Nadogradnja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nadogradnja

01.11.2019 | 15:59
Pozz
Molim savjet/pomoć
Imam Imac 21.5 mid 2011. Zamijenio bih postojeći disk sa SSD diskom. To nije koliko vidim neki problem. Međutim zanima me da li se može uz taj novi ssd disk, na mjesto superdrive-a postavit hdd disk, od npr 1 ili 2 TB? Da li se može to? Ako da oće li radit normalno? Hvala.
01.11.2019 | 17:19
Joško pozdrav!

Koliko znam u tim modelima je SATA Superdrive što znači da na njegovo mjesto bez problema može i HDD, samo je pitanje prostora. Radit će jednako brzo kao i na glavnom SATA konektoru. Koliko znam OWC je radio i neke adaptere za to ako želiš da bude sve super uredno. Pogledaj na:

owcshop.eu/catalog/

Ako ima prostora, uvijek radije biraj 3.5" disk umjesto 2.5" koji su često sporiji i nepouzdaniji. Uostalom, možeš i SSD staviti umjesto optičkog pogona.

Sretno!
01.11.2019 | 18:09
Pridružujem se pothvatu. Sutra ujutro kupujem za iMac Core Duo 2006 sljedeći SSD:

www.links.hr/hr/ssd-240-gb-adata-su630-a...0-450-mb-s-051400639

To je najjeftinije što sam našao i nadam se da će nakon ugradnje sve biti u redu, a nadam se i ubrzanju u radu računala.
01.11.2019 | 18:19
Pa kupio bih ono kučište da 2.5 bude ko 3.5. Taj dio sa superdriveom, ono šta sam pronaša po YouTube, ispada da se izvadi superdrive, stavi disk, spoji sata kabel i onaj senzor temperature i to je to. Zvuči i izgleda prejednostavno.... Zato se dodatno informiram na materinjem jeziku, iako vrlo dobro baratam engleskim, ovo nije moje područje pa mi je jednostavnije na našem jeziku komunicirati..
01.11.2019 | 18:20
Ako smijem predložiti - Uzmi od cruciala MX500 seriju.
Ako tražiš neku jeftinu varijantu, onda ti je ok i onaj Patriot iz HGShop-a za 170 kn
01.11.2019 | 19:51
Da ne otvaram novu post i temu. Pitanje vezano za ram. U ovaj imac ide 1333mhz 204 pin so-dimm ddr3. Ima li ko kakvu preporuku šta i di kupit, da je ok kvalitete a ne preskupo. I mora li baš biti za Mac, ili može bilo koji ram tih karakteristika. Tenks????
01.11.2019 | 20:23
Bježi od ADATA čim dalje.

Imao sam četiri različite ADATA USB Thumb memorije i jedan SSD. SVI su krepali nakon par mjeseci i za sve sam dobio nove uređaje pod garanciju. Svi su ponovo krepali i ponovo sam dobio nove uređaje koje sam nakon toga prodao na Njuškalu. U svim slučajevima su SVI podaci bili izgubljeni. Srećom pa sam imao backup.

ADATA je nepouzdano smeće.

Uzmi radije Kingston. S njima nikad nisam imao problema. Kingston koristim u firmi za poslovnice, gdje su zlorabljeni godinama u prašnjavim konfiguracijama gdje rade 12-16 sati dnevno.
01.11.2019 | 21:31
Hvala na savjetu, uzeti ću onda ovaj, čak ima u Španskom što mi je i usput.

www.hgshop.hr/ssd-disk-240-gb-kingston-a...-iii/proizvod/221878

Još samo moram kupiti set malih odvijača, mislio sam kod pogledati kod kineza ili u Pevecu. Ionako mi trebaju za samo jedno otvaranje pa ne mislim davati puno novaca.
01.11.2019 | 21:44
Hvala na savjetu, uzeti ću onda ovaj, čak ima u Španskom što mi je i usput.

www.hgshop.hr/ssd-disk-240-gb-kingston-a...-iii/proizvod/221878

Još samo moram kupiti set malih odvijača, mislio sam kod pogledati kod kineza ili u Pevecu. Ionako mi trebaju za samo jedno otvaranje pa ne mislim davati puno novaca.
02.11.2019 | 00:08
Uzmi radije u ADM-u. Povoljnije ćeš teško naći

www.adm.hr/product.asp?product=kingston-...code=098%2E600%2E116
  • kupus
  • Posjetitelj
02.11.2019 | 12:22
FiFi kaže:
Uzmi radije u ADM-u. Povoljnije ćeš teško naći

www.adm.hr/product.asp?product=kingston-...code=098%2E600%2E116

www.mall.hr/ssd-diskovi/kingston-ssd-dis...amp;utm_medium=click

@drpongrac - imas philips sarafcigere tih velicina u chipoteci
06.11.2019 | 20:14
@RAM
Trebao bi biti poseban RAM. Za iMac Late 2013 sam nabavio ovaj model na amazon.de: Corsair CMSA16GX3M2A1600C11 Apple Mac 16GB (2x8GB) DDR3 1600Mhz CL11 Apple Certified SODIMM Kit
Vjerojatno ima nešto slično za druge modele, treba malo pretražiti Amazon.
07.11.2019 | 18:31
Evo da updateam post, napravio backup sa time machineom na vanjski disk. Otvorio imac, izvadio njegov disk, stavio WD Green 2tb disk na njegovo misto, izvadio superdrive i ubacio KINGSTON ssd 480 gb na to mjesto. Sve posložio nazad, i evo čekam da time machine instalira sve sa vanjskog diska na Ssd. Nadam se da će po završetku procesa sve radit ispravno, za sada sve štima. A Ram će sačekat još malo ????
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 8 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, skunic, Anonimci (648)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.02 Seconds

Provided by iJoomla SEO