Slika preko cijelog zaslona
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Slika preko cijelog zaslona

25.03.2021 | 19:42
Pozdrav ekipa rijec je o iphone 8 na zadnjem iosu. Kad slikam sliku uvjek mi imaju one crne crte na fotografiji jel se to da kako maknut da slika sliku preko cijelog zaslona. Lp
25.03.2021 | 20:31
Koje su to "one crne crte"? Može screenshot?
25.03.2021 | 21:31
Na ove crne crte na krajevima znaci nije slika preko cijelog zaslona nego na krajevima imaju cene trake mozda bolje tako bi se reklo
Prilozi:
25.03.2021 | 22:02
Pa format fotografije ti nije isti kao format zaslona. Kad ti prikazuje cijelu fotografiju (cijelu njenu širinu), po visini je nema toliko koliki ti je telefon. Kako bi ti htio da ti je prikaže? Ako bi je prikazao po punoj visini telefona, tada je ne bi vidio u cijeloj širini.
25.03.2021 | 22:06
Volio bi da je ovako preko cijelog zaslona neda mi uplodat sliku. Sad je u formatu 4:3 a ekrsn je u formatu 16:9 kolko mi se cini. Vidim da video ide preko cijelog zaslona
25.03.2021 | 22:12
Slika
25.03.2021 | 22:28
Kamo ti je ne da uploadati? Kako može imati veze format slike s uploadom ikamo?
25.03.2021 | 22:36
Ma tu na forum mi ju neda uplodat kao sta sam upldao u prvom postu. Ma nisam ni mislio da format slike ima veze sa uplodom. Nego je format slike ima veze sa prikazom na ekranu od telefona
25.03.2021 | 22:41
Evo uspio sam ju uplodat. Znaci ova nema crnih traka gore i dole i prikazuje se preko cijelog ekrana
Prilozi:
25.03.2021 | 23:00
Jer je to fotografija takvog formata ili je cropana na taj format
25.03.2021 | 23:05
U Camera app imaš pri dnu opcije, kad odabereš Photo, skroz na vrhu je strelica - klikni na nju pa ti se dolje otvaraju dodatne opcije. Tamlo imaš Square, 4:3 i 16:9 ako se ne varam...
25.03.2021 | 23:09
smayoo kaže:
Jer je to fotografija takvog formata ili je cropana na taj format
cropana je
25.03.2021 | 23:11
Vanjuška kaže:
U Camera app imaš pri dnu opcije, kad odabereš Photo, skroz na vrhu je strelica - klikni na nju pa ti se dolje otvaraju dodatne opcije. Tamlo imaš Square, 4:3 i 16:9 ako se ne varam...

Bome na osmici toga nema ili ja nemogu nac
25.03.2021 | 23:35
Vanjuška kaže:

Hvala, Vanjuška!
Prije 10-ak godina sam si zadao zadaću da svaki dan naučim nešto novo. Danas si mi ti u tome pomogao.
25.03.2021 | 23:39
grgaa kaže:
Bome na osmici toga nema ili ja nemogu nac

Na XS to izgleda ovako:

IMG_4134.jpg

IMG_4135.jpg
25.03.2021 | 23:41
Na osmici toga nema
Prilozi:
26.03.2021 | 00:57
To nije zadnji ios
26.03.2021 | 09:02
14.4.1 verzija iosa
26.03.2021 | 09:31
Onda valjda nemaš tu opciju jer je kamera ne podržava. Nemam pojma, nemam drugo objašnjenje.
26.03.2021 | 09:49
Nemam iPhone (možda sam čudak ali mi nikad nije sjeo) pa ne znam kakve sve foto postavke imate, ali kod mene na Huaweiu na automatici je standardno podešeno da su slike 4:3

Screenshot_20210326_083950_com.huawei.camera.jpg

... ali ako idem u Pro (manualne postavke) onda mogu birati kakve ću slike raditi (koji omjer)

Screenshot_20210326_083906_com.huawei.camera.jpg

... pa možda tako nešto ima i u iOSu negdje zakopano u postavkama.
26.03.2021 | 09:54
smayoo kaže:
Onda valjda nemaš tu opciju jer je kamera ne podržava. Nemam pojma, nemam drugo objašnjenje.

Lako moguce. Hvala ti na trudu.
27.03.2021 | 20:21
Odnos stranica fotografije kod digitalnih foto-aparata diktira fizička veličina senzora.
Većina "consumer grade", uključujući i 'm43' (koji je klasa iznad) digitalnih foto-aparata ima senzor sa odnosom stranica 4:3, dok većina DSLR i mirrorles foto-aparata većeg formata (APS-C, FullFrame tj. 35mm) ima senzor sa 3:2 odnosom stranica.

Ako je ekran smarfona sa drugačijim odnosom stranica, onda ćeš neminovno imati polja crne boje iznad i ispod, ili sa strana fotograije (ovisno o formatu ekrana).

Camera aplikacija na iPhone-u 8 ne podržava prikaz sa drugačijim odnosom stranica, pa je jedini način, kao što je već napsiano "crop"-anje, tj, izrezivanje "viška" fotografije, da bi odnos stranica fotografije bio identičan odnosu stranica ekrana. Oni uređaji koji fotografije "nativno" prikazuju bez crnih crta, to rade automatskim izrezivanjem "viška" fotografije.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, m@xym, Riba, tino1, VanjusOS, Anonimci (288)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO