Apple TV 4K, Plex i AVR
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple TV 4K, Plex i AVR

12.01.2025 | 18:24
Zanima me ima li koji Apple TV 4K korisnik koji ga koristi za Plex ili Infuse u kombinaciji s kućnim pojačalom, znači neki Denon, Sony i slični AVR-ovi?

Dio koji me zanima je prolaze li svi višekanalni audio formati uredno do pojačala kada se koristi Plex app na Apple TV uređaju?
12.01.2025 | 22:10
Da, na samsung tv-u je optical podešen kao izlaz u 5,1 sistem, uredno se dekodira. Ne znam sada za sve višekanalne audio formate, najčešće je kod mene DolbyDigital i DTS u pitanju.
12.01.2025 | 23:13
Znači u pojačalo ideš optikom iz TV-a, a ne putem HDMI eARC-a?

Prolazi li Dolby Atmos tako, prepoznaje li ga pojačalo ako ga podržava?
13.01.2025 | 09:19
Nisam toliko moderan, važniji mi je stereo sistem, a 5,1 sistem mi je stari logitech Z5450 s THX certifikatom koji koristim jako rijetko. U biti, najbolja stvar kod njega je što su zadnji zvučnici wireless i cijeli je setup relativno nevidljiv. Nema HDMI eARC tako da je optika u igri, bojim se da kada uzmem novi dac s eARC-om taj 5,1 ide van, i da ću filmove gledati preko stereo sistema.
13.01.2025 | 22:59
Znaš zašto potežem pitanje? Jer Plex ekipa već preko godinu dana zavlači update Plex klijent aplikacije za Samsung i LG televizore, a nakon što su imali onaj grafički "re-vamp" koji izgleda dobro, ali radi sporo, sve je otišlo k vragu. Sada gledam da li uzeti Apple TV samo radi toga, ali važno mi je da propušta sve višekanalne formate.
14.01.2025 | 09:00
Osobno ne mogu komentirati za sound dio ove priče u ovoj konfiguraciji, čisto jer nemam opremu. Ono što mogu samo reći jest da sam na ATVu trenutno iz 2017 (4K gen 1) na kojem su u stereo spojeni homepods i to radi super sa Samsung 65icom.

ATV daljinski koji kontrolira i pali/gasi tv, siri search u plexu je odličan kao i za sve ostalo što ne želim raditi sa daljinskim (jer sam lijen haha), nula problema sa formatima, titlovima itd.. zbilja radi stabilno, bez ikakvih problema. Prešao sam sa Samsung native appa na ATV i ne planiram se vratiti nazad. Čekam ove godine (valjda) novi ATV, i opet sam miran dok panel radi.
14.01.2025 | 09:07
Pozdrav, kombinacija atv hdmi earc i spojeno na pojacalo Hdmi.Svi audio formati uredno rade. Koristim infuse.
Sretno
14.01.2025 | 09:36
E odlično, ovo je vrijedna informacija! Hvala!
07.08.2025 | 16:11
svi koji koristite Infuse - to se plaća mjesečno 1,99€, ili 14,99€ godišnje?
07.08.2025 | 16:49
Ne znam kako je sada ali prije par godina ja sam platio lifetime licencu, mislim da je bila 49 EUR ili tako nesto.
07.08.2025 | 17:38
Sada je doživotna licenca 99,99€!
08.08.2025 | 08:44
Meni je godišnja pretplata Infuse PRO 10,62 € (godišnje se plaća)

IMG_2989.PNG

IMG_2990.PNG
08.08.2025 | 08:59
Ima li nekakvog načina da ja na par dana isprobam taj INFUSE bez plaćanja, pa ako je stvarno toliko dobar kako kažete, onda da kupim?
08.08.2025 | 09:37
Pa plati tih 2 eura za mjesec dana, valjda toliko mozes izdvojiti.
08.08.2025 | 14:16
To sam i ja htio predložiti!

Nego, odakle ćeš koristiti izvor filmova i serija? Imaj na umu da Infuse sam po sebi nije ništa drugo nego player.
Moraš biti kreativan sa vlastitim izvorom (SMB HDD, Jellyfin server, WebDAV recimo Premiumize Cloud storage, etc...)
08.08.2025 | 14:26
Imam NAS sa kojeg bih gledao filmove, serije..

Kupio sam pretplatu za mjesec dana, mogao sam toliko potrošiti.
08.08.2025 | 14:45
Ako ti nije tlaka "postaviti" sadržaj na NAS (na koji god način nabavljaš), tada ti preporučam da se uopće ne zajebavaš sa Kodijem, nego Infuze je No. 1 za to.

Kodi + dodaci zamo ako želiš instant gledati, bez prethodne "pripreme" sadržaja.

Evo, bio sam dovoljno diskretan da ne odemo u ilegalu, ali savjet je jasan.

EDIT; Napominjem kao "hint" da Infuse može kao izvor koristiti, uz prethodno navedeno, i PLEX server!
08.08.2025 | 19:14
Ja imam ATV 4K (1. gen) i brutalan je uredjaj, cak i u 2025.

Cekam predstavljanje novog pa mozda se pocastim ako mi bude zanimljiv, mada i ovaj stari godinama radi odlicno.

Moj ima i LAN port sto je uvijek veliki plus za svaki streaming box.

Ako nesto moram zamjeriti to je onaj fancy daljinski kojeg vjecito okrenem naopako
08.08.2025 | 19:15
Riba kaže:
Ne znam kako je sada ali prije par godina ja sam platio lifetime licencu, mislim da je bila 49 EUR ili tako nesto.

Kad kupite te dozivotne licence, developeri to ispostuju?

Moja iskustva su da nakon nekog vremena izadje neki major release ili naprave rebranding da ponovo prodaju istu stvar...
08.08.2025 | 19:17
Takav i ja sam nabavio, pa se igram malo..

Imaš ti KODI na ATV ili koristiš INFUSE?

Imaš li možda developer acc "za posuditi"?
08.08.2025 | 19:18
Ja sa zada nisam imao neugodnih iskustava, platio sam lifetime licencu za PostBox (koji vise ne koristim doduse) i nedavno ih je kupila druga firma koja ima konkurentski proizvod, i na vlastito iznenadjenje dobio sam od njih lifetime licencu za isti. Vjerojatno to postane problematicno ako previse ljudi plati lifetime licencu. :-D
08.08.2025 | 19:41
VanjusOS kaže:

Nemam ja KODI. Imam Plex i to radi odlicno.

Ali nisam ti ja neki oglednikorisnik. Pogledam 3 filma godisnje, ali kad mi treba onda radi.

U procesu rezanja pretplata stradao je i Infuse. Da mi treba nesto slicno uzeo bih opet njega. Apsolutna preporuka.
08.08.2025 | 19:46
a imaš li barem onda developer acc??
drlovric kaže:
VanjusOS kaže:

Nemam ja KODI. Imam Plex i to radi odlicno.

Ali nisam ti ja neki oglednikorisnik. Pogledam 3 filma godisnje, ali kad mi treba onda radi.

U procesu rezanja pretplata stradao je i Infuse. Da mi treba nesto slicno uzeo bih opet njega. Apsolutna preporuka.
08.08.2025 | 20:50
Ma otkuda mi. Nez ni za sto bih to koristio...
10.08.2025 | 11:49
VanjusOS kaže:
Imam NAS sa kojeg bih gledao filmove, serije..

Kupio sam pretplatu za mjesec dana, mogao sam toliko potrošiti.

Jel valja Infuse? Radi li to sto od njega ocekujes?

Mozes na ATV instalirati i besplatni VLC player. Nije fancy interface ali vrtit ce ti bez problema sadrzaj sa NAS.
10.08.2025 | 12:28
super je infuse, jednom si mi prije nekoliko godina dao da isprobam - ako se dobro sjećam..

stvar je što sam navikao na KODI, ali ne samo ja već i ostali ukućani, a i nisam ljubitelj plaćanja pretplata, tako i dalje bih volio nekako "nabiti" KODI na moj ATV 4K, probat ću on nekoga zatražiti uslugu tko ima Apple developer acc (ako to nije neki problem?) da mi pomogne..
10.08.2025 | 19:00
Uvijek imas opciju spojiti neki Android box na taj TV i peglaj KODI ako ste na njega naviknuli.

Meni je Android TV (ne Google TV) super interface i koristimo ga na TV u dnevnom.

Mada imam spojen i Apple TV, najvise da mi se na TV pojavi video kada neko pozvoji na ulaznim vratima. Da ne moram ustajati i otvarati ako ne zelim
31.08.2025 | 11:03
Isprobao sam InFuse i odlučio da ipak trebam KODI. Naravno da je Infuse ljepši, ali recimo ne mogu titlove uskladiti kao što mogu lako na KODI-ju..

Ono što molim kolege sa Jabučnjaka da mi probaju objasniti, da li bi mi netko mogao "posuditi" developer acc da mogu ubaciti KODI na ATV?
Ili je to nešto što nije "normalno", pa da ne očekujem tako nešto od nikoga tko ima developer acc?

Na Youtube ima opisano kako se to radi, treba imati potpisani developer acc i u Xcode se napravi KODI ipsw koji se ubaci u ATV...
Oni koji mogu pomoći, slobodno se i javite na PM, pa se dogovorimo. Mogu ja vama fizički slati ATV pa da vi to sami odradite, pa mi vratiti ATV...?

Uglavnom, molim iskustva sa KODI na ATV, ima li netko, zna li kako to staviti...
31.08.2025 | 12:19
ja sam pre neku godinu pokusao nesto slicno, ali nisam imao developer account niti sam znao nekog ko to ima, pa sam isao drugom metodom.
radio sam neki JailBreak (semi-untethered), i onda ubacio neki Kodi za probu. ja licno nisam bio bas zadovoljan, ima to potencijala, ali sam odavno postao razmazeni korisnik (apple je kriv za to). tako da sam digao ruke od toga, pogotovo sto ako se aTV resetuje, mora sve ispocetka da se radi JB.
javi kako je proslo sve to, ako uspes, pa da vidimo, mozda to i vredi.
02.09.2025 | 09:01
Kako mislis nisi mogao uskladiti titlove kao na Kodi?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana, 10 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, drlovric, Riba, skunic, Anonimci (5936)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO