Ikonografija bivših sistema koji su poharali RH!
(3 korsinik/a gleda/ju temu) jura22, Riba, (1) Gost

Ikonografija bivših sistema koji su poharali RH!

13.09.2025 | 11:18
smayoo kaže:
Prvo, ne deri se. Smiri se, diši, popij tabletu, posjeti liječnika.
Drugo, gdje si to pročitao da ja opravdavam zločine JNA?

Sto znaci ovo:
Nije baš dugo bilo zvijezde u Domovinskom ratu.
JNA nije dugo pod zvijezdom ubijala po Hrvatskoj pa se ne racuna?

Zvijezda petokraka je kriminalni simbol i svi koji su ga nosili u domovinskom ratu nadam se da ce brzo potruliti a ostali koji joj se dive zelim da sto brze kod Majcena zavrse.
13.09.2025 | 11:37
jura22 kaže:
smayoo kaže:
Prvo, ne deri se. Smiri se, diši, popij tabletu, posjeti liječnika.
Drugo, gdje si to pročitao da ja opravdavam zločine JNA?

Sto znaci ovo:
Nije baš dugo bilo zvijezde u Domovinskom ratu.
JNA nije dugo pod zvijezdom ubijala po Hrvatskoj pa se ne racuna?
Zvijezda petokraka je kriminalni simbol i svi koji su ga nosili u domovinskom ratu nadam se da ce brzo potruliti a ostali koji joj se dive zelim da sto brze kod Majcena zavrse.

Zvijezda je tu najmanje bitna. Svi znamo tko nas je napao, a to nije bila Jugoslavija u kojoj smo se rodili i odrasli.
Mogli su nas napasti pod simbolom zvijezde, kukastog križa, grba Grada Zagreba, Nike logoa... Tak svejedno.
13.09.2025 | 11:43
Naravno. Križni put i fojbe su izmišljotina. To se nije desilo.
13.09.2025 | 12:10
Itekako se dogodilo. I naravno da je to zločin, a najgore je to što nikad nije istražen ni procesuiran. Činjenica, ipak, ostaje kako naše današnje Hrvatske ne bi bilo da nije bilo jugoslavenskog ustava iz 1974., a njega ne bi bilo da nije bilo komunističke Jugoslavije. Pak, eto, nećeš nikad dočekati da se spomen, ime i znamenje SFR Jugoslavije zabrani i osudi u Hrvatskoj jer bi to bio pravni paradoks.
13.09.2025 | 12:12
jura22 kaže:
smayoo kaže:
I da, u pravu si, ustaški pozdrav nije veličanje ničega. To je sramoćenje, blaćenje i ponižavanje časti i ugleda svih koji su branili Hrvatsku iskreno i bezrezervno.

Isto kao i Yu zastava SFSN i zvjezda petokraka.
Oko neceg se mozemo sloziti?

Ni slučajno, ni približno isto. Ni usporedivo. Ustaški je režim bio deklarirano zločinački. U FNR/SFR Jugoslaviji (čak ni u kraljevini prije toga) nije postojalo ništa slično rasnim zakonima.
13.09.2025 | 12:54
Tocno. NDH se nije skrivala i radila zvjerstva, dok je Jugoslavija radila zvjerstva i to je sakrivala.
Ostaci tog sistema i danas postoje. Milanovic je bezuspjesno pokusao zastitit nalogodavce.
13.09.2025 | 13:02
UBleiburgu i na Križnom put u pobijeno od titova rezima usporediv broj kao i u Jasenovcu do ’45. Koliko ih je pobijeno i Jasenovcuiza 1945. sam Bog zna.
Fojbe necu niti spominjati.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 14 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Borisone, dperec, Ender, m@xym, Riba, VanjusOS, Anonimci (738)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO