03.05.2026 | 19:51
cariblanco kaže:
Negdje sam pročitao ili čuo na radiu da je čini mi se danaska, ponudila ljudima ugovor na 5 godina, svake godine bi čovjek trebao dobiti 5 k E, a uvijet je da se odrekne vožnja s automobilom !!! Neke druge zemlje su predlagale da vozači sami ograniče brzinu na auto putu na 100 km/h a na ostalim cestama 10 km/h manje od maksimalne dopuštene...da se kao prevaziđe kriza oko goriva.
WEF-ovski globalisti, a u čijim je rukama je i tiskara novca, pa nemaju ograda kada je u pitanje ostvarenje agende, ne prežu od ničega da digitalnim kmetovima oduzmu sredstava samostalog kretanja i da ih potpuno nadziru i kontroliraju. Konačni cilj mi je da osobne automobile smiju posjedovati samo elite.
Ajde, baš me zanima na koje iznosu biste prisatali predati vozačku na pet godina? 5.000 € se čini smiješno malo ako si u zrelim godinama. Na tako nešto bi mogao pristati netko tko je tek položio vozački, studira i bez para je, pa da si tako zaradi džeparac za uz studij. Sve drugo ima malo smisla.
Siguran sam da ne bih pristao niti za 10 puta toliko, a to bi mogla biti tema za razgovor tek na 7 znamenki.
Na tragu te represije je i lažna briga za dobro građana kroz ugradnju stalnog i potpunog nadzora vozača i putnika u autu! Već od srpnja ove godine(!) auti u EU će morati imati kameru u kabini!
"Starting July 2026, the EU will mandate in-car camera-based "Driver Monitoring Systems" (DMS) for all new vehicle registrations to detect driver drowsiness and distraction. Under the General Safety Regulation (GSR), these cameras will monitor eye movements and head position, providing warnings if the driver is unfocused or fatigued."
Naravno, oni će lagati kako je to sve sigurno i anonimizirano, ali backdoor će sigurno biti unutra jer jedva čekaju taj dio, a visoko su motivirani na više načina - od nadzore i kontrole, pa do toga jedete li u vožnji više Snickers ili Kit-Kat. A da ne pričam koju lovu će platiti osiguravajuće kuće za takve snimke samo kako ne b morale platiti odštete jer "čeprkao si nos u trenu nezgode". Možda u prvim verzijama budu blagi, ali onda će sve više stiskati obruč.