13.03.2020 | 09:59
Nisam pročitao do kraja pitanje JOHN, jer ga smatram (oprosti) blesavim. Radi se o PLIVASeptu, istom onom sredstvu kojim si kirurzi (između ostalih) namažu ruke prije nego si stave rukavice i krenu te otvarati.
Vidim da nisi bio puno po bolnicama u životu.
Kako je virus najčešće razmusati kada prčkamo rukama po licu, onda ovo sredstvo radi itekako bolje od sapuna jer je: bakteroicid (uključujući MRSA-u), tuberkulocid, fugicid i virucid te ima produženo antimikrobno djelovanje.
Nije mi jasno zašto se uvijek netko mora naći i na dobromjeran savjet počet pametovati...
Evo i slika, pa se nadam da sam razjasnio sve.
Plavi- sredstvo za dezinfekciju:
Rozi, obični sapun koji imamo doma u drugim varijantama, samo je ovaj možda malo jači - to stvarno pojma nemam.
EDIT:
Sorry na reakciju, ali ZNAO sam da će se naći netko tko će imati mudar komentar zašto ovo, zašto ono.
Ako liječnici kažu, ako ga ima u svakoj bolnici kada ležiš, valjda sprečava malo bolje zarazu od običnog sapuna. Inače, s jedne strane lavaboa u bolnicama ti zna stajati rozi kao sapun, s druge plavi kao dezinficijens.
Eto.
Nemoj se ljutiti, digne mi tlak ovo tipkanje dok nisam srknuo kavu...
EDIT 1:
Po slici vidiš da je i ovaj rozi jači sapun od običnih, piše ti šta sve odbija - no za to nisam napisao da je potrebno jer imamo svi sapune doma. A za plavi sam dva puta naveo - samo kada uđeš u kuću.
Pa zar je tako teško povjerovati nekome nešto bez dodatnih propitkivanja i sumnji?
EDIT 2:
Možda sam ja pre lakovjeran, ali ako bi ti napisao nešto oko gradnje (što ti je struka) ili automobila (što ti je hobi), ja bih te uzeo na riječ. Čisto jer mi logika nalaže da više znaš o tome od mene.
Ali to sam ja...
EDIT 3:
Pročitao post i ne vjerujem. Ako je tebi kupovanje pola litre ovoga krajnost, meni je vidiš malo ludo polirati kvake radi Korone. Ovo će ti puno bolje riješiti stvar, a kvake i slično nećeš trebati čistiti pojačano uopće.
Stvarno - tko više ide u krajnost ovdje? Ti, ili ja? Aj razmisli malo.