Povećanje videa s dodavanjem titla ispod
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Povećanje videa s dodavanjem titla ispod

28.01.2023 | 12:07
Ekipa,

Pitanje. Nadam se da ste shvatili iz naslova što pokušavam. Imam neki tutorial video na engleskom s hardkodiranim titlovima. Kako u mreži ima ekipe koja ne vlada ni hrvatskim, nekmoli engleskim (a svi se složno izgovore da bi oni nešto napravili, ali ne znaju kako, jer ne razumiju engleski), htio bih to spriječiti i odmah proizvesti verziju s titlovima na hrvatskom pa nitko nema izgovora (da, za_eban sam).
Radi se o mp4 videu (AAC H.264) dimenzija slike 960x540 piksela (ovo je neka animacija, rekao bih).

WRIS.jpg

Ovo je screen

A ovo bi trebao biti gotov proizvod.

KAKOBITREBALO.jpg

Dakle, svaku sliku videa bi trebalo dolje proširiti za cca 100-150 piksela (nagađam, vi koji se bavite time znat ćete preciznije), pozadina slobodno ostane crna i onda na to mjesto bi trebalo nalijepiti sinkronizirani titl.

Dakle, to je potreba. Kako je to najjednostavnije izvesti? Je li to uopće moguće izvesti sa najobičnim softverom koji se isporuči s macom i/li nečim open source (VLC i još nešto za što ni ne znam) ili je za to potrebno ići nekom profesionalcu?

Hvala unaprijed,
28.01.2023 | 12:55
A jel misliš napraviti hardcoded hrvatske titlove ili bi ih dodao na YouTube kao captions?

Sve skupa mi se ne čini kao neka teška filozofija. Uzmeš video, dodaš passespartout, ubaciš titlove... Piece of cake.

Ak mi pošalješ originalni video, možda ti ja to mogu napraviti. Ionak mi je dosadno preko vikenda.

Da se još vratim na moje prvo pitanje... Nisam nikada radio te titlove na YouTubeu i ne znam kako se to radi, ali to isto valjda nije neka filozofija. No, to onda vjerojatno možeš i sam napraviti ili dati Katici u firmi da to napravi.

Hardcoded ti mogu napraviti.
28.01.2023 | 13:14
Moj sin je svojedobno dodavao engleske titlove na neka predavanja Slavoja Žižeka (čini mi se) i mislim da je to radio direktno online kroz neki YouTube editor. Nije bila neka patnja.
28.01.2023 | 14:58
Ovo ne smije na youtube. Ovo je samo za internu upotrebu. Sad si razmišljam da je možda jednostavnije nakucati prijevod u neki text to speech program da to onda Đurđa pročita kao drugi kanal...?
28.01.2023 | 15:14
HandBrake može dodati okvir (odrediš koliko).
iMovie - dodaš titlove ili ih kreiraš preko Jublera, Textedita ili nečega trećega.
Subler - sve zajedno upakiraš u neki kontejner format.
28.01.2023 | 20:14
Djuro genijalac kaže:
Ovo ne smije na youtube. Ovo je samo za internu upotrebu. Sad si razmišljam da je možda jednostavnije nakucati prijevod u neki text to speech program da to onda Đurđa pročita kao drugi kanal...?

Ok. Porazmisli. Zovi ak ćeš ipak nešto trebati.
28.01.2023 | 21:18
jura22 kaže:
HandBrake može dodati okvir (odrediš koliko).
iMovie - dodaš titlove ili ih kreiraš preko Jublera, Textedita ili nečega trećega.
Subler - sve zajedno upakiraš u neki kontejner format.

Ovo zvuči izvedivo i konkretno! Hvala
29.01.2023 | 17:52
Djuro genijalac kaže:

Za titlove, imaš na App store "Subtitle Edit Pro-Video Editor" - mali, ima besplatna verzija mislim, a izvrsno radi. Može ti dati .srt ili hardkodirati direktno na video.

Za proširenje nisam pametan, nikad mi nije trebalo pa nisam ni isprobavao. Probao sam u Handbrakeu kako je JOHN preporučio, no na 10.13 mi ne uspjeva, pa ne znam.
29.01.2023 | 17:59
Screenshot2023-01-29at17.58.19.png

Screenshot2023-01-29at17.58.51.png

S okvirom 150pix i bez.
29.01.2023 | 19:03
Da, Handbrake dodao okvir bez po beda! Sad sam u biznisu. A možda i odem na drugu stranu, znam da imamo neki text to speech, nakucamo tekst i onda ga u handbrakeu dodamo kao drugi kanal pa nek bira tko što hoće.

Hvala na pomoći, bila je - od pomoći!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 19 sati
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

1v@n, Air, Damirst, m@xym, Riba, robee, tino1, Anonimci (1093)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.94 Seconds

Provided by iJoomla SEO