iBooks i knjige na hrvatskom jeziku?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iBooks i knjige na hrvatskom jeziku?

04.09.2015 | 13:05
Pozdrav! Zanima ne kako pretrazivat knjige na hrvatskom jeziku preko iBooksa? I dali uopce postoje?
Radi se o OS X ne o iOS-u?
Hvala unaprijed!
04.09.2015 | 13:45
iBooks Store > Categories > Books by language; i nema niti jedne knjige na hrvatskom.

Uguglaj naslove koji te zanimaju s ekstenzijom .epub i mozes ih rucno dodati u iTunes/iBooks.

lektire.skole.hr/stranica/sva-knjizevna-...-su-i-u-epub-formatu
05.09.2015 | 18:52
Sjećam se da je taj iBook svojedobno najavljivan kao second coming of Christ, ali čini se da ništa od toga. Pretpostavljam da je ljudima unosnije štancati mobilne aplikacije nego zasukati rukave i prenositi znanje knjigama. Iskreno, čudi me da nema niti jedne knjige na domaćem jeziku, možda to shvatim kao osobni izazov.
05.09.2015 | 20:38
A koliko uopće ima potencijalnog čitateljstva za knjigu na hrvatskom jeziku? Osim ako se ne radi o autobiografskim zapisima Nives Celzijus.
05.09.2015 | 22:07
Od kada postoji iBooks za OS X sve knjige za iPad publiku rade i na Macu.

Od domaćih preporučam ovu, besplatna je:

itunes.apple.com/us/book/multimedia-stroligi/id884396333?mt=11

Nisam siguran je li baš prva na hrvatskom jeziku (mislim da je jedan profesor objavio neke svoje skripte i zadatke prije ove), ali je svakako prva prava bogato grafički opremljena knjiga u tom obliku. Čak sadrži i jedan 3D objekt (tradicionalne krčke naušnice). Iako ova knjiga postoji i u papirnatom obliku, iBooks izadnje je daleko opširnije i bogatije nizom detalja koji nisu bili mogući u tiskanom izdanju.
06.09.2015 | 06:51
Nepotizam! A prica se po kuloarima da ista nije dostupna u HR storeu (!!??)
06.09.2015 | 13:03
I onda se vratimo na početak: kako objaviti i downloadati knjigu na iTunes Store HR? Jedino sa (ne baš legalnim) USA Accountom?
Meni je reklo ovo:
Prilozi:
06.09.2015 | 13:57
Trenutno nikako, isti kupus je s iTunes Music/Movies/TV Shows Store-om.
Sve se svodi na nerjesenu problematiku autorskih prava. Bez uvrede za ikoga, ali na popisu 100 zemalja gdje radi Music Store je Moldavija, Hrvatske nema.

www.apple.com/music/country-availability/
06.09.2015 | 18:05
Zimbabve!

Super!

Eto vam Josipovića, koji je sigurno kumovao da se servisi ne pojaveu RH jer štiti onih par magaraca koji reveju i muzu iz "kese" poštenu lovu (a nebi me i ćudilo da SDP ima ušur od honorara).
06.09.2015 | 20:03
OK, što treba učiniti da se pridružimo Burkini Faso i Zimbabveu?
Kome se obratiti i što napisati da bismo dobili punu funkcionalnost iTunes servisa?
06.09.2015 | 21:37
Saboru i nasim zastupnicima u EU parlamentu;

ZAMP-ov monopol i trenutni zakoni umjesto da stite digitalna prava pausalno harace sve vrste digitalnih medija i sprecavaju razvoj slobodnog trzista, a zbog nemogucnosti legalnog pristupa sadrzajima prisiljavaju gradane RH na kriminalne radnje. Posto se u RH odnedavno uredno naplacuje PDV na aplikacije kupljene iz App Store-a neka izvole uskladiti i ostale propise s EU.
06.09.2015 | 21:49
Riba kaže:
Nepotizam! A prica se po kuloarima da ista nije dostupna u HR storeu (!!??)

Pomogao sam oko objave i nekih dijelova, pa može i u kategoriju "samopromocija", a ne samo "nepotizam"!

Šalu nastranu, baš i nije neki izbor, tako da ovo je jedina "normalna" knjiga na hrvatskom koju sam našao. Da, mislim da je nema u našem HR storeu zato jer ne može, više se i ne sjećam zašto, nemam više živaca za te hrvatske fore.
07.09.2015 | 18:16
Ima li zainteresiranih da malo podgrijemo ovo pitanje?
Ja bih rado kupovao glazbu i filmove preko iTunes-a, a objava i preuzimanje eKnjiga mi je must-have.
Ovog ljeta sam s učenicima napravio 4-5 iBooks-a i to nam stoji lokalno na iPadima, a htjeli bismo da odu u svijet...

Kome i kako se obratiti?
Twitter?
Ili da nam pomogne Tailor Swift?
07.09.2015 | 18:30
Problem su nam zapravo dvije strukovne udruge; HDS i njihov kerber ZAMP, te HUZIP koji je nedavno tuzio Deezer.

Treba ih samo prijaviti Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa i Europskoj Komisiji.

Za 5 godina bi se sve trabalo rijesiti samo od sebe; europa.eu/rapid/press-release_IP-15-4919_hr.htm
07.09.2015 | 18:31
knjiga na hr jeziku ni na amazonu ni na iTunesu, mozda moze pomoci ona politicarka goticarka zaboravih joj ime sta brije na ekologiju? ako joj kazemo da ne zelimo da se sjeku drva zbog nase razbibrige. nasao sam nesto knjiga na hrvatskom jeziku, knjiga je knjiga kazu kupis je pa ti moze stajati za ukras. da mi stoji za ukras na iBooksu ili kindlu neka radije bi nesto sta mogu citat.
07.09.2015 | 18:58
Mirela Holy (Orah)?
08.09.2015 | 22:00
@dsijanski - "Gotičarku" Mirelu sam imao prilike upoznati i popiti čaj s njom. Kako inače imam prirodnu odbojnost prema političarima (gle čuda u Hrvatskoj!), mogu reći da je ona bila izuzetak, sve što je rekla bilo je na mjestu, a možda važnije od toga drži se onoga što kaže i kada sama napravi grešku ima petlje to priznati. Ostavila je na mene vrlo pozitivan dojam i čini mi se kao skromna osoba koju nije pojela pohlepa i vlastoljublje. Hoće li izdržati ostati takva to ćemo vidjeti. Ne vidim u ovom trenu kako bi točno ona direktno pomogla, ali možda bi ORaH putem svojeg zastupnika u EU parlamentu mogao potegnuti pitanja koja nadilaze našu hrvatsku razinu - ako je to put da se nešto pomakne. Zapravo bi nam za početak trebala neka informacija iz Applea gdje je sve to zapelo u Hrvatskoj, gdje je ta pravno-zakonska blokada da smo uvijek diskriminirani u odnosu na ostatak Europe.
12.09.2015 | 07:54
Obzirom da su Google Music i ino odavno dostupni na nasem trzistu, ne vidim pravnih problema da se isto desi i sa Apple Store. Ne znam od kud krenuti da se potegne to pitanje na višim instancama...
12.09.2015 | 08:04
HDS ZAMP, nakon što je danas obznanio kako je potpisao ugovor i s YouTubeom kako bi ovdašnji glazbenici i svi ostali čija prava ova služba zastupa mogli dobivati prihode od Googleovog video servisa, sada je za Netokraciju ekskluzivno potvrdio kako je zaključio i ugovor o licenciranju glazbe s Googleovim servisom za streaming (odnosno, strujanje) glazbe, Play Musicom! To je treći online servis ove vrste dostupan u Hrvatskoj, nakon Deezera i Rdija.

www.netokracija.com/google-play-music-hrvatska-2-90336

Harač, rajo, harač!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 2 sati
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Damirst, dpasaric, Ender, ipetri68, robee, tino1, Anonimci (1283)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO