Trump i Musk - MAGA ili MASA
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trump i Musk - MAGA ili MASA

13.02.2026 | 11:25
jedan fini ne predugacak text:

radar.nova.rs/global/frensis-fukujama-vucica-su-svi-prozreli/

veci deo je o trampu, pri kraju je o vucicu, da vas naslov ne odbije.
pametan covek, nije iz MSM medija, nije neki influenser i YT-er.
18.02.2026 | 06:51
Ono kad krenu srati sloboda mišljenja i govora je ugrožen.
18.02.2026 | 06:54
A ovo neće da čujemo i vidimo.
18.02.2026 | 08:28
Žao mi je što ne mogu direktno linkati na video ali evo stavit ću link svejedno i puno je kraće od ovoga što je tino1 stavio, traje oko 100 sek ali daje na uvid što se trenutno zbiva u Texasu a samim time i u cijelom SADu samo nitko ne želi ovako javno istupiti i imenovati.
www.reddit.com/r/circled/comments/1r7nlx..._and_2026_us_senate/
18.02.2026 | 18:21
fd2ryyphz8kg1.png
19.02.2026 | 13:32
Kad su ovi s aluminijskim šeširima srali nešto o nekoj piceriji u New Yorku u kojoj se s djecom...
Ja sam govorio nema teorije.
Kad sad čujem o Epsteinu, kažem de pogledajte neko u tu piceriju.
19.02.2026 | 23:25
Svi znamo koliko se Davor uzrujao zbog Bidenovog laptopa. Korupcija tih razmjera u američkoj vladi mu nije dala mira godinama.

E sad, Trump zaplijeni tanker od Venecuele, 2/3 novaca im isplati a trećina ispari. Ne zna se gdje je.

Zatim Trump tuži američku državu da je u doba Trumpove administracije procurila neke njegove dokumente na 50 milijardi dolara i kaže kako će se ta tužba riješiti kompromisom između tuženog Trumpa predsjedika i tužitelja Trumpa kao privatne osobe. Znači, ne baš 50 ali daj šta daš, 20-30 miljardi dolara će jamit od države.

Jučer je prebacio 10 miljardi javnih dolara u svoj Odbor za mir ili kako li se zove njegov privatni UN gdje samo on ima pravo slobodno raspolagati s novcem na računu.

Ja sam siguran da je Davor trenutno na hitnoj jer mu je ovolika korupcija siguro uništila živce i sad mu je tlak barem na 230/145 i puls na 190 ako ne i više. Vjerujem da ako netko spomene Bidenov laptop da će mu osobno doć doma i zadaviti ga. Toliko je ljut.
20.02.2026 | 11:48
I dalje je Biden bad guy jer iza njega su stajali masoni i korporacije + Biden je bio sam loša fronta. Dok fašistički pedofiličar trump govori kako mu je na jeziku, bez filtera, nitko ne upravlja njime. Good guy čramp!
20.02.2026 | 16:05
Yonkis kaže:
I dalje je Biden bad guy jer iza njega su stajali masoni i korporacije + Biden je bio sam loša fronta. Dok fašistički pedofiličar trump govori kako mu je na jeziku, bez filtera, nitko ne upravlja njime. Good guy čramp!

Malo čramp malo mask

EMuks.png
21.02.2026 | 23:40
"Epstein tried everything to get Elon to his island, even using Reid Hoffman and Bill Gates to get to him.

Elon refused multiple times and eventually blocked his emails at the server level permanently.

So, in retaliation, Epstein and Gates launched a massive campaign to short Tesla, betting heavily to try and bankrupt the company (Gates lost billions to his madness).

And then with the Biden administration, launched massive nonsensical lawsuits against SpaceX and Tesla.

All because Elon pushed for the Epstein files to be released to expose the most heinous crimes committed against innocent children and put those responsible behind bars.

Elon is the major reason the Epstein files are finally public."
22.02.2026 | 06:44
Piše tko?

“Billionaire Tesla and SpaceX CEO Elon Musk was seen in a photo at a dinner Epstein emailed to himself in 2015, alongside Meta CEO Mark Zuckerberg. The photo was discovered after the tranche of documents revealed several email conversations between Epstein and Musk, including discussions about visiting Epstein’s private island.
“What day/night will be the wildest party on your island?” Musk asked Epstein in a 2012 email. It is unclear if the billionaire ever made the trip, but the two appeared to discuss a potential visit again in 2013 when Musk said he was “in the BVI/St Bart's area over the holidays.” Epstein responded that he would “send heli for you.” It appears the trip did not pan out, and Musk later said he was “very disappointed” and “really looking forward to finally spending some time together with just fun as the agenda.” In the past, Musk has insisted Epstein “tried to get me to go to his island and I REFUSED.”
He doubled down on this assertion after the most recent file release, writing in a post on X “I had very little correspondence with Epstein and declined repeated invitations to go to his island or fly on his ‘Lolita Express’, but was well aware that some email correspondence with him could be misinterpreted and used by detractors to smear my name.” Other emails appear to show Epstein toured a SpaceX facility in 2013, including one where the financier thanked Musk directly. In another 2013 email, Musk spoke to Epstein about his sleep habits.
Representatives for Musk did not immediately respond to a request for comment about the dinner photo.”
www.forbes.com/sites/alisondurkee/2026/0...eceived-100-million/
27.02.2026 | 19:28
IMG_5081.jpeg
28.02.2026 | 10:52
Ja bih samo dodao da Trump nikad neće napasti Iran, ipak je on mirotvorac.

A opet, ako neće imati izbora kao Hitler kad je napao Češku ili Poljsku, ili Putin kad je morao obrambeno napasti Ukrajinu, možda i Trump bude prisiljen u samoobrani napasti Iran? Pa će onda Iran napasti Bahrein ili Kuvajt i američke baze tamo, pa će Hezbolah napasti Izrael itd.

Tko ima karte za Svjetsko Prvenstvo?

aaa.jpg
28.02.2026 | 18:03
Ma ti to ne razumiješ. On je manje zlo, kužiš...
28.02.2026 | 18:29
ocigledno tramp igra starcraft, pa ide logikom - ja imem nukes, iranci nemaju = znaci iranci treba da se predaju.
stvarno ne znam sta tu nije jasno
28.02.2026 | 19:17
smayoo kaže:
Ma ti to ne razumiješ. On je manje zlo, kužiš...

Pa da, dobro je rečeno - manje zlo, ali i dalje je zlo, kao i svaka američka vlada već dugo vremena...

Jasno je da tom državom ne upravljaju narod i Kongres već interesni lobiji, a kako vidimo neki su i van SAD-a. Licemjerje oko napada na Iran je na maksimumu.

28.02.2026 | 19:42
Pa svakom zemljom upravljaju interesni lobiji, ukljucujuci i Iran. Ovi gore bi bilo bolje ili da sute ili da osude sve, ukljucujuci i sebe.
28.02.2026 | 20:45
dpasaric kaže:
Jasno je da tom državom ne upravljaju narod i Kongres već interesni lobiji,

A ne ne, Amerkom vlada pedofil Tramp. I on ima svoj interes, nema tu lobija, on je republikance upogonio da ga štite od zatvora i propasti. On samo sebe drži na "životu" da ne propadne cijelo njegovo carstvo. Nema tu lobija, pa vidiš da mu svi ližu testise, od Cooka do malog čovjeka kojem je isprao mozak obećanjima i postavio "yes-man" oko sebe.
Ali on je manje zlo, da, jer za Kamalu je rekao da ima čudan smijeh, da će slati amerikance da ginu u ratovima, a on je mirotvorac, 0 ratova za njegove vladavine. Kamala bi sigurno zaratila sa Europom. Joooooooj...
28.02.2026 | 21:08
Izrael se hvali da su ubili Khameneija... zanimljivo. Moguće da su imali pomoć iznutra?
28.02.2026 | 21:24
IgorD kaže:
Izrael se hvali da su ubili Khameneija... zanimljivo. Moguće da su imali pomoć iznutra?
Schrodingerov ajatolah.
28.02.2026 | 21:26
Sigurno su imali pomoć iznutra. Svaki politički sustav koji počiva na represiji i istodobno nije u stanju osigurati ekonomsko blagostanje podložan je korupciji i vrlo je lako osigurati pomoć iznutra svakom agresoru.
28.02.2026 | 21:27
Yonkis kaže:
IgorD kaže:
Schrodingerov ajatolah.

Nema puno filozofije. Ako se ne pojavi sutra pred kamerama, ili su ga ubili, ili se bori za život. Ali to je nebitno. On je nebitan. Ima iza njega još 10 luđih koji će stati na njegovo mjesto.
28.02.2026 | 21:46
upravo tako. pricalo se da je hamnei spremao svog sina za naslednika, jer je star i bolestan, tako da mu se kraj svakako blizio.
bio sam u iranu u 4 navrata na 4 mesta po par meseci i nesto jace u periodu od 13 god. upoznao sam i ljude i situaciju imam kakav-takav uvid.
prelepa zemlja, ljudi su o.k. jako kulturni i gostoljubivi.
vise puta sam imao priliku da cujem od obicnih ljudi da nisu zadovoljni vlascu i tim ajatolasima i mulama. po njihovim recima - 10% upravlja sa 90%. shodno tome, bogatstvo je skoncentrisano u tih 10% ljudi.
korupcija je prisutna svuda. inflacija je na mesecnom nivou takoreci i uopste nije zanemariva. pre 14 god kad sam bio prvi put pricali su mi da su izbili nemiri jer su preko noci poskupeli pirinac i brasno i hleb za 30%, sto je narodu bilo neprihvatljivo.
sirotinje nisam video nesto na ulicama ni prosjaka jer je to jako ponosan narod. ali na glavnom aerodromu IKA u teheranu, kako se izadje vani, divlji taksisti te prakticno vuku za rukav, obican narod da dopuni kucni budzet.
tako da to globalno osiromasenje stanovnistva + te religiozne regule, kod obicnih ljudi izazivaju jak otpor. pismena omladina gleda da bezi odatle, jer ne vide perspektivu.
tako da su pred iranom i irancima jako turbulentna vremena.
28.02.2026 | 22:41
Yonkis kaže:
Ali on je manje zlo, da, jer za Kamalu je rekao da ima čudan smijeh, da će slati amerikance da ginu u ratovima, a on je mirotvorac, 0 ratova za njegove vladavine. Kamala bi sigurno zaratila sa Europom. Joooooooj...

Joj molim te, Kamala je intelektualno insuficijentna osoba za ikakvu ozbiljnu poziciju, namjerno je bila odabrana jer je isprazna upravljiva marioneta, kao i dementni Biden prije nje. Naša Kolinda je za Kamalu intelektualna veličina, a znamo koja je bila razina Kolinde... Evo, ne znam tko bi Kamali dao da vodi išta kompleksnije od modne trgovine ili restorana.
28.02.2026 | 22:43
Problem je u tome američka neokolonijalna vlast neće biti bolja u smislu općeg dobra i blagostanja ljudi. I dalje će 10% (samo drugih 10%) upravljati s 90% bogatstva. Tako je bilo za vrijeme šaha koji je na kraju postao američka marioneta. To je bilo duboko nepravedno društvo, iako je na površini bilo "zapadnjačko". Ne bi islamska revolucija uspjela da nisu tada imali podršku velike većine ljudi. Ista priča kao na Kubi. Za vrijeme Fulgencia Batiste ljudi su živjeli u bijedi dok je američka mafija drmala onuda. Castro ne bi sa šačicom gerilaca iz šume uspio preuzeti vlast da nije imao podršku naroda tada.

I tako, samo u krug, sjaši Kurta, da uzjaše Murta.
01.03.2026 | 09:12
dpasaric kaže:
Yonkis kaže:

Joj molim te, Kamala je intelektualno insuficijentna osoba za ikakvu ozbiljnu poziciju, namjerno je bila odabrana jer je isprazna upravljiva marioneta, kao i dementni Biden prije nje. Naša Kolinda je za Kamalu intelektualna veličina, a znamo koja je bila razina Kolinde... Evo, ne znam tko bi Kamali dao da vodi išta kompleksnije od modne trgovine ili restorana.

hahaha, sta reci...
kamala je zavrsila neke skole, i sama se probijala i gradila karijeru i sve je lako proverljivo i transparentno.
bajden slicno, nema mrlje u karijeri.
sto se za narandastog ne moze reci. ne zna se tacno ni koje je skole zavrsio, rodjen i odrastao u bogatstvu i izobilju. svi njegovi poslovi su neke mutljavine, koliko bese puta ono bankrotirao? o njegovoj intelektualnoj razini dovoljno govore njegovi nastupi.
a o moralnoj razini je bespredmetno pricati nakon ovih afera.
a pogotovo sto se prema svima ponasa kao da urinira redom.
01.03.2026 | 10:25
Mene za nima što mislite vi koji ste toliko gorljivo protiv Donalda Trumpa a za očito Kamalu Harris.
Zaštpo mislite da bi Kamala bila bolji predsjednik USA?
Zato jer je žena?
Zato jer je ljepša?
Zato jer je iz Demokratske stranke?
Jer naginje ljevici?

Ima ovdje članova koji jednostavno dosta vulgarno govorite protiv Trumpa (a onda se postovi moraju brisati).

Koliko sam shvatio, nitko od pljuvača ne živi u USA.
01.03.2026 | 10:32
dpasaric kaže:
Yonkis kaže:

Reći da je Kamala "intelektualno insuficijentna" u razgovoru o Trumpu je totala debilana. Ono, kčerka mog susjeda od 9 godina će prebiti Mike Tysona. Ili drukčije rečeno ti si jedan običan [CENSORED BY SMAYOO].

Ja se ne sijećam da si za bilo kojeg političara osim Trumpa, Putina, Fica i Orbana ikad rekao nešto pozitivno. Svi dobiju pridjev/epitet poput marioneta, demetna, lažljiva, ljigava, ... baš svi. Uvijek, ali baš uvijek staviš par riječi ispred imena osobe koja ti se ne sviđa a ne sviđa ti se nitko osim navedene četvorke. Samo je Trump oslobođen bilo kakve odgovornosti u tvojim očima jer Amerikom upravljaju ljudi gušteri a Obama je naravno kriv kad u Rijeci pada kiša, Biden je kriv kad grmi a do zadnjeg su EU političari (izuzev navedene dvojice razbojnika) krivi što korona uopće postoji itd.
01.03.2026 | 11:55
IgorD kaže:
Reći da je Kamala "intelektualno insuficijentna" u razgovoru o Trumpu je totala debilana.

Jesi li ti slušao nju kada ne čita s blesimetra? "Završila je škole", to ne znači ništa, samo se zapitaj bi li Steve Jobs ikada zaposlio jednu Kamalu? Ono bi samo to pokratio i stavio je u "bozos" kategoriju.

To što većinom imam ružne riječi za političare je možda i zato jer 90% njih jesu ljigavi oportunisti, rijetki su da imaju kombinaciju visoke inteligencije i integriteta.

I nije istina da nema političara koji mogu dobiti mogu pohvalu, imamo barem desetak EU zastupnika koji imaju integritet, npr. Irac Mick Wallace.

Od naših političara trenutno je daleko najbolji Milanović, iako je i on pun mana i slabih točaka, ali u usporedbi s ostalima on je inteligentan, a ima i kičmu i petlje reći istinu i ono što velik dio građana misli. Također, njegovi stavovi o postupci, barem do sada, nemaju karakteristike veleizdaje - a o čemu bi se moglo itekako govoriti u slučaju HDZ-ovih političara koji aktivno podrivaju našu domovinu.
01.03.2026 | 12:06
Davor bar ima nekakav stav (dobar ili loš, ali je stav i njegov je). Samo totalitarizam negira tuđe stavove.
Da je u USA na izborima bilo 10 kandidata, vjerujem da Niti Trump niti Harris ne bi bili Davorov odabir.

Na dalje, Milanović nema stvarni utjecaj, više je "vic majstor".
HDZ pliva među piranama i da li rade dobro za Hrvatsku? Da i NE. Pretjerano dodvoravanje EU mi se ne sviđa, ali niti Mađarskoj ne ide loše iako je Orban potegnuo ručnu prema EU.
A što je s Poljskom?

Mi možemo stvari sagledati (možda) na lokalnoj razini, ali na globalnoj netko drugi mješa karte.
Da li netko namjerno podriva RH ili je tako naređeno, ne znam.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 1 minute
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]
  • Ender: vrlo moguce, ja video to na nasem sajtu 02. apr. sorry.
  • Yonkis: @ender članak je prekopiran odavdje [link] i po tome ispada da je 1.april šala.
  • Ender: AMD kupuje Intel: istorijski preokret koji menja čitavu x86 industriju [link]
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno
  • Ender: USA lansiranje rakete sa ljudskom posadom ka mesecu
  • Ender: [link]
  • Ender: [link]
  • CoffeePod: @yonkis iStyle takvo ruglo od firme. Pogotovo dućan u Splitu. Osoblje nema pojma, morao sam ih sve školovat :P
  • dpasaric: Večeras tko je u Rijeci u Piki na proslavu 50 godina! :)
  • Borisone: Onaj dan u godini?
  • Yonkis: zato iStyle daje popust od 2.27% ne od 3% ne od 2.5% nego 2.27% Presmiješno.
  • Tito: Kupio sam 3 MBA i 2 iphonea
  • ZoPaj: 50% off all Apple products in all Apple stores for Apple's 50th anniversary... today only! apple.com
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO