El Capitan + iOS 12 (?!)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

El Capitan + iOS 12 (?!)

05.10.2018 | 17:32
nisam pratio događanja već neko vrijeme i našao se u gov***. nakon što sam apdejtao iPhone na iOS 12 ne mogu ga više spojiti na iTunes jer imam El Capitan i to mi je zadnji mogući OS na Macu.

koje su mi mogućnosti da spojim iPhone na Maca?

zapravo bih najradije napravio downgrade na iOS 11, ako je moguće...
05.10.2018 | 17:52
Da, najpametnije ti ga je spustiti na 11.
bgr.com/2018/06/26/how-to-downgrade-ios-...lic-beta-1-ios-11-4/
05.10.2018 | 18:03
a jel to još vrijedi? s obzirom da je prošlo onih tjedan dana od objave novog OS-a...
05.10.2018 | 21:47
Vrijedi, barem ovdje prikazuje da se još potpisuje iOS 11
06.10.2018 | 19:20
hvala, ipak se uspio spojiti na iTunes... (??)
  • Air
  • Korisnik
  • 78
12.11.2018 | 22:43
Ista mi je situacija, imam 10.11.6 i ne bi išao do daljnjeg na viši sistem. Kupio sam iPhone 7 sa iOS 12.
Kako da ga vratim na 11?

Godinama nisam radio downgrade pa ne kužim ovu rečenicu koju dobivam kada sa prethodnog linka pokušam povući iOS 11.4.1.:
" This firmware is not signed. This means you cannot restore to it in iTunes."

Kako da napravim downgrade na iOS 11.4.1.?
  • Air
  • Korisnik
  • 78
13.11.2018 | 00:14
Finn kaže:
hvala, ipak se uspio spojiti na iTunes... (??)

Kako si uspio?
13.11.2018 | 00:25
Air kaže:
Ista mi je situacija, imam 10.11.6 i ne bi išao do daljnjeg na viši sistem. Kupio sam iPhone 7 sa iOS 12.
Kako da ga vratim na 11?

Godinama nisam radio downgrade pa ne kužim ovu rečenicu koju dobivam kada sa prethodnog linka pokušam povući iOS 11.4.1.:

Ne možeš spustiti na iOS 11.4.1 jer ga Apple više ne potpisuje.
13.11.2018 | 00:25
Air kaže:
Kako da ga vratim na 11?

Ne možeš spustiti na iOS 11.4.1 jer ga Apple više ne potpisuje.
  • Air
  • Korisnik
  • 78
13.11.2018 | 06:05
Ne mogu ga spustiti čak ni sa novim iTunesima?
13.11.2018 | 06:48
https://ipsw.me/11.4

Tu skini IPSW za uredaj koji trebas i restore iPhone. Naravno ako iTunes na El Capitan ne vidi iPhone sa iOS 12 (mada sumnjam da je to slucaj), vidi slijedeci link

https://www.any-data-recovery.com/iphone-care/how-to-restore-iphone-ipad-using-ipsw-files.html

Ovdije imas upute kako to napraviti, cak i bez iTunes-a
13.11.2018 | 09:20
Skinuo sam taj ipsw file, stavio phone u DFU mode, ispsw se otpakirao te sam dobio sljedeću poruku:

"The iPhone could not be restore. Declined to authorize this image on this device for this user."

Vezano za ovu poruku našao sam uputu za provjeriti HOST file i prema uputi tu nije bio problem.
Ako netko ima savjet kako "servisirati" ovu gore dobivenu poruku tu sam

Probati ću kad dođem doma bez iTunesa.
13.11.2018 | 09:47
Vjerojatno da, ali za svaku sigurnost... jesi li siguran da si skinuo tocan IPSW? Jer je tu lista na kojoj moras odabrati tocno taj i taj uredaj...
  • Air
  • Korisnik
  • 78
13.11.2018 | 09:54
Da pojasnim, ovo sam ja napisao tekst, samo sam pisao na poslu i nisam provjerio da li sam se ja logirao - ispalo je da je ostao logiran kolega koji je radio prije mene ali je ostavio automatski loging.

alenc kaže:
Skinuo sam taj ipsw file, stavio phone u DFU mode, ispsw se otpakirao te sam dobio sljedeću poruku:

"The iPhone could not be restore. Declined to authorize this image on this device for this user."

Vezano za ovu poruku našao sam uputu za provjeriti HOST file i prema uputi tu nije bio problem.
Ako netko ima savjet kako "servisirati" ovu gore dobivenu poruku tu sam

Probati ću kad dođem doma bez iTunesa.
13.11.2018 | 12:27
Air kaže:
Da pojasnim, ovo sam ja napisao tekst, samo sam pisao na poslu i nisam provjerio da li sam se ja logirao - ispalo je da je ostao logiran kolega koji je radio prije mene ali je ostavio automatski loging.]

Aha, znači tu smo... teška povreda GDPR pravila.
Ajmo sad oboje uplatite po 5.000 Kn 'Uredu za istraživanje ruda i gubljenje slobodnog vremena' zbog teške povrede pravila privatnosti. Broj žiro računa za uplatu vam na žalost ne mogu dati jer... jeli.... GDPR.

• Air
  • Korisnik
  • 78
13.11.2018 | 12:33
već dugo nisam čuo za taj ured.

odma me lupila nostalgija, da bacim iphone i u uzmem pravo štivo!
13.11.2018 | 19:51
Možda ima neka mogućnost downgrade-a nakon prestanka potpisivanja određene verzije iOS-a, ako ima molim da me neko prosvijetli.

Kao što sam ti rekao, to nije moguće uraditi jer Apple više ne potpisuje iOS 11 tako da nije moguće uraditi downgrade preko iTunes-a. Ono što se trenutno potpisuje za tvoj uređaj su iOS 12.0.1 i 12.1
  • Air
  • Korisnik
  • 78
13.11.2018 | 22:09
Da. NIsam uspio. Ima nekih link link ali se ne usudim probati. Nemam dovoljno potvrda o mogućnostima greški.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 15 sati
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.04 Seconds

Provided by iJoomla SEO