Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

28.09.2025 | 18:26
cariblanco kaže:
Ajmo ovak zamisliti scenarij. Rusija pobjedi Ukarajinu i NATO-pakt, stvari se novi društveni poredak i sad, što mi od njega možemo očekivati ? Prvenstveno očekujem komentar od Davora, a i vi ostali možete predpostavljati.

AI odgovor:

Što očekivati od "novog poretka" ako Rusija pobijedi?
Ruska pobjeda (npr. kapitulacija Ukrajine, aneksija dijelova teritorija i neutralizacija NATO podrške) ne bi bila samo vojni trijumf, već bi preoblikovala globalnu sigurnost, ekonomiju i društva. Evo glavnih posljedica, prema scenarijima iz izvora poput Timothyja Garton Asha i Chatham Housea:

Oslabljenje NATO-a i Zapada:

NATO bi izgubio kredibilitet – član 5. (kolektivna obrana) bi se testirao, ali vjerojatno ne bi izdržao punu konfrontaciju bez američke podrške (koja bi mogla oslabiti pod Trumpom ili izolacionizmom). Rusija bi tražila "denacifikaciju" Europe: smanjenje NATO prisutnosti na razinu 1997. (kao u NATO-Ruskom aktu), ili ultimatume neutralnim zemljama poput Baltika ("neutralnost ili rat"). To bi moglo dovesti do "NATO Brexita" – SAD se povlače, Europa ostaje ranjiva.

Rusko osnaživanje i hibridne prijetnje:

Rusija bi se brzo oporavila: prisvojila ukrajinsko oružje, primorala desetke tisuća Ukrajinaca u svoju vojsku i povećala budžet za obranu. Sljedeći ciljevi: ne direktna invazija, već "mali rezovi" – hibridni napadi (kibernetički, dezinformacije, energetski šantaz) na Baltik, Poljsku ili Balkan da podijele saveznike. Autokrati poput Kine ili Irana bi se ohrabrili, dovodeći do višešeg globalnog sukoba.

Ekonomski i društveni pomaci:

Europa bi se suočila s energetskom krizom (bez ruskog plina), inflacijom i recesijom – "treći svijet" siromaštvo ako se ne pomire s Rusijom. EU bi mogla oslabiti ili čak kolapsirati (npr. Mađarska i Slovačka izlaze), s porastom populizma i nacionalizma. Globalno: kraj "liberalnog poretka" – više autoritarnih saveza (Rusija-Kina-Iran), manje demokracije, više migracija i nestabilnosti.

Što to znači za Hrvatsku kao NATO članicu?
Hrvatska, kao mala NATO/EU zemlja na Balkanu, bila bi u "prvoj liniji" – ne direktan cilj, ali ranjiva na regionalne posljedice. Evo prognoze:

Sigurnosni rizici: Povećane hibridne prijetnje (dezinformacije o "ruskoj podršci" u BiH ili Srbiji, kibernetički napadi na infrastrukturu). Balkan bi se destabilizirao – Rusija bi podržala srpski nacionalizam, možda dovodeći do tenzija u BiH ili Kosovu. Hrvatska bi morala pojačati obranu (veći budžet za vojsku, vežbe s NATO-om), ali bez američke pomoći, to bi bilo teško.
Ekonomska budućnost: Gubitak ukrajinskog tržišta (izvoz), rast cijena energenata i inflacije. Ako EU oslabi, fondovi za Hrvatsku (npr. za obnovu) bi se smanjili.
Pozitivno: prilika za veću regionalnu suradnju (s Poljskom, Rumunjskom) i diversifikaciju (prema Aziji ili SAD).
Društvena promjena: Porast straha i populizma – više podrške desnim snagama, manje povjerenja u institucije. Ali i šansa za reforme: jača nacionalna sigurnost, energetska neovisnost (npr. LNG terminali) i europska integracija bez Rusije.

Ukratko, budućnost bi bila neizvjesna i teža, ali ne fatalna – Europa bi se prilagodila, možda stvarajući novu sigurnosnu arhitekturu bez SAD. Ako se ovo dogodi, ključ je jedinstvo NATO-a sada, prije nego što scenarij postane realnost.
28.09.2025 | 19:41
Evo jedna nerealna analiza nekog tamo nerelanog povjesničara, pisca i filozofa Yuval Noah Harari-a.

link

Lik halucinira jer očigledno ne igra igrice.
28.09.2025 | 20:31
ma sve je to MSM propaganda kako ti nije jasno. a tip nije ni igrao Starcraft da bi sve to mogao jasno da vidi situaciju
28.09.2025 | 20:58
Yonkis kaže:
IgorD kaže:
Svi ćemo završiti na Golom otoku.

Ali ništa od toga. Rusija polako ide u propast.

Neće Putin to dozvoliti, njemu je cilj da uđe u povijest kao osoba koja je širila granice Rusije po prvi put nakon 1945 a ne da bude osoba koja uništila Rusiju, pogotovo jer je on svjedočio raspadu CCCPa i ne želi još jednu takvu poglavlje u ruskoj povijesti.

Ne mislim nužno raspad Rusije ili nestanak države već krah nekog od stupova a kojima država počiva. Vojni puč, masovno dezertiraje, bankarski slom, slom energetskog sektora, propast kamionskog ili željezničkog sektora, nemogućnost države da servisira dugove i pokretanje tiskare novca itd. Države ne propadaju samo tako. Raspad SSSRa, Juge i Čehoslovačke su anomalije. Ne vjerujem da će se Rusija raspasti iako bi to zaslužila jer je realno to carstvo a Sibir i daleki istok su im kolonije. Kako se Francuska povukla iz Afrike, Engleska iz Indije tako bi bio red i da Rusi napuste svoj daleki istok. Ali vjerojatno ne sada.

Uglavnom, mislio sam na nemogućnost financiranja rata u Ukrajini i pristanak na bilo kakvo primirje samo da prestanu trošiti ljude i novac. To bi bilo izgledno ako je istina ovo što dolazi iz Rusije.
28.09.2025 | 21:19
Air kaže:
Evo jedna nerealna analiza nekog tamo nerelanog povjesničara, pisca i filozofa Yuval Noah Harari-a.

"You'll own nothing and be happy."

Lik je glavni WEF-ov propagandist, redovit gost u Davosu i glasnogovornik stakeholder kapitalističkog lobija. Njegovo licemjerje i malodušje je izuzetno! On budućnost, za nas, obične kmetove, vidi u tome da nas strpaju u getoe, stave na minimalan zajamčen dohodak dovoljan za hranu, video igre i narkotike - koji bi masu držali mirnom. Sve skupa gnjusan tip, potpuna antiteza čovječnosti i ljudskih sloboda. Takvog "filozofa" dovoditi u raspravu je izlišno jer on čovjeka degradira na razinu "lako upravljive životinje" - da, to su njegove riječi, a zapravo trbuhozbori ono što njegovi gazde žele - da oni imaju sve, a mi da smo ovce u toru.

Prije koji tjedan vidio sam plakat za njegov "nastup" u Zagrebu. Prijatelji i ja smo ostali razrogačenih očiju da se za tu WEF propagandu još traži novac za ulaznicu?!? Bit će zaista porazno ako se nađe naivaca koji će pomisliti da mogu nešto naučiti iz WEF-ovog PR-a.
28.09.2025 | 21:31
pomislio sam da sam pogresio temu kako sam citao poslednji post, kad ono - opet zamena teza i skretanje teme razgovora.
mislim, stvarno su validni kontra-argumenti na sve one tvrdnje.
znaci sve isto kao i ranije.
28.09.2025 | 21:38
Ender kaže:
pomislio sam da sam pogresio temu kako sam citao poslednji post, kad ono - opet zamena teza i skretanje teme razgovora.

Ako guranje jednog WEF-ovog glasonogovornika u temu o ratu u Ukrajini nije "skretanje teme", onda smo izuzetno tolerantni ovdje...
28.09.2025 | 21:49
dpasaric kaže:
Air kaže:

"You'll own nothing and be happy."

Lik je glavni WEF-ov propagandist, redovit gost u Davosu i glasnogovornik stakeholder kapitalističkog lobija. Njegovo licemjerje i malodušje je izuzetno! On budućnost, za nas, obične kmetove, vidi u tome da nas strpaju u getoe, stave na minimalan zajamčen dohodak dovoljan za hranu, video igre i narkotike - koji bi masu držali mirnom. Sve skupa gnjusan tip, potpuna antiteza čovječnosti i ljudskih sloboda. Takvog "filozofa" dovoditi u raspravu je izlišno jer on čovjeka degradira na razinu "lako upravljive životinje" - da, to su njegove riječi, a zapravo trbuhozbori ono što njegovi gazde žele - da oni imaju sve, a mi da smo ovce u toru.

Prije koji tjedan vidio sam plakat za njegov "nastup" u Zagrebu. Prijatelji i ja smo ostali razrogačenih očiju da se za tu WEF propagandu još traži novac za ulaznicu?!? Bit će zaista porazno ako se nađe naivaca koji će pomisliti da mogu nešto naučiti iz WEF-ovog PR-a.

OK diskreditirao si tog lika kao osobu. Sklon sam ti vjerovati bez provjere.

A sada diskreditiraj / pobij činjenice koje je izjavio u tekstu koji sam linkao.
28.09.2025 | 22:14
Kakva gnjusoba, mislim stvarno.
Yuval Noah Harari is a historian, philosopher, and bestselling author known for books like "Sapiens: A Brief History of Humankind," "Homo Deus: A Brief History of Tomorrow," and "21 Lessons for the 21st Century." He is also a prominent figure at the World Economic Forum (WEF), where he regularly speaks and contributes as an Agenda Contributor. Harari co-founded Sapienship, an organization focused on global responsibility and addressing major challenges such as technological disruption, ecological collapse, and nuclear threats. His work and public appearances at WEF events often highlight these existential risks and the need for global cooperation.

Najbolje bi bilo bombardirati sjedište WEFa, kao što bi i Trumpisti bombardirali sjedište UNa (doduše iz sasvim opravdanog razloga). Ako se može UN može se i WEF.
29.09.2025 | 00:15
49389790_2248535555416406_3880286416864804864_n.jpg
29.09.2025 | 08:45
SL-RomanticMessages--4_butterflies-3ae0a1e2abcc45de8301651c7c23af8b.jpg
29.09.2025 | 19:17
I onda se neki čude kad se ljudi ne žele javljati u ovoj temi. Da uprostimo, razgovaraju dvojica i jedan kaže, gle ovo ti nije dobro, ovo ti tako ide i imam sve dokaze...drugi kaže, možda i jesi u pravu ali i tebi je žena *urva.
29.09.2025 | 21:41
rekao bih, upravo tako
sve jaki kontraargumenti.
29.09.2025 | 22:30
Nabavili ljudi Starcraft pa rokaju

Cim odigraju jos koju doci ce ovdje sa novim ratnim znanjima.
30.09.2025 | 08:29
threadreaderapp.com/thread/1972701397700301217.html

> 1/ Russia is reportedly using criminal networks, neo-Nazis, and Telegram bots to recruit disaffected elements in the US and Europe to carry out espionage and sabotage. They have targeted English football hooligans and right-wing Americans with a bot called 'Eye of Sauron'.
30.09.2025 | 09:34
Rusiji, na zalost, treba rat da bi ostala relevantan cimbenik i sudionik svjetskih dogadjaja.

Kada izmedju Rusije i Ukrajine trenutno ne bi bilo rata, u kojem kontekstu bi se pisalo o Rusiji? Inovacije - 0, nove tehnologije - 0, populacija - odumire; nove politicke, kulturne ili bilo koje druge ideje - 0.

Vrlo tesko je prihvatiti vlastitu realnost da jedna od nekoc 2 supersile, znaci br 1 ili 2 u svijetu, danas nije ni G7, cak nije ni G20.
Niti u BRICS-u ne vodi glavnu rijec.

Jedino sto je u toj zemlji relevatno je nuklearni arsenal i zalihe nafte i zemnog plina.
Nafta i zemni plin postaju sve slabije 'oruzje' ucjene i ostvaranje vlastitih ciljeva, znci ostaje nukearni arsenal, odnosno, rat, kao nacin da se ostane relevantan.

Ok, relevatni su u diplomaciji utoliko sto imaju pravo veta u UN-u. Sto svakim danom vrijedi sve manje.

Bez brige, cim se rat u Ukrajni zavrsi, krece Moldova. Naravno, uz neverending hibridni rat sa svim susjedima (osim Kine )

I to ce tako ici sve dok je Putin na vlasti...
30.09.2025 | 14:02
nova.rs/vesti/hronika/u-sankt-petesburgu...d-vidite-ko-je-foto/

da li treba komentarisati nesto?
neko da kaze nesto o denacifikaciji?
30.09.2025 | 19:42
Što nisu pozvali najveće fašiste Ukrajince ? Nema ni ustaša, mogli su bar Skeju pozvati zbog visine i brkova
04.10.2025 | 08:25
Rusi će se izgleda više ugrijati oko naftnih postrojenja nego u svojim domovima...

link

Ovo bi mogao biti deal breaker za rat u Ukrajini...
04.10.2025 | 08:31
Air kaže:
Rusi će se izgleda više ugrijati oko naftnih postrojenja nego u svojim domovima...

link

Ovo bi mogao biti deal breaker za rat u Ukrajini...

"Deal breaker" u kojem smislu? Što predviđaš da će se dogoditi zbog napada na rafineriju u Rusiji?
04.10.2025 | 09:01
Predvidiva je mogućnost kolapsa ekonomskog kotača koji financira rat i "osigurava" građanski posluh / mir u državi. Koja država / grad danas može funkcionirati bez naftnih derivata (ovo se odnosi na par najvećih gradova u Rusiji)? Putin ima "mir" u državi jer nije dirao tih par najvećih gradova po pitanju mobilizacije.
04.10.2025 | 09:04
Air kaže:
Predvidiva je mogućnost kolapsa ekonomskog kotača koji financira rat i "osigurava" građanski posluh / mir u državi. Koja država / grad danas može funkcionirati bez naftnih derivata (ovo se odnosi na par najvećih gradova u Rusiji)? Putin ima "mir" u državi jer nije dirao tih par najvećih gradova po pitanju mobilizacije.

I dalje se vidi da nisi igrao Starcraft. Tko bi bio lud to dopustiti, a prije ne zatući neprijatelja koji je to uzrokovao?
04.10.2025 | 11:07
dpasaric kaže:
Air kaže:

I dalje se vidi da nisi igrao Starcraft. Tko bi bio lud to dopustiti, a prije ne zatući neprijatelja koji je to uzrokovao?

EDIT:
Pa Putin upravo već nekoliko mjeseci "dopušta" da mu rokaju po rafinerijama, "dopušta" da mu je kriza u opskrbi derviatima u državi i u izvozu tih istih derivata.
Ili je ipak samo nemoćan da se obrani.

Da, tvoje pitanje tko je tu lud stoji, samo pitanje trenutno ide u drugom smjeru...

I dalje imaš naočale za varenje na očima i čepiće u ušima i ne vidiš kako ta super sila "zatuca" već više od 3 godine nemoćnog neprijatelja?

Da je to super moćna sila zar se ne bi obranila od takvih upada duboko u njezin teritorij? Da, ovo je pitanje za nas nerealiste...
Realisti će reći: sve je to u skladu sa StarCraft taktikom: "kontrolirana šteta" kako bi pokazali kako smo super moćni i da usprkos tome možemo i hoćemo pobijediti u narednih "sto" godina kako kažu predviđanja po sadašnjem tempu.

Nisi komentirao zašto je Putin imao potrebu uvesti 10.000 Koreanaca?

Ima još jedno pitanje:
U kojoj bi situaciji Rusija bila danas da je zapad uspio blokirati izvoz elektronike u Rusiju?
Čime bi Rusi onda napadali?
Kamenjima, lukom i strijelom?
Dalekometni katapult?
Ne znam, ali pretpostavljam da toga isto ima u StarCraftu.

Dešava se da djeca / ljudi nekad "zaglave" u igrici i ne mogu ju odvojiti od stvarnosti.
Tako da ako te to tješi nisi jedini.
04.10.2025 | 13:56
Polako ulazimo u završni dio ovog sukoba. Na kraju će biti izvučeni svi "spavači" od političara do novinara i poznatijih ličnosti. Sad je završni fajt i mnogi će biti iznenađeni s našim ljudima koji su spavali i nisu se aktivno uključivali u ovaj sukob. Generalno gledajući putin igra na kartu, podjeljene evrope s naglaskom podršci ultra-desnici, koja se protivi, multikultiralnosti, ksenofobiji i mržnju prema Islamu. Ta mu je karta ostala zadnja u rukavu i zato imamo u Srbiji kampove za obuku protiv vlasti u Moldaviji i uhapšenih 11 Srpkih državljana u Parizu, gdje su polagali svinjske glave ispred đamija....on je rat izgubio i toga je i sam svjestan, jedino može igrati na tu igru koju sam naveo.

Zamislite da je USA nakon invazije na Irak ili Avganistan, bio u tom položaju gdje je sad Rusija u odnosu na Ukrajinu !!! Na kraju da napomenem, ne brinite se oko nekog nuklearnog rata, do njega siguno neće doći.
04.10.2025 | 15:59
Air kaže:
Realisti će reći: sve je to u skladu sa StarCraft taktikom: "kontrolirana šteta" kako bi pokazali kako smo super moćni i da usprkos tome možemo i hoćemo pobijediti u narednih "sto" godina kako kažu predviđanja po sadašnjem tempu.

Nisi komentirao zašto je Putin imao potrebu uvesti 10.000 Koreanaca?

Dešava se da djeca / ljudi nekad "zaglave" u igrici i ne mogu ju odvojiti od stvarnosti.
Tako da ako te to tješi nisi jedini.

Kao i mnogi na zapadu, većina vas ovdje ne razumije rusku strategiju i njihove poteze moći tumačite kao slabosti. Rusi cijelo vrijeme vode rat u delikatnoj situaciji gdje je gomila ljudi na tim područjima njihovo. Nije da mogu čistiti teren kao Ameri u Iraku jer ih boli briga tko je dolje. Ovo je isprepleten rat u kojem će gomila zajedničkih obitelji na kraju opet živjeti zajedno. Ukrajina nije strano tijelo koje treba zartiti, već nekadašnja zemlja saveza koju je preuzela vojna hunta uz pomoć obilnog financiranja zapada, a ne stvarnom demokratskom željom naroda tamo.

Davno sam komentirao Koreance. Tko bi bio blesav ne prihvatiti 10.000 besplatnih jedinica u Starcraft partiju da ima takvu mogućnost i tako zaštiti svoje jedinice? Zapad bi dupe dao da ima takvu mogućnost, Plenky bi da može odmah poslao tvoje i moje sinove u rat tamo da se dodvori svojim briselskim gazdama koji ga drže na vlasti.

No, da se vratimo na besmisao tvojeg zaključka i prognoze - ako su napadnute ruske rafinerije konačan znak "predvidive mogućnosti kolapsa ekonomskog kotača", onda stani iza te izjave nečim konkretnim - ili ona nema baš nikakvu težinu.

Znači napiši konkretno za koliko tjedana ili mjeseci dolazi do ekonomskog kolapsa Rusije (neki ovdje su ga davno predviđali i sve fulali, ali i dalje vjeruju u to) i time kraja rata u Ukrajini gdje se Rusi povlače van starih granica Ukrajine.

Danas je 4. listopada, koji datum ima tvoja "predvidiva mogućnost"? Hoćemo li velikodušno staviti 31. prosinca? Je li ti dovoljno daleko?

(A igrači Starcrafta u publici umiru od smijeha jer sasvim jasno vide da igrač agresora u slučaju bilo kojeg ozbiljno nepovoljnog razvoja situacije može pregaziti drugog igrača s jedinicma i logistikom kojima raspolaže. Naravno, ne očekujem da to razumije itko tko nije igrao RTS igre.)
04.10.2025 | 16:17
Air kaže:
EDIT:
Pa Putin upravo već nekoliko mjeseci "dopušta" da mu rokaju po rafinerijama, "dopušta" da mu je kriza u opskrbi derviatima u državi i u izvozu tih istih derivata.
Ili je ipak samo nemoćan da se obrani.
....

... i ne vidiš kako ta super sila "zatuca" već više od 3 godine nemoćnog neprijatelja?

Da je to super moćna sila zar se ne bi obranila od takvih upada duboko u njezin teritorij?

+ onaj dio o elektronici - kakva je to super sila koja ne može proizvoditi osnovnu elektroniku potrebnu za obične dronove?

Na ovo nema komentara?

Ove činjenice ti ne pašu u narativ koji zastupaš i trenutno do kraja života imaš "pametnija posla" nego odgovarati na pitanja koja ti ne odgovaraju?

Za prognozu sam ti već rekao - ne bavim se prognoziranjem.
04.10.2025 | 16:23
dpasaric kaže:
Rusi cijelo vrijeme vode rat u delikatnoj situaciji gdje je gomila ljudi na tim područjima njihovo. Nije da mogu čistiti teren kao Ameri u Iraku jer ih boli briga tko je dolje. Ovo je isprepleten rat u kojem će gomila zajedničkih obitelji na kraju opet živjeti zajedno. Ukrajina nije strano tijelo koje treba zartiti, već nekadašnja zemlja saveza koju je preuzela vojna hunta uz pomoć obilnog financiranja zapada, a ne stvarnom demokratskom željom naroda tamo.

Koliko si pametan u smjeru tehnologija toliko si se u suprotnom smjeru prosuo u ovim izjavama.

Tvoje izjave na osnovu Starcrafta su jedno ali ovo što si sada izjavio je nešto sasvim drugo...
Poslije ovakvih izjava kada bi morao glasati rekao bi da si ti Putinov probuđeni spavač.

Moraš malo više paziti što pišeš.
Uništiti ćeš si ugled.
04.10.2025 | 16:40
dpasaric kaže:
A igrači Starcrafta u publici umiru od smijeha ... Naravno, ne očekujem da to razumije itko tko nije igrao RTS igre.)

Naravno da malo tko može razumijeti ljude koji žive u virutalnom svijetu.

Ima dosta istraživanja na temu tog poremećaja...
04.10.2025 | 17:07
Air kaže:
+ onaj dio o elektronici - kakva je to super sila koja ne može proizvoditi osnovnu elektroniku potrebnu za obične dronove? Na ovo nema komentara?

Za prognozu sam ti već rekao - ne bavim se prognoziranjem.

No, pa to mi je bilo skroz izlišno komentirati jer je to potpuno nebitno dok imaju Kinu kao partnera. Općenito ta umišljenost zapada da samo jako pametni i jaki, a ostatak svijeta je "kuruza" je bahat i arogantan, a znamo kako to završi.

U jednom trenu pobjednosno najavljuješ veliki preokret u ratu, kolaps Rusije i kraj rata, a kada treba iza tih riječi stati s nečim konkretnim, onda se "ne baviš prognoziranjem". A što je onda to što činiš? Poezija?
04.10.2025 | 17:09
Air kaže:
Poslije ovakvih izjava kada bi morao glasati rekao bi da si ti Putinov probuđeni spavač.

Moraš malo više paziti što pišeš.
Uništiti ćeš si ugled.

Aha, kao i Predsjednik Republike Hrvatske, jer koliko pratim on i ja smo od početka na istoj liniji. No, čovjek uživa veliku podršku, što znači da naš narod ipak nije toliko ispranog mozga koliko se ponekad čini.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 1 minute
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.
  • iAnte: @bertone jesu li gravirana znakovi vidljivi i u dobro osvijetljenim prostorima?
  • dpasaric: Legenda.
  • smayoo: RIP Chris Rea... :(
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.92 Seconds

Provided by iJoomla SEO