Novi OS X
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi OS X

03.04.2013 | 20:32
Pozdrav, zanima me kada izadje novi OS X kako mogu uraditi update na svom mac-u? Tj. koji je nacin placanja, da li moze preko itunes gift card ili moram imati US kreditnu karticu?
03.04.2013 | 21:35
Imaš na HR App Store-u (trenutno OS X ML). To nije dovoljno dobro?
03.04.2013 | 22:08
Ne zivim u Hr vec u RS pa me samo zanima da li moze ova itunes gift card "dopuna" ili ne.
03.04.2013 | 22:13
Trebala bi, ali moraš kreirati US račun. Pokopaj po forumu, i maš što mora biti točno, a što možeš izmisliti. Jedino e-mail adresa koju ostaviš ne možeš, valjda, više nikada koristiti ni za jedan drugi Apple ID osim za taj. Ako misliš plačati EC-MC, tada zaboravi jer pare karicu sa zemljom u kojoj je izdana.
03.04.2013 | 23:10
Imam US racun jos od prve iDjidje tako da me samo zanimalo moze li se preko gift carda kupiti os. hvala
04.04.2013 | 01:23
sve sto je u mac app store mozes kupiti preko gift kartice.
04.04.2013 | 04:57
Meni je US Account primaran nalog, iako imam oba. Ne vidim nikakvu prednost posjedovanja HR acc.

Gift cards su za US Store i mozes skupovati sve sto se nudi (Apps, Books, Music, Magazines, etc...), pa tako i ML.
04.04.2013 | 23:46
pa meni je prednost sto mogu koristiti karticu i ne moram po ebayu kupovati gift cardove.
ali inace slazem se, u svemu drugome je hr account krnji. nema dosta aplikacija na njemu, a itunes store i ibook store su nepostojeci!

ja bi se rado presaltao na US store kad bi mogao normalno koristiti svoju karticu.
05.04.2013 | 02:18
Treba malo i srece imati

Zivio u Londonu 1g. Imam UK bank account i karticu. Cak mi od prodaje appa na iTunesima stize novac na tu karticu i trosim uglavnom za kupnju appova i muzike na iTunesima UK.
05.04.2013 | 03:01
mene to pomalo frustrira, jer neke sam usluge i proizvode voljan platiti, ali jednostavno ne mogu osim ako nesto ne iskemijam.
a kada iskemijam, recimo kupim preko ebaya gift card, nakon 2 dana mi apple iskljuci account jer je kod kartice bio hackiran ono... SKINEM SA TORENTA, NIJE DOBRO! ZELIM KUPITI LEGALNO, NIJE DOBRO!
valjda nemam pravo na neke stvari ako zivim u hrvatskoj.

evo recimo jos jedan primjer. volim gledati talijansku ligu. spreman sam kao u normalnom svijetu platiti tekmu koju pogledam. ne zelim jos 500 programa koje ce mi neki nas telekom operater prisilom naplatiti samo da bi mogao pogledati 90 minuta tjedno ono sto zelim, a i to mi dodatno naplati jer talijanska liga nije ukljucena u osnovne pakete. druga legalna opcija ne postoji. i na kraju ili odem u birc na pivu pogledati tekmu, ili je moram ilegalno streamati...
05.04.2013 | 15:42
1.7.
05.04.2013 | 15:46
Imam US account i kupujem isključivo preko gift cardova, i to aplikacije, serije i glazbu.

Ispočetka sam gift cardove uzimao preko e-baya, ali kako je s vremenom rasla vrijednost kupljenih stvari, počeo sam brinuti o mogućnosti zaključavanja računa uslijed "loše kupnje" gift cardova.

Nabasao sam na ovaj online shop koji se pokazao jako dobrim. Nema uštede kod kupovine jer se plaća pun iznos gift carda + naknada za procesiranje narudžbe, ali s dobiva sigurnost da gift card nije ukraden. Prodaju originalne US gift cardove koji nemaju rok trajanja, a redeem kod se dobiva na e-mail.

Kod njih kupujem već dvije godine i nisam imao ikakvih problema. Jednom su mi poslali krivi kod i nakon kontaktiranja u roku 15-ak minuta sam dobio ispravni kod.
05.04.2013 | 20:27
Možda sam nešto krivo shvatio iz prethodnih postova, ali ne znam zašto svi registriraju acc pod zemljom US ? ?
Imam najnormalniji Hrv. account, i uredno sve kupujem u App storeu. Registrirao sam Amex karticu, i to je to.
Možda i nema nekih aplikacija, ali to mi je manje bitno. Ono što mi treba - pronađem.
Govorim o App Storeu na OS X-u
05.04.2013 | 21:42
AutoCAD LT ne postoji, Lightroom isto. Dragi Bog ne zna što još nema jer ovo mi je trebalo i nema kod nas.
Inače, dade se sve "pronaći" ali proizvođači baš ne gledaju blagonaklono prema tome.
06.04.2013 | 02:01
Nema knjiga. Samo free ful stare. Google Maps app nema na HR app storeu. Cemu? To sam Google zna...
06.04.2013 | 09:12
Postoji nekoliko servisa koji ce vam pruziti uslugu "virtualne US kartice", Google is your friend

Imam oba naloga i vrlo dobro znam da JAKO PUNO stvari nedostaje u HR Store.

US Store je nakompletniji i najazurniji, sto je i logicno jer su navjece trziste.

Ako nekome treba gift kartica za iTunes, ja to mogu rijesiti i poslati kod na mail...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds