25.04.2026 | 23:42
Riba kaže:
Tko to ima sigurnosni propust? Zasto mislis da playimdb ima ikakve veze sa IMDB? U pozadini je vjerojatno Torrent stream poput Stremia, tj, sigurno jer je "from public sources".
Nisam gledao, ali ako netko ima sve paralelno složeno u bazi tako da odgovara stanju na njihovom serveru, to nije mali posao.
Zašto mi je pao na pamet sigurnosni propust - jer često postoje rupe u ugovorima gdje za takve situacije nitko ne odgovara, već eventualno sam korisnik koji preuzme nešto bez dozvole.
Govorim vrlo konkretno iz iskustva gdje smo npr. mi dobili ogroman glazbeni katalog kada smo radili CUE Songs za Petera Gabriela. I sve je to moralo biti na serveru. I onda smo u nekom trenu postavili pitanje enkripcije svega, zaštite od pristupa hakera i slično. Dobili smo odgovor da im to sada "nije prioritet" i da se neće zamarati sa zaštitama, a ako netko nešto neovlašteno preuzme - to je učinio na svoju odgovornost i nije njihova briga.
U stvarnosti, svatko tko je snalažljiv je mogao uz pravu adresu doći do bilo kojeg glazbenog albuma u punoj kvaliteti s našeg servera - i njih to nije bilo briga. Kako je tada to bio servis u začecima, nitko to nije skužio niti zlorabio, ali bilo je sasvim moguće. Sada više ne radimo za njih i ne znam kako je to sada složeno, valjda su se ipak nekako zaštitili.