28.08.2025 | 19:14
Meni se TM raspao na svemu.
1. Kupio sam davno neki JET hard drive. U stvari SD memory card koji je flush sa MBP i ne strsi vani. To mi je bila super ideja da imam TM trajno spojen. Pregrijavao se valjda i umro skupa sa TM. Ne znam tko je tu bio kriv, ali vratili su mi par stotina dolara koliko sam to platio prije 15 godina.
2. Kasnije sam TM vrtio na Synology, pucalo svako malo. Kazu nije sluzbeno podrzano.
3. Onda kazu ne valja apple protokol, prebaci se na SMB pa ce raditi. Napravim shared drive na serveru kao TM destinacija. Radi malo i raspadne se.
4. Pa skontam zajebava me mreza, idem ja to spojiti direktno kabelom u monitor koji je TB kabelom spojen na laptop. Radilo je neko vrijeme, iskopcam laptop u zurbi bez da sam odjavio taj disk, (vjerojatno je radio backup u tom trenutku). Kad sam se vratio i spojio MBP na monitor, TM error "ja sam se kaze korumpiro"
5. Sada imam externi SSD disk kojeg koristim samo za TM, spojim 1-2 tjedno. On svoje odradi, ejectam ga i drzim u stolu. E taj se nije raspao evo skoro godinu dana.
Ostavljao sam ovdje screenshotove i trazio pomoc. Ne mozes ti to ni popraviti. Samo ga pregazis svjezom inicijalnom backup kopijom, dok se opet ne zabuca.
Imam osjecaj da su oni TM prestali razvijati istog dana kada je prekinuta prodaja Apple Extreme backup uredjaja