05.06.2026 | 18:01
@Davor:
Imam svasta iz njihove ponude. Zarulje su 80% kolor, a mozda 20% imam bijelih (mijenja im se samo temperatura boje).
Ne znam sada koje su to generacije jer nisam kupovao sve odjednom, a kutije sam pobacao. Kako je vrijeem prolazilo bile su sve jace, i boje su osjetno zasicenije u odnosu na prve generacije.
U svakoj sobi imam i ove switcheve, tako da unatoc sto je Smart Home (automatizacija, voice, Siri i sve to), nisam se htio odreci klasicnog prekidaca na zidu.
Ovaj se samo zalijepi na zid. U stvari je to daljinski, koji izgleda kao klasicni prekidac. Apsolutna preporuka.
www.philips-hue.com/en-us/p/hue-dimmer-s...t-model/046677562779
Kupis Hub (najbolje u setu sa 2-3 zarulje) i to je osnova koju nadogradjujes. Rade bez wifi, bez interneta, nativno podrzan HomeKit. Apsolutno brutalna stvar za rasvjetu. Skup je hobi, ali vjeruj mi, desetljece radi. Nikada mi se nista nije pokvarilo.
Aplikacija HUE je savrsena, bezbroj tema, animacija, automatizacija. Sinkaju se sa TV, sa bozicnom jelkom, sa alarmom, utkamicom kada padne gol, video igrom, glazbom, alarmom u stanu, younameit...
Moje su automatizirane kao Apple Night Shift, kako pada mrak svjetla u stanu postepeno postaju sve toplija, uvodi te u noc da lakse zaspis. Reze blue light u stvari.
Nazovi jednom na video poziv pa ti mogu pokazati.
Ovako ugrubo rekao bih da je do 1500e dovoljno za cijeli stan, ali opet ne znam aktualne cijene. Ja sam veliku vecinu toga donio iz USA. Malo po malo