Coronavirus / COVID-19
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Coronavirus / COVID-19

15.04.2025 | 09:12
Nema direktne veze s temom, ali ima indirektne...povjerenje u sistem i cijepljenje.

www.index.hr/vijesti/clanak/otac-americk...a_vijesti_ostalo_d_0
15.04.2025 | 10:52
Ovo nema veze ni sa povjerenjem u sistem i cijepljenje, nego sa vjerskim fundamentalizmom i zatucanošću.
20.04.2025 | 02:58
Službena objava Bijele kuće:

www.whitehouse.gov/lab-leak-true-origins-of-covid-19/
24.04.2025 | 23:19
I evo što nam sada kaže NIH ravnatelj u USA:

Ukratko: u teoriji su imali ideju kako bi mRNA trebao funkcionirati, ali to je bilo tek nagađanje, u praksi nije bilo tako i nisu imali pojma u kojem smjeru će se stvar u tijelu razvijati. Čovjek kaže da je bilo potpuno neodgovorno to davati ljudima bez ikakvih kriterija. A ne samo da se davalo, nego se ljude ucjenjivalo gubitkom posla i golom egzistencijom.
25.04.2025 | 18:45
jura22 kaže:
@Yonkis, brkas sve po redu.
Svedi nisu imali nikakve mjere, mi nekakve i zavrsili gore.
Imas link pa se zabavljaj s drugim drzavama. Svedaka je jao dobar primjer jer nisu divljali kao ostatak razvijenog svijeta.

Ne brkam ja ništa već ti ne shvaćaš što ja želim reći; da unatoč što švedi nisu imali restrikcije, sve da su i imali, nije usporedivo sa nama.. Iako smo "evropa". Kulturološki smo drugačiji a i po ponašanju.

I pitam jednostavno pitanje, jer se to tamo iz izbornika zemalja/država to ne vidi, "..tko je još bio tako ležeran osim Šveda po pitanju restrikcija?"

Pa onda ovo, kako to da je Slovenija koja ima skoro pa duplo manje stanovnika od RH (2,13 vs 3,99mil) imala 1,356,546 oboljelih a RH 1,309,728 a smrti 7,100 vs 18,687? Gdje je tu logika? Zar ne bi trebali imati duplo manje oboljelih i mrtvih s obzirom na "zakon velikih brojeva"? Koje su to razlike u sprovođenju Covid mjera?
25.04.2025 | 19:07
dpasaric kaže:

Aha, glavno da je Trump na naslovnici.. A on se kao nije cijepio? Elem, njemu i njegovoj vladi ne vjerujem ni da kažu da je more slano i mokro.
Naravno da je Fauci glavni krivac, koliko vidim, a i Biden ali sebe je poštedio iako je u početku pandemije i za 30% njenog trajanja nije ništa pametno napravio. Ništa. I Fauci je glavni krivac.
A od True Origin of Covid19 by PRESIDENT DONALD J. TRUMP nisam ni očekivao ništa drugo nego jednostrano blaćenje. 557 stranica pročišćenog PDFa ostavljam nekome drugome, tko ima višak vremena u ovom životu da tjera pravdu. I meni su bliski ljudi umrli od corone i znam ljude koji su ostali bez posla (tj izgubili firmu) radi toga ali ne krive Faucia, WHF ili WEF..
26.04.2025 | 05:52
Samo brojanje je diskutabilno.
Kasnije su uveli smrt sa ili od korone.

Nemam pojla tko je bio tako lezeran kao Svedska.
I kakve veze ima nacin zivota?
Oni potenciraju boravak vani a nasi su nas zatvarali.

Poanta je u tome da su Svedi pustili da se korona siri i nisu poduzimali neke restriktivne “mjere”.
Dalas nemaju toliko jako izrazene posljedice od korone u psihickom smislu.
26.04.2025 | 14:26
Ja nemam apsolutno nikakve posljedice od Corone.
Način života nema smisla? Ok. Nema smisla. Nema smisla da nema smisla.
I eto, opet brojke ne pašu. Sad su diskutabilne a u slučaju Švedske nisu?
26.04.2025 | 15:21
Svaka drzava je za sebe brojala.
06.05.2025 | 11:50
“In 2014, after 3 of Fauci’s bugs escaped, 300 scientists asked Obama to shut him down. Obama declared a moratorium—but Fauci moved the experiments offshore, mainly to the Wuhan lab. Now our own government—CIA, FBI, State, DOE—all say those experiments likely sparked the COVID pandemic. And it all started as bioweapons research in 1947. President Trump just moved to shut it down—for good.” — HHS Sec. Robert F. Kennedy Jr.
06.05.2025 | 22:43
dpasaric kaže:
“In 2014, after 3 of Fauci’s bugs escaped, 300 scientists asked Obama to shut him down. Obama declared a moratorium—but Fauci moved the experiments offshore, mainly to the Wuhan lab. Now our own government—CIA, FBI, State, DOE—all say those experiments likely sparked the COVID pandemic. And it all started as bioweapons research in 1947. President Trump just moved to shut it down—for good.” — HHS Sec. Robert F. Kennedy Jr.

likely

The claim that 300 scientists specifically warned President Obama to shut down Anthony Fauci's research due to bugs escaping is partially supported but lacks precise evidence in the provided references and requires clarification.

In 2014, a group of scientists, including members of the Cambridge Working Group, expressed concerns about gain-of-function (GOF) research, which involves enhancing the pathogenicity or transmissibility of viruses. This was prompted by biosafety incidents, including the escape of pathogens from high-containment labs (e.g., smallpox vials found at NIH and other incidents). The Cambridge Working Group, founded by scientists like Marc Lipsitch, sent a letter to the Obama administration urging a reassessment of GOF research due to risks of accidental release or misuse, though the exact number of signatories (300) is not consistently verified in primary sources. The letter focused broadly on GOF research, not Fauci personally, though Fauci was a prominent figure at NIAID, which funded some GOF studies.

The claim that they warned Obama to "shut down Anthony Fauci's research" is misleading. The scientists targeted risky GOF experiments, not Fauci as an individual. Following these concerns, Obama issued a moratorium in October 2014 on federal funding for certain GOF projects involving influenza, SARS, and MERS, while a risk-benefit assessment was conducted. Claims that Fauci moved this research offshore (e.g., to Wuhan) are speculative and lack direct evidence tying him to deliberate relocation; some NIH-funded projects continued under exemptions or through subawards, like those to EcoHealth Alliance.

Robert F. Kennedy Jr. and others have amplified the "300 scientists" figure, but primary documentation (e.g., the Cambridge Working Group’s statement) doesn’t confirm exactly 300 signatories or explicitly name Fauci as the sole target. The claim also overstates Fauci’s role, as GOF research involved many institutions and researchers, including Ralph Baric and international collaborators.

Verdict: Partially true but exaggerated. Scientists did warn Obama about risks of GOF research after biosafety lapses, leading to a moratorium, but the claim that 300 specifically targeted Fauci’s work is not fully substantiated and misrepresents the broader focus of their concerns. Always dig into primary sources—letters or policy documents from 2014—rather than relying on secondhand narratives.
06.05.2025 | 23:23
Naravno, ovo dobrim dijelom ovisi koji si AI koristio - jer svaki je "biased", a pogotovo OpenAI (sjetimo se da bi on radije započeo nuklearni rat, nego li nekoga "misđenderao"), tako da treba uzeti u obzir i Woke-WEF faktor!

Npr. ovaj AI je vjerojatno od strane koja je podržavala "propisani narativ" u pandemiji - čim čuva leđa Fauciju, a računovodstveno je dokazano da je slao lovu u Wuhan i to mimo Kongresa i za tu namjenu.
07.05.2025 | 08:22
I sada novi obrat od jutros! Hipoteza prema Sachsu (a on je poprilična njuška), jest da je i sve s Wuhanom bila kulisa za nered koji su napravili lokalno, u labu u Sjevernoj Karolini. Morali su maknuti fokus i žarište drugamo. Kaže da to tvrdi s 99% sigurnosti nakon četiri godina istraživanja.

Bila to isitna ili ne, više nitko niti ne propituje da je pandemija bila uzrokovana čovjekom, da li nepažnjom ili namjerno, to je drugo pitanje, ali virus se nije sam pojavio prirodno "od šišmiša".
08.05.2025 | 13:49
@Jura kad idemo na ispovijed ? Ja sam si s posla nabavio bakrenu kapu, ebeš aluminijsku, to je za sirotinju

www.index.hr/vijesti/clanak/savjetnik-s-..._izdvojeno_d_vijesti
09.05.2025 | 02:23
Analiza Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) podataka...

Porast nuspojave miokarditisa je off-the-chart visok.
20.05.2025 | 21:32
www.novilist.hr/novosti/plenkovic-o-potp...globalnog-zdravstva/

Veleizdajnički potez koji kontrolu nad našim javnozdravstvenim suverenitetom predaje WEF-ovoj eliti i WHO.Nije mi jasno kako ovako velike odluke mogu proći mimo Sabora?

Sada treba vidjeti što je točno potpisao i koliko su ublažili onaj prvi prijedlog ugovora koji je bio kao iz noćne more samog Orwella.

Problem je što današnji WHO više nema veze s onim starim dobrim WHO kojeg je pokrenuo naš Andrija Štampar. Ovaj WHO je tek interesna skupina pod kontrolom big pharme, financiranje je 80% od Gatesa i njegovih udruga i zaklada, a stvarne demokracije u organizaciji više nema, štoviše, postojeći stručnjaci koji su upozoravali što spremaju su izbačeni i zamijenjeni podobnima.

Jedina svjetla točka je što je SAD izašla iz WHO jer su skužili što lobi izvodi i da to ne može biti u interesu Amerike.

Propagandni MSM stroj čini svoje i sve prikazuje zapakirano u celofan s mašnicom, a tko si je dao vremena pročitati Gatesovu knjigu o njegovom planu s WHO jasno može vidjeti o kakvom podlom i kvarnom planu totalne kontrole se radi. Ovce smo zadnje ako na to pristanemo.
22.05.2025 | 10:06
kako mi možemo utjecati na to što Plenković provodi, kako sada ovo mi možemo revertati?
Neglasanjem za Plenkovića? Sretno nam kad očigledno većina RH želi biti pokopana u stilu "ruka na srce a na usnicama HDZ naljepnica"
Nismo mi Švicarska da se nas pita za svaki potez..

arstechnica.com/tech-policy/2025/05/chin...ional-health-agency/

China is poised to be the next big donor to the World Health Organization after Trump abruptly withdrew the US from the United Nations health agency on his first day in office, leaving a critical funding gap and leadership void.
On Tuesday, Chinese Vice Premier Liu Guozhong said that China would give an additional $500 million to WHO over the course of five years.

Although the US has cut all ties with the WHO—and reportedly still owes the agency $260 million in 2024–2025 dues

RFKJr pitched other countries to join the US in abandoning the WHO: "I would like to take this opportunity to invite my fellow health ministers around the world into a new era of cooperation.... we're ready to work with you,"
23.05.2025 | 00:45
Da, vidio sam to za Kinu, zaista krasno da financiranje takve organizacije preuzima komunistička država koja prakticira potpunu kontrolu vlastitih građana, digital ID, social-score, zatvaranje četvriti i slične alatke iz ladice totalitarnih režima. Jamačno iz toga može proizaći samo dobro!

A europski MSM plaćenički mediji kurvinski šute koje su države odbile potpisati taj ugovor!

Guglao sam sada i jako je teško to izvući, skrivaju to kao zmija noge!

Prema neslužbenim izvorima odbile su: SAD, Poljska, Izrael, Italija, Rusija, Slovačka, Iran i još neke 4 države.
25.05.2025 | 01:32
Dok su mnogi dobivali otkaze jer nisu željeli primiti mRNA, visoka službenica FDA sada mrtva-hladna izjavi da se ona nije cijepila jer je sve to bilo nepoznato i moguće riskantno...

A u američkom kongresu senator Johnson iznosi rezultate istrage o pandemiji:

Iznosi stravičan podatak da se pokazalo da je 73.9% smrti rezultat nuspojava od mRNA "cjepiva".

A Bill Gates je znao što se odvija i ulagao gomilu love kako bi ostvario sulude zarade:

Kako je netko dobro komentirao: "Psychopathy disguised as philanthropy."

www.dailymail.co.uk/health/article-14765...ad-heart-attack.html

A u međuvremenu kod nas 150% više pacijenta s tumorima... sve je to naravno potpuna slučajnost:

www.novilist.hr/rijeka-regija/rijeka/u-r...koloskih-pacijenata/
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 35 minuta
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, robee, tino1, Anonimci (442)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.89 Seconds

Provided by iJoomla SEO