Mobilni net na A1 + iPhone 8/iOS 12 kombinaciji
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mobilni net na A1 + iPhone 8/iOS 12 kombinaciji

09.04.2019 | 20:58
Ekipa, ima li netko problema sa mobilnim internetom na A1 + iPhone 8/iOS 12 kombinaciji?

Odnedavno mi se desava da kad izadjem iz WiFi zone mobilni internet ne radi do reseta uredjaja ili paljenja pa gasenja airplane moda.

Vec sam ih zvao i potvrdili su da imaju problema sa navedenom kombinacijom i sugerirali da pod APN umjesto "data.vip.hr" upisem samo "internet" i resetiram telefon. Medjutim i dalje se desava isto s*anje. Koje je prokleto iritantno, jer kad god odem od kuce prakticki sam offline Problem je opisan i ovdje:

forum.a1.hr/apple-20/problemi-s-mobilnim...tom-na-ios-u-12-2258
09.04.2019 | 21:08
Ja sam otišao od A1 prije 4 godine i više nemam problema.
09.04.2019 | 22:39
I ja bi, da se ne radi o tvrtkinoj tarifi
09.04.2019 | 23:01
Hja. Ako je to tvrtkina tarifa, onda je i tvrtkin problem ako si offline jer si zaboravio resetirati telefon kad si krenuo od kuće.
09.04.2019 | 23:11
Bio sam u istoj situaciji kao i ti.

Na mojoj osmici i sedmici od starog je mobilni isto krenuo zezati prije par mjeseci.

Osim sto pod APN moras upisati “internet”, pod korisnicko ime i lozinku moras staviti “38591”.
Nakon toga sve radi kako spada.
10.04.2019 | 00:08
smayoo kaže:
Hja. Ako je to tvrtkina tarifa, onda je i tvrtkin problem ako si offline jer si zaboravio resetirati telefon kad si krenuo od kuće.

Ha, cuj, pozivi i dalje rade

energyman kaže:
Osim sto pod APN moras upisati “internet”, pod korisnicko ime i lozinku moras staviti “38591”.
Nakon toga sve radi kako spada.

Uf, hvala, budem probao!
10.04.2019 | 00:36
^SuperUnknown^ kaže:
smayoo kaže:

Ha, cuj, pozivi i dalje rade

Samo dok si u dosegu baznih stanica koje još imaju klasični 2G dio (obični GSM). A takvih je sve manje jer, kako na kojoj to krepa, više ne popravljaju. A na nekima i aktivno gase, da odjave frekvenciju i smanje režiju.
10.04.2019 | 02:36
Da, jasno, cak sam i razmisljao bas u tom smjeru, no nije mi se u ovih nekoliko tjedana, otkako sam primjetio problem jos dogodilo da sam bio nedostupan. Znao bih jer bi mi dosla poruka da imam propusten poziv. A nije bas da sam cucao samo na kvartu. Enivej, zasad mi se cini da energymanovo rjesenje radi!

Sad mi je pala na pamet jos jedna sitnica - nedavno sam pokusao frendu poslati vCard SMS-om na njegov Android i nije mi prolazilo Ima li to mozda veze sa ovim problemom, odnosno - treba li mozda i pod MMS-ov APN upisivati taj password "38591"? Zapravo, mogao bih jednostavno probati
10.04.2019 | 10:55
Slanje bilo čega, pa tako i vcarda, MMSom, mislim da je pucanj u prazno u današnje vrijeme. Jer čak i da jesi među rijetkim luđacima koji još koriste MMS, primatelj vjerojatno nije pa opet to neće dobiti. Ja u tim situacijama, kad primatelj nema iPhone, kontakt šaljem E-mailom. Ionako i te mailove ljudi primaju na mobitel.
10.04.2019 | 10:58
Kod mene se događa isti problem zadnjih par mjeseci na iPhoneu XR i iOS 12... Ništa ne pomaže osim gašenja i paljenja telefona.
Baš ću probati prije navedeno riješenje pa javim rezultate.
10.04.2019 | 12:00
Imao sam i problem da je Desktop WhatsApp konstantno gubio vezu sa telefonom, otkad sam primjenio gornji postupak - ni to se vise ne desava Sto me cudi, jer bi telefon trebao uredno biti zakacen na WiFi i preko WiFia komunicirati sa Desktop WhatsApp-om, ali ocito ima neke veze i s mobilnim internetom. Uglavnom, so far so good
10.04.2019 | 12:56
Drago mi je da mogu dijeliti znanje okolo
22.04.2019 | 22:58
Hvala energyman i ^SuperUnknown^ na hintu no meni kombinacija internet za APN i 38591 za username i password nije pomogla. No, zato sam za APN upisao data.vip.hr i već 10-tak dana radi kak spada.

Mobitel je iphone 8 na iOS-u 12.2. Probavao sam sve iOS-e od 12.1 do 12.2 uključujući i bete no uvijek isti gore opisani problem s internetom nakon dan ili dva, a nekad i kraće. I radio sam i DFU restore par puta (na čisto, uz iTunes backup i cloud backup). I SIM sam mijenjao pa čak i mobitel pod garancijom. Na 6+ s VIP-ovom karticom i 12.x radi bez problema.
31.05.2019 | 22:12
Evo kontra problem, samo A1 isti.

Spojen A1 preko optike, iPhone stalno javlja netočna lozinka za wifi, a svi ostali uređaji s tom lozinkom uredno rade.
Resetirao mrežne postavke. Ima li tko ideju?
01.06.2019 | 00:16
Na A1 sam, iPhone 7, nikakav problem. Samo je kod promjene s VIP-a na A1 trebalo zamijeniti APN podatke.
01.06.2019 | 00:25
Ne vidim kakve to veze ima s A1 i s ovom konkretnom temom? Imaš li više iOS uređaja ili samo taj jedan iPhone koji se neće spojiti? Kako se drugi iOS uređaji ponašaju?
01.06.2019 | 00:28
Macbook se uredno spoji, hackintosh isto, Android isto.

Nakon više pokušaja iphone se nekad spoji, isto tako i vrati na 3G. Dosad na starom routeru sve bilo ok
01.06.2019 | 01:13
A taj isti iPhone nema problema sa spajanjem na druge wifi mreže?
01.06.2019 | 01:31
Danas ću isprobati
01.06.2019 | 20:28
Evo na drugi router se spojio i uredno radi
01.06.2019 | 22:48
Ubee ili Technicolor ruter?

Ubee podržava istovremeno 2,4 i 5GHz wireless. Promijeni naziv mrežama tako da znaš koja je koja pa vidi na kojoj mreži radi, a na kojoj ne. Ako imaš Technicolor promijeni s 2,4 na 5Ghz ili obrnuto pa vidi s kojom radi. Računaj da neki stariji uređaji neće raditi na 5Ghz. iPhone podržava obje freq.
02.06.2019 | 23:54
Router je Huawei Echolife.

Ugasio sam mrežu na 5G i spojio se odmah. Nadam se da se neće prekidati kao i dosad.
Hvala na info!
03.06.2019 | 07:13
Eto!

Iako bi mob trebao normalno raditi i na 5GHz (osim ako nije 4s ili stariji). 2,4GHz ti ne podržava 802.11ac tako da ti je sad wireless sporiji.
03.06.2019 | 17:03
I na Macbooku i na iPhoneu 6S mjeri oko 80Mbps, što nešto više od ugovorenog.

Jedino mi wifi u hacku mjeri samo pola, trebat će malo vidjeti što se da napraviti
03.06.2019 | 19:47
Vjerojatno ti wireless kartica na hacku ne podržava 802.11n nego se spoji po 802.11g gdje je 54 Mbps maksimalna brzina. A može biti i do drivera ako ti na Linuxu ili Windowsima radi brže.
03.06.2019 | 23:32
Piše da je spojena na mrežu preko 802.11n, ali može biti svašta.
Isprobat ću još neku, možda bude bolje radilo.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 36 minuta
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

1v@n, Bertone, Damirst, Gjuroo, mmolnar, Riba, Anonimci (397)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO