10.10.2026 | 21:50
Hey, MAC STUDIO M5 u pogonu.
Intalacija:
Žičana tipkovnica i žičani miš potrebni, nisam imao mogućnost spajanja za vrime postavljanja OS-a.
FileVault uključen automatski, nisam pitan želim ili ne. Isključio FileVault nakon instalacije OS-a i prije nego san uopće instalirao aplikacije.
Pitanje:
Ima li MAC uz
FileVault još neke postavke koje treba isključiti?
Koristio sam istodobno neke zahtjevnije programe tipa FCP, Ps,DaVinci, radi super.
Moram biti iskren, malo san se strašio radi RAM memorije. 64GB RAM memorije radi jako glatko, sve je jako tečno bez trzavica. Export također zadovoljavajuć.
64GB RAM memorije radi dobro, moja je nada kako ću biti siguran sljedeće 3 godine.
Brzine diskova, MAC disk, vanjska kućišta sa SSD, SSD ... sve u granicama koje trebaju biti tj. kako sam piše.
Pitanje:
Imam mogućnost:
144 Hertz
120 Hertz
100 Hertz
60 Hertz
moj odabir je 120 Hertz. Treba li ići na 144 Hertz ili možda 100 Hertz? Čitam kako je 60 Hertz Apple monitor, nisam siguran postoji li razlika.
Napraviti ću malo testova sljedeći tjedan te ću podijeliti iskustva i rezultate.
Trenutno sam zadovoljan kupnjom i nemam nikakvih problema što sam promjenio OS. macOS stvarno radi jako fino i sviđa mi se izgled za razliku od Windows 11.
Na ventilatore sam naviknut te na trenutke imao bi malo čudan osjećaj tišine.