28.06.2025 | 09:08
Pozdrav.
Ja sam mislio kupiti Synology ... probao sam sve od naj jadnijeg ICYBOX-a do ACASIS-a. Oko 15 kućišta.
Na kraju sam se odlučio za kućišta.
Sve ispod 40Gbps ili 5GBps ne troši novac jer se ne isplati.
Evo ja ti dam svoj primjer.
Jednom Acasis vanjskom kućištu koji je 40Gbps a unutra ja SSD Samsung 980PRO, brzina mu je 2.7 GBps, kupio sam još jedan Acasis, taj je 80Gbps i unutra je disk Sasmsung 990PRO. Brzina pisanje/čitanje je preko 6GB po sekundi.
Imam 2 ICYBOX-a, jedan Ugreen od 20Gbps ili u realnosti 1.4GB po sekundi, nisu nešto ali za pohranu su super i uopće se ne griju. Ja ne prebacujem svaki dan 100GB filova 30 puta dnevno tako da meni moj nazovimo "setup" odgovara.
Što se cijena tiče, ja sam na AliExpress-u kupio:
1. Acasis 80Gbps Thunderbolt 5 SSD Enclosure with Fan Cooling, JHL9480/RTL9210Chip for TB3/4/5 & USB4/3.2 Gen2, M.2 NVMe for Mac/PC - 208$ ravno, danio lik na vrata. Nema carine, nema dodatnih plaćanja ...
2. Acasis 40Gbps USB 4.0 SSD Case Thunderbolt Case NVME M.2 Enclosure 8TB Capacity For Macbook Pro Case SSD Hard Driver Enclosure - 85$ ravno, danio like na vrata. Nema carine, nema dodatnih plaćanja ...
3. ICYBOX ili još bolje Ugreen oko 30-tak eura. Imaš ih u svakoj trgovini.
E sad ja sam imao diskove I nisam trebao trošiti novac na njih. Acasis/Orico ako ti treba brzina, pouzdanost ... oni su zakon. Evo ovi Acasis-i imaju hlađenje(ventilatore) i na ovim vrućinama dok radim temperature im ne prelaze 43 stupnja(celzija za ove sa nerazvijenog zapada

).
Ja ne kažem da je ovo dobro ali za mene vrh. Na Acasis od 80Gbps sam instalirao sve aplikacije(od Ps, Ai, 2 Affinity-a, Screen Studio ...) radi ko Seiko 5 od moga dide

!
Interesantno je to da sam sva Acasis kućišta kupio u njihovom "official" dućanu na AliExpress-u i platio jeftinije.
images2.imgbox.com/d4/03/YI9QsEvA_o.jpg