad popularnost na opasnom minimumu, sa malo verovatnoce da se popravi, jer je tesko zaglibio u zivo blato.
05.05.2026 | 18:07
Ender kaže:
ti mozes da verujes u sve ono sto tvrdis, ali te i cinjenice i argumenti i logika debelo demantuju.
uostalom, videcemo nadalje.

Ryan Gosling je razgovarao s kamenom i zajedno su kroz raspravu došli do rješenja i zato kažem, imaj strpljenja, nemoj gubiti nadu!
05.05.2026 | 21:06
prilozi za biografiju narandzastog, ovo mu malo popravlja prosek onih zena koje je spopadao, nisu uvek bile mlade i maloletnice. evo sad slucajno nasao na IMDB, dok sam tragao za tim filmom sa Ryan Gosling-om:

www.imdb.com/news/ni65420027/?ref_=tt_nwr_2
06.05.2026 | 02:40
dpasaric kaže:
Ender kaže:

Kao što sam x puta rekao, on je zemljačina, pohlepan ego manijak i narcis, ali u svoj toj njegovoj debilani, nije inherentno zao, on je sirov, primitivan i prljav igrač, ali ovi drugi su još gori.

Veće zlo je garnitura koju smo imali prije, a koja će radi vlastitog profita zaustaviti cijeli svijet pandemijom i umjetno stvorenim virusom, koja će nametnutni narativ otvorenih laži i skrivanja znanstvene istine, koja će opasnim eksperimentalnim mRNA izvesti lockdown bez pokrića i onda još provesti segregaciju građana po tome jesu li pristali na njihovu ucjenu ili ne. To je svakako veće zlo i s više mrtvih i većom štetom čak i od ovog zadnjeg rata.

I iz te skupine dolazi ekipa koja je Ukrajnu gurnula u rat koji ne može dobiti i gdje su cijela jedna zemlja i narod žrtvovani za njihove interese i profit. Tako da je ovaj pohlepni klaun zaista manje zlo kada pomisliš što bi takva ekipa bila u stanju da sada ima slobodne ruke.

Ovo je upravo taj moment gdje ljudi od opravdanog nepovjerenja prema establishmentu odlete ravno u drugu krajnost i počnu gutati svaku anti-establishment bajku kao svetu istinu.

Da, covid period je bio pun promašaja, licemjerja, političkog nasilja, paničnih odluka i medijskog silovanja narativa. Da, farmaceutski lobi je zaradio milijarde. Da, bilo je cenzure i moralnog dociranja sa svih strana. Sve stoji.

Ali iz toga raditi film da je postojala nekakva koordinirana globalna ekipa koja je planski pustila virus, zaključala planet i cijepila ljude radi kontrole svijeta je već QAnon razina paranoje. To više nije skepticizam nego religija za ljude koji misle da su “progledali”.

I ista stvar s Ukrajinom. Nevjerojatno mi je kako se potpuno briše činjenica da je Rusija izvršila invaziju na drugu državu, a sve se svede na “Zapad ih je gurnuo”. Aha, i Putin je onda valjda hipnotiziran pa nije imao izbora nego poslati tenkove preko granice. U jednom trenutku ipak netko donese odluku za rat i taj netko nije Pfizer ni Bruxelles.

A Trump… majko mila… lik doslovno svaki dan dokazuje da je kombinacija narcisa, birtijaškog populista i emocionalno nestabilnog boomera kojem je vanjska politika razina komentara ispod Index članka. I onda se od njega radi nekakav genijalni anti-establishment strateg jer je dovoljno bezobrazan i glasan da frustrirani ljudi u njemu vide osvetu sistemu.

Ne, nije “manje zlo” automatski zato što nervira CNN, Bruxelles ili američke liberale. Geopolitička ekonomija pod njim izgleda kao da ju vodi ekipa iz kripto Telegram grupe nakon tri pive i dva podcasta Joe Rogana. Carine, impulzivne odluke, svađe sa saveznicima, idoliziranje autokrata, ekonomski populizam bez dugoročnog plana… doslovno recept za globalnu nestabilnost.

I najjače mi je kako se stalno priča o “elitama”, a onda se romantizira Trumpa i Putina, dvojicu ego manijaka okruženih oligarsima, milijarderima i interesnim ekipama do grla. Kao, ovi naši su korumpirani, ali ovi drugi su valjda nekakvi narodski Robin Hoodovi.

Realno, pola tih narativa danas zvuči kao da su nastali kad su se spojili Facebook komentari, podcast gurui i ljudi koji su tijekom covida potpuno izgubili sposobnost razlikovanja skepticizma od paranoidnog fan fictiona.
06.05.2026 | 07:06
Ender kaže:
evo sad slucajno nasao na IMDB, dok sam tragao za tim filmom sa Ryan Gosling-om

Oh, ja već mislio da je Hail Mary opće poznata stvar i da svi znaju sve o filmu. Uglavnom, "poanta" filma je da čak i razgovor s kamenom ponekad dovede do pozitivnih rezultata OK, možda to nije generalno prihvaćena poanta od strane gledatelja ili kritičara ali definitivno jedno od mogućih tumačenja ovog filma pogotovo u kontekstu debata na Jabučnjaku.
06.05.2026 | 08:47
nisam siguran jel ovaj clanak za ovu temu ili za humor:

www.danas.rs/kultura/robin-vilijams-upozorenje-tramp/
07.05.2026 | 10:36
Znači, traže od novinara da prestanu izvještavati o istini, pogotovo o istini koja se tiče Trumpa. Jednostavno istina = napad na predsjednika. Zato je bolje ništa ne spominjati i samo ga hvaliti jer onda nećeš biti proganjan.
12.05.2026 | 16:20
Trump apsolutno nije marioneta u rukama oligarha.
www.forbes.com/sites/saradorn/2026/05/11...n-on-his-china-trip/
15.05.2026 | 08:36
Ovakvu progresivnu izgradnju kulta ličnosti Svijet nije vidio.
Ovo može samo ekstremno poremećena osoba.
Link

I to se dešava u vrlo transparentnoj demokratski ustrojenoj državi.
Desetljećima sustavno zaglupljivanje nacije daje ovakve ekstremne rezultate.
15.05.2026 | 10:00
ja bih predlozio da se - Unites States of America, ubuduce zovu - United States of Donald. J. Tramp.
svakako postoji predlog da njegov lik bude u pasosima.
15.05.2026 | 11:07
Potpuno sam sigura u to, ima toga vjerujem još puno više jer mi ne možemo zamisliti to što bolesni mozak može.
16.05.2026 | 08:25
Ovaj Tontilon je dobio još jednu lekciju iz Diplomacijske komunikacije, pregovaranja i startegije.

Xi ga je odjebao samo tako. Cijela enturaže je uletjela punim u prazno!
Problem je da ovaj idiot nema blage veze o čemu sere, ako je kojim slučajem otkačio Taiwan, pa čak i kao šalu - dovoljan znak za Kineze.

Onaj Smayoo-in mali je vidovit- čovjek na vrijeme naučio Mandarin.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.
  • drlovric: Moj kolega koristi Cowork sa M5 Pro sa 64GB, i nema tih problema... Ocigledno ti je taj Air preslab za tu specificnu namjenu :/
  • ivan.ocd: Da, prema Claudeu trebao bi M5 Max… neki dan je bilo preko 90GB Rama koje je koristilo… pogledat ću ovo sto si napisao pa javim
  • accom: Activity monitor će ti pokazat CPU / GPU / memory usage. Pretpostavljam, da je naročito GPU pod plafonom, a možda i Memory...
  • accom: A što kaže Claude po tom pitanju?
  • ivan.ocd: Ekipa, molim vas za brzinski savjet: imam MBA s 16GB RAM-a i koristim Claude puno, osobito Cowork. Izgleda da mi tih 16GB nije dovoljno jer svako malo dobijem upozorenje o memoriji, a i grije se ko lud (M5). Trebam li prodati ovaj Mac i gledati neki Pro ili Max s vise memorije ili hlađenja ili ne? Hvala
  • hal9000: OVO: -> [link]
  • hal9000: @yonkis: ma neki kompjuterski virusi... nemam pojma što je to! @smayoo: pa ja bih baš na krstarenje... :D
  • VanjusOS: [link]
  • smayoo: Sad su ti ta krstarenja vrlo povoljna pa nemaš više izgovora. ;)
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO