26.05.2026 | 09:12
IgorD kaže:
Istina, zanimljivo. Djeluje da su to dobro istražili. Posebno je dobar ovaj dio - mislio sam da ni jedan idiot ne bi slao avione na aerodrom kojeg bombardiraju ali ispada da je to zaista bio Ruski plan. Tko sam ja da sudi...?
Zamisli ti vojsku i drzavu i wannabe supersilu

Napadas drugu drzavu. Klasicna vojna okupacija. Prvi korak je da zauzmes kljucni aerodrom, da bi sva ostala tehnika bila dopremljena air liftom.
IL-76 nakrcani cekaju. Desetine transportnih helikoptera. Svi cekaju.
I ti krenes u napad na aerodrom i ispalis 2 (DVIJE) krstarece rakete. Jedna promasi zgradu koju je gadjala, druga promasi cijeli aerodrom.
OK. Tehnika zakaze (pogotovo ruska). Operator malo popio. Desava se...
Ali zasto nisi opalio jos dvije, ili dodatne 52, na tako bitan cilj? Na tom aerodromu su vrlo vjerojatno i izgubili rat...
Za civilne mete moze i Iskander i Oreshnik, ali za kljucnu vojnu metu prvi dan rata nije bilo tih sredstava na raspolaganju
Klasicne nesposobne pijanice koje nisu znali nista o modernom ratovanju. Za ovih par godina je ruska vojska naucila puno, i tek nakon ovog rata mogu postati respektabilna armija sa borbenim iskustvom.
Ovo prije Ukrajine je jadno i smijesno...
Nisu americka i izraelska armija sasvim slucajno najbolje na svijetu. Nije to genetika, nego praksa.