27.01.2026 | 09:57
Iako AirTag spada pod "ostali hardver" još je najlogičnije da je u iPhone podgrupi jer se najčešće koristi upravo uz iPhone.
Nismo nikada o tome posebno pisali, a to je baš jedan zgodan mali komad hardvera koji me jako veseli i mnogo puta mi se pokazao koristan. Koristim prvu generaciju od samog početka i jako sam zadovoljan. Koristim i neke kineske replike i njima nisam toliko zadovoljan, ali u smislu cijena/dobiveno i one itekako imaju smisla. Ono što svakako treba kupiti na AliExpressu, a ne originalno, su razni privjesci za AirTagove, cijena je često preko deset puta niža, a razliku u kvaliteti nisam primjetio.
Zato me veseli jučerašnja objava nove AirTrag 2 generacije i sigurno ću si kupiti set. Cijela obitelj ima tagirane razne ključeve, a neki prijatelji tagiraju i kućne ljubimce, pa nema više "gdje je maca odlutala".
Novi model koristi Appleov Ultra Wideband (UWB) čip druge generacije. Ima veći domet, to znači da Precision Finding radi s 1,5 puta veće udaljenosti nego prije.
Nisam to posebno koristio, pa me to ne zanima previše, ali me veseli što koriste i novu generaciju BlueTooth čipa koji ima veći doseg, to mi se čini kao najkorisnija novost.
Ima i glasniji zvučnik, ali i to mi se ne čini kao nešto kritično, stari je bio dovoljno glasan.