Samo pozitiva
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Samo pozitiva

26.08.2018 | 16:01
Ovaj sam topic zamislio da postate samo pozitivne priče, koje ste negdje pročitali ili su vam se dogodile. U današnje vrijeme smo previše bombardirani s negativnim vijestima, jer u konačnici mass-mediji s njima najbolje prolaze, što je u neku ruku i razumljivo.

Meni je danas ovo osvježilo dan, priča o Dariju Šariću, našem internacionalcu u NBA i gesti njega i njegovih kolega.

sportske.jutarnji.hr/hotsport/kakav-kral...dario-saric/7760727/

Cijela obitelj Šarić su bili ili jesu sportaši. Otac Predrag je bio prvotimac Šibenke, a majka Veselinka je isto bila poznata sportašica, pa je i njihov Dario krenuo Njihovim stopama. Postoji dokumentarac o njima, koji je sad aktualan i koji pobire super kritike.

Da ne duljim, oni su najnormanija obitelj, kojoj slava i novci nisu lupili u glava, nego žive najnormalniji život s svojim sumještanima. Ocu Darija Šarića je ispod časti da mu sin kupi neki auto ( a leži na milionima, koje je fala Bogu, stekao ih je svojim trudom ) nego fura neku strau kramu. Dario kad dođe na godišnji, radi fizičke poslove i pomaže ocu, koji je auto-prevoznik.

Uglavnom sam jako puno informacija saznao o ovom vrsnom sportašu, za koje prije nisam znao i to me je fakat obradovalo.

Znači molio bi u ovom topicu samo takve pozitivne vijesti ili pozitivne stvari koje su se vama dogodile, nebitno gdje.
26.08.2018 | 16:20
reci ti nama, jel taj saric ustasa ili partizan?
26.08.2018 | 16:34
I gdje je bio '91?
26.08.2018 | 16:36
Šala, naravno, i to sasvim dobronamjerna. Molim da ne traži sad netko neku provokaciju u tome!
Cariblanco, podržavam ideju i navijam da se "primi".
26.08.2018 | 16:40
Vas dvojica ste '91 kopali nos..
Sala naravno, ne mogu znati sto ste radili '91.
26.08.2018 | 16:44
Kako ne? Za mene točno znaš. Isto kao i ja za tebe.
26.08.2018 | 17:13
09.09.2018 | 20:17
Evo jedne lijepe vijesti.
zimo.dnevnik.hr/clanak/poceo-veliki-proj...-smeca---529940.html
Bilo bi krasno da prve gomile fotkaju i za početak da se recimo donese uredba da se te iste slike nađu na svim PET ambalažama. Nešto slično kao one odvratne slike na kutijama cigareta.
Možda to pobudi svijest u ljudima a i proizvođačima koji bi na koncu bili prisiljeni na ekološki prihvatljivije ambalaže
09.09.2018 | 20:57
Slažem se. Iako - nije problem u korištenju PET ambalaže, nego u njenom (ne)zbrinjavanju.
09.09.2018 | 21:48
Naravno da je problem o nezbrinjavanju, zato bi recimo te slike potakle na razmišljanje kod potrošača i na koncu i država koje uopće ne razmišljaju o tom problemu. A također sigurno postoji alternativa za PET amabalažu.
09.09.2018 | 22:27
Postoji staklena. Ona ostavlja dojam da je manje ekološki problematična jer se staklene boce razbiju, a krhotine se pomiješaju s kamenjem i/ili potonu na dno mora i rijeka pa ih ne vidimo. Ali to ne znači da je staklena ambalaža bolji izbor.
10.09.2018 | 00:52
Staklena ambalaža ne ostavlja dojam, ona jest ekološki bolji izbor jer se lakše i jeftinije reciklira, a i kada dospije u prirodu nije ni približno tako opasna za biljni i životinjski svijet.
10.09.2018 | 08:47
Može neki konkretan izvor na temu mjerenja ekološke ugroze između stakla i plastike? Ja ga nisam našao, ali usput sam našao ovaj članak koji ilustrira to što sam napisao:
www.smithsonianmag.com/science-nature/ga...ote-ocean-180951271/
PET ambalaža se trenutno ne reciklira nikako. Samo se preša u bale i skuplja na kup, u nadi da će netko smisliti financijski podnošljiv način oporabe.
Staklena se nekako reciklira, nije baš ni lako, ni jeftino, a bilo bi nemoguće da je ima u količini kao što ima PET ambalaže. Dakle - jednostavne alternative PET ambalaži - nema. Jedino dostižno rješenje je - globalna zabrana korištenja nepovratne staklene ambalaže, financijsko opterećivanje PET ambalažem tako da maksimalan dio potrošnje ode u smjeru povratne staklene ambalaže. Ovo opet ima svoj nezanemarivi CO2 footprint jer je "trošak" tramakanja staklene ambalaže tamo-amo neusporedivo veći nego u sadašnjoj praksi. I tako...
10.09.2018 | 08:48
Ali - ispričavam se - zagadio sam temu "samo pozitiva". Sorry...
10.09.2018 | 12:25
A tetrapak? Alu posude? I to je alternativa, samo je trošak reciklaže tetrapaka navodno skup. Odvajanje kartona od aluminija je navodno složen proces.
10.09.2018 | 12:27
Svaki kompozitni materijal je problematičan za reciklažu
10.09.2018 | 12:37
Neće oni ništa novog smišljati dok ih netko ne natjera na to. Do tada će sve biti teško, složeno, skupo itd. Uglavnom, sretan sam da se konačno krenulo sa nekim projektom čišćenja. Ove godine, u 4 mjesecu, me šokirala količina smeća na Lošinju. Neznam dali ga je ikad bilo toliko.
Mislim da bi naša država(ministarstva i agencije) trebala pažljivo pratiti ishod takvog postupka čišćenja. Pa ako bude uspjeha, mislim da bi Jadransko more, po svom obliku, bilo jednostavno za čistit.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 28 minuta
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO