Postbox 5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Postbox 5

27.09.2016 | 17:09
Postbox e-mail klijent koristim od 2009 godine. Sve ove godine me pouzdano služio i uvijek ga preporučim kao alternativu Mail.appu ljudima kojima nije nezamislivo platiti nešto što često koriste.
Verzija 4 nije donijela neka poseban poboljšanja, cijena je spuštena na 10 USD i činilo se da je Postbox dosegao svoj vrhunac i otišao u vječni "maintenance mode". Danas iznenađenje - izašao je Postbox 5, a posebno veseli što je popis noviteta dugačak, i što je još i važnije gotovo sve odreda se čini korisno:

www.postbox-inc.com/features

U posljednje vrijeme sam češće koristio MailMate kao rezervnu opciju, ali sa ovim updateom se vraćam na Postbox. (Kome je bitno, MailMate koristi trećinu RAMa u odnosu na Postbox)

Cijena nove verzije je trenutno 32 USD, a kako sam 2009 lukavo kupio lifetime licencu za mene je i dalje besplatan. Sjajna investicija!

Idem na testiranje!
27.09.2016 | 18:36
Hvala Riba za info.

Osobno sam testirao nekoliko email klijenata, ukljucujuci i neku stariju inacicu Postboxa, i na kraju se uvijek vratim na Apple Mail.

Jednostavno su moje email potrebe takve da rudimentalni alati obavljaju zadacu

U poslovnom okruzenju, na WIN, sam korisito Outlook i radio je odlicno.

Sto vama ljudi konkretno ne valja u Apple mail, da trazite alternative?
27.09.2016 | 18:59
Ruku na srce ni ja ne koristim mogućnosti koje bi možda i trebao, poraditi ću na tome kad ih već imam.

Meni je tada pukao film jer se Mail.app često zaglavljivao kod sinkronizacije, iz nepoznatih razloga bi tražio upisivanje passworda i slično. Možda je sve to u međuvremenu riješeno, ali "prošla baka s kolačima".

Iako nisam mežu njima, vjerojatno ima ljudi koji bi voljeli koristiti isti klijent na Windowsima i OS X...pardon macOSu, pa im je ovo zanimljivo.

Naravno, ako nekome Mail.app ispunjava sve potrebe, nema razloga za promjenom.
27.09.2016 | 19:55
Ja sam upravo na tvoj nagovor jednom probao Postbox i totalno me ispiz*io, i to u rekordno kratkom roku.
Problemi s Apple Mailom koje spominješ, ja im još pridodajem vrlo ćudljivo ponašanje pri IMAP sinkronizaciji, pokazalo se, pretežno su imali veze s mail serverima koji su koristili neke neažurne i zastarjele verzije, a puno manje sa samim Apple Mailom.
Inače, meni uopće nije problem platiti nešto što često koristim, ali ovdje fakat nisam vidio nikakvo poboljšanje u odnosu na Apple Mail.
27.09.2016 | 20:04
smayoo kaže:
Problemi s Apple Mailom koje spominješ, ja im još pridodajem vrlo ćudljivo ponašanje pri IMAP sinkronizaciji, pokazalo se, pretežno su imali veze s mail serverima koji su koristili neke neažurne i zastarjele verzije, a puno manje sa samim Apple Mailom.

Ovo sigurno nije bio slučaj kod mene jer koristim Fastmail, a oni ne da koriste Cyrus mail server već su glavni contributori za development, ali da, to su problemi na koje sam mislio.
28.09.2016 | 13:42
Riba, hvala na info... već sam u par navrata primjetio tvoje dugogodišnje korištenje PostBox-a

Pa evo ako može par pitanja vezano:

Nisam neki "havy e-mail user"... govorimo o 30-tak, manje-više, mailova na dnevnoj bazi, no od toga 90% na poslovnom mailu koji je Exchange... tako da sam nakon AppMail, Airdrop i niti sam neznam više što, zapeo na Outlook-u (momentalno 2016 for MAC). No i tu se problemi javljaju sa sinhronizacijama, skidanjem priloga na sporijim mrežama itd. Ali eto, što se Exchange maila tiće, ipak je meni osobno za sada najbolja opcija.

Vezano za PostBox.... malo sam presurfao njihovu web stranicu i nisam našao info da li podržava Exchange i kakva je integracija sa kalendarom (opcije su za kalendar otvorene za sad je tu Apple Caledar, Fantastical i naravno Outlookov integriran u email client). Integracija s nekim kalendarom mi je veoma važna.

Ako ima toga, može li iskustva?

Unaprijed hvala
28.09.2016 | 14:40
Ako ti je važna integracija sa Exchangeom onda je vjerojatno Outlook najbolji izbor. Osobno nemam s tim nikakvih iskustava, poslovni email korisim iskljucivo na poslovnom laptopu ili preko weba.

Postbox poput Thunderbirda podržava add-onove, a jedan od njih je Lightning koji dodaje kalendar. Za thunderbird vidim da postoji add-on koji integrira Outlook kalendar sa Lightningom, međutim nemodificirani add-onovi za Thunderbird ne rade na Postboxu.

Rekao bih da je za tvoje potrebe i režim korištenja Outlook najbolji izbor.
28.09.2016 | 15:09
Da, bojao sam se tog odgovora

Hvala
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 8 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa