Lego
(2 korsinik/a gleda/ju temu) Gjuroo, (1) Gost

Lego

05.08.2025 | 21:04
IgorD kaže:
Krov se otvara? Cool! Ovo sam nedavno gledao i prije toga nisam imao pojma (ili se nisam sjećao iz filmova) kak to izgleda iznutra ne reačunajući cockpit.

Uh...a gdje je cucavac??
06.08.2025 | 08:00
Riba kaže:
Uh...a gdje je cucavac??

Ima! Ne u ovom Lego modelu jer bi bilo to nemoguće utrpati, al inače u nacrtu Millennium Falcona je jasno označen, samo ljudi ne skuže jer se koristi pomorska terminologija - "Head".

Millennium_Falcon_Old_Layout.JPG
08.08.2025 | 21:48

Ovo što izgleda kao fuzioni reaktor tokamak tipa je zapravo vaza Lego Botanicals seta s orhidejom!

Održavati pravu orhideju je samo za vrlo posvećene botaničare, zato je vrlo zgodno što Lego ne može biti "kič".
14.08.2025 | 19:37
Kada nađete ovakav paketić u Lego kutiji to jamči uzbudljiv model!

Mislim da vam niti AI neće pomoći da skužite što gradim!

15.08.2025 | 20:06
Kao intermezzo evo jedan sjajan mali Botanicals set koji me oduševio! Tiny Plants!

Idealan je za kuhinju ili blagovaonicu. Sadrži 758 kockica za tri grupe od po tri biljke!

17.08.2025 | 09:30
Što koristit za katalog setova, dijelova i ostalo?

gitea.baerentsen.space/FrederikBaerentsen/BrickTracker
17.08.2025 | 11:01
Ovo je isto sjajno za sakupljace.
falconbricks.com/figure-finder
18.08.2025 | 15:59
U retro radio sekciji našeg PEEK&POKE pojavio se i ovaj ljepotan! I svira!

28.08.2025 | 19:55
Petite Sunny Bouquet!

11.09.2025 | 13:49
Kcerka donese ovo danas doma. Bas su cool

11.png
11.09.2025 | 16:59
Cijela ta Disney serija je fora, Tozo je za PEEK&POKEj nabavio još bar njihovih tema koje je radio Pixar, pa nam je to zanimljivo radi priče o tome u muzeju!
12.09.2025 | 15:46
Evo! Luxo Jr. dobio je prijatelje! Sada je to prava Pixarova družina u PEEK&POKE!

12.09.2025 | 18:02
Ekipa na okupu. Top je mala postavka
12.09.2025 | 19:05
Moj doprinos.

Poe's X-Wing Fighter: www.lego.com/en-us/product/poes-x-wing-fighter-75102

1.jpg

2.jpg

Ratrak: www.lego.com/en-us/service/building-instructions/8263

3.jpg

Icons Galaxy Explorer: www.lego.com/en-us/service/building-instructions/10497

4.jpg

5.jpg

Space Transport: www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem...e?S=918-1#T=S&O={"iconly":0}

6.jpg

7.jpg

Ovaj zadnji je jako stari i pokoji dio nedostaje, ali je većina ovdje.
12.09.2025 | 23:08
Ajme LL-928! Imao sam ga, ali i LL-924 i čak tri LL-918, ali ne znam bih li danas našao sve dijelove da ih opet složim! Legendaran je bio taj rani Lego Space program!
13.09.2025 | 08:32
Taihoro-Nukurangi AC75 jedrilica je najvjerniji Lego model koji sam složio!

962 dijela, pneumatsko spuštanje hidrokrila i winchevi koji rade.

Stvarni AC75 ima jarbol od 26,5 m i jezdi 90 km/h (49 čv) s posadom od 8 do 12. Teška je svega 6,4 t (karbon). Stoji preko 10 miijuna $!

13.09.2025 | 10:54
Model je super, ali to više uopće nije LEGO.
13.09.2025 | 12:50
Evo iz arhive jedna lijepa Mad Max Lego diorama!
Mislim da je bila Doha, 2019.

DSC_0851.JPG

DSC_0852.JPG

DSC_0853.JPG

DSC_0854.JPG

DSC_0855.JPG

DSC_0856.JPG
13.09.2025 | 17:47
smayoo kaže:
Model je super, ali to više uopće nije LEGO.

E to je sada pitanje za raspravu, barem 80% dijelova je postojalo i kod prvih Lego Technics modela iz ranih 80-tih, još idućih 10% su malo noviji Technics dijelovi, a tek zadnjih 10% su specifične kockice koje su možda izrađene baš za ovaj i slične setove.

Ona osnovna mehanička logika je ostala ista kao i prije 40 godina.
13.09.2025 | 17:50
Riba kaže:
Evo iz arhive jedna lijepa Mad Max Lego diorama!

Dobri su!

Ima gomila setova inspiriranih filmovima koje slože entuzijasti i zaista budu na razini, imam cijeli folder toga što je ekipa slagala na temu Aliensa, jednom ću uploadati ovdje...
14.09.2025 | 13:06
Blade Runner je isto odlična tema, a dok sam pregledavao fotke za intervju sa Syd Meadom, naišao sam na Lego Spinner! I na kraju je ispalo da ga nije on sam dizajnirao, već je unikatni Spinner za njega izradio sam Lego kao poklon Meadu za rođendan!

Screenshot2025-09-14at14.07.09.png

LegoBladeRunnerSpinnerSydMead.jpg

bricknerd.com/home/quite-possi-20-2016

A ima i odličnih scena koje su složili entuzijasti, ova mi je za 10:

49090570273_541caa21ef_o.jpg

I ovo je odlično za jedan mali model:

BladeRunnerSpinnersmallmodellowres.jpg

Vjerojatni problem zašto Lego nema službeni Blade Runner set su problemi s copyrighteom (interno neka nejasna situacija između studija i autora), a to znam jer smo mi u Kreativnom odjelu s njim pričali o tome da napravimo Syd Mead aplikaciju za iPhone. Nažalost, sve je ostalo samo na skicama:

SydMeadiPhoneCollectionpreviewlowres.jpg

Šteta!
23.11.2025 | 21:03
U Pikiju imamo dio postava koji povezuje računala i istraživanje svemira. Za kulise već imamo Saturn V (uz emulator nav-kompa koji je doveo ljude na Mjesec), ISS i Apollo Lunar Module.

Sada se Tozo potrudio nabaviti i NASA-in Mars Rover Perseverance, naravno uz Ingenuity helikopter!

Imat ću čast složiti ga, već se veselim, kakav genijalan set!

10.12.2025 | 20:21
USS Enterprise NCC-1701-D je sletio na Peek&Poke astrodrom! Tozo ga je slagao tri dana!

Izrađen je od 3600 dijelova, detaljna je replika kultnog svemirskog broda, ima odvojivi zapovjedni "tanjur" i docking bay otvor s dva mini šatla, a tu su i svi bitni članovi posade!

Sjajan model!
16.12.2025 | 23:54
E sada imam nešto zaista posebno!

Laki jurišni brod Conestoga klase. Dug 385 metara, mase 78.000 tona. Prima 20.000 tona oružja i opreme. Pogoni ga 3.6 TW fuzioni reaktor. Izgrađen u Lunnar-Welsun brodogradilištu u vlasništvu Weyland-Yutani korporacije.

Predstavljam vam legendarni USS Sulaco!

19.01.2026 | 23:48
Tko zna za JPL brzo će skužiti što slažem!

27.01.2026 | 20:48
Evo i odgovora što sam slagao! Naravno, JPL je akronim od Jet Propulsion Laboratory - NASA-in istraživački centar za robote u istraživanju svemira.

Ovo je zaista sjajan Lego Technic model, a bonus je Ingenuity helikopter. Sustavom poluga bira se upravljanje kotačima ili robotskom bušilicom!
01.03.2026 | 19:41
Frend složio fantastičan Lego Razor Crest! Wow kakav model!

Ne bih ga imao gdje staviti koliko je velik, ali da imam prostora...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 sati, 30 minuta
  • cariblanco: Čekamo da "Kerum" kaže, da predivne rakete lete iznad Irana ;)
  • Yonkis: [link] - pjesma iz 1980 na tu temu
  • Air: Ove godine je čvrsto odlučio uzeti nobelovu nagradu za mir. Samo je pitanje koliko ratova će biti dovoljno da započne i završi?
  • Air: Trump je započeo rat sa Iranom kako bi ga završio i kako bi u svoju biografiju dodao još jedan završen rat.
  • drlovric: Poceo rat i u Iranu. Operacija se zove Epic Fury. Sve je live na YT. Nestvarno.
  • smayoo: Je li ikom jasno - zašto, pobogu? :huh:
  • drlovric: Talibani malo zaratili sa Pakistanom. Treci put ratuju sa nuklearom silom. Briga njih za Starcraft :)
  • korisnik: A jučer je 71. proslavio Alain Prost ;)
  • korisnik: Sretan 71. Steveu, i mojoj mami :D
  • dpasaric: Jobs bi danas slavio 71. rođendan!
  • dpasaric: VanjuOS, pisao sam o tome u Mac Pro 5,1 ili 7,1 temi, potraži tamo
  • smayoo: Čestitam! ;)
  • VanjusOS: nedavno sam negdje vidio opis kako instalirati window na mac bez bootcampa, ali sada to ne mogu naći.
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: company recently confirmed a special announcement for March 4. Among the expected products are a low-cost MacBook and a new generation of Studio Display.
  • Gjuroo: Pokoj mu duši
  • smayoo: RIP :(
  • Air: RIP, otišla još jedna legenda -Robert Duvall
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO