iMac 24" - pregrijavanje napajanja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac 24" - pregrijavanje napajanja

13.06.2014 | 06:41
Daklem, kako piše...
Od tri komada na jednom se hebeno pregrijava tako da se zna podosta usporiti rad pa cak i na nekoliko sekundi Not responding...
Rastavljeno ocisceno mada nije ni bilo nesto prasine unutra, ali i dalje isto, vruc da se mozes opeci na njega...

E sad, to je posebna ploča sto znači da bi trebalo biti zamjenjivo, jel tako?

Neki savjet da li je to isplativo i ako je gdje to nabaviti s računom!?

tnx
lp
Marko
13.06.2014 | 06:46
Naravno da je isplativo, ako ti racunalo radi sto ocekujes od njega.

Ja bi narucio polovno/novo napajanje na Ebay, a prije bi dao nekom elektronicaru da to postojece malo pregleda. Moguce da je neki trivijalan kvar koji to prouzrokuje.
13.06.2014 | 07:45
Od tri komada *ČEGA* se na jednom pregrijava *ŠTO*? Od tri komada iMaca se na jednom pregrijava powerboard? Ili?
Pregrijavanje izaziva isključivo jedna od tri stvari:

1. preslabo hlađenje - to si već eliminirao
2. preopterećenje - da li taj iMac trajno vrti puno veće CPU/GPU opterećenje od ostalih? Pogledaj u system activity monitor
3. loš kontakt negdje na nečemu - ako je ovo posljednje onda se obično da vrlo precizno pronaći to mjesto jer bude *usijano*. Štoviše, dok ne eliminiraš ovaj uzrok kao mogućnost, savjetujem da *NE KORISTIŠ* više taj iMac jer ti može izazvati požar (problem pregrijavanja kod lošeg kontakta je progresivan!)

Ad 2, problem može biti, ako je switchano napajanje, da ima više paralelnih grana od kojih je jedna crkla pa su druge dvije preopterećene.

Ovisno o tome koja je tehnologija izrade pločice, kako kaže drlovric, iskusan serviser je može možda i popraviti na razini zamjene elemenata.

Kupnjom preko E-baya i plaćanjem PayPalom uvijek dobiješ i račun, bez obzira da li je komponenta rabljena ili nova. Naime, priznanicu o plaćanju od PayPala naši priznaju kao račun.
13.06.2014 | 15:30
Serviser moze, ali pitanje je da li je isplativo.
13.06.2014 | 19:54
...ista stvar kod mene, Power Supply je oko 95ºC i svako 10-15 minuta iMac ide u Sleep mode, nakon toga šta veću pauzu napravim duže je razdoblje dok ponovo ne ide u Sleep (valjda se više ohladi pa može duže raditi dok se ponovo ne zagrije) Zanimljivo je da mi se to događalo prije par godina i nakon servisa kad smo očistili unutrašnjost i prespojili neke senzore sve je bilo u redu ali evo sad opet ista stvar. Ide opet za par dana u servis da vidimo šta će bit ovaj put.
13.07.2014 | 19:37
od tri komada iMaca...

nakon ciscenja je nesto bolje...

mada se i dalje smrzava i to vecinom prilikom printanja, hmmm

da li je switchano pojma nemam ali vjerujem da nije jer nitko po njima ne prcka

na tome iMacu se najvise radi, cs6, na njemu rade finalnu pripremu za tisak novina, kreiranje pdfa...

obratim paznju pa javim za mozda jos po koji savjet...
18.07.2016 | 17:38
Da ne radim novu temu, simptom je isti.
Naglo skoči temperatura napajanja do 85c. Pa se uspuše ventilator od grafičke. Jel napajanje možda ima termalnu pastu?
Da nije ona potrošena?
Netko?
18.07.2016 | 18:14
Može biti da ima sloj termopaste i da treba zamjenu, ali isto može biti i da jednostavno Mac povuče više struje radi nečeg. Što se u tom času događa s cpu i hdd? Ako ništa posebno, onda je možda i neki slab kontakt na energetskim kontaktima pa se tamo zagrijava.
18.07.2016 | 19:22
Ne dešava se ništa posebno, jednostavno mu dođe.

Sent from my iPhone using Tapatalk
14.08.2019 | 15:45
Samo da javim. iMac 8.1 nakon točno 11 godina otišlo napajanje. Sinoćnja grmljavina ga je dokrajčila, iako sam ugasio komp i istekao kabel prije udara groma. Šta je tu je, život ide dalje
14.08.2019 | 16:25
Kako ga je uspjela grmljavina dokrajciti ako je bio istekan iz struje? Preko WiFi-a?
14.08.2019 | 16:40
Stvarno nije ni meni jasno, al eto čuda se događaju. Bilo kako bilo izgleda da popravka nema.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 8 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, skunic, VanjusOS, Anonimci (652)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.00 Seconds

Provided by iJoomla SEO