MacbookPro 2016 - pucketanje zvucnika
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacbookPro 2016 - pucketanje zvucnika

03.01.2017 | 19:47
Dobro vecer jabucari...

Imam jedan problem a na apple forumu i po webu vidim da ih ima brdo...ali ajde da vidim i na nasem forumu dali isto ima nekoproblem sa pucketanjem zvucnika.

Prije koji tjedan sam kupio novi Macbook pro 2016 non-touch bar. Macbook je odlican, strava, stvarno. Poslije tjedan dana cujem svako toliko pucketanje na zvucnicima. Nekad zapucketa pri boot-anju nekad dok surfam. Dok nista ne radim mi se cini da nista ne zapucketa. Deinstalirao sam Operu i viber jer sam citao da i za te navedene aplikacije su imali ljudi problem sa tim pucketanjem..nesto kao da je pomoglo i to ali ne 100%. Dok su mi slusalice u utoru na njih zapucketa a na vanjskom zvucniku ne...tako da je neki problem sa driver-ima ili nesto. Napravio sam nadogradnju na macOS 10.12.2. i to pucketanje se drasticno smanjilo ali opet zapucketa tu i tamo na sekundu.

Ja neznam sta radit. Citam reset nvram ali cisto sumljam da ce to ista pomoc. Mozda da napravim factory reset?! Hmm

Benti pucketanje Apple. Grrr
03.01.2017 | 21:23
Vrati ga u ducan i nek ti zamjene...
  • Dijete
  • Posjetitelj
04.01.2017 | 00:17
energyman kaže:
Vrati ga u ducan i nek ti zamjene...

zadnji powerbook 15", ista stvar sa OSom koji je stigao s njim, pa je proslo neko vrijeme dok update to nije rijesio...

trebalo je 2 updejta da rijese...

bio sam i ja grrrr
04.01.2017 | 18:45
Kladim se da je to softverski problem. Treba pronaći uzorak kada se pojavljuje, da je hardverski problem (tipa loš spoj konektora na zvučnik ili oštećena žica) to bi se pojavljivalo uvijek i stalno, a ne bi se pojavljivalo nikada na slušalicama. Ako se stvar čuje i na slušalicama, onda su šanse da je to hardver problem niske. Vjerojatno kao što Dijete kaže samo treba pričekati neki OS update koji će to adresirati.

Dobit ću jedan identičan stroj vjerojatno drugi tjedan na test, pa ću baš obratiti pozornost na to!
04.01.2017 | 20:21
Vrag mi nije dao mira pa san išao isprobat reinstall OS-a. Dok sam radio reinstall ništa se nije čulo...kad je završio instalirat OS jedanput je zapucketao i to je to. Sada se nikakvo pucketanje ne čuje. Ja ću i dalje imat velike uši na zvučnike pa bumo vidli...

Pri reinstall odmah mi je napravio nadogradnju na 10.12.2.... neznam dali to ima kakvo značenje jer sam i prije dva dana napravio update pa se nije skroz riješio moj problem. A možda ga je kakva aplikacija poput Viber-a, Telegrama, VLC-a i Opera browser-a raz*ebala. To sam zaboravio, svaki put kad sam pokrenuo Operu je full zapucketalo...još je i najviše pucao zvučnik kad sam koristio Operu.

Bit će sigurno softverski problem jer na slušalicama se čulo pucanje a na vanjskom zvučniku nije se čulo.

Malo mi je danas laknulo kad sam vidio da ima ipak dobrog pomaka nakon reinstall OS-a.... Macbook bi vratio u store da sam bio 100% siguran da je hardverski problem zvučnika. Ovako ne vraćam strojčinu.

Obavjestit ću nakon par dana kako stojim sa pucketanjem.

Davore, obrati pažnju da, molim te, baš me zanima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 5 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa