Sharing na Twitter iz Photos: grozota
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sharing na Twitter iz Photos: grozota

05.10.2016 | 07:22
Jucer sam zelio podijeliti par fotografija na Twitter, i pomislih, "jao, pa postoji system wide sharing, mogu to elegantno napraviti iz Photos". Mac way, je li. Barem kako je to nekad bilo.

Katastrofa.

Pocelo je dobro, right click na jednu ili vise fotografija i u meniju je opcija share, i medju njima je i Twitter. Odaberem sliku, klikenm na share i prvi problem: slika u tweetu smanjuje broj znakova koje mogu upisati. Hajde, to je relativno nova promjena na twitteru, ali opet cini Twitter klijent korisnijim u ovom slucaju.

Prava katastrofa je sto slanje iz nepoznatog razloga traje najmanje oko minute, pri cemo je citava Photos aplikacija nedostupna, samo mogu uzivati u progress spinneru.

Odaberem 2 slike, ovaj put cekam ne znam koliko minuta i na kraju faila sa kripticnim greskama. Saljem sve kvragu, eksportiram sve fotografije i radim rucno preko sluzbene klijent aplikacije.

Radi li ikome ovo bolje od opisanog?

05.10.2016 | 08:24
meni to uvijek radi ko metak. Upravo sam i sada probao opet. Nakon pritiska na tweet button, u roku 1s se post odradio i odmah sam ga vidio u listi na Mac twitter aplikaciji. Ovo sam radio sa ip6 (preko 4G) u kombinaciji sa Photos app i twitter integracijom.
05.10.2016 | 08:43
Ja sam isto probao, sad kad kažeš, i kao i Rustyu - sve pet u sekundi. Samo sam išao preko WiFi-a.
05.10.2016 | 11:20
Ja ne govorim o iPhoneu nego o Photos aplikaciji na desktopu.
05.10.2016 | 11:30
crap. nisam to skužio iz inicijalnog posta. moram probati, ali sada nisam pri računalu gdje imam to sve dostupno.
05.10.2016 | 12:17
Ovaj prvi problem je (slika u tweetu smanjuje broj znakova koje mogu upisati) apsolutno problem Applea. Ako ne mogu pratiti promijene nekog servisa koji imaju ugrađen u svoj OS, onda neka izbace tu funkciju iz OS-a.

Drugi problem je kod mene ne postojeći. Doslovno sve obavlja u par sekundi, ali tu može biti i stvar HDD vs. SSD, količina RAM-a i najvjerojatnije spora internet veza. Ako nije niti jedno od ovoga troje, onda ne znam.

Ovo zadnje s odabirom 2 slike, kod mene ako želim sherati na Twitter preko Photos app mogu odabrati samo 1 sliku, nikako ne i 2. Čim odaberem više od 1 slike nemam opciju sheranja na Twitter.

Sve u svemu Apple (kako to zadnjih godina i radi) je ubacio opcije u svoj OS, ali koje su same po sebi polufunkcionalne ili ograničavajuće.
05.10.2016 | 18:25
Jedna ide glatko, kad odaberem dvije nemam opciju u share meniju
05.10.2016 | 18:48
SVašta, ja definitivno imam opciju share sa više selektiranih fotografija. Sierra?
05.10.2016 | 19:08
Upravo probao iz Mac Photos app, sve radi uredno i brzo (Sierra).
05.10.2016 | 19:08
Do 4 fotke radi normalno Share on Twitter. Vise od toga kada selektiram, opcija nestane iz izbornika...

Sierra.

ScreenShot2016-10-05at20.06.20.png
05.10.2016 | 19:16
To je u redu, mislim da su 4 fotografije Twitter limit. Moram onda vidjeti što to kod mene šteka da ne ide glatko. Iako, ispravan način bi bio da možeš selektrati aplikaciju s kojom to želiš napraviti.
05.10.2016 | 19:27
Ja koristim Tweetbot i na Mac, i na mob, ali ovdje mi ne nudi tu opciju...
06.10.2016 | 08:00
Riba, to što opisuješ je tipično ponašanje kad bilo koja aplikacija pokušava pristupiti direktoriju koji je nedostupan ili sporo dostupan (npr. preko SMB protokola neki mrežni, ili spori USB stick, ili SD kartica koja ima problema...).
06.10.2016 | 08:29
smayoo kaže:
Riba, to što opisuješ je tipično ponašanje kad bilo koja aplikacija pokušava pristupiti direktoriju koji je nedostupan ili sporo dostupan (npr. preko SMB protokola neki mrežni, ili spori USB stick, ili SD kartica koja ima problema...).

Ali kakve to veze ima sa slanjem na Twitter? Nemam nikakvih shareova, SD kartica ni USB stickova. Pogledat cu Console.
07.10.2016 | 04:46
Bome, i meni na Sierri treba da pošalje i jednu fotku barem minuta...
07.10.2016 | 05:02
Oho! Hajde. nije onda isključivo do mene.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 5 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa