Molim rjesenje za moje probleme:)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Molim rjesenje za moje probleme:)

05.09.2014 | 17:56
Pozdrav svima! Prvo bih se htio zahvaliti svima koji su sudjelovali u kreiranju ove stranice i ponudili ovoliko dostupnih informacija za ljude koji zele kupiti svoj prvi mac. Osobno kada sam dosao na ovu stranicu zelio sam mac mini, ali posto nemam periferije, zelja mi se protegnula na iMac. E sada, pošto mi na iMacu sve odgovara osim hard diska, zna li netko koliko bi me kostala ugradnja ssd-a ili fusion drivea umjesto originalnog(znaci da nadoplatim jer znam da se kasnije ne moze mijenjati). Fond mi je nekih 10000 milja i to kapak s tim da cu iskoristiti ovu akciju back to school i uzeti na 12 rata Diners-a. Prema toj cijeni imam iMac - 9700, i Macbook pro 9700. Sve sam gledao u iStyle-u. Ako imate nekakav argument zasto jedno a ne drugo, molim za pomoc. Ili pak ako znate neku drugu soluciju ili nekakav drugi shop gdje bih prosao povoljnije, recite.

Ovo je macbook pro 13-inčni: 2,6GHz
s Retina zaslonom

A ovo 21,5-inčni: 2,7GHz.
05.09.2014 | 20:44
Mislim da prvo moras donjeti odluku - treba li ti laptop ili stolno racunalo? Nakon toga mozemo razmatrati opcije.
05.09.2014 | 21:04
Nedostaje jedna jako bitna informacija: za koju bi namjenu računalo bilo korišteno?
05.09.2014 | 21:22
Vise me vuce na stolno racunalo.namjena mu je kao kucno racunalo,znaci skype,internet,glazba,slike itd,nikakav gaming jer imam ps4.ako bih me mac mini dobro sluzio,onaj sa i7proc za ove stvari koje sam naveo,recite mi.ne uzimam apple radi sminke pa da mora biti imac.jedino kada sam zbrojio,mac mini + periferija me izadje kao imac.cudno.
05.09.2014 | 21:46
Moguće ako misliš isključivo na Apple periferiju. Između Minija i iMaca ja sam uvijek za Mini. Nikad problema s njima, uz dovoljno memorije i sa SSDom služit će te godinama bez problema, od periferija si odabereš što želiš i to ne nužno od Applea, a što je najbolje lako je prenosiv.
05.09.2014 | 22:24
Za navedene potrebe dostatan ti je i i5 mini. Kasnije, nakon par godina ga mozes nadograditi sa RAMom i sa vecim dodatnim SSD-om i HDDom
05.09.2014 | 22:58
Ja bi isto preporučio Minija... S njima stvarno nikad nikakvih problema... Ako ti nije velika hitnja pričekaj do utorka, možda predstave novi model, iako to nije baš vjerojatno... Ako ne, i ovaj model koji je u ponudi je više nego dostatan...
06.09.2014 | 09:04
Hvala na savjetima.pricekati cu utorak pa budem vidio sto ce biti predstavljeno. Malo sam bio na njuski, ima jedan tip sto samo Apple proizvode prodaje.Kod njega je mac mini 5500 kn onaj sa i7, to bih mi odgovaralo. Ima li netko iskustva s tim prodavacem i da li mogu kupiti vani preko ebaya ili preko nekoga s foruma apple care koji bi mi vrijedio za taj mini iako je kupljen ovako na crno?
06.09.2014 | 13:43
zeban90 kaže:
Hvala na savjetima.pricekati cu utorak pa budem vidio sto ce biti predstavljeno. Malo sam bio na njuski, ima jedan tip sto samo Apple proizvode prodaje.Kod njega je mac mini 5500 kn onaj sa i7, to bih mi odgovaralo. Ima li netko iskustva s tim prodavacem i da li mogu kupiti vani preko ebaya ili preko nekoga s foruma apple care koji bi mi vrijedio za taj mini iako je kupljen ovako na crno?

I ja sam vidio na njuski da lik prodaje skoro sve modele mac racunal. I sto je jos bolje iz Vinkovaca je kao i ja. Mene takodjer zanima dali je netko sa njim poslovao buduci su racunala jeftinija nego u shopovim u RH.
Jedino sto je fora sto mi supruga radi u skoli pa bih mogao dobiti za gotovo istu tj. nekih 200-300kn visu cijenu u trgovini od njegove i imam odmah i garanciju dok kod njega nema garancije vec cini mi se da se moram traziti apple care.
Osobe koje rade u skolstvu ili zdravstvu ili su studenti dobiju 7% popusta na apple proizvode a sad je cini mi se akcija pa je 12% popust. Zvao sam lika i ugodno smo porazgovarali te mi veli da su konacne cjene i da ne idu dolje. Ne znam odakle nabavlja robu i pretpostavljam da nisu refurbished proizvodi vec novi novi.

Hajde jos koje misljenje jer sam i ja u nabavci minija tj. cekam utorak da vidim hoce li biti najavljen novi model. Ukoliko ne bude, na netu sam nasao da bi trebao onda biti u 10.mj. ako ako i onda ne bude, tada kupujem trenutni model sa i7 cpuom i stavljam odmah ssd i 16gb rama.
06.09.2014 | 14:11
Akcija od 12% popusta na preporučene cijene ne odnosi se na Mac Mini.
BTS akcija
06.09.2014 | 15:09
DrAle kaže:
Akcija od 12% popusta na preporučene cijene ne odnosi se na Mac Mini.
BTS akcija

Gle, nisam naveo tocno gdje ja mogu dobiti. Sada je akcija na 12% cini mi se u iStylu ali i preko zdravstvenih i stomatoloskih komora moze se dobiti uvijek popust. Eto moj sogor kad god hoce dobije popust od 7% na obrocno placanje a za kes jos dodatnih 5% tokom cijele godine tako da ovo sto si stavio vrijedi ali ima i drugih nacina za doci do tog popusta i za sve modele pa tako i za mac mini pa me ne dira ova akcija koju si stavio sa stranica filex-a.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 1 minute
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link
  • invictus: A sutra ima je glavno, predstavljanje jeftinog Macbooka Neo..
  • invictus: @dpasaric - oba monitora su 27"
  • invictus: Bili su 999$, sada je 1099$.
  • invictus: Ali su i digli cijenu za 100$, sada je početni model 1099%
  • invictus: Nisu me sa ničim oduševili, jedino pohvalno koliko vidim da Air počinje sada sa 512GB SSD, ostalo samo blagi refreš..
  • dpasaric: Banana totalna, opet nude samo mali 27" model?!?!
  • ZoPaj: novi monitori, mislio sam;)
  • ZoPaj: evo ih… apple.com
  • smayoo: :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO