Kako povezati okvire za tekst u Indesignu?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako povezati okvire za tekst u Indesignu?

27.11.2015 | 17:45
Kada nacrtam prvi okvir za unos teksta u Indesignu, mogu li na neki način imati ucrtane okvire u svim ostalim stranicama, kako ne bih svaki put pritiskao kvadratić dole desno alatkom Selection ili Direct Selection i povezivao ih? Ovo se odnosi ako unosim pjesmu po pjesmu.

Kada unosim dugačak tekst, on se rasprostre po stranama dok ga ima (pritisnem kvadratić i na sledećoj strani gore desno uz držanje tipke Shift, pa se tekst razlije po svim stranama).

Nervira me potreba da stalno povezujem stranice ili crtam novi okvir za tekst.
28.11.2015 | 21:14
Kod kreiranja dokumenta čekiraš Primary Text Frame i mislim da bi trebalo biti to da kada se popuni Text Frame Indesig će stvoriti novu stranicu i napraviti Text Flow. Nikad nisam imao takav zahtjev pa nisam provjeravao.
29.11.2015 | 08:31
Da li mislite na Master Text Frame kod okvira New Document? Ne, nije to.

Air kaže:
Kod kreiranja dokumenta čekiraš Primary Text Frame i mislim da bi trebalo biti to da kada se popuni Text Frame Indesig će stvoriti novu stranicu i napraviti Text Flow. Nikad nisam imao takav zahtjev pa nisam provjeravao.
29.11.2015 | 10:19
Evo probao sam kod sebe na cc 2014 i radi kako sam pretpostavio. Da, mislim da bi to trebao biti Master Text Frame, samo su mu promijenili ime (uobičajena marketinška maltretiranja korisnika )
Koju verziju ti imaš? Možda mogu probati pa ti javiti.
29.11.2015 | 10:31
Nažalost, kod mene to ne radi. Kada otvorim novi dokument sa određenim brojem strana, pa nacrtam prvi okvir na prvoj strani, kliknem alatkom Selection (ili Direct Selection), pa to prenesem na sledeću stranu klikom lijevo gore, čak ni tada ne povežem stranice kako bih odmah imao okvir na njoj. Tek kada postupak ponovim, iz drugog pokušaja, dobijam novi okvir na sledećoj strani. Ne znam gdje griješim, šta se dešava, ali mi to oduzima vrijeme i nervira.

Air kaže:
Evo probao sam kod sebe na cc 2014 i radi kako sam pretpostavio. Da, mislim da bi to trebao biti Master Text Frame, samo su mu promijenili ime (uobičajena marketinška maltretiranja korisnika )
Koju verziju ti imaš? Možda mogu probati pa ti javiti.
29.11.2015 | 17:27
Ako uključiš Master Text Frame tada je Text Frame automatski kreiran na svakoj novoj stranici sa A-Masterom. To znači da ne moraš razvlačiti novi Text Frame, odnosno, time što razvlačiš novi Text Frame ne radiš u Master Text Fremeu i ne funkcionira ti automatika. Probaj koristiti Master Text frame pa javi.
30.11.2015 | 16:50
Nažalost, to ne radi tako. Kada nacrtam prvi okvir, na prvoj početnoj strani, pa kliknem dole na kvadratić alatkom Selection, prenesem na iduću stranu na način da pritisnem gornji dio okvira, čak ni tada ne dobijem novi okvir, a kamo li da ga imam na svim ostalim stranama. A meni bi bio cilj, ako je to moguće, da nakon prvog nacrtanog okvira imam na svim ostalim stranama pripremljne okvire za unos teksta.

Lako je kod unosa proznog teksta gdje se tekst prelijeva po svim stranama dok ga ima. Kada unosim poeziju, pjesmu po pjesmu, to ne ide tako.

Air kaže:
Ako uključiš Master Text Frame tada je Text Frame automatski kreiran na svakoj novoj stranici sa A-Masterom. To znači da ne moraš razvlačiti novi Text Frame, odnosno, time što razvlačiš novi Text Frame ne radiš u Master Text Fremeu i ne funkcionira ti automatika. Probaj koristiti Master Text frame pa javi.
30.11.2015 | 18:09
Koju verziju InDesigna imaš?
30.11.2015 | 18:21
Air kaže:
Evo probao sam kod sebe na cc 2014 i radi kako sam pretpostavio.

Od CS6 na dalje to funkcionira kako si rekao, na prethodnim verzijama je malo traljavo napravljeno. Pretpostavljam da Laki ima nižu verziju CS5 ili CS4.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 41 minuta
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, IgorD, Jedro, marioart, Maxxy, Riba, rusty, Anonimci (710)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.80 Seconds

Provided by iJoomla SEO