Do Not Disturb vs. Bedtime vs. Alarm
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Do Not Disturb vs. Bedtime vs. Alarm

27.09.2018 | 11:20
Unaprijed samo želim reći da mi nisu jasne sve moguće kombinacije gore navedenog pa ako netko ima iskustva (ili koristi navedeno) da mi pojasni i zato evo mojih pitanja:

Ako u Do Not Disturb podesim Scheduled, da ide npr od 22:00 do 06:00 i aktiviram dodatnu opciju Bedtime, da li to znači da će Bedtime biti aktivan kao da sam ga aktivirao kroz Clock/Bedtime app? Jer se kroz Clock/Bedtime može dodatno isključiti (iako je Bedtime odabran u DND a i dalje je aktivan).
Da li to znači da "switch on" u DND za Bedtime, je neovisan od samog Bedtimea ili ima neka tajna veza?

Također, ukoliko me probudi Bedtime u 06:00 (kako sam ga podesio u DND) da li to znači da mogu napraviti još jedan Alarm u 06:10 (ako zaspim na ovaj u 06:00)?

Ili je opcija u DND za Bedtime samo da se Lock screen dodatno zamrači, pozivi će biti utišani a notifikacije će biti u Notification center te će po isteku DND u 06:00 pojaviti se na Lock screenu?
Jer DND samo utiša pozive i notifikacije ali je sve na Lock screenu.

*mislim da sam doživio prosvjetljenje po tom pitanju pa je moguće zaboraviti sve prije navedeno te se skoncentrirati na niže napisano*

A što ako podesim DND u 22:00-06:05 a Bedtime od 23:00-06:00 te Alarm u 06:10 da li to onda ide ovako:

1) iPhone utiša od 22:00 sve obavijesti tj nadolazeće poruke (iMessage/WhatsApp/Viber...), pozive i podsjetnike ali se i dalje pokazuje na Lock screenu (obavijesti dolaze po namještenosti u Settings/Notifications)

2) u 23:00 se Lockscreen dodatno zatamni, sve daljnje obavijesti se ne prikazuju iako su dostupne povlačenjem odozgo (Notification Center) i ostaje tako do 06:00 kada me budi (ali ne Alarm)

3) u 06:00 se isključuje Bedtime i prikazuje na Lock screenu sve obavijesti te su utišane do 06:05 kada se iPhone miče iz Do Not Disturb i sve je onda aktivno

4) ukoliko sam zaspao zvoni alarm u 06:10 i vidim sve i zvoni sve

Da li sam dobro to shvatio?
27.09.2018 | 15:35
Koliko znam , alarm ima predneost nad svime.
DND se odnosi na dolazne pozive i poruke (točno radi kako se zove). Imam uključeno i alarm uvijek zvoni i neda ga se onemogućiti nekim drugim podešavanjima unutar telefona.
BedTime - to mi baš nije jasno čemu bi služilo, ali neka ga.
  • Daddo
  • Posjetitelj
27.09.2018 | 19:28
Yonkis kaže:

A što ako podesim DND u 22:00-06:05 a Bedtime od 23:00-06:00 te Alarm u 06:10 da li to onda ide ovako:

1) iPhone utiša od 22:00 sve obavijesti tj nadolazeće poruke (iMessage/WhatsApp/Viber...), pozive i podsjetnike ali se i dalje pokazuje na Lock screenu (obavijesti dolaze po namještenosti u Settings/Notifications)

2) u 23:00 se Lockscreen dodatno zatamni, sve daljnje obavijesti se ne prikazuju iako su dostupne povlačenjem odozgo (Notification Center) i ostaje tako do 06:00 kada me budi (ali ne Alarm)

3) u 06:00 se isključuje Bedtime i prikazuje na Lock screenu sve obavijesti te su utišane do 06:05 kada se iPhone miče iz Do Not Disturb i sve je onda aktivno

4) ukoliko sam zaspao zvoni alarm u 06:10 i vidim sve i zvoni sve

Da li sam dobro to shvatio?

AFAIK:

1) Točno.
2) Točno, budi te Bedtime notifikacija koja nema veze s tvojom Alarm postavkom i činjenicom da je u vrijeme buđenja još uvijek na snazi Do Not Disturb
3) Točno
4) Alarm će u 6:10 zvoniti čak i ako nisi zaspao...

Konkretno evo ti moj primjer s iPhonea:

DND od 22:00 do 07:00
Bedtime - 23:45 do 4:45 (notifikacija u 23:15)
Alarm - 5:45

uređaj uredno se utiša kompletno u 22:00 (dolazni pozivi i zvukovi notifikacija)
23:15 uređaj izbaci obavijest na ekran (bez zvučne notifikacije) da za pola sata moram u krevet
23:45 pali se Bedtime režim i Health aplikacija prati moj "ritam spavanja" do kraja Bedtime vremena (4:45) kad zvoni alarm za buđenje. U slučaju da u tom periodu uzmem uređaj u ruke i radim nešto s njim, Health aplikacija to vrijeme ne računa u spavanje.
Ako u 4:45 kad zvoni alarm lupim snooze, on će za (čini mi se) 9 minuta opet upaliti alarm. Do not disturb je i dalje aktivan.
U 5:45 uređaj zbog podešenog alarma normalno aktivira isti (još uvijek ne dolaze zvučne notifikacije za obavijesti i pozive dolazne)
U 7:00 uređsj se vraća u "normalan" režim rada u kojem su sve zvučne i vizualne obavijesti aktivne.
28.09.2018 | 11:19
Hmmm, napravio sam po svom i nije me budio Bedtime, već samo Alarm. Ili mi je bila pretiha Bedtime melodija možda? Probati ću ponovo, glasnije.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 8 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dperec, drpongrac23, Riba, robee, temeljnik, Anonimci (736)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO