Banke u Hrvata za nas siromasne :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Banke u Hrvata za nas siromasne :)

18.07.2023 | 19:36
Za prosječnog današnjeg kopirača kôda, koji ne može naučiti programski jezik bez video tutoriala, to je očito nesavladiv problem...
02.11.2025 | 09:28
Nova eZaba je gora nego ona prije i tako sve gore i gore.
02.11.2025 | 10:19
Nažalost moram potvrditi ovo što Jura kaže - nova eZaba je gora, kako funkcionalno (neke naloge je teže izvoditi iz predložaka i uneseni su nepotrebni koraci), a i tako što ima bugove. Npr. neki dan nije radila potvrda naloga QR kodom, a neizvršene naloge je gomilao. Kada je stvar proradila, skoro sam 4 puta platio isto jer mi je opcijom "izvrši sve zaprimljene naloge" označio i sve ove koji zbog buga nisi prošli. Dobro da sam vidio.

No, niti kod konkurencije stvari nisu puno bolje. Za poslovno bankarstvo koristimo RBA, oni nemaju bugova koje sam primjetio, ali su cijelo korisničko sučelje "napuhali", sve je postalo preveliko, postoje dodatni koraci da dođeš do podataka koje želiš i generalno su se usmjerili na mobitel publiku koja sve odrađuje tim putem.

Ne moram spominjati da mrzim taj dio i na mobitelu radim samo nešto u nuždi, držim da se ozbiljno poslovno bankarstvo treba raditi na računalu na velikom monitoru i banke koje to zanemaruju ne idu na ruku poslovnim korisnicima, a mogućnosti prilagodbe su im vrlo ograničene.
02.11.2025 | 12:34
Rekla mi je naša knjigovotkinja da je nova eZaba užasna. Ja koristim isključivo mobilne aplikacije (RBA i ZABA). Nije savršeno, ali život mi je prekratak da se oko toga živciram. U svakom slučaju, za ono što meni treba, mobilne aplikacije su bolje od desktop jer naloge za plaćanje ne treba utipkavati, nego se kamerom od mobitela skenira račun i to radi jako dobro.
02.11.2025 | 13:02
Također ZaBa (ja) i RBA (firma) te od nedavno i Erste za firmu.

Nove stvari idu u tom fancy smijeru gdje sve mora izgledati prozračno i elegantno sa puno vrlo sitnog ili vrlo krupnog teksta ali funkcionalnost je onako usput. Stara RBA je bila bolja a novu ZaBu na webu nisam još ni vidio tako da je možda bolje da još neko vrijeme ne idem tamo.

Za mob sam si napravio sam aplikaciju koja mi prikazuje stanje i RBA i Erste računa koristeći Moj Eračun banking API i to koristim neusporedivo češće nego službene aplikacije. Te službene koristim za barcode plaćanja a Web aplikaciju isključivo za pustit plaću iz XML datoteke koju dobijem iz knjigovodstva i skinut izvode. Teoretski bih i izvode mogao iz svoje aplikacije ali ovo što se dobije preko MeR nema sve podatke kao original izvodi. Tko je za to odgovoran, banke ili MeR ne bih znao.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 22 minuta
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.
  • iAnte: @bertone jesu li gravirana znakovi vidljivi i u dobro osvijetljenim prostorima?
  • dpasaric: Legenda.
  • smayoo: RIP Chris Rea... :(
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO