Lego
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Lego

05.08.2025 | 21:04
IgorD kaže:
Krov se otvara? Cool! Ovo sam nedavno gledao i prije toga nisam imao pojma (ili se nisam sjećao iz filmova) kak to izgleda iznutra ne reačunajući cockpit.

Uh...a gdje je cucavac??
06.08.2025 | 08:00
Riba kaže:
Uh...a gdje je cucavac??

Ima! Ne u ovom Lego modelu jer bi bilo to nemoguće utrpati, al inače u nacrtu Millennium Falcona je jasno označen, samo ljudi ne skuže jer se koristi pomorska terminologija - "Head".

Millennium_Falcon_Old_Layout.JPG
08.08.2025 | 21:48

Ovo što izgleda kao fuzioni reaktor tokamak tipa je zapravo vaza Lego Botanicals seta s orhidejom!

Održavati pravu orhideju je samo za vrlo posvećene botaničare, zato je vrlo zgodno što Lego ne može biti "kič".
14.08.2025 | 19:37
Kada nađete ovakav paketić u Lego kutiji to jamči uzbudljiv model!

Mislim da vam niti AI neće pomoći da skužite što gradim!

15.08.2025 | 20:06
Kao intermezzo evo jedan sjajan mali Botanicals set koji me oduševio! Tiny Plants!

Idealan je za kuhinju ili blagovaonicu. Sadrži 758 kockica za tri grupe od po tri biljke!

17.08.2025 | 09:30
Što koristit za katalog setova, dijelova i ostalo?

gitea.baerentsen.space/FrederikBaerentsen/BrickTracker
17.08.2025 | 11:01
Ovo je isto sjajno za sakupljace.
falconbricks.com/figure-finder
18.08.2025 | 15:59
U retro radio sekciji našeg PEEK&POKE pojavio se i ovaj ljepotan! I svira!

28.08.2025 | 19:55
Petite Sunny Bouquet!

11.09.2025 | 13:49
Kcerka donese ovo danas doma. Bas su cool

11.png
11.09.2025 | 16:59
Cijela ta Disney serija je fora, Tozo je za PEEK&POKEj nabavio još bar njihovih tema koje je radio Pixar, pa nam je to zanimljivo radi priče o tome u muzeju!
12.09.2025 | 15:46
Evo! Luxo Jr. dobio je prijatelje! Sada je to prava Pixarova družina u PEEK&POKE!

12.09.2025 | 18:02
Ekipa na okupu. Top je mala postavka
12.09.2025 | 19:05
Moj doprinos.

Poe's X-Wing Fighter: www.lego.com/en-us/product/poes-x-wing-fighter-75102

1.jpg

2.jpg

Ratrak: www.lego.com/en-us/service/building-instructions/8263

3.jpg

Icons Galaxy Explorer: www.lego.com/en-us/service/building-instructions/10497

4.jpg

5.jpg

Space Transport: www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem...e?S=918-1#T=S&O={"iconly":0}

6.jpg

7.jpg

Ovaj zadnji je jako stari i pokoji dio nedostaje, ali je većina ovdje.
12.09.2025 | 23:08
Ajme LL-928! Imao sam ga, ali i LL-924 i čak tri LL-918, ali ne znam bih li danas našao sve dijelove da ih opet složim! Legendaran je bio taj rani Lego Space program!
13.09.2025 | 08:32
Taihoro-Nukurangi AC75 jedrilica je najvjerniji Lego model koji sam složio!

962 dijela, pneumatsko spuštanje hidrokrila i winchevi koji rade.

Stvarni AC75 ima jarbol od 26,5 m i jezdi 90 km/h (49 čv) s posadom od 8 do 12. Teška je svega 6,4 t (karbon). Stoji preko 10 miijuna $!

13.09.2025 | 10:54
Model je super, ali to više uopće nije LEGO.
13.09.2025 | 12:50
Evo iz arhive jedna lijepa Mad Max Lego diorama!
Mislim da je bila Doha, 2019.

DSC_0851.JPG

DSC_0852.JPG

DSC_0853.JPG

DSC_0854.JPG

DSC_0855.JPG

DSC_0856.JPG
13.09.2025 | 17:47
smayoo kaže:
Model je super, ali to više uopće nije LEGO.

E to je sada pitanje za raspravu, barem 80% dijelova je postojalo i kod prvih Lego Technics modela iz ranih 80-tih, još idućih 10% su malo noviji Technics dijelovi, a tek zadnjih 10% su specifične kockice koje su možda izrađene baš za ovaj i slične setove.

Ona osnovna mehanička logika je ostala ista kao i prije 40 godina.
13.09.2025 | 17:50
Riba kaže:
Evo iz arhive jedna lijepa Mad Max Lego diorama!

Dobri su!

Ima gomila setova inspiriranih filmovima koje slože entuzijasti i zaista budu na razini, imam cijeli folder toga što je ekipa slagala na temu Aliensa, jednom ću uploadati ovdje...
14.09.2025 | 13:06
Blade Runner je isto odlična tema, a dok sam pregledavao fotke za intervju sa Syd Meadom, naišao sam na Lego Spinner! I na kraju je ispalo da ga nije on sam dizajnirao, već je unikatni Spinner za njega izradio sam Lego kao poklon Meadu za rođendan!

Screenshot2025-09-14at14.07.09.png

LegoBladeRunnerSpinnerSydMead.jpg

bricknerd.com/home/quite-possi-20-2016

A ima i odličnih scena koje su složili entuzijasti, ova mi je za 10:

49090570273_541caa21ef_o.jpg

I ovo je odlično za jedan mali model:

BladeRunnerSpinnersmallmodellowres.jpg

Vjerojatni problem zašto Lego nema službeni Blade Runner set su problemi s copyrighteom (interno neka nejasna situacija između studija i autora), a to znam jer smo mi u Kreativnom odjelu s njim pričali o tome da napravimo Syd Mead aplikaciju za iPhone. Nažalost, sve je ostalo samo na skicama:

SydMeadiPhoneCollectionpreviewlowres.jpg

Šteta!
23.11.2025 | 21:03
U Pikiju imamo dio postava koji povezuje računala i istraživanje svemira. Za kulise već imamo Saturn V (uz emulator nav-kompa koji je doveo ljude na Mjesec), ISS i Apollo Lunar Module.

Sada se Tozo potrudio nabaviti i NASA-in Mars Rover Perseverance, naravno uz Ingenuity helikopter!

Imat ću čast složiti ga, već se veselim, kakav genijalan set!

10.12.2025 | 20:21
USS Enterprise NCC-1701-D je sletio na Peek&Poke astrodrom! Tozo ga je slagao tri dana!

Izrađen je od 3600 dijelova, detaljna je replika kultnog svemirskog broda, ima odvojivi zapovjedni "tanjur" i docking bay otvor s dva mini šatla, a tu su i svi bitni članovi posade!

Sjajan model!
16.12.2025 | 23:54
E sada imam nešto zaista posebno!

Laki jurišni brod Conestoga klase. Dug 385 metara, mase 78.000 tona. Prima 20.000 tona oružja i opreme. Pogoni ga 3.6 TW fuzioni reaktor. Izgrađen u Lunnar-Welsun brodogradilištu u vlasništvu Weyland-Yutani korporacije.

Predstavljam vam legendarni USS Sulaco!

19.01.2026 | 23:48
Tko zna za JPL brzo će skužiti što slažem!

27.01.2026 | 20:48
Evo i odgovora što sam slagao! Naravno, JPL je akronim od Jet Propulsion Laboratory - NASA-in istraživački centar za robote u istraživanju svemira.

Ovo je zaista sjajan Lego Technic model, a bonus je Ingenuity helikopter. Sustavom poluga bira se upravljanje kotačima ili robotskom bušilicom!
01.03.2026 | 19:41
Frend složio fantastičan Lego Razor Crest! Wow kakav model!

Ne bih ga imao gdje staviti koliko je velik, ali da imam prostora...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 45 minuta
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)
  • drlovric: Radili smo danas mali test sa nekoliko igara. Macbook M5 Pro bolje vrti Windows igre od Steam Machine. Kakva luda vremena :)
  • matijazx: Za eartipse, u specijaliziranoj trgovini kod zagrebačkog Cvjetnog trga.
  • Yonkis: U RH nemam pojma ali ima Amazon
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

baka, Gjuroo, jura22, matijazx, Pongy75, Riba, zoranowsky, Anonimci (45060)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.61 Seconds

Provided by iJoomla SEO